« De gekooide tijger | Main | H2O: Introductiedag bij Brabant Water »

Zundert C2 - Rijen C4 1-3

Subtitel: De overwinning is duur betaald, voor Luchiano

Rijen C4 speelt uit tegen Zundert C2. Zonder iets voorweg te willen nemen wordt het een wedstrijd met een impact die we, in ieder geval Luchiano (013) nu nog voelt. De dag begint goed, immers het is zonnig en niet zo'n beetje ook. Om half elf belt Diamond Piet (website) aan onze deur, hij komt helemaal vanuit Utrecht om naar De Nieuwe Afellay te kijken. Piet gaat toch niet onder mijn duiven schieten en Luchiano snel een contract aanbieden?

Neen, zo is Piet niet. Via sportpark Vijf Eijken rijden we met flink wat auto's richting Zundert. Raymond voorop, maar ik neem mij deze keer voor geen, ik herhaal geen grappen te maken over diens richtinggevoel. hij komt als laatste aan, negeerde bij een afslag de TomTom omdat hij het beter wist Sommige grappen zijn één keer leuk, twee keer gaat nog wel, maar dan houdt het op. Dat probeer ik mijn kinderen tenminste altijd bij te brengen. kon het zelf toch weer niet laten

01.10.2011: Ömer, Rik en Fas in de aanval voor Rijen C4 uit tegen Zundert C2. Klik voor groter.Het sportpark van voetbalvereniging Zundert ligt er prachtig bij in de stralende zon. Uit de kantine klinkt disco-muziek en al snel drinken wij aan een tafeltje ons eerste kopje koffie. Raymond biedt aan de foto te maken, vandaar dat CasaSpider deel uitmaakt van deze zeldzame rijtjesfoto. Vakantiegevoel!

Zundert speelt in dezelfde tenues als AC Milan, mijn favoriete team ever. Al dateren die gevoelens uit de tijd van Rivera, Prati en Schnellinger. Mooie shirts of niet, vandaag gaat geel-groen die mannen opvreten. Maar niet nadat ze elkaar netjes een handje hebben gegeven.

Zijn we niet één klein dingetje vergeten? Voor het verslag van de wedstrijd is het verplicht een alinea met iets historisch-cultureels over de tegenstander, in dit geval Zundert te lezen. Een kleine bloemlezing uit Wikipedia:

De naam Zundert komen we voor het eerst tegen in een akte van 1157, waarbij de bisschop van Luik de schenking van tienden van Sunderda bevestigt. De bekendste Zundertenaar ooit is de schilder Vincent van Gogh, die in 1853 in Zundert werd geboren. Zijn geboortehuis aan de Markt in Zundert is in 1903 afgebroken, maar op de plaats waar het heeft gestaan is momenteel het Van Goghhuis gevestigd, dat in gebruik is als museum ter nagedachtenis aan de schilder. Het belangrijkste evenement in de gemeente Zundert is het bloemencorso, dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zondag van september. Bloemencorso Zundert bestaat sinds 1936 en is het grootste dahliacorso ter wereld. Met carnaval heet Zundert Banaonblussersrijk.

Nooit meer vergeten, die info over Vincent van Gogh, het bloemencorso en Banaonblussersrijk. Nu kunnen we voetballen. Piet en ik verkassen naar de overkant om Luchiano in zijn rol als linksbuiten te beoordelen. De wedstrijd is niet hoogstaand, maar wel spannend. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het enige verschil is dat Rijen veel effectiever omgaat met de kansen. In de eerste helft scoren we twee keer uit drie mogelijkheden en Zundert geen enkele keer: 0-2.

Tijdens de rust drinken we op ons gemak koffie uit echte Zundertse kopjes. De jongens staan alweer op het veld en Zundert probeert uit alle macht iets aan de achterstand te doen. Het is maar goed dat we achterin de onvermoeibare stofzuiger Jorg hebben rondlopen en als haast onneembare sluitpost keeper Jaap. In de 52e minuut gebeurt toch het onvermijdelijke, Zundert scoort de Anschlusstreffer. "Dat gaan ze niet houden", verzucht ik tegen Piet.

In de tussentijd heeft Luchiano al een paar acties gehad en plotseling breekt hij in het midden door. De Zundert-verdediger kan hem niet houden en koelbloedig schuift hij de bal langs de onthutste keeper: 1-3 voor Rijen! Nog geeft Zundert het niet op, ze krijgen ook kansen maar wij daardoor ook.

Opeens zie ik dat Luchiano zijn hand onder zijn oksel houdt. Heeft hij het misschien koud? "Meedoen! Lopen, jongen!", schreeuw ik naar hem. "Ik heb mijn duim gebroken", roept Luchiano terug. Ja, ja, duim gebroken. Overdrijven is ook een vak. Hardlopen zit er vanaf dat moment niet meer in. "Loop je soms met je duim?", roep ik in mijn fanatisme.

01.10.2011: De ongelukkige Luchiano (13) breekt zijn duim, vlak nadat hij de beslissende 1-3 heeft gescoord voor Rijen C4 uit tegen Zundert C1. Klik voor groter.Op dat moment is Ömer Kanbur (voorgrond) al uitgevallen met een liesblessure. We hebben slechts één wissel en Luchiano kan er derhalve niet uit. De scheidsrechter fluit voor het laatst en de derde overwinning van het seizoen zit in de pocket.

Als we voor de derde keer aan het tafeltje op het terras zitten, bel ik voor de zekerheid de huisartsenpost Oosterhout. Het duurt tamelijk lang voordat er opgenomen wordt. Als ik mijn verhaal heb gedaan, vraagt de vrouw aan de andere kant van de lijn: "En wat kunnen wij voor u doen?" Zit ik in Banana Split ofzo? Maar dan geeft ze antwoord op haar eigen vraag: "U wilt zeker dat wij er even naar kijken."

Ik doe er het zwijgen toe. Even later roepen Luchiano's teamgenoten me. Hij kan zichzelf niet aankleden en daar help ik hem bij. We moeten nog 35 kilometer terugrijden. Terwijl ik met Piet klets, valt Luchiano achterin in slaap. Na een half uurtje thuis te zijn geweest is het tijd voor de afspraak bij de huisartsenpost.

Aanvankelijk luidt de diagnose een kneuzing. Voor de zekerheid worden er toch Röntgenfoto's gemaakt en daaruit blijkt dat de duim wel degelijk is gebroken. Tijdens het gipsen wordt hij gezet en tot mijn verbazing geeft Luchiano geen kik.

Logistiek is er een probleem met het naar school gaan, immers de fiets is geen optie. Ik breng hem 's morgens met de auto en neem twee treinen later naar Brabant Water. Dat betekent staan tussen Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit. Waar is de tijd gebleven dat jonge studenten met de fiets gingen? O ja, ze hebben een OV-jaarkaart. Dat is vast pas sinds kort.

Op mijn werk word ik gebeld door het Amphia ziekenhuis. Een orthopeed heeft de foto's van Luchiano's duim nog eens bekeken en wil hem diezelfde dag zien, hetgeen mij enigszins verontrust. Om twee uur haal ik hem op van school en we rijden meteen door naar Amphia Molengracht in Breda. De orthopeed vindt dat de stand van de duim beter kan. "Ik wil er nog even aan duwen en trekken", zegt hij. "Dat doet wel pijn, wil je een verdoving?" Luchiano is als de dood voor naalden en zegt dat hij geen verdoving wil.

De orthopeed kijkt bedenkelijk. "Het gaat echt pijn doen, hoor". Als hij begint te wrikken zie ik dat Luchiano pijn heeft, maar wederom geeft hij geen kik. Plotseling staat de duim recht, dat ziet er een stuk beter uit. Tijdens het opnieuw gipsen hoeft hij (de duim) zelfs niet vastgehouden te worden. De controle Röntgenfoto's zien er een stuk beter uit.

Voetballen zit er voorlopig even niet in en dat is jammer. Rijen C4 staat er goed voor en Luchiano begint net weer te scoren. Het is niet anders. De vis wordt duur betaald.

Scoreverloop Zundert C2 - Rijen C4 - Gilze C3 1-3:

08 0-1 Rik van Opstal
25 0-2 Abdullah Kanbur
52 1-2
58 1-3 Luchiano Nijhuis

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 01.10.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

ojee ojee!
Ik was van plan om dit over te slaan, maar ik scrol toch even en zie verband!

Beterschap!

Ik heb natuurlijk vanaf het begin meegeleefd, maar als ik het nu zo nog een keer teruglees, is het toch wel heel wat. Arme Luchiano. Maar wat een enorm stoere kerel is hij! Heel veel beterschap en dat je maar gauw weer mag voetballen. Afwassen mag tot een jaar na een duimbreuk pas weer hè:-)

@Renesmurf: Je geeft me een gouden idee, bij ieder sportverslag zet ik een niet ter zaken doende foto. Zo trek ik je aandacht!
@Door: Niet teveel medelijden met Luchiano, hoor. Met de auto naar en van school, niet afwassen, hij vindt zelfs dat ik zijn cola nu moet halen. En wie is er op zijn eigen duim gevallen? Maar evengoed bedankt voor je medeleven!