« Annemiek's ultieme Tip | Main | Harry Potter and the Deathly Hallows Part Two »

Diana is een hengst

Als Diana (5) de laatste weken iets op televisie ziet, verplaatst zij zich altijd in een van de hoofdpersonen. "Ik ben die-en-die, wie ben jij?", vraagt ze dan. Een hoofdpersoon kan een mens, een tekenfilmfiguur, maar evengoed een dier zijn.

We kijken naar Holland's Got Talent (sic!) en er is een meisje dat iets met een paard gaat doen. In het begeleidende filmpje zien we het meisje bij haar thuis in het weiland lopen met het betreffende paard.

"Ik ben dat paard", roept Diana onmiddellijk.
"Dat lijkt mij sterk, want het is een mannetjespaard", zeg ik.
"Nietes, het is een vrouwtjespaard", protesteert Diana.

Luchiano (013) en ik geven elkaar een knipoog, immers er bungelt overduidelijk iets van een centimeter of veertig tussen de achterbenen van het paard.
"Je hebt gelijk", het is een vrouwtjespaard", geven we ruiterlijk toe.

Comments

gelijk geven, het wordt het vrouwelijke geslacht ook al vroeg "aangeleerd"

Mooie beeldspraak in de laatste zin. En pas maar op, straks is ze de ruiter en mept ze met haar zweepje!

haha, wat een grap!
Ja, dat ziet zij nog niet, grappig.

Als je vijf bent maakt dat geen fluit uit. Gelukkig maar.

@Ennu: In dit geval heeft het meer met leeftijd dan met geslacht te maken. Maar het blijft oppassen geblazen!
@Door: Hmm... fascinerend waar jouw fantasieŽn naar toe gaan... ;-)
@Renesmurf: Het komt snel genoeg, vrees ik.
@CiNNeR: Fluit is ook een mooi woord in deze context.

Doet denken aan de vrouw die een bar binnenkomt met een papagaai op haar schouder. 'Wie raadt wat voor dier dit is, mag met me naar bed', roept de vrouw. 'Een krokodil' roept iemand. 'Dat reken ik ook goed', aldus de vrouw.

@Gerrit: Ik snap dat je het aan die bekende mop doet denken, maar ik zie toch een verschil. Maar hij blijft leuk.

Hee dat doet sam ook heel vaak! En paarden van 5 benen komen ook voor

@Pascale: Het zal wel een rage zijn, dat nadoen. Ik heb alleen van schapen met vijf poten gehoord.