« Rijen C4 - Waspik C2 0-8/9 (Beker) | Main | El Sapo El Sapo (54) »

Drift

Het woord drift heeft vaak een negatieve klank. Het doet denken aan ongecontroleerde woede, ja daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Het ongecontroleerde is een essentieel onderdeel van het fenomeen drift. Of woede ook zo'n element is? Het is niet eenvoudig voor te stellen hoe iemand buiten zinnen aan het borduren is.

Drift is sterk gerelateerd aan drijfveer. "What makes a person tick?", is een vraag die snel opduikt in deze context. De laatste tijd ben ik driftig aan het programmeren, hetgeen wel een beetje ten koste gaat van het CasaLog. Maar ja, zo gaat dat met driften.

Wat is er nu gebeurd? Mijn zoon Luchiano (013) is sinds een paar dagen ook helemaal bezeten van programmeren. Hij doet dat in VBScript en gebruikt voornamelijk de functie msgbox. Eerder heb ik al een paar pogingen ondernomen om hem zover te krijgen, alle waren tevergeefs. En nu doet hij het uit zichzelf. "En wat programmeert de nieuwe Steve Jobs?", vraagt menigeen zich af.

Wel, Luchiano maakt allemaal programma's die een boodschap op het scherm toveren dat de computer is geÔnfecteerd door een virus. Het zijn behoorlijke if-then-else constructies waarin de argeloze gebruiker tientallen keren moet klikken voordat de clou wordt getoond met de melding dat het een grapje is. Veel informatie haalt hij van de uitstekende w3schools.com website, zie hier de info over de messagebox. "Dit is vet, pap. Kijk, als jij mij uitlegt over programmeren dan is het saai. Maar dit is andere koek!"

Het zal je maar gezegd worden. Veel goede ideeŽn ontstaan door slechte gedachten. Luchiano vormt hierop geen uitzondering. "Als ik nu een werkstuk niet af heb, dan geef ik dit bestand aan de leraar. Als hij erop klikt, dan verschijnt de boodschap File not compatible with this version of Microsoft Word. Dan geeft de leraar mij een dag uitstel. Ghe, ghe, ghe!"

Vooral leraren Duits staan erom bekend dat zij, indien voor de gek gehouden, tamelijk driftig kunnen reageren.

Comments

Zo zijn Assange en Gonggrijp ook begonnen.

Dat wordt dus aanpezen om Luchiano in kennis en kunde voor te blijven. CasasPa

Ja, hoe lang zou het duren voor hij er jou mee voor de gek houdt... Maar ook dat is n prima motivatie voor hem om zich erin te verdiepen en er lol in te krijgen. Als jij dan maar niet driftig wordt

Tip: het boek Drift van Marion Pauw. Speelt zich af op de Antillen.

@Laurent: Gelukkig ziet Luchiano er nu al een stuk beter uit dan Gonggrijp. Van Assange weet ik niet hoe hij eruit ziet.
@CasasPa: In het leven blijft het aanpezen, nooit kan men op zijn lauweren rusten.
@Pascale: Misschien houdt hij me al voor de gek, wie zal het zeggen. Ik driftig? Mijn studie Duits heb ik nooit afgerond.
@Door: Ik zal me er eens in verdiepen, omdat het jouw tip is... ;-)