« Hart | Main | Hart (2) »

C'mon PSV!

Vraag mij niet waarom, maar Luchiano (013) is sinds jaar en dag fan van PSV. Als je het me toch vraagt, ik vermoed dat het te maken heeft met successen. De laatste tijd is PSV echter niet bepaald verwend, wie kan zich het laatste landskampioenschap nog heugen?

01.05.2011: Luchiano (013) en CasaSpider zijn bij PSV-Vitesse (2-1), met dank aan Raymond en Daan. Klik voor groter.Sinds wij in Nederland zijn en dat is september 2007 zijn we één keer in een voetbalstadion geweest, het was de Open Dag van Willem II. Daarna is het behoorlijk bergafwaarts gegaan met die club. Daan Bourgonje speelt net als Luchiano bij Rijen C4. Daan en zijn vader Raymond hebben een seizoenskaart bij PSV, maar de laatste thuiswedstrijd kunnen zij niet bijwonen wegens een vakantie naar New York.

Dat is leuk voor hun en leuk voor ons, immers Raymond biedt ons hun kaarten aan en omdat het de laatste thuiswedstrijd van PSV betreft mogen we tevens de overgebleven consumptiemunten opmaken. Wat een service! En zo gaan Luchiano en ik zondag met de trein naar Eindhoven voor de confrontatie PSV-Vitesse. Heb ik meteen voordeel van mijn NS-trajectkaart, want op andere trajecten dan Rijen-Den Bosch geldt een korting van 40% voor mijn medereizigers en mijzelf.

Van Rijen tot Tilburg Universiteit zitten we in een moderne Sprinter, daarna in zo'n oud en een zelfs een beetje vies treinstel. Ach, zo lijken wij weer iets schoner. In Eindhoven is het druk. Bij een stand in de buurt van het PSV-stadion eten we een hamburger en ondanks dat het vroeg is zoeken we al snel onze plaatsen op in vak NN, boven bijna in de nok van het stadion, om niets van het gebeuren te missen.

Het stadion is nog bijna leeg, maar dan zie je des te beter hoe steil het is. We krijgen bijna last van hoogtevrees. "Sjonge, hoe durven die mensen te gaan staan om te juichen?", vraagt Luchiano zich af. Als er eentje valt, gaat de rest mee. Op elke stoel ligt een opgerold rolletje folie, waarom? We hebben geen idee.

Het zonnetje schijnt en de muziek staat lekker hard. Op de grote schermen worden oude successen van PSV getoond, tsja met de nieuwe valt het een beetje tegen. We hebben al berekend dat in het ideale geval Twente van Willem II wint en Ajax gelijkspeelt bij Heerenveen. Aha, daar komen de matadoren het veld op om onder luide toejuichingen aan de warming-up te beginnen.

01.05.2011: Luchiano (013) en CasaSpider zijn bij PSV-Vitesse (2-1), met dank aan Raymond en Daan. Klik voor groter.Als de wedstrijd begint wordt er afgeteld van tien naar nul. Harde muziek en een enorm gejuich en dan blijkt waar die opgerolde folierolletjes voor dienen, iedereen gooit ze als lange linten naar beneden. Het ziet er gaaf uit.

PSV is duidelijk beter dan Vitesse, maar speelt niet echt als een kampioensploeg. In het stadion is goed te zien wie er wel en wie er niet mee kunnen, tenminste op die dag. Vooral Marcus Berg moet het ontgelden, behoudens een mooi doelpunt bakt hij er werkelijk niets van. Op een bepaald moment sijpelt door dat Ajax in Heerenveen achter staat. Het leidt tot een explosie van vreugde die helaas van korte duur is na de gelijkmaker van Sulemani.

Waar ik Luchiano met moeite voor de televisie krijg is hij bij de live-wedstrijd een stuk enthousiaster. Als de 42e minuut op de klok staat roept hij verbaasd: "Hè, is de wedstrijd al zo lang aan de gang?" Het is de beleving, het fluiten dat zo hard klinkt en natuurlijk het C'mon PSV!

PSV wint met 2-1, maar toch is de stemming ietwat gelaten. Dat wordt veroorzaakt door de overwinningen van Ajax en Twente, hierdoor doet PSV definitief niet meer mee voor het kampioenschap. Het bericht dat Feyenoord bij VVV met 3-2 ten onder gaat wordt met gelach ontvangen.

Na afloop eten en drinken we wat en dan is onze mannendag alweer ten einde. Een geslaagde middag en Luchiano wil snel weer naar een wedstrijd van PSV. We zullen wel zien. Raymond en Daan, hartelijk dank voor dit uitje.

Comments

Je zou eens kijken of hij een wedstrijd van Feyenoord ook zo snel voorbij vindt gaan.

Maar de wedstrijd in het echt zien blijft een stuk leuker dan de wedstrijd op tv zien.

Ik heb nog nooit begrepen wat de mensen zo leuk vinden aan voetbal.
Muziek is zoveel maal mooier, elke minuut dat je iets anders doet had je ook muziek kunnen luisteren.

@Piet: Een bezoek aan de Kuip staat zeker op het programma. Wellicht dat daarna het inzicht bij Luchiano komt om voor de juiste club te kiezen. Tegen een live-wedstrijd kan geen Eredivsie-live op.
@Renesmurf: Ga eens praten met je stadgenoot Jan Mulder. De muziek in het PSV-stadion klinkt overigens uitstekend, alleen dat was al de moeite waard.