« Casa's linkervoetje | Main | KPN heeft CasaSpider (wederom) tuk »

Een vrije dag

Na vorige week vier dagen ziek te zijn geweest en afgelopen maandag een Crash Course Data Vault te hebben gevolgd, is het dinsdag hoogste tijd voor een dagje vrij. Om even op adem te komen.

De pijn in de linkervoet werd veroorzaakt door jicht, dat is voor mij zo helder als een klont. Toch wil ik dinsdagochtend bloed laten prikken om te zien of de diagnose klopt. Ook al heeft de huisarts gezegd dat het niet zeker is dat de jicht nog aangetoond kan worden. Eerst breng ik Diana (5) naar school en rij dan 200 meter verder naar het laboratorium in de Pastoor Oomenstraat waar ik vijf minuten later alweer naar buiten loop.

Een vrije dag dient men volgens de Calvinistische leer nuttig te besteden en daarom ga ik naar de Biergrens in Baarle-Nassau om een kratje Westmalle Dubbel, een kratje Westmalle Tripel, een kratje Duvel, een kratje Jupiler en een paar flesjes Guinness in te slaan. Bij de krat Duvel zit een gratis, speciaal glas uit de Duvel Collection die gepresenteerd wordt op een afgrijselijke website waar men gedwongen meer dan een minuut op het laden van de animatie wacht: 1998?

05.07.2011: Wat doet men op een vrije dag? Bier halen en de auto wassen, zo die is weer schoon. Klik voor groter.Onbewust kies ik het glas van Daan Stuyven, maar die van Parra is stukken mooier. Verder houd ik het voor gezien op de Duvel-site, dit is echt het allerslechtste wat ik sinds lang heb gezien. Gelukkig hebben ze van bier maken meer verstand. Onderweg naar huis stop ik bij Shell tankstation Van Dorst, officieel sponsor van vv Rijen. Niet om te tanken, maar om de auto eens grondig te wassen.

Vrijwel meteen daarna is het tijd om Diana op te halen van school. Ze is dolblij als ze me ziet en zegt zelfs dat ze hoopt dat ik haar altijd op kom halen. "O ja, waarom?", vraag ik nieuwsgierig. "Jij bent zo groot, ik kan jou meteen zien als ik uit school kom", luidt haar antwoord. "Maar mama is lekker bruin, die valt ook op", probeer ik. "Ja, maar ze is wel een beetje klein", besluit Diana de discussie.

's Middags brengen Luchiano (013) en ik Diana weer naar school, samen met een bak speelgoed die Lucy 's ochtends heeft schoongemaakt voor de schoolvakantie. Juf Eva, de vervangster van de zwangere juffrouw Monique, is er blij mee en dat maakt ons mannen ook weer blij. We rijden door naar Formido en de Boerenbond voor een verlengsnoer een een Lavendelplant.

Om kwart voor drie vertrekken Luchiano en ik naar het Beatrix College in Tilburg waar we een afspraak hebben met juffrouw Mirjam Wolff en mentor Chris Huijbregts. Er was een akkefietje dat Luchiano overigens uitstekend heeft opgelost, maar waarover we even van gedachten willen wisselen. Als we het schoolterrein oplopen komt Chris ons tegemoet. Hij feliciteert Luchiano: "Je bent bevorderd naar 3TL", zegt hij. Dat is goed nieuws.

Gemiddeld staat hij ongeveer op een 7 en dat bijna zonder studeren. Ook de andere zaken zijn in orde, dinsdagmorgen moesten de boeken ingeleverd worden samen met een lijst. Dit is zonder problemen gelukt. Vrijdag komen de scholieren voor het laatst naar school om hun rapport op te halen. Daarna begint de grote vakantie. Het gesprek met Mirjam en Chris verloopt prima en benadrukt voor mij het positieve gevoel over het tweede leerjaar dat een stuk beter verlopen is dan het eerste. Straks gaat Luchiano met zijn dertien jaar naar de derde klas en dat is toch geen geringe prestatie.

De vrije dag zit er bijna op en dat geldt ook voor het Daan Stuyven-glas met Duvel.
In beide opzichten is dat wel een beetje jammer.

Comments

was gewoon thuis, een sabatical van een kleine 10 maanden, een beetje met mijn kleine jongen optrekken.

Nou ja, dat Duvelglas kan in ieder geval weer snel gevuld worden...

Dat je na het inslaan van vier kratjes bier even langs tankstation Van Dorst gaat vind ik wel logisch eigenlijk...

Hoera voor Luchiano! Knap hoor, zo jong en dan al naar de 3e!

Wat is dat nu weer voor een foto?! Het zal wel om die stoere auto gaan.. of om stoere man in combinatie met dito auto:-)

Enfin, fijne vakantie voor iedereen. Gaan jullie nog iets ondernemen? Bijvoorbeeld óver de biergrens?

Super van luchiano! Heel goed van hem. Fijne vakanktie voor diana

Fijn nieuws allemaal. Nu hopen dat je voet/jicht snel geneest! (Overigens heb ik begrepen dat je met jicht geen bier zou mogen drinken, dat kan de aanval erger maken) Beterschap!

Super Luchiano: 13 jaar en zinder studeren met een 7 jaar. Klas 3. Ben trots op jou. Opa

Een vrije dag, maar wel nuttig besteed!
En op die afgrijselijke website na, allemaal alles even leuk een aardig! Fijn zo.

@Cerito: Is je kleine jongen dan na 10 maanden al groot? Maar je hebt groot gelijk, nu weer aan het werk?
@Gerrit: Inmiddels is het Duvel-glas met Daan alweer een aantal keren gevuld. En datzelfde geldt voor het (standaard) Westmalle-glas.
@Els: Er bestaat zeker een relatie tussen het een en het ander. Scherp opgemerkt, Els!
@Door: Meerdere vrouwen kijken verbaasd op van de foto, weet ook niet wat dat is. De Nederlands-Belgische grens loopt dwars door de Biergrens, dus...
@Pascale: Dank je, voor gamen heeft Luchiano trouwens een 10 verdiend.
@CiNNeR: De jicht was maandag al weg, bij mij is het een acute aanval, niet chronisch. Ik denk zelfs dat hij op is komen zetten omdat ik de afgelopen twee weken iets "gezonder" heb geleefd.
@CasasPa: Namens Luchiano bedankt. Heb je dit comment misschien/wellicht op je iPad getypt?
@Renesmurf: Ben het met je eens, het mag wel iets rimpeliger.

hij is nu bijna 4...heeft nu zijn 'wen dagen' op de kleuterschool.
Was een erg leuke tijd....
Nu weer aan het werk ja...pffff..wel weer wennen hoor...