« Een vrije dag | Main | Radio Soulwax »

KPN heeft CasaSpider (wederom) tuk

Toen ik mijn iPhone kreeg, nu ja kreeg is niet helemaal het correcte woord, zat ik nog voor ruim een maand vast aan mijn contract bij KPN/Hi. Geen probleem, want ik had een slim idee: "Stop gewoon de sim-card van KPN in de iPhone en als mijn telefoonnummer is overgezet naar T-Mobile gaat de T-Mobile sim-card er weer in."

Een oen kan het bedenken. Wat deze oen niet bedacht is dat de KPN sim-card die in mijn Nokia E75 zit een groot model is, terwijl in de iPhone alleen een klein model past. Maar zo snel laat ik mij niet uit het veld slaan. Daar is Plan-B al: "Schakel gewoon je KPN-nummer door naar je tijdelijke T-Mobile nummer en als mijn telefoonnummer is overgezet naar T-Mobile gaat alles automatisch goed."

Een DBA kan het bedenken en warempel, het werkt als een tiet. Zondag ruim ik wat administratie weg en scheur routineus de envelop met de rekening van KPN/Hi open. Het bedrag is sinds jaar en dag hetzelfde, immers Luchiano (013) en ik bellen nooit buiten de bundel. Vandaar dat KPN/Hi ons ook liever kwijt is als klant en heel slechte aanbiedingen doet.

Huh? De rekening valt 13 euro hoger uit dan gebruikelijk! Hoe kan dat nu? KPN/Hi blijkt het doorschakelen van mijn nummer niet uit de bundel te betalen, maar apart te rekenen. Wat een geboefte en welk een roversnest! KPN Epic Fail! Stoom komt uit mijn oren. Onmiddellijk maak ik het doorschakelen ongedaan en loop sindsdien met twee telefoons door de wereld.

Volgende maand verloopt Luchiano's abonnement bij KPN/Hi, dat ga ik keihard stopzetten. Bovendien staat ook CasasPa op de wip om na 110 jaar KPN de overstap naar T-Mobile of Vodafone te maken. Ze gaan eraan!

Hmmm, morgen wordt mijn telefoonnummer overgezet naar T-Mobile. Even nog niet te hoog van de toren blazen derhalve. Als dat maar goed gaat. Wie denkt van wel en wie van niet en waarom?

Comments

Mi querida araņa de la casa,

Ik doe met je mee! Eind dit jaar zeg ik KPN vaarwel! Eerst het ING leeuwtje door mijn van oudsher blauwe giro-keeltje duwen, en nu dit weer. Genoeg is Genoeg! Ik zeg: een landelijke axie zal ze leren! de schurken, de schavuiten, de drommelse vlegels!

Gewoon blijven waar je zit en niet aldoor overstappen. Verneukt word je toch.

Ik heb ook wel wat met ze meegemaakt. Toen ik van mijn ISDN af wilde na verhuizing deden ze net of ze me niet begrepen. Nu overkomt dat iedereen weleens, maar bij de zoon van iemand die 40 jaar bij hen in dienst is geweest gaat deze "grap" niet op. Dit even haarfijn uitgelegd en was ik eindelijk van een te duur abonnement af wat overigens voorheen door een vorige werkgever was betaald. Kortom CasaSpider: Je moet die ratten altijd in de gaten blijven houden en je zeker niet laten intimideren door hun praatjes. Die vullen geen gaatjes, maar maken ze. In de begroting wel te verstaan. Koninklijke PTT Nederland heten ze ook nog voluit... Wat dat betreft ben ik blij dat ik nu in een republiek woon hoewel hier in Italië ook niet alles koek en ei is, zoals elke krantenlezer en nieuwsvolger waarschijnlijk wel weet.

koninklijke PreTT Ned,

gha gha

Het is alleen jammer dat het bereik van T-mobile zo matig is. Daarom blijf ik toch maar bij KPN.

@Rob: Wow, un comentario en Espaņol. Que bien! Ja, vroeger stond PTT nog ergens voor. ING=KPN=VORIGE_EEUW=PRUTSERS. Okay, een beetje gechargeerd misschien. We gaan die drommelse vlegels eens de vleugels uittrekken!
@Renesmurf: Qua energiebedrijven geef ik je gelijk, maar op telefoniegebied is het echt de moeite waard. Alhoewel, jij bent een van de Nederlanders die een telefoon vooral gebruikt om te bellen. Dan maakt het wat minder uit.
@ClubFavolosa: KPN heeft sowieso weinig met mensen die lang klant bij hun zijn, heb ik de indruk. Ja, oude mensen pikken slechte veranderingen wat gemakkelijker en stappen minder snel over. In Italie luistert Berlusconi waarschijnlijk alle gesprekken af, tenminste waar een jongedame bij betrokken is. Zo is het altijd wat. We houden de ratten in de gaten, maar zullen het ermee moeten doen.
@Ennu: Haha, maar of je met de Curacaose providers nu zo blij moet zijn. Wat betaal je voor een leuke smartphone met 200 belminuten en 1 Gigabyte internet per maaand?
@Menno Nicolai: Aan een telefoon zonder bereik heb je niets. Dan is de keuze gemakkelijk. Hoe zit het met Vodafone in Friesland?

bel en mail alleen en kost me nix

het H woordje

@Ennu: Bellen en mailen kost niets op Curacao? Dan doet de regering Schotte het een stuk beter dan verwacht.
@Alternatief Plan B: Ik weet dat het kan, dat knippen van een sim-card. Maar of dat voor mij weggelegd is?