« Van de daken | Main | Een vette prijs »

KPN-fail

Over niet al te lange tijd lopen er twee van mijn contracten voor mobiele telefoons af bij Hi/KPN. Een moment om eens te kijken wat voor moois er op de markt is. Nu heb ik een Nokia E75, op zich een aardig toestel maar het heeft een klein display en geen touch-screen. Lange tijd zweefde ik tussen een HTC Desire S en de iPhone 4 16Gb. De iPhone dreigt aan het langste eind te trekken.

In mijn business-model dienen vaste klanten beloond te worden, zo voel ik dat nu eenmaal. De iPhone kost bij T-Mobile eenmalig € 189,95 en vervolgens € 35,00 per maand. De eerste vier maanden wordt het abonnementsgeld nog kwijtgescholden ook! Snel kijk ik op de website van Hi (ook KPN), daar kost hetzelfde model € 149,95 en vervolgens € 45,00 per maand. Dan beland ik op de website van KPN, log in en krijg een welkomsboodschap: "Bekijk je persoonlijke aanbieding hier en verleng direct".

Dat belooft wat en ik kan mijn nieuwsgierigheid haast niet bedwingen. Immers, ik ben al vier jaar klant! Krijg ik een iPhone in een gouden doosje? En voor niks, misschien? Helaas is de aanbieding niet helemaal wat ik in gedachten heb. Omdat ik zo'n trouwe klant ben mag ik € 299,95 voor het toestel betalen en daarna € 45,00 per maand. Nog duurder dan het reguliere aanbod bij Hi (ook KPN). Ik kan het haast niet geloven en bel verbouwereerd 0800-0200804. Een aardige dame staat me te woord.

Als ik haar uitleg wat ik zo vreemd vind aan het "speciale aanbod", is ze het direct met me eens.
"Ja, dat is inderdaad vreemd", zegt ze.
"Of er nog iets te regelen valt?", vraag ik.
"Neen, als dit het aanbod is komt dat waarschijnlijk doordat ze naar uw belgedrag gekeken hebben over de laatste jaren", zegt ze.
"Waarschijnlijk is dat aan de lage kant, vandaar het slechte aanbod", zegt ze.

Mooi is dat!
Ik slaap er nog een nachtje over en stap morgen over naar T-Mobile.
Of zijn er nog andere aspecten?

Comments

Soms, heel soms wil je terug naar UTS....;-)

Kijk ook eens naar de GalaxyS ben ik al paar maanden erg blij mee.
Groetjes van mij

Het bereik van T-Mobile is niet altijd je dat. Dat is weliswaar lekker rustig maar ook vervelend als je zelf wil bellen.
Qua toestel zou ik ook de iPhone doen.

Ik sla steil achterover van die bedragen. Mijn LG-tje met touch screen heeft dat nooit gekost (zelf gekocht in de winkel) en het abonnement is 5 € per maand. Misschien moet je naar België verhuizen.

@Dick Drayer: Haha, UTS en KPN vertonen wel enige overeenkomst. Wel is de concurrentie in NL iets eerlijker heb ik het idee. Zoveel privileges heeft KPN niet meer.
@Jannie: Twee jaar geleden heb ik een Samsung Jet gekocht, die heeft Luchiano nu. De Galaxy S ziet er ook goed uit, maar na twee Westmalle Tripels gunde ik mijzelf wel een iPhone... :-)
@Piet: T-Mobile is hard aan het werk om het bereik te verbeteren. In Den Bosch is er geen probleem. Mocht dat in Rijen wel het geval zijn, ontbind ik mijn contract.
@Irene: Vijf euro is goedkoop. Ik kijk net even naar de site van Belgacom, het abonnement Mobile Favorite 50 kost 50 euro per maand en biedt 415 minuten of 500 sms en 50 (!) MB surfen, in plaats van mijn 1 GB. Daar word je toch niet vrolijk van?

Vodafone is goedkoper dan Hi.

http://www.vodafone.nl/shop/aanbiedingen-samenstellen/abonnementen/sku51660066

Wel beter bereik. Toegegeven: de 4 maanden korting is er niet.

Ben een beetje jaloers, ik zou ook graag een iPhone willen.. Als mijnabonnement afloopt, stap ik over!

Waarom een iPhone als je toch zo weinig belt?

Zit al jaar en dag bij T-mobile en bevalt op zich goed. Alleen erg goed opletten bij veranderingen of contractverlenging. Via de telefoon of de site loopt het per definitie mis en in de winkel altijd nog secuur het contract nalopen op foutjes. Want terugdraaien van fouten, dat gaat bij T-mobile weer niet zo makkelijk.

@René: Vodafone en T-Mobile ontlopen elkaar niet veel, Hi en KPN zijn duidelijk duurder. Heb wat navraag gedaan en met name de service van T-Mobile lijkt beter te zijn. Laat ze het maar bewijzen, over twee maanden is het toestel van Luchiano aan de beurt. Dank voor de link trouwens!
@Margriet: Bellen moet je eigenlijk zien als een App, het is een van de vele functies. Ik gebruik de telefoon als wekker/klok, agenda, contactpersonen, internet (zeker in de trein!): FaceBook, Twitter, RSS-Reader etc. En natuurlijk de talloze super-apps. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een App voor. En dan af en toe even bellen welke boodschappen ik precies moet meenemen.
@CiNNeR: Een gedegen analyse, waarvoor dank. Heb het toestel ook via de website gekocht en niet via de persoon die ik aan de lijn had, hoewel hij mij tot drie keer toe probeerde over te halen. Maar als je er mensen tussen hebt zitten is de kans op fouten veel groter. En als er iets fout gaat, laat ik Youp gewoon twitteren.

Asjeblieft, hopelijk ben je tevreden bij T-mobile. Youp heeft al veel goeds gedaan wat dat aangaat ;)

Gewoon Android nemen, veel leuker :-) Samsung Galaxy S2 (dual-core cpu, 1GB mem.) zou nu de beste optie zijn.

@CiNNeR: Klopt en weet je, er is overal wat. Met KPN/Hi heb ik ook twee akkefietjes gehad en mensen met Vodafone klagen ook. We zullen wel zien.
@Curacaoenaar: Ik ben geen fan van Samsung, heb er eens een gekocht. In de reviews staat ook dat hij een stuk minder degelijk aanvoelt, zeker in vergelijking met de iPhone. Ik ben geen Apple-fan (haat iTunes), maar de iPhone is toch de BMW/Mercedes onder de mobieltjes. En hij wrijft zo lekker!

neem een Palm pre plus vers gehacked en voor peanuts op e-bay. contracten wat zijn dat, hacken die zaak.

@Ennu: Pas maar op met dat gepraat over hacken, straks kom je de USA niet meer in!

Casa, ik ben zelf ook niet echt fan van Samsung (bijv. de 1e Galaxy vond ik ook niet top) maar deze voelt wel degelijk aan en is ERG dun en ERG licht. iPhone is harstikke leuk, daar niet van, maar na een poosje begint het wel te vervelen. Dat heb ik bij Android (nog) niet. Zeker als je een beetje tweaker bent kan je er leuke(re) dingen mee doen. En wat betreft iTunes....ik heb er ook een HEKEL aan! Dus wat dat betreft zijn wij wel op 1 lijn ;-)

@Curacaoenaar: Ben nog geen goede (eerlijke) vergelijking tegengekomen tussen Galaxy S2 en iPhone 4. Maar we zitten zeker op 1 lijn. Android heeft veel potentie en spellen die daar gratis zijn mag je bij Apple kopen (Brain Breaker, 4 euro!). Toch is er geen enkele leverancier die zulke 'sophisticated' hard- en software maakt. Luchiano krijgt over twee maanden de HTC Desire S en over twee jaar beslis ik opnieuw.