Main

June 18, 2008

Cinner laat mannen poepie ruiken

De wedstrijd van Oranje-B (sorry, Marco) tegen Roemenie viel me nog niet eens tegen. Zeker in de tweede helft konden de Oost-Europeanen geen vuist meer maken. Een onherkenbaar team in vergelijking met de elf die Italie behoorlijk in de problemen brachten.

De Italianen mogen ons trouwens wel dankbaar zijn en dat tonen door ons een jaar lang van gratis Spaghetti Bolognese te voorzien. Hen kennende schakelen ze Nederland in de halve finale doodleuk uit, tenminste als wij zover komen. Niet te negatief, CasaSpider. Spanje-Italie wordt hoe dan ook een echte knaller.Zoals algemeen bekend spelen de Webloggers sinds jaar en dag mee in voetbalpoules.nl. Het merendeel van de deelnemers bestaat uit mannen. Paool en Willisha strijden altijd om de titel Beste Vrouwelijke Deelnemer (BVD) maar doen dat wel in de onderste regionen. Verstand van voetbal is nu eenmaal voorbehouden aan echte hombres, dat is logisch.

Echter. Wie staat er op een overtuigende eerste plaats in de Webloggers-poule? Niemand minder dan Cinner laat het mannelijke voetbalintellect een poepie ruiken. De wereld op zijn kop. In het algemeen klassement bezet zij de 473e plaats van 48.971 deelnemers, het is gewoon geweldig.

Dankzij Cinner is nu ook bekend dat Nederland op 29 juni de finale speelt tegen Portugal. En we worden nog Europees Kampioen ook! Wat mij betreft wint Cinner de poule, dat heb ik er graag voor over.

Van poule, wij hebben maling aan mensen die vinden dat het geen poule maar pool heet want dat is een zwembad, schakelen we over naar de nieuwe poll. Het is een probeerseltje in docs.google.com (inloggen) maar met een aktueel onderwerp: Automatisch orgaandonorschap. Probeer het maar eens en/of bekijk hier de resultaten.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 163 op pagina 7. We zijn weer verder afgezakt, nu 57 plaatsen en 2 pagina's.

Neemt allen een voorbeeld aan Cinner en recht de schouders.

January 29, 2008

Werknemers en GPS

De regelmatige lezer van het CasaLog weet dat ik niet meer zonder GPS-systeem kan. Het is de beste uitvinding van de vorige eeuw. Het betreft hier een passieve GPS met andere woorden ik weet wel waar ik ben maar verder weet niemand dat. Ja, of men moet me toevallig zien. Ja, of via mijn mobieltje. Maar de TomTom zegt niets.

Laatst was er een issue op televisie over actieve GPS. Werkgevers rusten hun bedrijfsauto's hiermee uit en kunnen zo precies traceren waar hun werknemers zich bevinden, tot op de straat nauwkeurig. Dit biedt hun voordelen bij het plannen en ook in noodsituaties kan het heel handig zijn.

Niet alle werknemers zijn blij met deze vorm van Big Brother en hun belangen worden vertegenwoordigd door een vakbond (De Unie?). Een interessante stelling, interessanter dan de stokoude stellingen links op het CasaLog. Die heb ik daarom maar verwijderd.
Het is typisch een stelling waarbij de argumentatie belangrijker is dan de uitslag.

August 31, 2007

Het is Stellingen-Time

De stellingen voor het jaar 2007 gapen de lezer duf aan vanaf de linkermarge. De uitslag van sommige stellingen is inmiddels bekend, van andere steeds beter voorspelbaar. Wie gelooft er dat Balkenende voor het eind van het jaar aftreedt? Het is tijd voor nieuwe stellingen, op de oude kon na 1 juni toch al niet meer gestemd worden.

Wel gaan we ze één voor één nog even langs. Iedere stelling die meer dan 10% van de stemmen heeft vergaard wordt als een 'Ja' geïnterpreteerd. Hierover kan niet gecorrespondeerd worden.


Resultaten eerste Poll 2007


 • Op 31 december 2007 is Balkenende minister-president, 20% dus Ja. Gedeelde winnaar van deze poll, het vertrouwen in Balkenende is kennelijk groot.
 • Darten is geen sport maar een spelletje, 14% dus Ja. De meesten associeren darten waarschijnlijk toch met café's en dikke buiken. Is schieten, met een geweer of met pijl en boog dan wel een sport?
 • Diana loopt voor haar eerste verjaardag (5 mei), 20% dus Ja. Eerlijk gezegd dacht ik het ook maar het was niet zo. Haar eerste zelfstandige stappen zette de kleine prinses op 18 juli.
 • Wit brood is lekkerder dan bruin, 5% dus Nee. De CasaLog-lezer heeft een gezonde smaak.
 • PSV wordt kampioen van Nederland, 13% dus Ja. Het was spannend maar het is de Eindhovenaren wederom gelukt. Voor dit jaar ben ik pessimistischer over hun kansen.
 • Eva van der Gucht is de mol in Thailand, 4% dus Nee. Goed geraden en eigenlijk niet zo moeilijk, immers de slechterik uit Goede Tijden Slechte Tijden deed ook mee.
 • Bruine bonen zijn lekkerder dan kapucijners, 5% dus Nee. Wellicht moet ik nog wennen aan het feit dat kapucijners geen bonen maar erwten zijn. Zie de reacties bij deze post
 • CasaSpider wint een Dutch Bloggie, 13% dus Ja. Vergeet het maar!

Voer voor psychologen.

Deze keer slechts vijf stellingen, immers het moet wel leuk blijven. Ze zijn te vinden op de gebruikelijke plaats in de linkermarge. Sluitingsdatum is 15 oktober en wie eerst meer informatie wil over Xaviera leest Zwaar gelukkig.

January 12, 2007

Exit Gouden Kooi Poll, exit Natasia en hallo Stellingen 2007

De poll over de Gouden Kooi staat al een hele tijd in de linker marge. Ik moet mij zowaar inlezen om de materie terug naar boven (is dit Belgisch?) te halen. Een aantal toevalligheden doet zich voor.

"Nu wil ik De Gouden Kooi dolgraag eens bekijken, maar helaas is deze nieuwste culturele Talpa-parel niet op Curacao te ontvangen."

Bovenstaande schreef ik op 5 oktober 2006. Ergens in de warme decembermaand biedt TDS (soort Casema, red.) Talpa aan op kanaal 20. Dat is meteen ook de prijs die extra voor deze zender betaald dient te worden, 20 gulden (€ 8.70). Concluderend kunnen wij naar Talpa kijken maar doen we het niet.

Datzelfde geldt voor veel CasaLog lezers, 42% geeft aan nooit naar Talpa/De Gouden Kooi te kijken. Niemand zegt ervan te smullen.


Poll Oktober 2006. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


"Moeder Natasia laat twee kinderen achter, een meisje van 9 en een jongen van 6 die een levertransplantatie heeft ondergaan. Natasia rechtvaardigt haar (jarenlange?) verblijf in de villa met de woorden dat zij het tijd vindt om aan zichzelf te werken. Ze voelt zich moe."

Een aantal vragen van de poll gaat over de rol die Natasia speelt. Is zij een ontaarde moeder? Toevallig bezocht ik vandaag de website van De Gouden Kooi en las tot mijn verbazing dat precies vandaag, vrijdag 12 januari, Natasia de villa dreigt te verlaten. Zij wil 12 uur verlof hebben om haar relatie te redden. Om voor verlof in aanmerking te komen dient een meerderheid van de bewoners voor te stemmen. Medebewoners Huub en Sylvia stellen zich hard op: alleen bij ziekte en overlijden krijgt iemand hun stem voor verlof.

"Natasia rent huilend weg: Dan ga ik!"

Mooi zo. Daarmee is het verhaal van de Gouden Kooi afgesloten en kunnen wij verder met de Stellingen voor het jaar 2007. Ze zijn te vinden op de gebruikelijke plaats in de linker marge. Afhankelijk van beeldscherm en resolutie even een klein stukje naar beneden scrollen.

Einddatum van de nieuwe poll is 1 juni 2007.

October 5, 2006

De Gouden Kooi

De villa van De Gouden Kooi, Talpa's nieuwste controversiele televisieprogramma. Klik voor groter/sluiten.Wat is leuker dan een mening hebben over een programma dat men nog nooit heeft gezien? Nu wil ik De Gouden Kooi dolgraag eens bekijken, maar helaas is deze nieuwste culturele Talpa-parel niet op Curacao te ontvangen. De internet-streams geven wel een idee, maar het is toch anders.

Het concept is simpel. Deelnemers aan De Gouden Kooi leven in een villa waar het hun aan niets ontbreekt. Degene die dit het langste volhoudt wint de villa plus de megaspaarpot. Om de winnaar te bepalen wordt er niemand uit het huis weggestemd, het enige wat hij moet doen is het langste van allemaal blijven zitten.

Belangrijkste voorwaarde uit De Gouden Regels is dat men de villa niet mag verlaten en er minstens een jaar in moet blijven zitten. Sterfgevallen, relatieproblemen, ziektes zijn allemaal geen redenen om er even tussenuit te knijpen. Sterker nog, wie binnen een jaar opgeeft kan fluiten naar zijn borg van 10.000 euro. Die gaat dan naar een goed doel.

De bewoners hebben een ruim weekbudget. Een adder onder het gras is echter dat het geen persoonlijk budget betreft. In het algemeen geldt dat voor elke beslissing die de bewoners moeten nemen een meerderheid vereist is. Zo kan de groep het leven van een bepaalde persoon al snel behoorlijk zuur maken. Een bron voor het ontstaan van intriges en samenzweringen.

Natasia laat twee jonge kinderen achter, heeft zij echt tijd nodig voor zichzelf of is zij een actrice? Klik voor groter/sluiten.Deelnemers moeten hun baan opzeggen om mee te doen. Talpa betaalt het gezin dat achtergelaten wordt een bepaald bedrag per maand ter compensatie. Maar wat als een deelnemer na vier maanden uit de villa weggepest wordt? Behalve het verlies van de borg heeft hij ook geen baan meer. Realiseert men zich dat van tevoren?

Meteen aan het begin is er al een heuse rel uitgebroken. Moeder Natasia laat twee kinderen achter, een meisje van 9 en een jongen van 6 die een levertransplantatie heeft ondergaan. Natasia rechtvaardigt haar (jarenlange?) verblijf in de villa met de woorden dat zij het tijd vindt om aan zichzelf te werken. Ze voelt zich moe.

Een dergelijke rel komt Talpa natuurlijk wel bijzonder goed uit. Is Natasia misschien een actrice en betreft het hier een complot om de kijkcijfers van meet af aan op te krikken? Als dat zo is hebben PvdA-Kamerleden Kalsbeek en Dijsselbloem hier onbewust aan meegewerkt door het stellen van kamervragen.

Doet Nederland met De Gouden Kooi aan vernieuwende televisie of zijn wij wereldwijd koploper op het gebied van decadentie? In de Poll Zone in de linker marge staat de nieuwe poll. Uiteraard gaat deze over De Gouden Kooi.

July 25, 2006

Midden-Oosten Poll

Het wereldkampioenschap voetbal 2006 is al 16 dagen voorbij. Pas 16 dagen? Het lijkt veel langer. Nederlanders zijn over het algemeen bijzonder optimistisch ingesteld. Niet minder dan 18% van de stemmers was van mening dat Nederland werelkampioen zou worden. Anderzijds dacht een gelijk percentage dat we al na de voorrondes naar huis konden.

Zes mensen voorspelden terecht dat Ronaldo het record aantal doelpunten gescoord op wereldkampioenschappen dat op naam stond van Gerd Müller zou breken. Het is hem gelukt.


Uitslag WK2006-poll


Het leuke van de WK-poll is dat de resulaten na afloop van het evenement verifieerbaar zijn. Dat geldt zeker niet voor de nieuwe poll. Deze heeft een minder vrolijk onderwerp, namelijk de situatie in het Midden-Oosten. Het einde van de daar woedende conflicten is helaas niet in zicht.

Voor alle partijen acceptabele oplossingen zijn er vooralsnog niet. De vraag van deze poll is naar wie de sympathie uitgaat. Zelf was ik acht jaar oud, even oud als Luchiano (8) nu, toen in 1967 de befaamde Zesdaagse Oorlog uitbrak.

Mijn ouders steunden net als zoveel Nederlanders Israel, het kleine land dat omringd werd door een overmacht aan vijanden. Dat deze David in slechts zes dagen gehakt maakte van grote landen als Egypte en Syrie was in die tijd voor een achtjarige heroïsch.

Inmiddels denk ik iets genuanceerder over gewapende conflicten in het algemeen. Of een onschuldig kind dat de dood vindt Israelisch of Palestijns is maakt geen verschil voor het verdriet van de ouders.

In Nederland heeft in de loop der jaren een omslag plaatsgevonden qua sympathie, voornamelijk ingegeven door de huidige superioriteit van Israel in het gebied en hoe men daarmee omgaat.

Vandaar deze ongenuanceerde poll in de linkerkolom.

May 24, 2006

WK2006: Webloggers Poule

De eindexamens zijn in volle gang. Of zijn ze alweer afgelopen? Taida Pasic heeft haar examen afgelegd ergens op de Nederlandse Ambassade in Bosnie. Volgens de Taida Pasic Poll vindt 32% dat zij het eindexamen in Nederland mocht afleggen en vervolgens gewoon blijven. 30% is van mening dat zij in Nederland mocht blijven voor het examen, maar na afloop daarvan terug moet naar haar ouders. Een op de vijf deelnemers (20%) is het eens met de wijze waarop de zaak nu is afgehandeld. In totaal zijn 82 stemmen uitgebracht.

Tijd voor een vrolijkere poll in vrolijkere kleuren. Al komen die vreemd genoeg niet door in Firefox. Het WK2006 staat voor de deur en dus is het logisch dat de poll over de belangrijkste sportgebeurtenis van het jaar 2006 gaat. Zie onder de foto in de linkerkolom. Nu zijn wij nog blij, maar misschien is dat na de eerste wedstrijd tegen Servie-Montenegro op zondag 11 juni al voorbij. Zie het wedstrijdschema.

De Webloggers Poule in www.voetbalpoules.nl bevat tot op heden 13 deelnemers voor het WK2006. Hoe meer deelnemers hoe meer vreugd. Bovendien maken de Webloggers met meer deelnemers meer kans op een hoge klassering in het poule-klassement.

Daarom deze oproep die uit twee delen bestaat.

Ten eerste: Meld u (gratis!) aan voor de Webloggers Poule. Lees onderstaande bericht en klik op de van toepassing zijnde link om direct naar de juiste pagina geleid te worden.

Ten tweede: Neem het bericht over indien u een weblog heeft zodat zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid worden gesteld om mee te doen.

Doe mee aan de Webloggers Poule in www.voetbalpoules.nl

Hallo weblogger, weblogster, webloglezer, webloglezeres of anderszins,

Op 9 juni start het WK2006 in Duitsland.
Hierbij nodigen wij u uit om mee te doen in de Webloggers Poule van www.voetbalpoules.nl

Hoe meer mensen, hoe meer vreugd!
En... niet onbelangrijk, het is helemaal gratis!

Holland! Holland!

Groeten,

CasaSpider.

Klik hier en meld je direct aan!

Vervolgens doe je direct mee aan CasaSpider's Poule 'Webloggers'.

Ben je al lid van SPORT2000 - WK Voetbalpoule? Klik dan hier en je doet direct mee aan deze Poule.

Doe mee aan de Webloggers Poule in www.voetbalpoules.nl

Doel is om met minimaal 25 man/vrouw mee te doen. Op het CasaLog wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Speciaal voor het WK2006 is er een nieuwe categorie in het leven geroepen waarin alle posts over het Wereldkampioenschap op een rijtje staan.

February 23, 2006

El Sapo El Sapo (21)

1.

CasaSpider is ziek. Dat is vervelend, want nu moest ik woensdagmiddag naar de Champions League wedstrijd Chelsea-Barcelona kijken. Veel buitenlands voetbal heb ik de laatste maanden niet gezien en dat is te merken. Wat wordt er buiten Nederland namelijk goed gevoetbald!

Chelsea had de pech dat tegen het einde van de eerste helft Del Horno met een rode kaart van het veld gestuurd werd. Een onterechte rode kaart. Toch trokken de blauwgehemde Engelsen in de tweede helft ten aanval en kwamen verdiend op 1-0. Gangmakers waren Gudjohnsen -wat een fenomenale bewegingen heeft die man-, stoomtrein Makélélé en ook onze eigen Arjen Robben. Robben startte diverse rushes die uiteindelijk eindigden in een overtreding van een Barcelona-verdediger.

Na de 1-0 schakelde Barcelona een tandje hoger en dat was smullen. Het voetbal van Barcelona lijkt zowel op zaalvoetbal als op ijshockey. De twee spelers die er uitsprongen waren de jonge Messi die voor zo'n jeugdig iemand ongekend explosief is en de weergaloze Ronaldinho. De wijze waarop hij tegen het einde van de wedstrijd Makélélé op de zijlijn passeerde en het nakijken gaf was bijna onwerkelijk. Onbegrijpelijk dat Ronaldinho (nog) niet voor Feyenoord speelt.

Barcelona won met 1-2 en ik dook mijn bed in.

2.

Met een parachute uit een vliegtuig springen, dat moet toch wel een ongelofelijke kick geven. Eerst als een baksteen naar beneden vallen, de armen spreiden als een vogel zijn vleugels en de aarde snel dichterbij zien komen. Dan komt het moment dat er aan het touwtje getrokken moet worden en opent, als het goed is, de parachute zich met een harde klap. Langzaam zweeft men naar beneden, hier en daar een beetje bijsturend. Een sensationele ervaring... lijkt mij.

Jammer genoeg gebeurt het een enkele keer dat de parachute niet opengaat. En de reserveparachute ook niet. Met zoveel pech zal de fiets ook wel niet op de afgelopen plek op het landingsveld staan, maar dat is zorg voor later. Het is erg belangrijk dat de parachute goed opgevouwen wordt. Maar wie vouwt uw parachute?

Een open vraag tot slot: kan men parachutespringen en het opvouwen van de parachute zien als een metafoor voor het leven?

February 3, 2006

Februari 2006 Stelling #1

Hoe toepasselijk, een stelling om het ijs te breken: "Naarmate mensen langer ergens zijn gaan zij steeds meer hun eigen gang. Ze worden ook ongehoorzamer."

Feitelijk is dit geen stelling maar een pure waarheid. De laatste twee keer heb ik de volgende stelling toegevoegd: "Deze checkbox s.v.p. altijd aanklikken. (Doen hoor!)" De eerste keer haalde deze stelling 38 stemmen terwijl de nummer één er 39 had. En kijk nu eens. Een maand later zit er niet meer dan een schamele vierde plaats in met slechts 20 stemmen.

Duidelijker kan het verval en de decadentie van onze beschaving niet aangetoond worden. Met een enigszins bittere smaak in de mond volgt hier derhalve de evaluatie van de uitslag.

Winnaars van de Januari-Poll zijn de concrete stellingen. Folders van politieke partijen worden als reclame-materiaal gezien (29) en na een vakantie begint men beter niet op een maandag (23).

Filosofische stellingen zijn aanzienlijk minder populair. Of het goede de vijand is van het beste en iets niet vertellen gelijk staat aan liegen heeft kennelijk minder impact dan reclame-materiaal en vakantie.

Dan is daar de kwestie van de humor. Door 15 mensen wordt aangegeven dat mannen grappiger zijn dan vrouwen. Door 14 dat vrouwen niet grappiger zijn dan mannen. 15+14=29. In totaal vinden 29 personen, evenveel als de nummer één stelling, dat vrouwen op zijn minst niet grappiger zijn dan mannen. Een overweldigende meerderheid. Daar doet zelfs dit commentaar niets aan af: "tsssk, ik ben veeeel grappiger dan alle mannen die ik ken!" Immers, wie er grappig is maken wij anderen wel uit, hehehe.

Kinderen worden grappiger gevonden dan volwassenen. Het onderzoek laat in het midden of het vooral kinderen van het mannelijk geslacht zijn die voor deze score gezorgd hebben.

Poll December 2005

(klik voor groter)

Vanwege de burgelijke ongehoorzaamheid van de stemmers zijn in de eerste poll van februari de checkboxes vervangen door radiobuttons. Belangrijker dan deze technische aanpassing is het thema.

Iedereen kent inmiddels Taida Pasic, de 18-jarige VWO-leerling uit Kosovo die uitgezet dreigt te worden. Uit Nederland, door minister Verdonk. Een loodzware strijd voor Taida, immers minister Verdonk is zo ontzettend consequent dat zij, mochten gegevens daar aanleiding toe geven, zelfs niet schroomt zichzelf uit te zetten. Regels zijn regels!

Inmiddels hoeft Taida haar uitzetting gelukkig niet meer als een crimineel in de gevangenis af te wachten. Als ik het goed begrepen heb mag zij nu zelfs haar school in Nederland afmaken. In die zin komt de poll wat laat. Toch zet ik hem online, om een indruk te krijgen hoe men over deze kwestie denkt. Het is nog steeds mogelijk om de petitie voor Taida te tekenen. Ik heb dat wel gedaan.

De poll staat in de linkerkolom, maar niet meer onder het klokje. Het klokje is namelijk weg.

January 5, 2006

Eerste stellingen van 2006

De stellingen van december 2005 trokken veel stemmen, 266 om precies te zijn. Mensen zijn ondanks de vervelende dingen die men meemaakt van nature optimistisch. Neem nu de verwachtingen ten aanzien van het nieuwe jaar. Niet minder dan 39 mensen vinkten aan dat 2006 een mooier jaar wordt dan 2005. In december komt deze stelling terug in de volgende vorm: "2006 was een beter jaar dan 2005."

Op de tweede plaats eindigt: "Deze checkbox s.v.p. altijd aanklikken. (Doen hoor!)" met 38 stemmen. Hoe kan dit nu? Hier is slechts één conclusie gerechtvaardigd, een aantal CasaLog-lezers is allergisch voor gezag. Waarschijnlijk is de stelling niet aangevinkt door diegenen die katten prefereren boven honden. Nader onderzoek hieromtrent volgt.

Verrassend veel mensen hebben alle provincies ooit bezocht. Bij mijn volgende bezoek aan Nederland probeer ik even door Friesland en Groningen te racen om wat dat betreft ook mee te tellen.

Poll December 2005

Op enige afstand van de top-3 volgen de stellingen over het gedrag van de Amsterdamse taxi-chauffeurs en het feit dat Katja (veel) aantrekkelijker is dan Bridget. Onbegrijpelijk trouwens dat er meer mensen zijn die kennelijk liever door de Nederlandse provincies rondstruinen dan onvoorwaardelijk voor Katja kiezen. De positieve kant van de medaille is dat Katja zo wel meer tijd voor mij heeft.

Slechs vijf stemmers geven te kennen Kerstmis een leuker feest te vinden dan Sinterklaas. Dat is informatie waar Maurice de Hond iets mee kan. Wederom een bewijs voor de stelling dat zwijgen een even krachtig signaal kan afgeven als met luide stem iets verkondigen.

Links onder het klokje staan de eerste stellingen van dit jaar alweer te popelen. Ditmaal in een winterse bruin/grijze tint. De stelling om een bepaalde checkbox s.v.p. altijd aan te klikken staat er wederom bij. En hij geldt voor iedereen!

Miauw.

December 7, 2005

Stellingen en Formulering

Stelling: stellingen zijn leuk. Om ze al dan niet aan te vinken, maar ook om te bedenken. Dat laatste is echter geen sinecure. Als het onderwerp gevonden is dient vervolgens de juiste formulering te worden gekozen.

De formulering moet zo beknopt mogelijk en ondubbelzinnig zijn. De lezer dient onmiddellijk te begrijpen wat de bedenker bedoelt. Een voorbeeld van een dergelijke stelling is Katja rules over Bridget!.

Twee van de december-stellingen lijken iets minder duidelijk. De eerste is stelling twee over de Amsterdamse taxichauffeurs. Wellicht ben ik er te gemakkelijk van uitgegaan dat iedereen het nieuws in Nederland goed volgt. Het kan ook zijn dat het mensen werkelijk Siberisch koud laat. Cyberjunk heeft in een commentaar uitstekend verwoord wat er daadwerkelijk bedoeld wordt.

Stelling vijf behoeft misschien enige toelichting. Wat is de achterliggende gedachte? Een aantal jaren geleden woonde er een vrouw op Curacao die altijd topless op het strand lag. Elke week lag ik naast haar en keuvelden we over allerlei onderwerpen. Haar borsten zag ik eigenlijk niet eens meer.

Op een bepaald moment moest ik op een zondagmorgen vroeg bij haar en haar man op bezoek. Ik ging op de bank zitten en even later kwam de vrouw de kamer in. Ze had net gedoucht en was van boven naakt. Verschrikt bedekte zij haar borsten. Een ogenblik later liet ze haar handen zakken en zei lachend: "Wat gek eigenlijk dat ik dat doe, want op het strand zie je ze elke week!"

December 6, 2005

Laatste stellingen van 2005

Het einde van het jaar nadert, het is de tijd tussen Sinterklaas en de Kerstman. Een tijd voor bespiegeling en reflectie, met andere woorden: Nieuwe Stellingen.

Maar eerst moeten de oude besproken worden. Dat doet me denken aan het volgende mopje. Een oude man komt de bus binnen en ziet dat alle zitplaatsen bezet zijn. Hij zegt tegen een jongetje: "Hé, laat mij eens zitten. Jij hebt nog jonge benen." Waarop het jongetje antwoordt: "Klopt. Maar we maken eerst de oude op!"

Poll November 2005

Enigszins verrassend -voor mij- is dat er een afgetekende winnaar is onder de november-stellingen: Mooie mensen zijn verwend, zij doen minder moeite voor een ander. 18 Procent van de stemmen ging naar deze stelling.

Resultaten van stellingen leiden vrijwel altijd tot nieuwe vragen. Nu ben ik benieuwd wie er voor deze stelling hebben gestemd. Waren het lelijke of juist mooie mensen? Mannen, vrouwen of allebei. Jong of oud? Bierliefhebbers, wijnliefhebbers of geheelonthouders? Een idee voor 2006, inzoomen op de winnende stelling.

Het CasaLog blijkt door bier- en wijnliefhebbers evenveel gelezen te worden. Ik vermoed dat dit komt door het hoge percentage vrouwelijke lezers. Dat verklaart tevens het relatief hoge aantal geheelonthouders. Ook hier is een drill-down interessant.

Een kleine tegenvaller -voor mij- is het kleine aantal mensen dat de chemie tussen Ramses Shaffy en Liesbeth List ziet. Is CasaSpider dan zoveel ouder dan de gemiddelde lezer? Die drill-down laten we maar achterwege.

Links onder het klokje staan de laatste stellingen van dit jaar alweer te popelen. Ditmaal in een zachte lichtblauwe tint.

November 1, 2005

Stellingen November 2005

De druk met name van de kant van Cyberjunk nam toe. Zelf vond ik de tijd eigenlijk ook wel rijp voor een nieuwe editie. Vandaag is het eindelijk zover, de nieuwe stellingen zijn gearriveerd! Stellingen met een relatief hoog alcoholpercentage, om er weer in te komen.

Maar eerst dienen de oude stellingen besproken te worden. Die lijken inmiddels jaren oud, maar ze zijn toch echt pas van juli en augustus. Van dit jaar wel te verstaan.

Poll September 2005

Eigenlijk kan er slechts één belangwekkende conclusie getrokken worden. De ondervraagden houden bijna vier keer meer van Coca Cola dan van Pepsi. Wellicht is het interessant om de mogelijkheden van een door Coca Cola gesponsored CasaLog te onderzoeken. Immers, beide namen beginnen met een 'C' en bevatten bovendien een 'o'.

De nieuwe poll in frisse Feyenoord-kleuren staat links onder de World Clock. Het stemmen kan beginnen. Wellicht ten overvloede: men mag zoveel checkboxen aanvinken als men wil.

July 11, 2005

Poll Mei 2005

Er zijn 67 stemmen uitgebracht op de (bijna) maandelijkse poll voor de maand mei. Winnaar van deze poll is de stelling dat generaliseren een van de meest ergerlijke dingen is. Zeker weten doe ik het niet, maar volgens mij is het typisch Nederlands om dat te vinden. Echt alle Nederlanders vinden dat.

Miss Universe Curacao 2005, Rychacviana Coffie, is gelijk geëindigd met Sharita Sopacua, de Miss Universe Nederland 2005. Voor mij geen verrassing en derhalve had deze stelling eigenlijk moeten winnen.

De overige stellingen sprokkelden zo her en der wat puntjes bij elkaar. Robin van Persie heeft eens flink doorgezakt met de half-Nigeriaanse Sandra Krijgsman en wordt door haar beschuldigd van verkrachting. De stelling dat alle Nigerianen corrupt zijn is in ieder geval op de laatste plaats terechtgekomen.

Poll Mei 2005


Een nieuwe en frisse poll voor juli en augustus staat sinds maandagavond online. Met als vanouds maarliefst tien stellingen om ja tegen te zeggen. Links onder de World Clock.

May 11, 2005

Poll April 2005

Er zijn 160 stemmen uitgebracht op de maandelijkse poll voor de maand april. De toestand van het weer in Nederland is kennelijk een stuk belangrijker dan ik dacht. Ondanks een aantal doordenkertjes komt de stelling dat het onder een parasol beter vertoeven is dan onder een paraplu als de grote winnaar uit de bus.

Meer had ik verwacht van de kaasmensen en de vrouwelijke Paus. Zij moeten het doen met een gedeelde tweede plaats. Het Nederlands Elftal, Rita Verdonk, Boris Dittrich en wat er allemaal mag met spaghetti... het laat de meesten relatief koud.

Interessanter is de kelder van het klassement. Over de proefballonnen kan wellicht beter gezegd worden dat het een verschijnsel van de laatste jaren is. In de tijd van Hanja Maij-Weggen bestonden ze eigenlijk ook al, maar werden direct in praktijk gebracht. Dan heet het dus geen proefballon.

Allerlaatste is geworden (de stelling over) Danny Blind. Na zijn eerste twee verlieswedstrijden had Blind nog geen stem vergaard. Daar kon ik inkomen. Inmiddels draait Ajax een stuk stabieler en dat mag men voor een groot deel toeschrijven aan de trainer, vind ik. Toch zien weinig mensen het op lange termijn in hem zitten. Opvallend.

Poll April 2005


De nieuwe poll staat sinds gisterenavond online. Om het iedereen iets gemakkelijker te maken is het aantal stellingen beperkt tot zes.

April 5, 2005

Poll Maart 2005

Er zijn 173 stemmen uitgebracht op de maandelijkse poll voor de maand maart. De poll leverde een onverwachte winnaar op: "Jongleren is goed voor de coördinatie tussen linker- en rechter hersenhelft" kreeg 25 stemmen. Onverwacht maar wel terecht want na een kwartiertje jongleren ben ik altijd wat duizelig, maar begrijp ik vrouwen beter.

Rinus Michels eindigde op de tweede plaats. Aanvankelijk zag het er naar uit dat hij postuum ging winnen. Maar hoe gaat dat met overledenen, voor men het weet zijn ze weer vergeten. Of ingehaald door nieuwe overledenen. Panta Rhei.

De Generaal moet zijn tweede plaats overigens delen met de komische programma's Raymann en Kopspijkers. Velen (24 mensen toch) zijn het eens met de stelling dat deze programma's steeds minder leuk worden. Jack Spijkerman deed nog een laatste verwoede poging om extra grappig uit de hoek te komen met een klaplong, het mocht niet meer baten.

Een dik pak sneeuw in maart vindt men in Nederland kennelijk niet ontzettend verrassend. Een halve meter sneeuw op Curacao zorgt vast voor meer opschudding. Tenminste als we het hebben over sneeuw in de zin van bevroren water.

Dat rood de aantrekkelijkste kleur is staat tot Geert Wilders mag voor 2000 Euro bij u thuis komen eten als het imago van de krokodil ligt aan flarden door Schnappi tot Hand in Hand Kameraden is het mooiste voetballied aller tijden. Alle vier stellingen haalden tussen de 13 en 15 stemmen. What else can I say?

Poll Maart 2005


De achterhoede wordt gevormd door twee stellingen die beiden minder dan 10 stemmen vergaarden. Slechts een minderheid vindt dat Nederland de banden met Curacao zo snel mogelijk moet doorknippen. Op zich is dat positief, het kan natuurlijk ook zijn dat het een meerderheid zo weinig interesseert dat men nog geeneens de moeite heeft genomen het betreffende vakje aan te vinken.

Of het nu een vooroordeel is of een feit, vaak wordt gezegd en geschreven dat webloggers kattenliefhebbers zijn. Een ander vooroordeel luidt dat kattenliefhebbers vaak vegetarisch zijn. Deze twee stellingen combinerend had ik er meer van verwacht: "Vegetarisch is beter dan vlees" scoorde slechts 8 stemmen en bezet daarmee de laatste plaats.

Het kan heel goed zijn dat het CasaLog voornamelijk wordt bezocht door hondenhoudende carnivoren, maar ik was toch een beetje verrast.

Inmiddels staan de nieuwe stellingen voor April 2005 online. Links onder het klokje. Even voor de duidelijkheid: men mag meerdere stellingen aanvinken. Checkboxes versus Radio Buttons.

March 5, 2005

Poll Februari 2005

Grote winnaar van de Februari2005-Poll is de stelling dat spammers verachtelijke mensen zijn. Februari was de maand dat met name Pivot-gebruikers geteisterd werden door massale spam-aanvallen. Inmiddels schijnt de storm weer enigszins geluwd te zijn door het inzetten van blacklists en silly questions.

Dan was daar de commotie over het niet opzichtig mogen rondlopen met de Nederlandse vlag op een school. In Nederland wel te verstaan. Voor mij was dit een toonbeeld van in wat voor deplorabele staat Nederland zich bevindt. Een mens die zich voor de lieve vrede altijd maar aanpast aan anderen verliest uiteindelijk zichzelf. Datzelfde geldt evenzeer voor een land.

Het gedoe rondom Amelie Balkenende vond ik vermakelijk. Persoonlijk mocht zij van mij wel de hele week vrij hebben. Het risico dat Amelie op school achterop raakt is te verwaarlozen. Het is logisch dat de vele Balkenende-tegenstanders in Nederland er met zijn allen vol op doken, maar hier op Curacao heeft een vriendje van Luchiano een week school verzuimd om mee te gaan op een cruise. Veel plezier heeft Amelie overigens niet gehad van haar vakantie-reisje. Ze was doodmoe van alle protocolaire verplichtingen.

Poll Februari 2005

Na bovengenoemde top-drie in de poll komt het peloton, aangevoerd door de uitzetting van Rita Verdonk. Condoleezza Rice (moet het nu wel of niet met twee zetten?) is wel degelijk een aantrekkelijke dame, dat is een feit. Dat is gewoon zo. Aangezien zij tien stemmen kreeg en de stelling waar is, volgt hier automatisch uit dat honden slimmer zijn dan katten. Immers, deze stelling kreeg twaalf stemmen. Of is dit hondenlogica?

Het vertrouwen in de nieuwe Ajax-spits Angelos Charisteas wordt steeds kleiner. De vier stemmen had hij snel bereikt, maar daar bleef de lange Griek steken. Een nieuwe stelling zou als volgt kunnen luiden: Aan het eind van het seizoen heeft Escudé vaker gescored dan Charisteas.

Er was veel kritiek op de zesdelige serie Medea met de onovertroffen Katja Schuurman in de hoofdrol. Toevallig hebben wij vrijdagavond het laatste deel gezien. Ik vond de serie de moeite waard. Ook de slechte afloop wist mij te bekoren. Een Griekse Tragedie als Charisteas Medea moet nu eenmaal slecht aflopen.

De stellingen voor de maand maart staan inmiddels online, het zijn er niet minder dan tien!

February 6, 2005

Poll Germaine C.

Het is stil in de zaak Germaine C., de vrouw die in januari van dit jaar de Marokkaanse tasjesrover Ali El Bejjati achteruitrijdend doodreed. Vooruitlopend op de rechtszaak peilde ik in de poll de mening van de CasaLog-lezers.

Germaine C rijdt achteuit Marokkaanse tasjesrover dood

Globaal is 90% van mening dat Germaine C. vrijuit moet gaan en vindt 10% dat zij (streng) gestraft moet worden. Ik heb de indruk dat dit op zich lage percentage mede veroorzaakt wordt door de soort van heldenverering van Ali El Bejjati nadien. Zelfs een Stille Tocht is nog even aan de orde geweest. Ali El Bejjati was voordat hij slachtoffer werd in de eerste plaats dader. Zelfs een veelpleger.

Genoeg over deze trieste zaak.

In de nieuwe poll (links onder het klokje) staan acht stellingen. Hiervan mogen er meerdere worden aangevinkt. Ook mag men zijn of haar eigen stelling poneren. Einddatum van de poll Stellingen februari 2005 is 5 maart aanstaande.

January 20, 2005

Poll voorspellingen 2005

De voorspellingen voor 2005 verzon ik in een baldadige bui. Er werd echter verrassend goed gereageerd op de poll. Er vallen een hoop conclusies te trekken uit de uitslag. Zoals gebruikelijk bij alles wat met statistiek te maken heeft kunnen die conclusies alle kanten op gaan.

Eerst de uitslag.

Voorspellingen voor 2005

Dan nu mijn eerste conclusies:

 • Met afstand nummer één is het overlijden van de Paus. Dit wordt door 32% van de stemmers voorspeld. Op zich is de voorspelling niet opzienbarend, van de andere kant... het overlijden van de Paus wordt ieder jaar opnieuw voorspeld. De man blijkt nog taaier dan Prins Berhard!
 • De tsunami-kwestie kostte minister Remkes bijna de kop. Mede daarom eindigt hij als tweede. Het winnen van de zilveren medaille compenseert het verliezen van zijn baan toch enigszins.
 • Remkes moet zijn tweede plaats verrassenderwijs (voor mij) delen met een aankomende visumplicht voor Nederlanders die op vakantie willen naar de Verenigde Staten. Ergens is dit ook weer niet zo gek gezien de strategie van Isolation waar de States (wederom) mee bezig zijn. Het Nederlandse gedrag met betrekking tot drugs (XTC) en het softe beleid jegens potentiele Moslim-terroristen maakt de kans op een visumplicht alleen maar groter.

Na deze top-3 is het een tijdje stil. Het Nederlandse voetbal zit duidelijk in een dip. Ik bedoel, als men serieus denkt dat Maartje van Weegen eerder tweede wordt bij de aankomende Miss Universe verkiezing dan dat Ajax, Feyenoord, AZ'67 of Heerenveen de UEFA-Cup wint...

Neen, dan gelooft men nog eerder dat Maxima vreemd is gegaan met een donkere krullenkop. Of dat wij in Friesland ons eigen Baskenland krijgen. Waarschijnlijker is de voorspelling dat de dollar de euro weer achterhaalt.

Hoe zit het met de PSV-supporters? Voor de niet-voetbalgeïnteresseerde, PSV is onze enige deelnemer aan de Champions League. Nul (0) personen geloven dat PSV deze Cup met de Grote Oren kan winnen. Zijn er onder de lezers geen PSV-supporters? Hebben PSV-supporters (nog steeds) een gebrek aan Self-Esteem? Willen PSV-supporters het lot niet tarten? Ik sta voor een raadsel. Nul stemmen is wel bijzonder weinig!

Sommigen van u deden zelf een suggestie. Dat is altijd interessant.

Uw suggesties m.b.t. voorspellingen 2005

Twee Ajax-supporters (dat weet ik gewoon zeker) denken dat Feyenoord geen landskampioen wordt. De wens is wel vaker de vader van de gedachte.

Genoeg over voetbal. Veel interessanter is dat Lijn in 2005 niet gaat verhuizen. Wie gelooft dat? Vrouwen die net een bevalling achter de rug hebben verzuchten ook vaak dat ze daar de komende jaren geen zin meer in hebben. Gelukkig heeft de natuur vrouwen gezegend met een vergeetheidshormoon voor pijn en andere lastige zaken. Na een week of wat gaat het alweer kriebelen.

De Dutch Bloggies 2005 komen eraan De longlists zijn gemaakt en jawel, het CasaLog staat er maarliefst tweemaal op. Als Beste Politieke Weblog en als Beste Weblog. Met mijn realiteitszin weet ik dat ik de shortlists niet ga halen. Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt na de verkiezingen is de reactie van superlogger Verbal Jam op de voor hem altijd teleurstellende uitslag. Eén stemmer meent dan ook met grote stelligheid te kunnen voorspellen dat VJ ook dit jaar gaat huilen om de uitslag. Verbal Jam, laat ons alstublieft niet in de steek!

Groot nieuws, als het daadwerkelijk uitkomt, is het aankomende vaderschap van GJ (Camarados). In reacties alhier meende ik soms al (diep) verborgen vaderlijke gevoelens op te merken bij de Glimmense Casanova. En nu is er dus iemand die voorspelt dat hij echt vader wordt. GJ, kun je mij s.v.p. het ip-adres van Floortje toesturen? Dan kan ik even wat data proberen te matchen.

Over elf maanden weten we wat er allemaal is uitgekomen van de hier getoonde voorspellingen.

Blijf kijken!

January 19, 2005

Germaine C.

Overpeinzingen:

 • De Marokkaanse tasjesrover Ali El Bejjati die in mei nog een gewapende overval heeft gepleegd, slaat zijn slag in de auto van de 43-jarige Germaine C.
 • Bij overvallen zijn bedrijfsongevallen niet ongebruikelijk.
 • Bij het merendeel van deze bedrijfsongevallen is niet de dader het slachtoffer.
 • Als er dan toch iemand het loodje moet leggen, liever duizend daders dan één slachtoffer.
 • Dat laatste ongeacht afkomst en kleur.

De nieuwe poll staat links. Onder het klokje.

January 4, 2005

Zwemkleding en Statistiek

Net als zwemkleding is statistiek een objectieve grootheid waar verrassende dingen mee uitgehaald kunnen worden. Er is door 47 mensen een stem uitgebracht in de poll Zwemkleding op het CasaLog. Het gaat over de stukjes die ik schrijf als lachicamerengue.com is ge-update.

De screendump van de resultaten spreekt voor zich. Dit weerhoudt mij er niet van om er wat dieper op in te gaan. Er is gestemd door 22 mannen, 16 vrouwen en 6 ministers Donner. Door 3 mensen is een suggestie gedaan.

Als een man op een zonnig terras zit kijkt hij alleen naar passerende vrouwen. Een vrouw op datzelfde terras kijkt zowel naar mannen als naar vrouwen. Op zich is dat slim, want zo leert zij haar concurrentes beter kennen. Hoe ze zich kleden, kijken en lopen. Mannen kennen dat probleem niet, want iedere man vindt zichzelf de Numero Uno.

Zwemkleding en Statistiek

In dat licht bezien is het dus vreemd maar ook weer niet dat 8 vrouwen te kennen geven graag naar Salsa Mannen te kijken en geen één naar een leuke Chica. Ja, ja! Uiteraard kijken ook deze 8 dames zeer kritisch naar de vrouwelijke modellen. "Wat maakt haar nu aantrekkelijk, wat heeft zij dat ik niet heb?" Maar liever zien zij toch een leuke Salsa Man.

Bij de mannen ligt het een stuk simpeler. 16 Mannen kijken liever naar vrouwen en 2 liever naar mannen. Dat is niet zo moeilijk.

Fascinerend is dat er maarliefst 6 mensen zijn die zich Minister Donner wanen of hem willen zijn. Dat geeft te denken! Ik weet dat ik vroeger wel eens jaloers was op Spock van Raumschiff Enterprise. Wij keken Startrek altijd in het Duits. Jaloers op zijn kracht en intelligentie, ja ik had ook wel van de planeet Vulcan willen komen.

Minister Donner mag dan wel van een andere planeet (welke?) komen, hij ontbeert beide bovengenoemde eigenschappen. Toch willen 6 mensen hem zijn. Hmm...

Tijd voor een nieuwe poll! De vraag luidt: "Wat is de meest waarschijnlijke voorspelling voor 2005?" De voorspelling met de grootste kans om uit te komen. Om het eens anders te doen kunnen meerdere antwoorden worden aangevinkt. Tevens kan men zijn/haar eigen voorspelling invullen. De poll is zoals gebruikelijk te vinden links onder het klokje.

December 13, 2004

Poll Jeugdsentiment en Chic[ao]'s

Op 17 november startte de Jeugdsentiment Poll naar aanleiding van het verhaaltje over Calimero. Echt populair is het kuiken met de halve eierdop op zijn kop niet want hij kreeg maar één stem. De winnaars zijn Tita Tovenaar en de Fabeltjeskrant. Beiden met acht stemmen.

Fabeltjeskrant en Tita Tovenaar delen de eerste plaats

Wie was er niet verliefd op Maroesja Lacunes die de lieftallige Tika speelde? Ik niet, ik viel meer op de heks. En het boertje vond ik erg grappig. Het boertje dat alles heel gewoon vond, maar wel een beetje vreemd. Soms gebruik ik de universele wijsheid die daarin ligt besloten nog wel eens.

Bij de Fabeltjeskrant waren mijn favorieten Truus de Mier en Bor de Wolf. Truus de Mier deed me aan mijn oma uit Raalte denken en Bor de Wolf, ach misschien lijk ik daar zelf wel op.

Hoogste tijd voor een nieuwe poll! Hij staat links onder het klokje en gaat deze keer over de foto's van dames en heren in zwemkleding die hier regelmatig gepubliceerd worden.

(Edited............)

Walter & Chandra on Curacao!Gisteren waren we uiteraard weer op Kontiki en Mambo Beach. Echt druk was het niet. We hebben helaas geen nieuwe Chica gespot.

Wie er wel was dat was Walter met zijn vriendin Chandra. Walter heeft jaren op Curacao gewoond en gewerkt, maar bevindt zich al weer een of twee jaar in de Verenigde Staten alwaar hij voor de Amerikaanse vestiging van SQL Integrator werkt.

In de States heeft hij Chandra leren kennen en nu heeft hij haar mee naar Curacao genomen voor een vakantie. Walter is een ideaal object voor een weblogger.

Als men een writer's block kan vergelijken met scheurbuik dan is Walter een pot vitamine C tabletten van 1000 milligram. Jammer in deze is wel dat ik vooraf altijd toestemming aan Walter moet vragen om een stukje te plaatsen...

May I have your votes, please?

November 17, 2004

Groot en klein en niet eerlijk

Luchiano (7) en ik lazen de Donald Duck. Dat doen we iedere avond voor het slapen. Hij mag een verhaaltje uitkiezen en leest de eerste pagina zelf hardop voor, de andere zijn voor mij. Tot mijn verbazing las Luchiano gisteren het hele verhaal van Madam Mikmak in één ruk uit.

Calimero: Want zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk!Er kwam het woord Bibelebontse pap in voor. Ik groef een diepe geul in mijn geheugen om het hele lied (of was het een versje?) naar boven te halen en kwam een aardig eind. Maar internet was beter.

Het nieuws kwam eraan en dus zei ik welterusten tegen de kleine man. Hij begint dan altijd te onderhandelen. Of we zijn favoriete spel Knussieknussieknusknusknus nog even kunnen doen, of Op een grote paddestoel of Alles op hem gooien. Ik vrees deze dingen als hij 32 is nog steeds te moeten doen.

"Neen, het is tijd. Nu slapen!", zei ik. "Altijd moet ik doen wat jij zegt, nooit wat ik wil. Dat is niet eerlijk!", vond Luchiano. "Hé, dat lijkt op Calimero!", schoot mij te binnen. Ik vertelde hem over het kuiken met de halve eierdop op zijn kop. Luchiano vond het fascinerend, maar dat kan ook komen omdat hij zo uitstel van executie kreeg met betrekking tot het slapen gaan.

Op internet had ik de Calimero-song snel gevonden. Ik riep Luchiano en was benieuwd wat hij van het liedje vond. Tot mijn verbazing stond hij met glinsterende ogen te luisteren, hij vond het geweldig. Met name de taalfout in de zin "want zij zijn groot en ik is klein". Zeker vier keer moest het nummer gedraaid worden.

Ik heb er maar meteen een CasaPoll van gemaakt: Wat is uw favoriete kinderprogramma? Hij is zoals gebruikelijk te vinden links onder het klokje.

Meer Calimero-info:

November 16, 2004

Pim = GNAT

Gisterenavond is in Nederland de Grootste Nederlander Aller Tijden gekozen. Op Curacao gebeurt dat later deze week. Om te voorkomen dat ik voor de zoveelste keer (zie Missie Kilimanjaro) dagen of zelfs weken later met oud nieuws kom, publiceer ik hier en nu de winnaar: Pim Fortuyn!

Wat moet men met zo'n uitslag. Persoonlijk heb ik helemaal niets tegen Pim Fortuyn. Ik heb genoten van de debatten na de gemeenteraadsverkiezingen waarin Fortuyn met name Melkert flink de oren waste. Dat de LPF later de Nederlandse politiek tot een soap-serie deed degraderen is niet de schuld van Pim Fortuyn.

Pim Fortuyn gekozen tot Grootste Nederlander Aller Tijden

Zelf heb ik voor Johan Cruyff gestemd. Het belangrijkste bij een verkiezing waar appels met peren worden vergeleken is dat er duidelijke criteria worden opgesteld en gebruikt. Ik zet de mijne nog even op een rijtje:

 • Tijdsduur. De GNAT kan in principe geen eendagsvlieg zijn. Als dat wel zo is dient hier een buitengewone, ja bijna buitenaardse prestatie aan ten grondslag te liggen. Dankzij Pim Fortuyn won de LPF de gemeenteraadsverkiezingen in onder anderen Rotterdam. Na zijn dood haalde de partij ook bij de echte verkiezingen een enorm goede uitslag. Dat mag men op het conto van Pim Fortuyn schrijven, in mijn ogen is het geen buitenaardse prestatie.
 • Internationaal. De GNAT moet internationale allure hebben. Anders kan men ook Klazien uit Zalk nomineren. Hij of zij hoort in het rijtje Adenauer, Churchill niet uit de toon te vallen. In het buitenland kent men Pim Fortuyn hoogstens op grond van de laffe daad van Volkert van der G., niet vanwege Fortuyns uitmuntende politieke prestaties. Daarvoor heeft hij domweg de tijd niet gekregen.
 • Genialiteit. Voor dit criterium slaagt Pim Fortuyn. Zijn denkwijze was baanbrekend en sneller dan die van zijn tegenstrevers.
 • Controversialiteit. De GNAT mag niet controversieel zijn. Het overgrote deel van het volk dient vrede te hebben met de uitverkiezing. Ik heb stellig de indruk dat van de tien uiteindelijk genomineerde kandidaten juist Pim Fortuyn het meest ter discussie stond.

Wel, Pim Fortuyn slaagt slechts op één van mijn vier criteria en kan naar mijn bescheiden mening dus nooit de Grootste Nederlander Aller Tijden zijn. Maar dat zijn mijn criteria en het was niet mijn programma. Overigens is Pim Fortuyn wel degelijk ook winnaar geworden van mijn eigen GNAT-poll!

Concluderend zegt de GNAT-verkiezing veel meer over het gevoel dat op dit moment in Nederland leeft dan over wie nu in historisch perspectief de allergrootste Nederlander is.

Update 16.11.2004 / 13:30

De KRO geeft toe dat eigenlijk Willem van Oranje heeft gewonnen. Niet alle stemmen waren op tijd geteld volgens dit KRO-bericht.

Ik geloof er helemaal niets van!

October 27, 2004

El Sapo El Sapo (2)

1.

De DDOS Poll heeft 30 mensen verleid tot het geven van een mening. De uitslag is niet echt verrassend te noemen, tenminste niet voor mij. Slechts 13% geeft aan dat het erger is als de treinen niet rijden. De storm rondom Eric de Vogt schijnt inmiddels geluwd te zijn.

Weinig verrassende uitslag in de DDOS Poll

De volgende poll staat al in de startblokken, links onder het klokje. Op 6 november wordt de Grootste Nederlander Aller Tijden (GNAT) gekozen. In de poll kunt u op uw eigen favoriet stemmen.

2.

Met name familie in Nederland vraagt zich af: "Hoe gaat het met Pascale en Luc?" Ik ben er nog steeds niet uit of het "Pascale en Luc" is of "Luc en Pascale". Meestal voelt men instinctief aan wat beter klinkt. In het geval van "Pascale en Luc" werkt mijn instinct echter niet. Luchiano (7) zegt vaak SuperLuc tegen Luc. In dat geval ligt "Pascale en SuperLuc" meer voor de hand. (Of toch niet?)

Met Pascale en Luc gaat het goed. Ze doen het lekker kalm aan, het is tenslotte vakantie. Alhoewel Luc misschien via internet nog wat Cisco-examens gaat afleggen. Gisteren hebben ze een auto Hyundai Atos gehuurd. Luchiano noemde het een busje, geen auto in ieder geval. Het woord Pausmobiel kent hij nog niet.

Een bescheiden foto-album is groeiende. Het bruiningsproces van Pascale en Luc kan hier worden gevolgd.

3.

De gebroken knie van Fidel Castro heeft consequenties. Terwijl hij in zijn bed aan het herstellen was, bedacht Fidel dat het gebruik van de Amerikaanse dollar in Cuba maar eens ontmoedigd moest worden. De munteenheid van Cuba is de peso. Tevens maakt men gebruik van de converteerbare peso, ook wel nep-peso genoemd. Deze heeft een waarde van 1 US-dollar ofwel 27 gewone pesos. Per 8 november wordt een heffing van 10% opgelegd bij het wisselen van US-dollars in nep-pesos. Andere munteenheden zoals de Euro en de Canadese dollar blijven verschoond van deze maatregel.

Echt veel hinder zullen de Cubanen hier niet van hebben. Buitenlanders die voorheen dollars opstuurden zullen dat nu in een andere munteenheid doen. Castro motiveerde de maatregel met de economische agressie van de USA. Meer voor de hand liggend is echter dat Cuba dringend dollars nodig heeft. Op dit moment staan er lange rijen voor de wisselkantoren om de vele dollars die in het land rondzwerven op tijd in te ruilen voor nep-pesos. De overheid krijgt op deze manier in kort tijd de beschikking over veel dollars. Wel zullen er veel nep-pesos bijgedrukt moeten worden!

October 14, 2004

DDOS Poll

Vorige week legde de hackers-group 0x1fe Crew uit onvrede met het regeringsbeleid de servers plat waar onder anderen www.overheid.nl en www.regering.nl op draaien. Het platleggen geschiedde door middel van een DDOS aanval. DDOS staat voor Distributed Denial Of Service. Met een soort van virus worden tienduizenden computers over de gehele wereld zonder weet van de eigenaar gebruikt om gelijktijdig naar een bepaalde website te surfen. Bij de aanval op de regerings-sites werden maarliefst 190.000 computers ingezet.

Het weblog GeenStijl was het bepaald niet eens met deze actie en achterhaalde de naam van een van de verantwoordelijken. Het betreft de 18-jarige uit Breda afkomstige Eric de Vogt. Hierop besloot 0x1fe Crew zijn pijlen op GeenStijl te richten. En met succes, GeenStijl moest enige malen virtueel verhuizen om aan de aanvallen te ontkomen. Het weblog heeft geruime tijd platgelegen. Zie ook dit artikel in WebWereld.

Ik luisterde naar het interessante programma Radio Online, gepresenteerd door Peter de Bie en Francisco van Jole. Zij hadden Eric de Vogt in de uitzending die u hier kunt beluisteren, RealPlayer vereist.

Eric de Vogt rechtvaardigde de actie als volgt. Ten eerste was het regeringsbeleid bagger en ten tweede was het platleggen van de regeringssites publieksvriendelijker dan bijvoorbeeld de stakingen in het treinverkeer of het blokkeren van een autosnelweg. Hij ziet de actie als een stunt en is er verbaasd over dat hij door sommigen als terrorist wordt beschouwd.

Als woordvoerder van de groep 0x1fe Crew loopt Eric wel enig risico. Het weblog GeenStijl heeft aangifte gedaan en dient ongetwijfeld een schadeclaim in. De overheid doet waarschijnlijk hetzelfde. Het gebruiken van andermans computer door deze te infecteren met een soort virus lijkt in ieder geval strafbaar.

Ik heb er een poll van gemaakt, ditmaal lichtblauw van kleur en gepositioneerd onder de World Clock. Wat vindt u van een dergelijke actie? Uiteraard kunt u uw mening en motivatie ook in de comments kwijt.

July 28, 2004

Op dieet in de cel

Volkeren of landen kan men enigszins zien als kinderen. Het ene is agressief, het andere slim, weer een ander mooi. Het Nederlandse volk zou ik willen kenmerken als redelijk intelligent en vooral conflict-vermijdend.

Dat laatste uit zich met name in man-tegen-man situaties. Zolang conflicten op papier worden uitgevochten blijkt de Nederlandse Overheid wel degelijk een taaie tegenstander te zijn die beschikt over een bijzonder lange adem. Welstandscommissies, uitvoerders van de Vreemdelingenwet en wat dies meer zij kunnen individuele Nederlanders doen denken dat zij hoofdrolspelers zijn in een boek, bijvoorbeeld Die Verwandlung, van Franz Kafka.

In Nederlandse gevangenissen zijn de bewakers (volgens mij) al lang niet meer de baas. Ik hoorde dat er geëxperimenteerd gaat worden met een dieet dat gevangenen minder agressief moet maken. Wat is hierbij echter het probleem? Gevangenen eten niet altijd netjes hun bordje leeg! Bovendien stillen ze hun honger liever met snoep uit de gevangeniswinkel! Zo wordt het natuurlijk nooit wat. Wat mij betreft mogen gevangenen pas TV kijken als ze hun bordje netjes hebben leeggegeten. Bij goed gedrag mogen ze in het weekend wat snoep kopen.

In de Dominicaanse Republiek moet je het als gevangene van je familie hebben qua eten. Een slaapplaats moet gekocht worden. Ik vermoed dat het er in Venezuela net zo aan toe gaat.

Over Venezuela gesproken, links onder het klokje vindt u een nieuwe Poll. Op 15 augustus vindt in Venezuela het Referendum Revocatorio plaats. De inwoners kunnen door middel van hun stem aangeven of president Hugo Chávez het halverwege zijn ambtstermijn goed genoeg doet om hem nog drie jaar door te laten gaan.

De arme bevolking van Venezuela is over het algemeen vóór Chávez, de midden- en hogere klasse falikant tegen. Het belooft een bijzonder spannend referendum te worden. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal de uitslag door de verliezer worden aangevochten. Over en weer beschuldigen regering en oppositie elkaar van (mega-)fraude.

Laat uw stem in de Poll niet verloren gaan!

May 31, 2004

Tussenstand in de polls

Reeds op 22 mei startte ik de EK-2004 poule voor webloggers (password=pivot). De poule kwam pas echt op stoom nadat Merel zich ermee bemoeide. Grappig vond ik de manier waarop zij zichzelf verontschuldigde ("Het is mijn weblog! Van mij! Van mij!") om een stukje over voetballen te mogen schrijven. Hoe dan ook, het aantal deelnemers is inmiddels opgelopen tot 33. Er is nog plaats genoeg, de duidelijkste handleiding vindt u in het hierboven gelinkte stukje van Merel.

Vannacht om twaalf uur (Curacao-tijd) lopen er twee polls af. Morgen wordt bekend gemaakt wie Chica del Año 2004 is geworden. In deze poll zijn inmiddels niet minder dan 775 stemmen uitgebracht. Angelica uit Colombia heeft de beste papieren, maar de beslissing is nog niet gevallen.

Veel minder hard gaat de Miss Universe 2004 poll, te vinden links onder het klokje. Dat strookt geheel met mijn verwachtingen, uiteraard. In deze poll zijn reeds zes (6!) stemmen uitgebracht. Voordeel van een laag aantal stemmen is dat elke stem zwaar meetelt. Daar profiteert Miss Universe Curacao van, zij leidt de poll met drie votes. Morgenavond vindt in Quito Ecuador de Miss Universe 2004 verkiezing plaats. CasaSpider zal er met vrouw, laptop en Tequila naar kijken en verslag uitbrengen. Mijn persoonlijke favoriete is Yanina Gonzalez uit Paraguay.

Gaat allen stemmen in de polls en/of meldt u aan voor de EK-2004 voetbal-poule. En voor iedereen die na zaterdag ietwat teleurgesteld is in Oranje, gelooft u mij maar, het is echt veel beter dat we verloren hebben. Hadden we dik gewonnen van de Belgen dan konden we dankzij onze hoogmoed 100% zeker na de eerste ronde in Portugal al terug naar huis vliegen.

May 26, 2004

Waar is MegaDikkeVrouw?

Een van de betere web-streepje-logs is dat van MegaDikkeVrouw. MegaDikkeVrouw is een vrouw met overgewicht, humor, een verantwoordelijke baan en nog veel meer. Ze weet haar belevenissen (leuke èn minder leuke) op een mooie manier te verwoorden.

Tot 24 april schreef MegaDikkeVrouw heel regelmatig. Op 21 april besloot zij zich aan te melden bij een sportschool, alwaar zij de twee daaropvolgende weken in totaal zes proeflessen zou volgen. Op 24 april biechtte MegaDikkeVrouw op dat ze Er nog niet geweest was, maar dat ze Er op die dag zeker heen zou gaan.

Uitslag MegaDikkeVrouw Poll

Sindsdien heeft de weblog-community niets meer van MegaDikkeVrouw vernomen. Het aantal reacties op de post van 24 april is inmiddels opgelopen tot 90 (still counting). Velen zijn bijzonder nieuwsgierig geïnteresseerd met betrekking tot wat er met MegaDikkeVrouw aan de hand is. Ik ook!

Uw suggesties m.b.t. de MegaDikkeVrouw Poll

MegaDikkeVrouw kan toch niet zomaar in het niets oplossen, in een soort van Bermuda Driehoek voor webloggers? In de (inmiddels gesloten) poll kunt u aangeven wat er volgens u met MegaDikkeVrouw aan de hand is. Mensen die beschikken over informatie omtrent MegaDikkeVrouw kunnen hun opmerkingen kwijt in de comments.

Mijn oproep: "MegaDikkeVrouw, waar bent u?"

May 24, 2004

Polls en Poules

Dat was me het weekendje wel. Voor zaterdag stond een migratie van onze belangrijkste database-server gepland. Mijn aandeel begon al om half vier 's morgens. Gelukkig kon ik het eerste gedeelte van thuis uit doen, met dank aan vpn. Drie mokken koffie hielpen me wakker te worden. Op televisie volgde ik met een schuin oog het huwelijk van de Spaanse prins Felipe en televisiejournaliste Letizia Ortiz.

Om kwart over zeven toog ik naar mijn werk. De migratie verliep voorspoedig. Tijdens de pauzes (backup) vermaakte ik mij met de Cubanen, we speelden Boerenbridge (Puente de Campesinos) en Domino. Om half zes was alles klaar en had ik er 14 uur opzitten. De vermoeidheid voelde ik eigenlijk pas op zondag. Op het strand van Kontiki Beach heb ik zeker een uur diep geslapen.

Onder het klokje links staat een nieuwe poll. Wie wordt op 1 juni in Quito Ecucador de Miss Universe 2004? Als uw favoriete kandidate er niet bijstaat, kunt u bij de laatste optie er zelf een invullen. Foto's van de kandidates vindt u op deze Miss Universo pagina.

Het loopt nog niet echt storm in de Webloggers Poule van het EK-2004. Op dit moment zijn we met zijn vieren zeventienen. Er is nog plaats genoeg in de poule!

 • Poule-naam: Webloggers
 • Password: pivot

Doet allen mee!

Update 24.05.2004 / 12:25
Erwin merkte in de reacties terecht op dat mijn uitnodiging niet helemaal als uitnodiging is overgekomen. Wel, iedereen (loggers en lezers) is bij deze uitgenodigd om in de Webloggers Poule te participeren.

Spread the word!

De Webloggers Poule bestaat inmiddels uit de volgende voetbalkenners:

May 16, 2004

Poll: USA - Cuba

Porsche-rijders gaan allemaal vreemd, BMW-coureurs hebben het meeste sex en Opel-rijders zijn hemeltergend saai. Aldus een kortgeleden gepubliceerd onderzoek. Als bestuurder van een donkerblauwe Toyota Corolla met moon-/sunroof laat dit alles mij Siberisch koud, Toyota Corolla mannen (met moon-/sunroof) hebben het allemaal!

Met onderzoeken, enquetes, polls en wat dies meer zij kan volop gemanipuleerd worden. Zowel met het opstellen van de vragen als met het interpreteren van de antwoorden. Soms gebeurt deze manipulatie onbewust. Neem nu mijn eerste poll, over de USA en Cuba.

Wat moeten de USA doen?

Antwoord A is domweg suggestief en bepaald niet objectief. De algemene opinie ten opzichte van het Amerikaanse ingrijpen in Irak heeft een dieptepunt bereikt. Die ene persoon die hier voor gekozen heeft is hoogstwaarschijnlijk een opportunist. Met opportunisten dient bij het opstellen van polls ook rekening gehouden te worden.

Ik interpreteer de uitslag als sympathiek jegens Cuba. Vanmiddag bij het Happy Hour zal ik de Cubanen op de hoogte stellen.

Zeer binnenkort een poll over de Miss Universe verkiezing die plaatsvindt op 1 juni te Quito, Ecuador. Eén van de favorieten is Miss Ukraine. Op teletekst las ik dat de Ukraine ook het Eurovisie Songfestival al heeft gewonnen. Jammer dat niemand daar een poll over heeft gehouden!