« Germaine C. | Main | Ino's nieuwe Yugo »

Poll voorspellingen 2005

De voorspellingen voor 2005 verzon ik in een baldadige bui. Er werd echter verrassend goed gereageerd op de poll. Er vallen een hoop conclusies te trekken uit de uitslag. Zoals gebruikelijk bij alles wat met statistiek te maken heeft kunnen die conclusies alle kanten op gaan.

Eerst de uitslag.

Voorspellingen voor 2005

Dan nu mijn eerste conclusies:

  • Met afstand nummer één is het overlijden van de Paus. Dit wordt door 32% van de stemmers voorspeld. Op zich is de voorspelling niet opzienbarend, van de andere kant... het overlijden van de Paus wordt ieder jaar opnieuw voorspeld. De man blijkt nog taaier dan Prins Berhard!
  • De tsunami-kwestie kostte minister Remkes bijna de kop. Mede daarom eindigt hij als tweede. Het winnen van de zilveren medaille compenseert het verliezen van zijn baan toch enigszins.
  • Remkes moet zijn tweede plaats verrassenderwijs (voor mij) delen met een aankomende visumplicht voor Nederlanders die op vakantie willen naar de Verenigde Staten. Ergens is dit ook weer niet zo gek gezien de strategie van Isolation waar de States (wederom) mee bezig zijn. Het Nederlandse gedrag met betrekking tot drugs (XTC) en het softe beleid jegens potentiele Moslim-terroristen maakt de kans op een visumplicht alleen maar groter.

Na deze top-3 is het een tijdje stil. Het Nederlandse voetbal zit duidelijk in een dip. Ik bedoel, als men serieus denkt dat Maartje van Weegen eerder tweede wordt bij de aankomende Miss Universe verkiezing dan dat Ajax, Feyenoord, AZ'67 of Heerenveen de UEFA-Cup wint...

Neen, dan gelooft men nog eerder dat Maxima vreemd is gegaan met een donkere krullenkop. Of dat wij in Friesland ons eigen Baskenland krijgen. Waarschijnlijker is de voorspelling dat de dollar de euro weer achterhaalt.

Hoe zit het met de PSV-supporters? Voor de niet-voetbalgeïnteresseerde, PSV is onze enige deelnemer aan de Champions League. Nul (0) personen geloven dat PSV deze Cup met de Grote Oren kan winnen. Zijn er onder de lezers geen PSV-supporters? Hebben PSV-supporters (nog steeds) een gebrek aan Self-Esteem? Willen PSV-supporters het lot niet tarten? Ik sta voor een raadsel. Nul stemmen is wel bijzonder weinig!

Sommigen van u deden zelf een suggestie. Dat is altijd interessant.

Uw suggesties m.b.t. voorspellingen 2005

Twee Ajax-supporters (dat weet ik gewoon zeker) denken dat Feyenoord geen landskampioen wordt. De wens is wel vaker de vader van de gedachte.

Genoeg over voetbal. Veel interessanter is dat Lijn in 2005 niet gaat verhuizen. Wie gelooft dat? Vrouwen die net een bevalling achter de rug hebben verzuchten ook vaak dat ze daar de komende jaren geen zin meer in hebben. Gelukkig heeft de natuur vrouwen gezegend met een vergeetheidshormoon voor pijn en andere lastige zaken. Na een week of wat gaat het alweer kriebelen.

De Dutch Bloggies 2005 komen eraan De longlists zijn gemaakt en jawel, het CasaLog staat er maarliefst tweemaal op. Als Beste Politieke Weblog en als Beste Weblog. Met mijn realiteitszin weet ik dat ik de shortlists niet ga halen. Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt na de verkiezingen is de reactie van superlogger Verbal Jam op de voor hem altijd teleurstellende uitslag. Eén stemmer meent dan ook met grote stelligheid te kunnen voorspellen dat VJ ook dit jaar gaat huilen om de uitslag. Verbal Jam, laat ons alstublieft niet in de steek!

Groot nieuws, als het daadwerkelijk uitkomt, is het aankomende vaderschap van GJ (Camarados). In reacties alhier meende ik soms al (diep) verborgen vaderlijke gevoelens op te merken bij de Glimmense Casanova. En nu is er dus iemand die voorspelt dat hij echt vader wordt. GJ, kun je mij s.v.p. het ip-adres van Floortje toesturen? Dan kan ik even wat data proberen te matchen.

Over elf maanden weten we wat er allemaal is uitgekomen van de hier getoonde voorspellingen.

Blijf kijken!

Comments

Ik kan me bij veel voorspellingen uitstekend vinden.
Maar nu even serieus, wanneer stel je je kandidaat?

Met die Polls en jouw leuke manier van ingaan op de resultaten moet je zeker doorgaan. Verder moet je niet zo min over jezelf denken. Ik zou het je niet nadoen om elke dag met iets nieuws te komen, jouw hoofd is net een harddisk van ontelbare gigabytes waar allerlei creatieve teksten in zijn opgeslagen waarvan er iedere dag minimaal 1 en soms zelfs 2 worden gedeeld met de hele wereld.

nou cyberjunk, ik vind je wel een beetje een slijmbal. (grapje! ik ben het helemaal met je eens van die creatieve harddisk in casa's hoofd!)

maar casa, waar zie jij dat van die longlists? als ik bij de dutch bloggies ga kijken staat er nog niks.

@Patrick: Ik moet nog een paar belangrijke dingen doen, daarna overweeg ik het... :-)
@Cyberjunk: Mijn realiteitszin betekent niet dat ik te min over mijzelf denk! Bij een verkiezing als de Dutch Bloggies spelen echter hele andere dingen mee dan kwaliteit, vraag dat maar aan Verbal Jam... ;-)
@Charlotte: Gisteren zag ik in mijn referrers de volgende link: http://www.aboutblank.nl/dutchbloggies/2005/nominatie/stemmen.php Daar heb ik natuurlijk meteen op geklikt. Jij staat drie keer genomineerd, zelfs voor de lifetime-award! (Ben je al zo oud?)

wat gek, ik denk dat er maar heel weinig mensen gaan stemmen als ze de url geheimhouden.

dat ik als jonge blom in de lifetime award-categorie terecht ben gekomen is natuurlijk bespottelijk!

Nou gefeliciteerd dan maar he, met uw nominaties ;-) Verder ben ik ook erg benieuwd wat dit jaar gaat brengen aan geweldige voorspellingen.....

Zo`n poll is altijd wel interesant, zo`n beschouwing ook.
Webloggen heeft niks met meeste stemmen gelden te maken, weblogs zijn persoonlijke dingen.

Als ik ergens om moet huilen is het wel die ene meelijwekkende lezer die er nog steeds niets van begrepen heeft. Misschien moeten we voor hém maar eens een stille tocht organiseren.

Maar goed, deze zo spontaan geboden mogelijkheid om weer eens een prettig potje te kunnen zeiken laat ik mij natuurlijk niet ontglippen!

Tegen beter weten in leg ik het daarom nog één keer uit:
Het zal inmiddels toch zeker twee jaar geleden zijn dat ik die Dutch Bloggies een beetje heb opgeschud door de stemfraude aan de kaak te stellen in een provocerend bedoelde discussie op het forum. Het heeft wonderlijk goed geholpen: sindsdien is al het mogelijke gedaan om de stemprocedure te verbeteren. Ook heb ik als ludieke tegenactie de Verbal Jam Awards verzonnen.
De bedoeling van beide acties was om de onzinnigheid van dergelijke wedstrijdjes te illustreren (voor zover de uitslag dat nog niet deed). Casa refereert er zelf ook aan: "Met mijn realiteitszin weet ik dat ik de shortlists niet ga halen."

Pas dus straks op met commentaar op de uitslag van de Dutch Bloggies: sommige humorloze lieden zullen u tot in eeuwigheid nadragen dat u 'niet tegen uw verlies kunt'. Altijd een boeiend argument, omdat het zo onweerspreekbaar is. Degene die het nodig heeft geeft daarmee blijk van een onherstelbare vorm van geestelijke benauwdheid. Het zij zo, de tragische gebreken van de medemens hebben wij nu eenmaal geduldig te aanvaarden.

Mag ik mij ondertussen weer met het immer fijne superloggen bezighouden in plaats van dat jaarlijks jammerlijk hoogtepunt voor de competitief ingestelden onder het weblogvolkje?

Zekers, zekers...

PS. Hoe kom je aan die inside info? Want ik heb geen idee of ik er wel in voor kom...

@Charlotte: Als ik het goed begrepen heb krijgen 100 random gekozen mensen de kans om te jureren voor de shortlists. Ik hoor daar jammer genoeg niet bij. De url (+password) is voor hun bedoeld, maar ja, heel weblogland (behalve jij dan) heeft hem al ontdekt. Je bent inderdaad een jonge blom, maar wel een met een lange staat van dienst... ;-)
@Paola: Dank je wel! Je ziet, ik heb het zonder jouw stem gered... :-) Met de voorspellingen zijn we dit jaar wel klaar denk ik, het gaat nu om de uitkomsten!
@Renesmurf: Tot mijn verbazing ben jij ook nergens genomineerd. Hoe kan dat?
@Verbal Jam: Dank voor de uitvoerige uitleg. Wees niet bevreesd, ik ga zeker niet mokken. Ben nu al dik tevreden en verder heb ik, in navolging van de Verbal Jam Awards, nog mijn LogSpiders. Eens kijken wie ik daar dit jaar blij mee ga maken... Wel jammer trouwens dat je je verder niet meer met de uitslag bemoeit. Jouw gejammer had een mooie running-gag kunnen worden... ;-)
@Brillie: Zie mijn vorige commentaar op deze post. Daar staat een link. (Wel voortaan alle comments lezen, he!)

@Casa: Als ik zeker wist dat iedereen ook zou snappen dat het een running gag was zou ik daar zeker voor voelen, maar helaas: de barre praktijk wijst anders uit. ;-)

oh my God....ik begrijp nu dat het heus een serieueze aangelegenheid is?.... welk een domme paool.... sorry.... ik heb het niet begrepen..... nog steeds niet trouwens...ik vind het een giller..... maar ik kan dan ook niet tegen mijn verlies he ;-)

OEps... het rood staat op mijn wangen. Was zeker nog niet helemaal uitgeslapen.

PSS> Ik heb het gezien. En nu begrijp ik ook weer dat ik er niet tussen sta. Een worst kliek. Er staan een aantal tussen... daar zou ik niet eens naast willen staan. Nee, noem geen namen...
Er zijn een aantal goede sites bij. Dat klopt wel. Maar sommige?

By the way, ik ben geen Ajax-supporter, maar kan wel dubbel goed voorspellen...

@Verbal Jam: Gun iedereen toch zijn pleziertje... wie het laatst lacht, lacht het best... :-)
@Paola: Een domme Paool, bestaat dat? Het is toch geen pleonasme hopelijk... ;-)
@Brillie: Het beste paard laat wel eens een steekje vallen... jammer dat je geen namen noemt... ;-)
@Henk(USA): Ja, ijshockey zeker... :-)

@CasaSpider: "Twee Ajax-supporters (dat weet ik gewoon zeker) denken dat Feyenoord geen landskampioen wordt. De wens is wel vaker de vader van de gedachte."

Met mijn "By the way, ik ben geen Ajax-supporter, maar kan wel dubbel goed voorspellen..." reactie probeerde ik omzichtig op te biechten dat ik verantwoordelijk was voor beide voorspellingen.

hej Casa leuk dat je in de beste katagorien thuis bent , jammer genoeg was er dit jaar geen prijs voor de katagorie , beste nederlandse weblog in kopenhagen, maar ik hoop dat het wat beter is volgend jaar

Casa, Je liet me wel even schrikken deze ochtend!
Verder kan ik er natuurlijk niet op in gaan..

VJ, je mag het vaste weblogvolkje weer toespreken op de zomerse weblogconferentie 2005.

About:the awards, ik stem op Casaspider. :)

@Henk(USA): Toen ik je subtiele reactie zag kwam ik net thuis van een borrel en zat achter een groot bord met patat en frikandellen. Subtiele reacties gaan dan volledig langs mij heen. Bedankt voor de outcoming, je hebt dus gewoon geen verstand van voetballen... :-)
@Michel: In die categorie was je zeker eerste geworden. Ik hoop dat de beste Nederlandstalige logger uit Denemarken weer snel verhaaltjes gaat loggen!
@GJ: Ja, dan zie je dat woeste filmpje van de weblogmeeting ineens in een heel ander perspectief... (Wat heb ik GEDAAN?!?) hehehe... :-)
Bedankt voor je stem!

En ik maar denken dat Ruud Gullit 2x tegen zijn mannen had gestemd.

@CasaSpider: Voor wat betreft het spelletje zit je er volledig naast (ik ben zowel voetbalcoach als nationaal gecertificeerd voetbalscheidsrechter), maar als het gaat om de vaderlandse voetbalcompetitie sla je de spijker op z'n kop!
Ik zou natuurlijk de jongens van Feyenoord met mijn voetbalteam mee kunnen laten trainen. Op die manier kan het tij wellicht nog gekeerd worden, en worden ze misschien toch nog kampioen... ;-)

Je hoeft geen ajax-fan te zijn om verstand van voetbal te hebben.... Fijenoord sucks! ;)

p.s. ja ik ben wel fan van de beste club!

@Piet: Ja, dat had zomaar gekund... :-) (of Pauwe)
@Henk(USA): Een scheidsrechter hoeft nog niet perse verstand van voetbal te hebben, behoudens de regels dan. Maar goed, ik geef het toe, de laatste weken voor de winterstop waren een disaster! Als dat zich vanaf zondag voortzet gaan we gek doen, dan stel ik inderdaad Rook(USA) voor als hoofdcoach. Baat het niet, dan schaadt het niet... :-)
@Gaby: Met je eerste zin ben ik het eens als je "hoeft" verandert in "kunt". Voor het overige spreek je jezelf volledig tegen. Je vindt dat Feyenoord (de ij hebben we al lang geleden laten vallen) sucks en toch ben je fan van Feyenoord, de beste club. De golven van je zeiltochtje hebben een vreemde invloed op je denken... :-)