« Poll voorspellingen 2005 | Main | Opvoeden is een beetje acteren »

Ino's nieuwe Yugo

Op donderdag en vrijdag is mijn collega Ino ook bij UTS gedetacheerd. Zijn werkplek bevindt zich 60 centimeter ten noordwesten van de mijne. We maken wel eens een praatje.

Deze weken ben ik bezig om een nieuwe lease-auto uit te zoeken. Zoals bekend is mijn donkerblauwe Toyota Corolla met moon-/sunroof op donderdag 18 november 2004 voor ons huis gestolen. Regelmatig heb ik contact met Yair Bakhuis van Star Lease over modellen en lease-prijzen van diverse auto's.

Met Ino nam ik de opties door. Kennelijk heeft het gepraat over auto's danig indruk op hem gemaakt. Vanmorgen vertelde hij namelijk dat hij erover gedroomd had. Hij had bij Yair een Yugo uitgezocht als lease-auto. Het was een afzichtelijk, stokoud model met piepkleine ronde achterlichtjes en een harde doorlopende voorbank. De auto zag er niet uit!

"Wat heb ik gedáán?", dacht Ino bij zichzelf en "Hoe kan ik hiermee bij onze werkgever verschijnen?" Flink gestressed probeerde hij de lease nog bij Yair ongedaan te maken, tevergeefs. Inmiddels had zijn vriendin Bente ook een andere auto. In een laatste poging probeerde Ino haar ertoe te bewegen om hem in die auto te laten rijden, dan mocht zij in de Yugo. Daar trapte Bente echter niet in.

De opluchting moet groot zijn geweest toen Ino vanmorgen zijn gewone auto voor de deur zag staan en de Yugo in geen velden of wegen te bekennen was.

Comments

Met wat pech droom jij vannacht over een Lada!

Ja, dat is beter wakker worden.

Ik moet eigenlijk lachen om 'we maken wel eens een praatje'.

Soms is wakker worden een opluchting.
Maar ook heel vaak een teleurstelling.

Wat kan een mens raar dromen. Ik herinner me meestal niet eens wat ik gedroomd heb. En als ik er nog iets van afweet, dan is dat meestal heel chaotisch, zodat ik het meestal maar opgeef om me er nog in te verdiepen. En wat heeft dat ook eigenlijk voor zin? Dromen zijn toch bedrog. Ik denk trouwens dat het nog fijner wakker worden is na een vervelende droom dan na een prettige droom. In het laatste geval was het HELAAS maar een droom, in het eerste geval was het GELUKKIG maar een droom.

@Piet: Zolang ik niet over een fiets hoef te dromen ben ik al lang blij... :-)
@Pascal: Nerds hebben nu eenmaal een bijzondere manier van communicatie...
@Renesmurf: Mag ik vragen waarover jij de laatste keer gedroomd hebt?

@Casa: het wordt pas eng als je over een fiets droomt en 's morgens een Lada voor de deur hebt staan.

@Cyberjunk: Een interessante stelling die je daar poneert. Dat je beter een slechte dan een goede droom kunt hebben. Ik vrees dat die theorie meer thuishoort in de categorie: als je ziek bent geweest ben je extra blij als je weer gezond bent. Ondanks dat blijven de meeste mensen toch liever gezond... :-)
@Piet: Ik spreek je wel weer als je een stukje hebt geschreven over een barre tocht per fiets in de regen van Terwijde naar Utrecht... ;-)

Jammer. Want het heeft wel wat.

Leuk dat je er over begint. Deze week ben ik slechts 1 keer doornat thuisgekomen. Maar regenpakken blijven dingen voor watjes als Angel en Henry.

@Brillie: Ja, de Yugo staat toch bekend als armeluis-Porsche... ;-)
@Piet: Ach, troost je. Ik ben ook een keer best nat geworden toen ik van de huisdeur naar de auto liep. Het stortregende! Verder ben je een echte kerel, Piet. Gewoon volhouden zonder regenpak, nergens voor nodig. (Een longontsteking betekent toch weer een paar vrije dagen!)

@Piet, mijn regenpak heet auto, zit lekker ruim en zweet niet...:-)

Zelfs in mijn ergste droom kan ik me niet voorstellen een Yugo te leasen. @Ino heeft volgens mij een heeeeele erge ervaring gehad in zijn leven...

Wat wordt het Casa; Welke auto staat op dit moment op kop?

Yair Bakhuis, is volgens mij iemand die vroeger in nederland heeft gewoond