« El Sapo El Sapo (7) | Main | www.ikslajeopjeneus »

Zwemkleding en Statistiek

Net als zwemkleding is statistiek een objectieve grootheid waar verrassende dingen mee uitgehaald kunnen worden. Er is door 47 mensen een stem uitgebracht in de poll Zwemkleding op het CasaLog. Het gaat over de stukjes die ik schrijf als lachicamerengue.com is ge-update.

De screendump van de resultaten spreekt voor zich. Dit weerhoudt mij er niet van om er wat dieper op in te gaan. Er is gestemd door 22 mannen, 16 vrouwen en 6 ministers Donner. Door 3 mensen is een suggestie gedaan.

Als een man op een zonnig terras zit kijkt hij alleen naar passerende vrouwen. Een vrouw op datzelfde terras kijkt zowel naar mannen als naar vrouwen. Op zich is dat slim, want zo leert zij haar concurrentes beter kennen. Hoe ze zich kleden, kijken en lopen. Mannen kennen dat probleem niet, want iedere man vindt zichzelf de Numero Uno.

Zwemkleding en Statistiek

In dat licht bezien is het dus vreemd maar ook weer niet dat 8 vrouwen te kennen geven graag naar Salsa Mannen te kijken en geen één naar een leuke Chica. Ja, ja! Uiteraard kijken ook deze 8 dames zeer kritisch naar de vrouwelijke modellen. "Wat maakt haar nu aantrekkelijk, wat heeft zij dat ik niet heb?" Maar liever zien zij toch een leuke Salsa Man.

Bij de mannen ligt het een stuk simpeler. 16 Mannen kijken liever naar vrouwen en 2 liever naar mannen. Dat is niet zo moeilijk.

Fascinerend is dat er maarliefst 6 mensen zijn die zich Minister Donner wanen of hem willen zijn. Dat geeft te denken! Ik weet dat ik vroeger wel eens jaloers was op Spock van Raumschiff Enterprise. Wij keken Startrek altijd in het Duits. Jaloers op zijn kracht en intelligentie, ja ik had ook wel van de planeet Vulcan willen komen.

Minister Donner mag dan wel van een andere planeet (welke?) komen, hij ontbeert beide bovengenoemde eigenschappen. Toch willen 6 mensen hem zijn. Hmm...

Tijd voor een nieuwe poll! De vraag luidt: "Wat is de meest waarschijnlijke voorspelling voor 2005?" De voorspelling met de grootste kans om uit te komen. Om het eens anders te doen kunnen meerdere antwoorden worden aangevinkt. Tevens kan men zijn/haar eigen voorspelling invullen. De poll is zoals gebruikelijk te vinden links onder het klokje.

Comments

Heer CasaSpider, ik begrijp uit uw poll dat ik vele fans heb onder uw schare.
Dit geeft me de kracht om door te gaan op dezelfde voet als voorheen.
Het ingeslagen pad blijkt de juiste te zijn.

Over mijn afkomst doen vele wilde verhalen de ronde, ik kan met stellige zekerheid bekendmaken dat ik niet van een "ander" sterrenwegstelsel kom.

Hahahaha, leuk van Donner om van zich te laten horen. Geen ander sterrenwegstelsel dan toch in ieder geval ontsnapt uit een of ander ingemetselt heel oud archief. Ennuh, de meeste mannen zijn altijd al veel minder gecompliceerd, dus waarschijnlijk daardoor duidelijker in hun keuze.

Nu zie ik eindelijk je site weer, maar nu zie ik dus heel je linkerkolom, incl. voting-ding, niet meer! ik word hier enorm paranoia van, volgens mij heeft t toch met ** te maken.. Of met iets buitenaards. Minister Donner!

@Minister Donner: Dank voor uw reactie. Welk een verrassing dat u zich momenteel op Curacao bevindt... ;-)
@Henk(ES): De vraag is nu of Minister Donner ook ongecompliceerd is... :-)
@Pascale: Een heel enkele keer heb ik dat ook, even heftig reloaden wil dan wel eens helpen!

Jammer, ik heb niet gestemd en heb daarom geen oordeel. Die Donner vind ik wel goed, dat is toch die vroegere schaakgrootmeester? CasasPa

Volgens mij zelfs te ongecompliceerd.

Nou, ik kan je klokje ook niet vinden hoor, waaronder gestemd kan worden. Dat is het enige punt van kritiek op jouw log, de vormgeving, die kon een stuk overzichtelijker. Maar ik ben niet de norm, misschien zijn er genoeg mensen die wel alles kunnen vinden. Ik kan er alleen wijs uit voor zover het de plek van de comments betreft, die kan ik feilloos vinden, voor de rest vind ik het een beetje door elkaar heen lopen. Voor de beste vormgegeven weblog kom je BIJ MIJ zeker niet in aanmerking. Maar voor wat je schrijft en de manier waarop je omgaat met de reacties zit het allemaal perfect in elkaar en daar gaat het maar om. Ik heb trouwens wel gestemd bij Dutch bloggies op jouw log als een van de best geschreven logs en dat meen ik. Je hebt wat dat betreft wel een echte, goede en gelijkwaardige concurrent, maar ik probeer jouw log wel degelijk genomineerd te krijgen op een hoge score voor de best geschreven log.

In de toekomst kan ik niet kijken. Dus daar doe ik dan ook GEEN uitspraken over.

@CasasPa: Jammer dat je geen oordeel hebt, daarvoor hoef je niet te stemmen. Donner was inderdaad een goed schaker, maar niet zo goed als Euwe.
@Henk(ES): Zijn denkwereld kent inderdaad weinig nuances. Maar het 'Boeh!' roepen tegen de boeven was wel een gouden vondst.
@Cyberjunk: Wat vreemd dat je het klokje niet kunt vinden! Aan de linkerkant van de site hoort een kolom met veel informatie te staan. Misschien een keer refreshen? Ook moet Java (JRE) geinstalleerd zijn om de klok te tonen. Grappig hoe je dat schrijft, dat het CasaLog ZEKER NIET IN AANMERKING KOMT VOOR BEST VORMGEGEVEN WEBLOG. En daar heb je ook gelijk in. Bedankt voor je nominatie!
(Ik ben wel erg benieuwd wie mijn concurrent is...)
@Brillie: Toch doe ook jij nu af en toe dingen voor later, de toekomst dus... Dan kun je dus ook stemmen... :-)

Hoewel ik mijn woorden over de vormgeving niet terugneem, heb je wat betreft dat refreshen een punt. Want inmiddels heb ik je klokje gevonden en gestemd. Ik moet er wel bij zeggen dat ik je klokje en je info aan de linkerkant maar af en toe zie, terwijl ik je log elke dag bekijk, dus ergens zit er iets niet goed. Ik zal je maar eens een bekentenis doen, jij "kent" mij al langer dan je denkt. Ik heb jou al "leren kennen" door de reacties die je soms geeft op een bepaalde weblog waar ik ook geregeld kom. Dat is die van je concurrent. En in die weblog van je concurrent geef jij een link naar Casalog. Door op die link te klikken heb ik jou gevonden. En ik ben jouw log dus gaan waarderen. Alleen voel ik me genoodzaakt om op jouw log een andere schuilnaam te gebruiken dan op die van jouw concurrent. Dat kan echt niet anders. Ik ga de naam van jouw concurrent niet noemen, want ik weet niet of zij dat wil. En de meeste lezers van jou reageren volgens mij niet op haar log. Maar ik kan je waarschijnlijk toch wel laten weten wie het is. Ik geef jou een aanwijzing over mezelf, ik ben een slechtziende tante. Weet je nu wie je concurrent is? Qua vormgeving wint zij het aan alle kanten van jou, maar je weet nu meteen dat ik niet objectief genoeg oordeel dat ik alleen baseer op niet zo'n goede toegankelijkheid voor slechtzienden. Wil je me trouwens een plezier doen en me op jouw log gewoon Cyberjunk blijven noemen? De schuilnaam die ik bij jouw concurrent gebruik is op jouw log volkomen ongeschikt.

ik beken...ik zit altijd jouw polletjes te frauderen.... sorry...donner2 :-)

Ik kijk er niet te veel naar want dan word ik veels te jaloers op je....

@Cyberjunk: Wat een leuk verhaal! Ja, nu weet ik wel wie je bent, sterker nog mijn zus Pascale die hier reageert maar ook bij mijn concurrent had al zo'n vermoeden. "Nee, daar geloof ik niks van", zei ik toen nog. Met een hoge klassering van mijn concurrent kan ik goed leven want zij schrijft toch wel een stukje beter dan ik. Fijn dat je het klokje af en toe weer ziet, gewoon blijven refreshen dus... :-)
@Paola Donner: Laatste waarschuwing, meisje! Geen polletjes (lijkt bijna op paolatjes) meer vernaggelen, hebben wij dat goed begrepen?
(Al zou paars haar minister Donner best opfleuren!)
@Theo: Niets om jaloers op te zijn hoor, ik mag er toch niet aankomen... ;-)
(En dan zo dichtbij!)

Jouw zus is een kei, hoe het kan dat ze al vermoedde wie ik ben snap ik in de verste verte niet. Wat jou betreft, als je denkt dat jouw concurrent het een stuk beter doet dan jij wat betreft schrijven, dan zit je ernaast, jullie hebben allebei een eigen, bijzonder leuke stijl. Zij schrijft niet beter dan jij, zeer zeker ook niet slechter, ze schrijft even goed, alleen anders!!!! En het laatste dat ik hierover zeg is, dat ik via haar log nog wel meer andere logs heb opgezocht, behalve die van jou. En van alle onbekende logs die ik ooit heb gezien is die van jou de enige die, aan mijn hoge eisen voldoet om dagelijks te willen lezen en becommentariëren. Wat niet wil zeggen dat andere logs dan per definitie slecht zijn, maar ik ben kritisch, dus denk niet te min over jezelf.

@cyberjunk&casa; haha, ik vind dit erg grappig natuurlijk. En cyberjunk; ik dacht je te herkennen aan de manier van je reacties, want die hebben ook een erg eigen stijl. En uit een paar voorgaande reacties wist ik ook dat je een vrouw was die iets ouder was en die zijn er niet zoveel natuurlijk in de weblog wereld (denk ik????)