« La Chica Merengue bailando | Main | Zwemkleding en Statistiek »

El Sapo El Sapo (7)

1.

Bij iedere jaarwisseling prent ik mijzelf de cijfers van het nieuwe jaar in: 2005. Dit in verband met het opschrijven van datums. Vroeger op de middelbare school duurde het al gauw twee weken voor het nieuwe jaartal er feilloos in zat. Vandaag realiseerde ik me dat ik bijna nooit meer een datum opschrijf!

2.

De twee mannelijke Nederlandse touristen die zich zo kort na de ramp in Thailand amuseren zijn het onderwerp van gesprek. Het is niet gemakkelijk om te bepalen wanneer het nu done is om weer naar de getroffen gebieden op vakantie te gaan. Zwemmen tussen de lijken, een biertje drinken in een stad waar velen zojuist hun naasten zijn verloren. Temidden van de puinhopen.

De Thaise middenstand ziet de touristen liever gisteren dan vandaag komen, het geld dat zij binnenbrengen is nu harder nodig dan ooit. Maar toch... als men dan zo'n man met het uiterlijk van een sex-tourist aan de bar gevoelloos hoort verkondigen: "Tja, je leeft nou eenmaal voor je eigen!" ... (NOS Journaal, vanaf 07:43) ... dan ben ik blij dat ik geen plannen had om in deze tijd in het Verre Oosten op vakantie te gaan.

3.

Het is rustig op het werk. Een aantal mensen heeft vrijgenomen. Collega Alirio belde dat hij wat later komt. Bij Burger King in Salinja is een vrachtwagen met verf gekanteld een groot blik verf van een vrachtwagen afgevallen. In ieder geval ligt er veel verf op de weg. Alirio kwam aanrijden en slipte door de gladde verf. Zijn auto heeft geen schade, maar zit nu wel helemaal onder de verf. Ik had er graag een foto van gemaakt, ondanks dat ik niet weet welke kleur verf het betreft.
Update: het was groene verf.

4.

De Dutch Bloggies 2005 komen eraan. De nominatie-ronde is begonnen. Dit betekent dat men http://blog.lachicamerengue.com/weblog in maar liefst 17 categorieŽn kan nomineren. Het gebruik van copy/paste is toegestaan.

Comments

2

Wat een dwazen he!!...
Ik had het vermoeden dat als ze op een landkaart moesten aangeven waar ze zaten ze het gezamelijk niet konden vinden...laat staan hun veters strikken.

Trouwens al de toeristen die nu (levend) op het strand lagen.

Wanneer het done is om weer op vakantie te gaan in die landen? Ik ben het ook zonder die rampen niet van plan geweest. Maar, afgezien van het morele aspect (misschien over 10 jaar weer eens, als er in die tussentijd tenminste niets gebeurd is,) ik zou sowieso niet meer durven. En diegenen die zich helemaal nergens iets van aantrekken, er IS toch niets meer in die gebieden? Zelfs als je je nergens wat van aantrekt, wat kun je vinden aan amusement? Ik denk heel weinig. Los daarvan, ik vraag me af of het gevaar al helemaal geweken is, ik zou nu zeker daar niet heen durven. Je loopt waarschijnlijk nog het risico om als toerist in elkaar geramd te worden door slachtoffers die het niet kunnen verdragen dat mensen zich daar amuseren. Kijk maar uit, dat is de boodschap volgens mij als men zich in het hol van de leeuw waagt.

Ik zou daar niet meer heengaan, voorlopig niet.
En ik noteer wel eens datums, maar dan denk ik na.

@Cerito: Beide mannen zullen niet snel in aanmerking komen voor de titel De Grootste Nederlander...
(Tenminste dat hoop ik, zeker weten doet men het nooit in Nederland!)
@Cyberjunk: Probleem is dat de mensen in die gebieden aangewezen zijn op tourisme, het is hun bron van inkomsten. Dat is het dilemma...
@Renesmurf: Dat is het verschil tussen ons bij het noteren van datums... ;-)

->2: ik zou me daar nu mega ongemakkelijk voelen, en eerder proberen te helpen dan op mn luie gat te gaan liggen (afgezien nog van de ziektes die je er nu kunt oplopen).
Maar mensen die nu op voorhand al hun vakantie voor over een half jaar afzeggen vind ik ook voorbarig. Sommige delen zijn wel helemaal weg, maar er zijn ook genoeg plaatsen waar het wel weer op te bouwen is. Het is natuurlijk verschrikkelijk, maar als alle toeristen wegblijven is het nog verschrikkelijker. Ik denk dat zeker voor strandvakanties in thailand er de volgende zomer al weer heel veel opgebouwd is en dat je er dan best weer naar toe kunt.

Ooo nee, geen lijsten meer in 2005. Geen toplijsten, geen nominaties... dat hebben we al meer dan genoeg gehad.

PS. Toch maar even een stem op je uitgebracht...

@Pascale: Helemaal mee eens. En als je daar dan toch bent is een beetje besef over wat er gebeurd is natuurlijk ook nooit weg.
@Brillie: Hartelijk dank! (Toch niet voor de Weblog Bully hoop ik... ;-))

sorry je kent mijn allergie voor lijstjes.... ik ga gillen als ik er ooit op kom.... brrr.... verder las ik vandaag het verschrikkelijke bericht in de krant dat er mensen waren die samen met de lijken op de foto gingen.... er werden vijf kinderlijkjes op een rij gelegd en daar gingen ze smilend naast staan.... ik gun hen alle ziektes die nu rondwaren daar.... walgelijk!!!!!

Het verhaal van de toeristen in Thailand die nog vakantie gaan vieren na deze enorme ramp kan ik niet vinden op internet. Google wil niet meewerken. CasaSpider, heb je toevallig nog een link naar dat nieuws-artikel?

@Paola: Helaas is het bijna niet te geloven hoe pervers sommige mensen... Wat betreft de lijstjes: dan mag je zeker ook niet stemmen voor de Tweede Kamer... :-)
@Marc: Het was op het journaal gisteren. Ik heb het even voor je opgezocht: http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/nos/journaal/sb.zondag.2000.asf Vanaf 06:33 begint het item, de betreffende landgenoot is te zien vanaf 07:43. Hier integraal zijn tekst:
"Medeleven heb je... Maar je kunt niet zeggen vannuh we gaan d'r nooit meer naar toe ofzo. Het moet doorgaan. Je leeft voor je eigen, toch?"

Wat Paola beschrijft is inderdaad walgelijk. Maar ik vind het even walgelijk om mensen alle ziektes te gunnen die daar rondwaren. Als ze zo'n ziekte krijgen zou het ze misschien tot nadenken kunnen stemmen, maar wie zijn wij om zo te denken? Het is volgens mij niet aan ons om anderen die ziektes te gunnen, hoe walgelijk en extreem ze zich ook opstellen. Ze komen er, als ze die ziektes zouden krijgen vanzelf wel achter.

Bully ?! Nee, beste weblog.

2005 . . . soms vergis ik mij nog in 19 i.p.v. 20, en dat zonder nadenken.
De ramptoeristen: walgelijk, ik zou het niet willen zien. Zelfs Remkes wilde er uit de buurt blijven, maar hij werd er naar toe gestuurd. CasasPa.

@Cyberjunk: Dat is ook wat Paola (volgens mij) bedoelt, dat het op een of andere manier bij deze mensen terugkomt.
@Brillie: Spitzenklasse!
@CasasPa: Verschil is dat Remkes niet alleen tourist is maar ook een openbare functie met bijbehorende verwachtingen/verplichtingen vervult. Voor het overige blijf ik er ook liever uit de buurt nu.

Het lokale volk zit te springen om toeristen. Het is (nu helemaal) hun enige bron van inkomsten.
Misschien gaan nu juist de meest asociale toeristen er heen, om het lokale volk nog meer te kunnen uitbuiten.

Ik herken je gevoel van vroeger over de nieuwe jaartallen, maar ook bij mij is dat helemaal weg, tis een kwestie van een dag en het is weer normaal. Zal de leeftijd wel zijn en omdat de tijd veel sneller lijkt te gaan.

@GJ: Misschien is dat wel de spijker op de kop, men zit te springen om touristen maar het zijn precies de verkeerde die er nu naar toe gaan...
@Henk(ES): Ja, het leven is net een zak paprika-chips. In het begin denk je dat de zak nooit leeg gaat, maar voor je het weet zit je in de laatste kruimels te graaien!

Nou aan die kruimels hoop ik nog nie toe te zijn, ik wil nog steeds graag graaien.

precies zoals ik het bedoelde casa...sorry hoor cyberjunk...ik ben de heilige maagd maria namelijk niet en ook maar een mens die hoopt dat mensen eens bedenken waar ze mee bezig zijn en in mijn walging schrijf ik het nogal ongenuanceerd op...het lijkt mij dat je daar toch wel doorheen zou kunnen lezen.... jij vind mijn reactie walgelijk...ik de jouwe kortzichtig...