« El Sapo El Sapo (34) | Main | Gevecht om route CUR-SXM (4) »

Diepzinnige gedachten bij Mangusa

Luchiano (9) en ik gingen naar supermarkt Mangusa te Rio Canario. We bevonden ons in het gangpad met de potgroenten en het hondenvoer. Typisch een gangpad voor diepzinnige gedachten.

Bijvoorbeeld over wat Floris van Pallandt, directeur van luchtvaartmaatschappij DAE, 's morgens op Radio Hoyer vertelde. Directe concurrent Insel Air start deze week nog met haar vluchten op de route Curacao-Sint Maarten. Zeer binnenkort meer daarover.

Of over de twist wie het Carnaval mag organiseren, Fudeka of Foka II. Dit in navolging van de strijd om de enige echte Sinterklaas in 2005.

Neen, het was fundamenteler en ging vooral dieper. Ik bukte om een pot bruine bonen te pakken, keek op het etiket en constateerde dat het kapucijners waren. Snel zette ik de vermaledijde pot terug en zocht naar waar de bruine bonen staan.

Het is werkelijk onvoorstelbaar dat er mensen zijn die kapucijners prefereren boven bruine bonen. Het is typisch hondenvoer soldatenvoer. Bij de marine en landmacht worden kapucijners raasdonders (nooit van gehoord, lichting '59) genoemd. Wie eet dit anno 2007 nog?

Comments

Wat dacht je van witte boontjes in tomatensaus?

Ikke, ikke, ikke!! Bruine bonen vind ik niets aan maar capucijners .. heeeerlijk! Zilverauitje of augurkje er doorheen snijden en wat mosterd er door heen, kan ik minstens eenmaal per week wel eten.

Mijn favoriet is ook witte bonen in tomatensaus met rijst. mmmmm lekker.

Kapucijners met spek, mmmm.... Lekker wintervoer!

Capucijners met spek, gebakken appel en stroop.

Mmmmmmmmm!
:)

hmmmmmmmmmmmmmmmmm heerlijk met spek en rijst. Mijn vader kan het heeeeeel lekker klaar maken. Alleen zijn capucijners of veldertjes eet ik. Casa je weet niet wat je mist hahahaaha

Soldatenvoer? Ben jij dan toch in dienst geweest?

.. Casa .. in deze sta ik achter je .. bruine bonen met mosterd heerlijk .. hoewel .. witte bonen samen met snijbonen ook een favoriet van me is .. maar oke .. capucijners .. yak ..

Ik eet ook graag meerdere malen per week bruine bonen.
Ik varieer dat wel!
De ene dag eet ik Bruine Bonen met Rijst, de andere dag Rijst met Bruine Bonen. :-)

Tip: Lekker met zachte gekookte banana.

Ik! Heerlijk. Spek uitbakken, deze uit de pan scheppen, in het bakvet van de spek een flinke ui glazig bakken een pot/blik uitgelekte capucijners erdoor en wat gehakte (verse) selderij, wat zout en wat peper. Dit goed doorwarmen. De spekjes er weer door en op smaak maken met (verse) peterselie. Dit is echt een favoriet bij ons thuis.
Lekker met picalily, mosterd, een komkommersalade en/of zoet/zuur. Moet je zeker een keer proberen!

Capucijners, bruine bonen en witte bonen met tomatensaus zijn vies. Dit alles zou direct uit de handel moeten worden genomen.

Ik zei de gek! Sambal Goreng Capucijners, heerlijk!
http://www.webkast.nl/log/entries/entry_612.html

@Brillie: Witte bonen in tomatensaus vind ik ook lekker, maar het gaat nu even over kapucijners...
@Cinner: Liefhebber numero uno is genoteerd!
@Donna: Nummer twee voor witte bonen in tomatensaus, nog nul voor bruine bonen...
@Willisha: En daar is kapucijnerfan numero dos!
@Lijn: K (met een k) apucijnerfan numero tres!
@Tashita: De vierde alweer, heb ik mij dan echt vergist?
@Piet: Ik behoor tot de mensen die niet alles lijfelijk mee te hoeven maken om er toch een mening over te hebben. Gelukkig maar!
@Tonto: Eindelijk... een bruine bonenfan, de eerste. Nou ja, behalve ikzelf dan...
@Vernon: En daar is bruine bonenfan numero dos en WAT voor een fan... :-) Lucy houdt er ook van, de Bandera Dominicana is kip, rijst en bruine bonen...
@Jan: Nummer vijf voor de kapucijners. Zoals je het beschrijft klinkt het nog lekker ook, vooral met die picalily...
@Anonymous (hehe): Welnee, hoe meer mensen voor dit 'vieze' voedsel kiezen, hoe meer lekkere dingen er voor jou overblijven!
@Carin: Je comment werd door Movable Type (niet door mij natuurlijk) als Junk gekenmerkt. En dat terwijl bruine bonen en kapucijners niet als junk-food bekend staan. Wel vreemd dat je zegt van kapucijners te houden en vervolgens linkt naar een gerecht met bruine bonen. Beetje in de bonen?

Tussenstand:

1. Kapucijners 6
2. Bruine Bonen 2
3. Witte Bonen 2 (buiten mededinging)

Achteraf denk ik dat ik kapucijners vies vind omdat ik ze met bruine bonen vergelijk. En dat terwijl kapucijners erwten zijn. Ooit vond ik rode bieten vies omdat ik dacht rode kool te eten, zoiets.

Van Dale zegt er dit over:

"grauwe gedeukte erwt die na koken helemaal bruin wordt => raasdonder"

Nou, dat klinkt ook niet lekker!

Ken je de "blauwe hap" op donderdag? (lichting 91-06 KMar)

Waar is mijn comment gebleven? Het lijkt wel of mijn IP in jouw blacklist staat, snik...

Wat is "raasdonder", het klinkt alsof dit hetzelfde effect is wat ook bruine bonen hebben....
@Marie Pompoen; 'blauwe hap' was bij ons vrijdag. Lichting 82-2, 48e PaInf Bat (van Heutz).

Heerlijk die raasdonders. Ik eet ze nog steeds bij de zeeuwse rijsttafel.

Als ik aan Geiten denk denk ik aan Kapucijners, of is het andersom...?
Bij bruine bonen is dat niet het geval.
Waarom?
Denk maar goed na. ;-)


Nou, nou als het even kan. Kapucijners met gebakken spekjes, appel met een beetje kaneel er over, gebakken uitje, augurkje, en een flink schot piccalilly er bij. Best lekker. Misschien wel iets voor op het Wilhelminapleintje?

@Marie Pampoen: Vermoedelijk heeft het iets met Indonesie te maken, het zal dus wel nasi of bami zijn. En anders werd er op donderdag wellicht blauwe inkt gedronken... :-)
@Carin: Je comment is er weer, hij stond in de junk-afdeling. Hoe jij dat steeds voor elkaar krijgt weet ik niet...
@Angel: Het effect op dit terrein van kapucijners is mij niet bekend aangezien ik ze niet eet. Wellicht weten de anderen hier meer van...
@Gepensioeneerde marineman: Altijd op donderdag zeker... :-)
@Vernon: Ik heb hard nagedacht maar kom niet verder dan twee mogelijkheden. Kapucijners waren geloof ik ook een soort monniken, misschien hadden die het een en ander met geiten te maken op Curacao? (Hoe en wat daar laat ik mij niet over uit) De andere mogelijkheid is dat kapucijners een gelijkenis vertonen met de uitwerpselen van een geit. Geen idee, geef de oplossing maar!
@Bram: Kapucijnerfan nummer 8, het recept vertoont overeenkomsten met dat van Jan. Misschien moet ik het toch eens proberen. Als daghap op zaterdag bij Pleincafe Wilhelmina zou het ideaal zijn om uit te proberen... :-)

Bijgewerkte stand:

1. Kapucijners 8
2. Bruine Bonen 2
3. Witte Bonen 2 (buiten mededinging)

Kapucijners een soort monniken? Je zult waarschijnlijk Kapucijnen bedoelen.

Ja inderdaad. Geiten laten dat spoor achter.

Witte bonen in tomatensaus is het normale woord voor capucijners.

Dat is gewoon zo.

@Anonymous (hehe): Je hebt gelijk! Ik vond het al zo raar dat ik de Orde van de Kapucijners niet in Wikipedia kon vinden. Nu wel:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kapucijnen
@Vernon: Haha, ik zat dus op het juiste spoor... ;-)
@Renesmurf: Kapucijners zijn erwten en zeg nooit erwt tegen een boon!
Dat is gewoon nog meer zo.

@ Casa: Witte bonen in tomatensaus behoord ook in het rijtje thuis, van wat ik niet zal eten. Bruine bonen zitten alleen bij ons in de hutspot.

@Angel
Van Heutz he...prima gasten allemaal.
Onze Opper zei over Van Heutz...
"Bij Van Heutz zitten de criminelen en de vechtersbazen, die moeten 3 weken per maand het veld in anders gaan ze elkaar te lijf"

Maar 1 ding, van de hele "parate Nederlandse oorlogsmachine *kuch*" was Van Heutz echt paraat!!!

ik lust alles wat groente betreft maar bruine bonen staan boven aan op een gedeelde eerste plaats met spruitjes en witlof met ham en kaas....... ik eet bruine bonen zo stiekum uit de pot...wel van hak!!! die zijn het allerallerlekkerste :-) en oja...ik lust ook kapucijners :-)

Jammie, kapucijners.. helemaal niks mis mee. Met bruine en witte bonen ook niet trouwens, black eyed peas, erwten, kidneybonen en linzen; laat allemaal maar doorkomen.

Alleen niet in één week, denk aan degene die achter u loopt ;-)

@Brillie: Hmm, had je net meegeteld als witte bonenfan...
@Marie Pampoen: Met Angel is het inderdaad oppassen, weet niet wat bij hem de overhand heeft: crimineel of vechtersbaas...
@Paola: Jij maakt nog beter reclame voor Hak dan Martine Bijl. En dat is een compliment!
@Roos: Is er ook nog iets wat jij NIET lust?

@ Casa: Heb ik weer. Nou ja, laat maar staan. Anders wordt je nog groen van kleur...

@Marie Pampoen & @Casa; jullie hebben het over de van Heutsz beveiligingscompagnieen, dat waren, van horen zeggen, geen liverdjes. Ik zat bij het 48e Painfbat, zeg maar het keurkorps van het regiment van Heutsz waar ook de beveilingcie'n onder vielen. Keurige mensen bij het keurkorps, de goedheid zelve.

Hoera! Capucijners! Die worden nog lekkerder als je weet dat je ze hier niet kunt krijgen.

@ Casa: ja, oesters. Gatverredarreme. Net een hoop snot. (sorry, got carried away a bit)

@ Casa: Je had er beter een poll van kunnen maken. De gouden kooi, daar heb je nog niets van gezien. Slechte poll.

@Angel: De goedheid zelve, haha. Een wolf in schaapskleren zul je bedoelen!
@Irene: Wat vreemd, dat wordt importeren geblazen. Wat ook vreemd is is dat jij (ja jij!) afwijkt van de spelling zoals die door Van Dale wordt voorgeschreven...
@Roos: Hmm... vermoedelijk denkt je Antilliaanse vriend heeeeel anders over oesters. Antillianen gaan altijd een beetje lachen als je het over 'marisco' hebt...