« Laatste stellingen van 2005 | Main | Oudere jongere »

Stellingen en Formulering

Stelling: stellingen zijn leuk. Om ze al dan niet aan te vinken, maar ook om te bedenken. Dat laatste is echter geen sinecure. Als het onderwerp gevonden is dient vervolgens de juiste formulering te worden gekozen.

De formulering moet zo beknopt mogelijk en ondubbelzinnig zijn. De lezer dient onmiddellijk te begrijpen wat de bedenker bedoelt. Een voorbeeld van een dergelijke stelling is Katja rules over Bridget!.

Twee van de december-stellingen lijken iets minder duidelijk. De eerste is stelling twee over de Amsterdamse taxichauffeurs. Wellicht ben ik er te gemakkelijk van uitgegaan dat iedereen het nieuws in Nederland goed volgt. Het kan ook zijn dat het mensen werkelijk Siberisch koud laat. Cyberjunk heeft in een commentaar uitstekend verwoord wat er daadwerkelijk bedoeld wordt.

Stelling vijf behoeft misschien enige toelichting. Wat is de achterliggende gedachte? Een aantal jaren geleden woonde er een vrouw op Curacao die altijd topless op het strand lag. Elke week lag ik naast haar en keuvelden we over allerlei onderwerpen. Haar borsten zag ik eigenlijk niet eens meer.

Op een bepaald moment moest ik op een zondagmorgen vroeg bij haar en haar man op bezoek. Ik ging op de bank zitten en even later kwam de vrouw de kamer in. Ze had net gedoucht en was van boven naakt. Verschrikt bedekte zij haar borsten. Een ogenblik later liet ze haar handen zakken en zei lachend: "Wat gek eigenlijk dat ik dat doe, want op het strand zie je ze elke week!"

Comments

a.u.b. foto? v/d borsten

Over die Amsterdamse taxichauffeurs schreef ik een paar maanden geleden dat het taxibedrijf kennelijk in handen van de Marokkaanse mafia is gevallen. Ik neem de nachtbus wel!

Als je op het strand bent, dan is het voor veel mensen vanzelfsprekend om veel van je lichaam te laten zien, maar in je privé-domein is het toch anders. Het is gewoon een gevoelsmatig verschil, wat die vrouw zei dat het gek is om haar borsten te bedekken terwijl ze die op het strand wekelijks toonde, dat is op zich wel zo, maar puur gevoelsmatig is het best verklaarbaar.

@Joe: Haha, voor foto's van borsten hoef je maar heel even te googlen en je kunt je helemaal uitleven. Succes!
@Menno Nicolai: Ik neem aan dat jij de stelling dan ook met overtuiging hebt aangevinkt.
@Cyberjunk: Dat is precies mijn punt. Ik sta dan ook vierkant achter de stelling. Heb ook nog wel een voorbeeld van halfnaakte Nederlandse touristen in Curacaose supermarkten. Dat is ook een heel vreemd gezicht als je zelf net uit je werk komt... :-)

Een enkele keer zie je op Madeira op straat mannen lopen met ontbloot bovenlijf (plus korte broek, sandalen, om het beeld compleet te maken). Op Ibiza zou dit absoluut niet opvallen, maar hier past het op de een of andere manier niet, daar is het gewoon het eiland niet voor. Zou dat dan komen omdat we zo weinig stranden hebben???

Ik herken het, een gevoelsverschil. Hier zie je ze ook, met alleen een zwembroek cq bikini een restaurant binnenstappen. Dat gaat er bij mij niet in en ik ben toch echt niet preuts. Het een hoort gewoon niet bij het andere.

Ik zal het stukje even afmaken....

Waarop ik mijn broek laat zakken en zegt "Kijk eens hier!!..dit zie je niet iedere week"

@Willisha: Dat laatste denk ik niet, want Curacao heeft wel veel stranden. Het is gewoon de Hollander die op vakantie is. In veel gelegenheden (Burger King, McDonalds etc.) zetten ze de airco extra koud om dit gedrag te ontmoedigen. Bij Centrum supermarkt worden deze touristen eruit gebonjourd.
@Henk(ES): Precies. Jij hebt hem ook aangevinkt?
@Cerito: Haha, ja soms is een open einde beter, soms een gesloten... :-)