« Stellingen en Formulering | Main | We hebben een nummer twee! »

Oudere jongere

Zonder dat hij het weet is Ad Visser er de oorzaak van dat CasaSpider geen internationaal bekend profvoetballer is geworden. Plompverloren meldde ik op een trainingsavond van voetbalvereniging Valkenswaard aan de trainer dat ik ermee ophield. De reden? Op maandagavond was Toppop op tv met Ad Visser.

Koos Koets, minder zweverig dan Ad Visser?Nadat ik vanmorgen Luchiano (8) naar school had gebracht zette ik koffie en ging achter de laptop zitten. Rechts naast mij stond de televisie afgestemd op BVN, Lucy was even op bed gaan liggen. De eerste dag van mijn vakantie. Hoe het programma heette weet ik niet, maar het ging over Ad Visser.

Met zijn gestylede coupe chaos, zijn zonnebankgebruinde gelaat en met zonder bril zag de 58-jarige Ad er verdorie jonger uit dan ik. Hij wordt wel steeds zweveriger. Inmiddels heeft hij Koos Koets, de beroemde oudere jongere van Koot & Bie, rechts ingehaald.

Een paar uitspraken.

Ad Visser had de cameraploeg net in zijn kantoor ontvangen. Eigenlijk was het geen echt kantoor maar een weiland met een paar bomen. Ad: "Dat geeft ruimte aan de geest. Je kunt beter de ramen en deuren openzetten. Als je al weet wat je gaat inspireren is er al een brandpunt."

Mozes kriebel! (Dat zei ik, niet Ad)

Ad Visser op bezoek bij Adam CurryEven later in een drukke winkelstraat: "Ja, je kunt niet alleen in de natuur blijven. En anderzijds je ook niet onderdompelen in de grote stad. Het is de combinatie. Als ik naar die mensen hier kijk, op ieder gezicht zit een verhaal. Weet je wat jullie moeten doen, die 25 minuten met mij eruit knippen en een camera in deze straat opstellen. 25 Minuten mensen kijken. PRACHTIG! En maar bellen hè: Waar ben jij? Ik ben hier."

Het is net of ik Armand (Ben ik te min omdat je vader meer poen heeft dan de mijne?) of Boudewijn de Groot hoor spreken.

Dat werd nog erger toen Ad zijn nieuwste songs met eigen gitaarbegeleiding ten gehore bracht. De interviewer stelde de logische vraag of Ad Visser zichzelf als protestzanger ziet. Daar gaf hij een mooi antwoord op: "Neen, want de protestzangers van toen gaven altijd iemand of iets de schuld. Een president, het kapitaal... dat doe ik niet."

Na Avro's Toppop (1970-1985) presenteerde Ad Visser een tijd lang de Superclean Dreammachine. Daar luisterde ik nog wel eens naar. Bij latere projecten haakte ik af. Dingen als Brain Sessions en Inner Journey zijn aan mij niet besteed. De combinatie Ad Visser en Kamasutra Experience vind ik zelfs ronduit weerzinwekkend.

Ad wordt eigenlijk liever niet herinnerd aan Toppop. Het nummer dat mij het meest is bijgebleven uit die tijd is Dynamite van Mud.

Mozes kriebel!

Comments

Ha Ad Visser,ik kwam hem eens tegen op Schiphol, zat met hem in de langparkeren shuttle. Tv kan veel verdoezelen en belichting doet ook veel, van dichtbij zie je zijn leeftijd er echt wel aan af, dus Casa don't worry, be happy.

Vroeger was Toppop mijn favoriete TV programma, ik luisterde altijd. Ik zou werkelijk niet meer weten hoe Ad Visser er in die tijd uit zag. Want ik gebruikte, ondanks dat hij op TV was, toch meer mijn oren om naar de goede muziek te luisteren, dan mijn ogen om naar de presentator te kijken. Je doet trouwens net of jij er oud uit ziet beste Casa, maar dat klopt voor geen meter. Er zijn mensen die er oud uit zien, ook mensen die er jong uit zien- iets dat bij jou ook niet klopt- en mensen waarvan ik weet hoe oud ze zijn en die er in mijn optiek ongeveer zo oud uit zien als ze zijn. En dat laatste vind ik op jou van toepassing. Maar zelfs al ZOU die maffe Ad er jonger uitzien dan jij, terwijl hij veel ouder is, dan zou ik me daar niets van aantrekken. Zo'n overjarige hippie!!!! Zulke figuren, die in de jaren 70 zijn blijven hangen, wees blij dat je daar ook uiterlijk niet op lijkt. En laat die vent maar lekker zweven, blijf jij maar lekker met je beide benen op de grond staan. Mozes kriebel, is dat een verzinsel van jou? Ik heb nog nooit eerder iemand zoiets horen zeggen of zien schrijven, ik denk dat jij hier patent op aan kunt vragen...;-)

en Penny de Jager
en Black Betty
en the Rubettes
en George Baker
en Poesiecat
en ..

Poesiecat express verminkt ander krijg ik de melding: "Your comment could not be submitted due to questionable content".

@Henk(ES): Van dat soort opmerkingen knapt een mens flink op. Behalve als men Ad Visser heet... :-)
@Cyberjunk: Dus je vindt dat ik eruit zie als 37, dat is heel mooi! Mozes kriebel is niet van mij maar van Koos Koets, de oudere jongere die door Kees van Kooten en Wim de Bie is bedacht. De credits voor Mozes kriebel gaan dus naar hun. En het patent ook... ;-)
@Dejongones: En Middle of the Road en Slade (X-mas!) en Lucifera en The Sweet (Hey Papa Joe) en inderdaad... de geweldige Penny de Jager!

Wie herinnert zich het befaamde optreden van Iggy Pop nog???....
Geweldig!!...de eerste keer dat ik iemand het podium van Toppop zag slopen.

En wie zie ik nog meer op de foto...juist Adam Curry..doorgebroken via een Amsterdamse piratenzender genaamd Radio Decibel.
Trouwens, Jeroen van Inkel heeft het daar ook "geleerd".
Kan je nagaan...ik luisterde toen al naar ze.

O ja, AdjePatatje Visser is een new-age goerroe.
En het hele new-age gebeuren heeft niet mijn interesse.

Als Cerito gelijk heeft wat betreft Ad Visser die een New Age goerroe zou zijn, dan zit ik er blijkbaar volledig naast met mijn opmerking dat hij een overjarige hippie is, dan is hij dus een zwever die juist in deze tijd leeft. New Age is een beweging die mensen in deze tijd de shit in stuurt, want er zit geen duidelijkheid in. Je kunt nog beter nergens in geloven dan die zwevers achterna gaan, New Age is op het randje van sektarisch. Het enige dat sektarisme tegenspreekt is dat mensen nog wel enigszins vrij worden gelaten om niet meer mee te doen als ze niet meer willen, maar de zweverigheid van de New Age goerroes kan mensen wel brainwashen. Ik adviseer iedereen zich daar verre van te houden. Wat niet wil zeggen dat ik zonder meer aanneem dat die Ad Visser echt een New Age goerroe is. Ik ontken het ook niet, maar ik weet het gewoon niet, dus daar oordeel ik niet over. Mijn opmerkingen zijn gericht tegen New Age in het algemeen, wie zich daarmee bezighoudt of bezig gaat houden, is zeer gevaarlijk bezig.

wat ik mij voornamelijk nog herinner is het wulpse gezweef van Penny de Jager....ik denk dat ie daar te vaak naar gekeken heeft...dat gaat toch doorwerken he.. :-)
Verder denk ik dat de teksten van Boudewijn vaak onder invloed van werden geschreven oa door lenneart nijgh, zoals het leuke land van maas en waal... en daarnaast het prachtige "avond".... als ik dat hoor krijg ik tranen in mijn ogen....want je kunt niets zeker weten, en alles gaat voor bij maar ik geloof ik geloof, ik geloof in jouw en mij..... dat denk ik als ik aan mijn lief denk...en nu stop ik want we hadden het over ad visser en zeker niet over mijn ontboezemingen...hoe doe je dat toch casa? :-)

Ad Visser is nog lang bij de AVRO gebleven.
Op een gegeven moment presenteerde hij op radio 3 :Droomgeheimen, waarin dromen van luisteraars vakkundig uitgelegd werden.
Best leuk, maar toen dus al een zwevering typ.

@Cerito: Iggy Pop ja! Bedoel je Lust for Life in ik meen 1978? Hij wentelde zich als ik het mij goed herinner in glas en/of spijkers. Impressive... :-) New-age goeroe's zeggen mij ook niet veel.
@Cyberjunk: Ook al was ik niet van plan om mij aan te sluiten bij een New-Age groep neem ik je goede raad zeker ter harte!
@Paola: Inderdaad een heel mooi lied... en hoe ik dat doe? Geen idee, noem het maar de "CasaTouch"... ;-)
@Renesmurf: Aan mijn dromen is anders niets zweverigs hoor!

Dynamite! Dat domme dansje weet ik nog precies, dat deden we op klasseavonden na. Ook herinner ik me nog die enge Gary Glitter (pas gearresteerd in Thailand) en Slade, The Sweet en dat zoetsappige jongste broertje van de Osmonds, met z'n "Long haired lover from Liverpool" Een vriendinnetje dweepte (dat deden we toen; dwepen...) met Donny Osmond maar ik ging meer voor het ruigere werk. Gelukkig kwam later na de glamrock punk en new-wave en Herman Brood natuurlijk. Die ken ik uit z'n begintijd van Cuby en the Blizzards.
Paool heeft trouwens helemaal gelijk, voor ik het weet zit ik hier allerlei ontboezemingen te doen. Die CasaTouch toch...

Wel goed van Ad dat hij je veel sportief leed heeft bespaard! Voor mij was Iggy Pop het hoogtepunt van TopPop. Hij was de 1e die het decor (een stel planten) te lijf ging en zich weinig van de regie aantrok.

Moet na het lezen van je stukje toch denken aan aan een ander typetje van vK&dB. De Vieze Man,"weet je wel weet je niet, lekker soppe". Of het wonderschone nummer "Balle in me buik"...
Heb ik het nu al over Ad gehad???:)

Hartelijk dank Dysticus. Dat was lang geleden (en nog steeds ge-wel-dig) :-))

Toen KvK voor het eerst als Koos Koets het woord Mozeskriebel sprak (beter dan hij kon niemand uit het niets een woord bedenken dat niet bestond maar daarna opeens klonk alsof het altijd bestaan had of in elk geval had moeten bestaan), vroeg een collega bij het NCB (vlak bij de Detam, u weet wel) aan mij: "zeiden jullie dat, vroeger?".
De generatiekloof in één woord. Terwijl hij maar een paar jaar jonger was dan ik. Mozeskriebel.

@Carin: Gary Glitter en de Osmonds (Crazy Horses) mogen niet ontbreken. De Osmonds zag ik voor het eerst bij Mies Bouwman (Moeders, hou uw dochters binnen!). Hou je niet in, maar geef je over aan de CasaTouch... ;-)
@Piet: Zeg dat wel. Anders had jij nooit (twee keer) voor SQL gewerkt... :-) Van het decor kan ik mij alleen herinneren dat het nogal leeg was. Waarschijnlijk om ruimte te creeren voor Penny en haar danseressen.
@Dytiscus: Haha, leuke combinatie "wonderschoon nummer" en "balle in mijn buik"... maar je hebt gelijk, het is een van de pareltjes! En neen, je hebt het niet over Ad gehad. (Komt dat nog?)
@Cockie: Dysticus hehe... volgende keer wel de letters op de goede plaats zetten he... :-) (Of kwam dat door het wonderschone nummer?)
@Irene: Dat heb je perfect verwoord, zo is het inderdaad precies. In die tijd werkte ik als uitzendkracht bij het Provinciehuis Utrecht. Als we koffie gingen drinken (zo'n acht keer per dag) dan zeiden de ambtenaren allemaal tegen elkaar: "Café d'Ab!" Luchiano kijkt mij heel vreemd aan als ik dat tegenwoordig wel eens zeg. Ook een generatiekloofje...

tha right thats right enzovoort , casa wat zijn we toch oud aan het worden , ik kan visser ook nog wel heriineren. Boney M , p****cats

ik moet maar weer mijn middag dutje gaan doen
truste

nu blijkt dus dat ik dit niet eens kan schrijven want je mag hier geen p.us.s.y cats nog maar een keer proberen al die censuur

Even enigszins off topic, Michel begint hier over censuur. Wat dat betreft, ik vind daar op zich niets mis mee, ik snap ook heel goed waarom bepaalde woorden verboden zijn, maar ik heb wel eens geconstateerd dat het woord v i t a m i ne ook tot de verboden woorden behoort als ik dat op de juiste manier, dus zonder spaties neerzet. Waarom dat een fout woord is zal ik nooit begrijpen, wat is daar nu verkeerd aan? Dat overschrijdt geen enkele fatsoensnorm en toch wordt het in de censuur als niet netjes beschouwd. Poesiecat, dat snap ik nog wel, maar vietaamiene? Weet jij het Casa?

Mooi dat ik alsnog hoor waarom jij geen (beroemde) profvoetballer bent geworden. Hadden we dat geweten dan hadden we je teruggestuurd naar de trainer. CasasPa

De man heeft ook s#xlessen op CD gezet. Daar wordt een mens echt nooit meer geil van.

@Michel: De tijd van Boney-M en Silver Convention mag zeker niet vergeten worden. Poessiekat is al eerder genoemd, met dezelfde 'foutboodschap'. Mississipi, Georgia en nog een paar leuke hits van hoe heet ze ook al weer met die spleet tussen haar tanden... Tonny nogwat?
@Cyberjunk: Om het goed te snappen moet je een weblog hebben. Niet alleen mensen zoals jij en ik reageren erop, maar ook programma's die proberen comments aan te maken voor v.i.t.a (ook dat blauwe pilletje), allerlei dingen met seks, gokken en ga zo maar door. Hiervoor is een anti-programma ontwikkeld dat gebruik maakt van een blacklist. Elk commentaar wordt gecheckt tegen die blacklist en als een woord erop voorkomt wordt het geweigerd. Leuk is anders, maar anders nemen de spammers je log over...
@CasasPa: Ja, en nu is het te laat! Ach, het grote geld in de voetballerij is toch pas na mijn tijd gekomen...
@Erwin: Ik neem aan dat je Ad's Kamasutra Experience bedoelt. Dat lijkt mij ook een probaat anti-conceptie artikel... :-)

@Dysticus: De vieze man! Kan ik die ook eens aan mijn dochters laten zien. De tranen rollen me over de wangen hier!

Enne... Ad Visser vind ik maar een kwezel. Om maar even on-topic te blijven.


Die Ad Visser, lijkt wel een bejaarde tiener. Ik zou zeggen, blondeer die haren niet meer en laat de natuur zijn 'ding' doen. Het is echt geeeen gezicht man. Belachelijk.

@casa , tony willee heet ze toch of niet? erg he, een hoofd met allemaal van dat soort weetjes... *schudt hoofd*

@Ricky: Dysticus heet (noemt zichzelf) Dytiscus, maar dat is een detail. Overigens hoef je hier absoluut niet on-topic te blijven hoor. Maar met dat kwezel ben ik het wel eens... :-)
@Boutie: Haha, mijn stijl is het ook niet. Van de andere kant moet iedereen maar doen waar hij zin in heeft. Zolang men de ander maar in zijn waarde laat.
@Paola: Jij kunt zo meedoen met Twee voor Twaalf! Inderdaad Tony Wille: http://www.toniwille.nl/start.html

Het boek dat Ad Visser geschreven heeft, met de bijbehorende toen nog LP was prachtig.