« Oudere jongere | Main | Lady in Red »

We hebben een nummer twee!

Schaatscoach Peter Mueller schijnt wel eens tegen Bart Brentjes gezegd te hebben: Second is the first loser. De koploper van de Webloggers Poule in www.voetbalpoules.nl heet Dik, bijnaam Dil. Een bijnaam waar nog nooit iemand de oorsprong van heeft geraden.

Nu is koploper zijn van de Webloggers Poule geen echte wereldprestatie, al zijn er genoeg deelnemers die nog geeneens aan die positie mogen ruiken. Veel knapper is dat Dik in het Algemeen Klassement op de tweede plaats staat. Er zijn namelijk niet minder dan 15.748 ingeschreven deelnemers. Zie hier de stand per 9 december 2005.

Dil op een tweede plaats in www.voetbalpoules.nl!

Vandaag kwam ik collega Dik/Dil tegen bij SQL Integrator. We maakten een praatje en het ging meteen over de voetbalpoule. We hadden het over de nummer één van het Algemeen Klassement. Nu is Dik al een vreemde snuiter, ja echt een hele vreemde, daarom gaf ik aan de nummer één niet noodzakelijkerwijs te hoeven leren kennen. Frappant is trouwens dat de nummer één Kock heet.

Dik en ik hebben toch nog iets gemeen. Wij laten onze favoriete club vaak verliezen in voorspellingen, dit om het noodlot af te wenden. Daarom laat ik Feyenoord aanstaande zondag thuis tegen PSV met 0-1 verliezen. Dik's favoriete club is NEC, sowieso een club die regelmatig het onderspit delft.

Vrijdagavond speelde NEC uit tegen Roda JC. Mijn prognose was een 1-0 overwinning voor Roda JC. Het werd echter 0-1. Tot mijn niet geringe verbazing had Dik doodleuk 0-1 voorspeld.

Zekerheden bestaan niet (meer).

Comments

Dik. Dil, Kock???? Ik snap er geen worst meer van.

3e plaatsen tellen zeker helemaal niet mee!

Knap van Dil/dik, dat wel!
Ik heb een nieuwe taktiek in gedachten, echter heb deze nog nie uitgevoerd. Ik vind dat het een gevoelskwestie moet blijven.

Ik zet Groningen meestal ook op een verlies. Heb dan altijd een win-win situatie. Of ze winnen, da's altijd ok, of ik heb punten. Maar soms verander ik het nog even van te voren.

Is NEC nou een Nijmeegse club of een club uit Breda? Ik raak altijd in de war met NEC en NAC. En zo raak ik ook altijd in de waar met Go Aheiad Eagles en Roda JC, waarvan ik weet dat de ene uit Kerkrade komt en de ander uit Deventer. Maar wie er nu uit Deventer komt en wie uit Kerkrade, daar vergis ik me vaak in. Ik gok bij Roda JC, waar het hier nu over gaat even op Deventer, maar nogmaals, ik ben er niet zeker van. Misschien dat ik het beter onthoud als ik je antwoord lees. Ik heb van voetbal net zo weinig verstand als ik van auto's heb. Wat dat betreft ben ik een vrouw die volledig voldoet aan de gedachte dat vrouwen niets van mannenzaken afweten.

Ik ben sprakeloos !

0-1 voor NEC is gewoon een zekerheid.

@Henk(ES): Het bewijs dat voetbal een echte mannensport is?
@GJ: Een derde plaats telt in ieder geval een stuk minder dan een tweede. Zeker in zo'n kleine poule als de onze... ;-) Ben benieuwd naar je nieuwe tactiek. Ik hoop dat je niet teveel zakt, haha. Jij laat Groningen voorlopig gelijkspelen bij Utrecht. Ik gok op 1-0 voor de thuisclub.
@Cyberjunk: NEC betekent Nijmeegse Eendracht Combinatie, NAC is de NOAD Advendo Combinatie. Roda JC komt uit Kerkrade, als ik mij niet vergis betekent JC niet Jesus Christus noch Johan Cruijff maar Juliana Combinatie. Go Ahead Eagles komt uit Deventer alwaar zij op de roemruchte Adelaarshost spelen. Vroeger kwam ik daar wel, in de tijd van Wietse Veenstra, Dick Schneider en Oeki Hoekema. Voor 1 gulden op de jongensrang. Conclusie: je hebt duidelijk vrouwelijke kenmerken... ;-)
@Bodo: Sprakeloos, dat overkomt jou niet vaak. Waarom? a. Dik op plaats 2 b. Kock op plaats 1 c. NEC delft vaak het onderspit d. Dik is een vreemde snuiter e. Ik laat Feyenoord met 0-1 tegen PSV verliezen f. een combinatie van al dit g. iets anders?
@Piet: Gezien jouw positie in de Webloggers Poule is het ook meteen zo'n beetje je enige zekerheid, haha... :-)

Dank je voor deze duidelijke uiteenzetting. Ik concludeerd hieruit dat NAC dan echt wel uit Breda komt, want daarvan noemde je alleen de betekenis van de afkorting en niet de plaatsnaam, die bij NEC in de afkorting al verwerkt is. Van de namen uit de voetballers die jij vroeger in het stadion in Deventer bezocht komt alleen die van Oeki Hoekema mij bekend voor, hoewel ik werkelijk niet wist dat die een voetballer was, alleen de naam klonk me bekend. De enige oude rotten uit de voetbalwereld die ik me van naam EN als voetballers herinner zijn Johan Cruijff- ook als je die niet in je betoog genoemd zou hebben zou ik DIE nog wel hebben gekend als Ajaxiet- Piet Keizer, naar ik meen ook een ex-Ajax speler, Willem van Hanechem, sorry als ik de achternaam verkeerd spel, die speelde meen ik in Feyenoord en Coen Moleijn, ook een Feyenoorder voor zover ik weet, Dries Visser, die was een Sparta speler en Simon Tahamata, een van oorsprong Molukse voetballer waarvan ik weet dat die op een gegeven moment ergens in België terecht kwam. Dan speelt er ook nog een naam in mijn hoofd van ene voetballer die van zijn achternaam van Loen heet, maar de voornaam schiet me niet te binnen en al helemaal niet van welke club die was. Van iets recentere datum ken ik de namen van Mark (of Marco dat weet ik niet) van Basten, Ruud Gullit, Patrick Kluiver en Joey (of Jordy, dat weet ik dus weer niet zeker)maar dat is wel een zoon van Johan Cruijff. Niet veel, maar als het om andere sporten gaat weet ik nog minder. Ik ben blij dat een mens niet overal verstand van hoeft te hebben.

@Casa: Niets van dat alles. Ik ben sprakeloos van het feit dat Feyenoord iemands favoriete club kan zijn :-))))

Het wordt een slecht jaar, 2006 met al dat gevoetbal. Maar zo hou ik veel tijd over voor dingen, want tv kijken hoef ik dan niet te doen.

Op het moment dat je aangeeft dat je het tegenovergestelde doet om het tegenovergestelde te bereiken dan moet je het toch weer omdraaien, anders ben je de goden aan het verzoeken.

Nog steeds thuis.

Het onverwachte is het leuke.
Daarom zijn Enkhuizer almanaks met de weersvoorspellingen voor een heel jaar ook geestig.

Ik ben nooit zo`n gokker, ik ga meer voor zekerheden, of wacht rustig af wat er gaat komen.

@Cyberjunk: Cruijff, Keizer, Moulijn, Van Hanegem, Tahamata... dat je die kent kan ik wel begrijpen. Maar hoe kom je in vredesnaam bij Dries Visser?!
@Bodo: Een oud Chinees spreekwoord zegt: "Een groot man begrijpt de drijfveren van een ander, ook al is hij zelf een andere mening toegedaan"... ;-)
@Brillie: Wie weet doet er een zendameteur live verslag van de wedstrijden. Op die manier is het misschien wel interessant voor je!
@Pascal: Soms doe ik dat ook wel. Het is echter niet eenvoudig om het noodlot iedere keer op het verkeerde been te zetten. En zelf te blijven staan.
(Het lijkt me nu tijd om het huis weer eens te verlaten... ;-))
@Renesmurf: Ik heb altijd gedacht dat het onverwachte en Renesmurf moeilijk samengaan... ;-)

Ik heb bij een bank in Rotterdam gewerkt en daar werkte een Dries Visser, die daar op de afdeling waar hij en ik werkten luidkeels verkondigde dat hij een zoon had die bij Sparta speelde en dat die zoon ook Dries heette. Vandaar. Ik geloofde die oude Dries niet eens, maar in die tijd hoorde ik van mijn vader (ons hele gezin woonde destijds in Rotterdam) dat die Dries volgens hem echt bestond bij Sparta en er waren wel meer betrouwbare mensen in mijn omgeving die dat beweerden. Als jij echter zo verbaasd reageert op die naam, dan begin ik weer te te twijfelen of er bij Sparta echt iemand was die zo heette. Of verbaasde jij je dat IK die naam kende? Ik weet niet of die Dries landelijke bekendheid genoot. Maar vergis je niet, die Simon Tahamata kende ik ook alleen maar omdat ik toevallig in contact kwam met een familielid van hem. En die van Loen, die ik in mijn rijtje ook noemde, ken ik ook alleen maar via een familielid van hem van naam, anders had ik ook nooit geweten dat die voetballer was. Alleen de allergrootsten kende ik puur uit de media enz.

Ik weet echt niet meer welke strategie ik moet volgen ... :-(
Waar is dat beginnersgeluk toch gebleven??? ;-)

ik ga gewoon door....ik kan het niet over mijn hart verkrijgen ajax te laten verliezen...wat een muts wat een muts ;-)

@Cyberjunk: Ik was met name verbaasd dat JIJ de naam Dries Visser kende. En John van Loen, alias de Vuurtoren, komt van FC Utrecht en speelde zowel voor Feyenoord als voor Ajax (als ik mij niet heel erg vergis).
@Willisha: Je moet gewoon elke week doen of je opnieuw begint. Al moet ik toegeven dat ik wel eens mijn twijfels heb als ik jouw voorspellingen bekijk... ;-)
@Paola: Gelukkig doen ze dat zelf wel regelmatig, haha... :-)

@Casa: ik ben dit seizoen net Ajax. Een hele slechte start, maar dan ..... Tot nu toe is 2x keer een dagprijs winnen ook niet iedereen gelukt ;-)

Ik weet niet of het mosterd na de maaltijd is maar als ik Dil hoor dan moet ik aan Ruud Gullit denken want die heette vroeger Ruud Dil maar heeft dus zn naam veranderd.

aanvullende info :
Aangezien hij grotendeels door moeder Truus Dil is opgevoed was het officieel idd Ruud Dil. Aangezien Ruud 'Gullit' exotischer en seksier vond klinken koos hij voor de achternaam van zijn vader.

Zijn vader, Pietje Do, was geen fan van de Nijmegen Eendracht Combinatie, maar van de Philips Sport Vereniging, en met name van het oude kanon Coen Dillen (sinds 1957 in het bezit van de meeste goals in een (1) seizoen, eredivisie met 43 stuks).

@Piet: Ik gun jou de dagprijzen van harte. Feyenoord en ik gaan voor de Champions League... ;-)
@Barry Hugues: Voor mij heeft Dil heel weinig verwantschap met Ruud Gullit. Na heel lang denken kom ik maar tot een overeenkomst, ze hebben beiden een groot hart!
@Jan Reeker: Welk een toeval toch, nu weer Coen Dillen. Ben benieuwd welke trainer zometeen op de proppen komt... ;-)

@CasaSpider: was dat afgelopen seizoen ook al niet het geval?