« Sinterklaas bij de Spiders | Main | Stellingen en Formulering »

Laatste stellingen van 2005

Het einde van het jaar nadert, het is de tijd tussen Sinterklaas en de Kerstman. Een tijd voor bespiegeling en reflectie, met andere woorden: Nieuwe Stellingen.

Maar eerst moeten de oude besproken worden. Dat doet me denken aan het volgende mopje. Een oude man komt de bus binnen en ziet dat alle zitplaatsen bezet zijn. Hij zegt tegen een jongetje: "Hé, laat mij eens zitten. Jij hebt nog jonge benen." Waarop het jongetje antwoordt: "Klopt. Maar we maken eerst de oude op!"

Poll November 2005

Enigszins verrassend -voor mij- is dat er een afgetekende winnaar is onder de november-stellingen: Mooie mensen zijn verwend, zij doen minder moeite voor een ander. 18 Procent van de stemmen ging naar deze stelling.

Resultaten van stellingen leiden vrijwel altijd tot nieuwe vragen. Nu ben ik benieuwd wie er voor deze stelling hebben gestemd. Waren het lelijke of juist mooie mensen? Mannen, vrouwen of allebei. Jong of oud? Bierliefhebbers, wijnliefhebbers of geheelonthouders? Een idee voor 2006, inzoomen op de winnende stelling.

Het CasaLog blijkt door bier- en wijnliefhebbers evenveel gelezen te worden. Ik vermoed dat dit komt door het hoge percentage vrouwelijke lezers. Dat verklaart tevens het relatief hoge aantal geheelonthouders. Ook hier is een drill-down interessant.

Een kleine tegenvaller -voor mij- is het kleine aantal mensen dat de chemie tussen Ramses Shaffy en Liesbeth List ziet. Is CasaSpider dan zoveel ouder dan de gemiddelde lezer? Die drill-down laten we maar achterwege.

Links onder het klokje staan de laatste stellingen van dit jaar alweer te popelen. Ditmaal in een zachte lichtblauwe tint.

Comments

Zo...de poll is ingevuld..

Neem me niet kwalijk maar met zo'n stelligheid kan ik het slechts met een (1) stelling eens zijn.
Zwembroeken op het strand zijn regelmatig ook porno, maar dan wel van het soort dat je niet wilt zien.
En ik ben een vrouw, maar als ik moet kiezen drink ik veel liever bier dan wijn, dus daar kan het niet aan liggen :-)

De meeste stellingen zijn echt superinteressant, ik ben blij dat je er helemaal mee terug bent. Voor jou wordt 2006 zeker een mooi jaar met de nieuwe wereldburger in zicht. Eigenlijk zou iedereen het met die stelling eens moeten zijn, al was het alleen maar omdat men daarmee uitgaat van optimisme en dat is het beste dat men kan doen.

Tot en met de zwembroek heb ik alles aangevinkt!

De stellingen zijn weer breed. Maar ik kan niet mijn stelling erin vinden. Dan maar Katja. Omdat ze zo graag drinkt.

2005 was al een prachtjaar, zou 2006 nog beter worden??? Moest wel weer grijnzen bij het lezen, wat denk jij toch na over veel totaal verschilende dingen :D

@Cerito: Ik wist dat ik op je kon rekenen...
@CuraKora: Je hoeft je niet te verontschuldigen om het niet met een stelling eens te zijn. Al geloof ik dat sommige stellingen wellicht enige toelichting behoeven. Snap je die bijvoorbeeld van de A'damse taxichauffeurs? Niet alle vrouwen zijn wijndrinkers, maar de meerderheid wel. Het zal je mannelijke hormoon wel zijn... ;-)
@Cyberjunk: Dank je voor je enthousiasme, dat stimuleert! Overigens zijn er mensen die zogenaamd zwartgallig zijn. Want dan kan het alleen maar meevallen. Ergens behoor ik ook wel tot die categorie... ;-)
@Renesmurf: Dan is het maar goed dat ik in plaats van zwembroek niet een bikini als voorbeeld heb gebruikt!
@Brillie: "Dan maar Katja"... wel een beetje respect graag voor de verleidelijkste vrouw van Nederland!
@Willisha: Dat is aardig gezegd, men kan het namelijk evengoed ongestructureerd en chaotisch noemen... :-)

Mooi die zachte lichtblauwe tint, het is tenslotte erg belangrijk hoe je zulke levensvragen inpakt.

Ik heb ze zelden aangekruist omdat ze allen totaal onvergelijkbaar zijn dus voor mij gelijk staan aan 'ik roep maar wat'. In die zin zeggen de cijfers al helemaal niets, gezien het aantal mensen wat maar iets kiest :)

Hoewel ik hier de stelling over Frits Phillips wel van harte wil onderschrijven!

Hoi leuke log
via via hier gekomen..
ik had een vraagje
mijn vriendin is spaanstalige en wil graag leuke tekenfilms voor de kleine van bijna 3 weet jij hoe ik daar aan kan komen via internet?dan kan ik dat op d vd branden.
bedankt vast

Al stel je de vraag niet aan mij, ik reageer toch even. Ik heb zo mijn eigen uitleg over de stelling van die Amsterdamse taxichauffeurs. Ik snap die stelling helemaal. Zelfs als jij een andere uitleg ZOU hebben dan ik, dan nog zou dat nog niet betekenen dat ik die stelling niet zou snappen. Als je zou willen weten welke uitleg ik eraan geef, dan moet je dat maar zeggen. Dan geef ik die door.

@Henk(ES): Ja, het geeft een bepaalde rust die de gedachten stimuleert. Kleuren zijn erg belangrijk!
@Cinner: Het idee is juist dat uit de grote verscheidenheid aan onderwerpen datgene boven komt drijven wat kennelijk het meeste aanspreekt. Of juist niet. Soms leidt dat -voor mij- tot verrassende resultaten.
@John: Ik heb even voor je gekeken in google.es (dibujos animados niños) maar dat levert vooral een hoop seks-sites op. Helaas kan ik je hier dus niet mee helpen. Succes met zoeken!
@Cyberjunk: Ik twijfel er geen moment aan dat jij die stelling snapt, waarschijnlijk heb je hem ook aangevinkt. Het verraste mij dat hij wat achterblijft bij andere stellingen, daarom heb ik het vermoeden dat de stelling wellicht wat onduidelijk is. Desalniettemin is het leuk als jij uitlegt wat er volgens jou mee wordt bedoeld...

Mijn uitleg voor die stelling over die taxichauffeurs komt hierop neer, dat ik wel eens heb meegemaakt dat als ik in A.dam in een taxi wilde stappen, chauffeurs mij voordat ik in wilde stappen vroegen waar ik toe wilde. Als ik dan een adres noemde, vonden ze soms dat ik een te kort ritje wilde maken dat de betreffende taxichauffeur die voor zichzelf reed en niet voor een baas, te weinig opleverde. Dat was dan de reden voor weigering om mij te laten instappen. Als een chauffeur de klant eerst laat instappen en dan pas vraagt waar die heen moet, dan wordt het al wat moeilijker om iemand dan de auto uit te zetten. Dat is wel erg grof. Dat doet een chauffeur volgens mij ook niet. Vandaar dat een klant eerst moet kunnen instappen voordat een chauffeur vraagt waar die heen moet. Als jij een andere uitleg geeft aan die stelling, dan kan dat. Maar vanuit mijn ervaring geef ik deze uitleg hieraan en inderdaad Casa, ik heb die aangevinkt. Dat mag je gerust weten. Tegenwoordig heb ik een andere methode om in de taxi te komen, ik word nu altijd toegelaten, al moet ik van CS naar een adres dat 1 minuut rijden zou zijn. Ik vind A.dam met het openbaar vervoer doodeng en ik weet er niet goed de weg. In een omgeving waar ik bekend ben, loop ik niet met een blindenstok, of beter gezegd een mobiliteitsstok waarmee ik als slechtziend word herkend. Vroeger liep ik nergens met zo'n stok, dat vond ik niet nodig. Tegenwoordig loop ik in omgevingen waar ik niet of minder bekend ben en die ik als bedreigend ervaar, zoals A.dam, altijd met zo'n stok, waardoor taxichauffeurs niet moeilijk meer doen. Maar ik vind dat iedereen gewoon in een taxi moet kunnen stappen, ook als men normaal kan zien en niet te ver weg hoeft te zijn. Vandaar dat ik jouw stelling onderschrijf, ongeacht of mijn uitleg overeen zou komen met de jouwe.

Ik heb 1, 2 en 6 aangevinkt. De rest weet ik niet of ben ik het niet mee eens.

Ik kan me bijna overal bij aansluiten! Bijna dan.. :)

ik drink nog steeds niet

de rest kan i me niet herrineren, maar als ik drink kon i zeker je url niet herrineren
en dan on i volgend jaar niet helpen met de poll

@Cyberjunk: Wat ik zelf dacht had ik niet beter kunnen verwoorden dan jij het hebt gedaan, mijn complimenten!
@Ricky: 4 was verplicht en over 5 schrijf ik binnenkort wel een verduidelijkend stukje. Als Cyberjunk me tenminste niet voor is... ;-)
@GJ: Voor de goede orde, het zijn niet noodzakelijkerwijs MIJN meningen. Wel wat betreft Katja en Bridget, was je het daar tenminste wel mee eens?
@Michel: Ofwel ben je weer begonnen met drinken, ofwel is je toetsenbord kapot... ;-)