« Luchiano's gebruiksaanwijzing | Main | Laatste stellingen van 2005 »

Sinterklaas bij de Spiders

Gelukkig hadden we al een aantal kado's in huis, maar maandag moest er toch nog het een en ander gekocht worden. Lucy en ik besloten iets eerder te vertrekken om Luchiano (8) van school te halen. Vlakbij de Marnix-school bevindt zich Mensing's Caminada, waar boeken, kantoorartikelen, cd's en speelgoed te koop is.

En nog is de zak niet leeg, weer een kado!Een origineel Mens erger je niet! spel mag in geen enkel huishouden ontbreken. Ja, Mens erger je niet! is ook echt een spel voor Luchiano. Voor een eenvoudig bordspelletje is het aardig aan de prijs, maar men heeft er jaren plezier van.

's Middags moest ik zien alleen op pad te kunnen om in het diepste geheim iets voor Lucy te kopen. Het moeilijkst was de parfum. Zeker 20 heb ik er uitgeprobeerd. Overal lagen geurpapiertjes klaar, maar om een of andere reden spuit ik daar altijd overheen. Uiteindelijk roken mijn handen of ik intiem contact met zeker een dozijn vreemde vrouwen had gehad.

Luchiano had pech, want zowel het GameBoy-spel Super Mario World als een nieuw deck Yugioh-kaarten waren onvindbaar. Als tijdelijk zoethoudertje kocht ik een SuperSoaker.

Namens de Sint werden er snel wat persoonlijk getinte brieven geschreven. Thuis pakte Lucy de kado's voor Luchiano in en ik de hare. Een vuilniszak werd gevuld en buitengezet. Luchiano was gewoontegetrouw nog aan het eten. Ik bonkte van binnenuit op de voordeur en stoof naar de slaapkamer waar ik hoofdpijn veinsde. Voor het geval Luchiano eerst bij mij binnen zou komen.

Maar neen, hij rende direct naar buiten, zag de vuilniszak en barstte in vreugdegehuil uit. "Ongelofelijk! Sinterklaas is er nu al, zo vroeg! Ik dacht dat hij pas om één uur kwam!"

Luchiano is gek op zijn SuperSoaker. Prima dat hij de auto ermee wast.Inmiddels had ik de vuilniszak in de woonkamer gezet. Toen ik mij omdraaide zat Luchiano er al met zijn kop in. Net op tijd kon ik hem tegenhouden om te beginnen met het uitpakken. "Ho, ho! Hier hebben de papa's de taak om de kado's te verdelen."

Om en om klonken de namen van Lucy en Luchiano. Die van Luchiano net iets vaker natuurlijk. Het leuke aan hem is dat de kado's waar men het absoluut niet van verwacht het meest in de smaak vallen. In dit geval een onooglijk vliegtuigje met een roulettespel op de rug en bovenal de SuperSoaker.

Lucy was gelukkig ook bijzonder in haar nopjes met haar kado's en de brief van Sint. We besloten buiten het Mens erger je niet! spel in te wijden. Tevens wilde ik er een foto van maken. "Ik haal het statief", riep ik uit. "Oh, ik moet mijn haar doen, het statief komt eraan", gilde Lucy. Het was een compleet gekkenhuis.

Even later zaten we gezellig te spelen. Dat duurde niet lang, want Luchiano verveelde zich dood. Hij kon alleen nog maar aan zijn SuperSoaker denken. "Kunnen jullie me niet roepen als ik aan de beurt ben?", vroeg hij. "Dit feest is voor kinderen. Dit feest is voor kinderen.", prentte ik mijzelf in. "Ja, ga jij maar met je SuperSoaker spelen."

Zo speelden Lucy en ik ons eerste Mens erger je niet! spel. Ik werd tweede, Lucy voorlaatste. Bijzonder ergerlijk.

Comments

En de winnaar is...
Luchiano want die mocht tenslotte met zijn SuperSoaker spelen.
Eigenlijk was het dus een gelijkspel met het "mens erger je nieten". Beide zijn jullie geëindigd op een 2e plek...;)

Je wint niet veel meer de laaste jaren.

Mens-erger- je niet roept een jeugdherinnering bij mij op. Ik had als klein, slechtziend meisje in die tijd geen idee hoe ik de dobbelsteen moest aflezen, mijn zus des te meer, ze zou me wel helpen. De cijfers zelf kende ik wel, al kon ik ze op de dobbelsteen niet zien, ik wist dat 5 meer was dan 1. M'n zus gooide altijd 5 of 6, ik altijd 1. Je snapt het, m'n zus speelde vals. Maar ik kon wel tegen m'n verlies, mijn zus niet. Maar op een gegeven moment werd het me te veel. Op een dag vroeg m'n zus weer eens of ik mee wilde doen met een spelletje. En mijn antwoord was, "Ik heb geen zin, ik gooi toch altijd 1." Ik dacht toen nog dat het allemaal eerlijk ging. Op een gegeven moment leerde ik echter zelf de dobbelsteen aflezen door dobbelstenen met grotere cijfering en later kon ik de gewone ook wel aflezen door goed te turen. Kan Luch de dobbelstenen al aflezen? Of doen jullie dat nog voor hem? In het laatste geval kunnen jullie hem door manipulatie leren tegen zijn verlies te kunnen. Speel dan lekker vals en als hij geleerd heeft om te verliezen zonder dat de wereld vergaat, kun je echt met hem spelen. Kinderen laten winnen is uit den boze. Maar ja, de jeugd van tegenwoordig wil liever computerspelletjes doen, dat heeft Luch weer bewezen. Het was dus waarschijnlijk een miskoop om Mes-erger-je-niet aan te schaffen.

Haha, das ook een manier om te brengen. Klinkt trouwens alllemaal heel goed en zo gaat dat, het onooglijkste kado valt het meest in de smaak. Hebben julli ook nog aan de supersoaker moeten geloven? Zal wel, foto's graag!!

Wat is een SuperSoaker voor een ding eigenlijk? Wat kun je ermee? Zo TE ZIEN is het wel een gaaf ding.

leuk zo'n geslaagde sinterklaasavond. Luchiano toch maar eens deze kant op sturen: krijgt hij een paar schaatsen. CasasPa

Aantal Nederlanders hier zijn van plan om volgend jaar Sinterklaas te introduceren. In Portugal noemen ze hem 'São Nicolau'

Nu lees ik in je blog 'Mens Erger Je Niet' ... en ik besef dat we geen enkele (soortgelijk) spel hebben hier thuis. En voor zover ik het weet worden ze ook niet verkocht hier .... doch ik moet dat later uitzoeken.

Mens Erger Je Niet vond (vind) ik ook leuk om te spelen ... alleen ik merk wel dat er verschillende spelregels zijn. Misschien is dat eens een onderzoek waard?

en waarom kreeg casaspider geen cadeautjes?

Met Kerst voor de dag: Yugio cards zijn te koop bij top1 touys, en waarschijnlijk ook bij Boolchands in de Breedestraat in Punda. Ook onze Sint zakken zaten vol met kado's. Kyara kreeg Twister, dat gaan we dit weekend met zijn allen spelen. Voor de jongens Zathura, een magisch ruimtespel (naar de gelijknamige film). Bij Sebastian viel vooral het vertaalboekje 'Hoe overleef ik mijn vakantie in Duitsland' bijzonder in de smaak. Hij kent wat Duitse woorden van een computerspel (call of duty) maar het leek Sint de hoogste tijd om m te leren dat Duitsers niet alleeen dingen als: 'Haende hoch!' of 'Aufmachen!!' zeggen (hij spreekt alle Duits met uitroeptekens) . Gisteren heeft hij geleerd hoe hij tegen een stewardess moest zeggen dat ie op zijn buurvrouw had overgegeven :-)

@Dytiscus: Als we met zijn drieen hadden gespeeld wel... ;-)
@Piet: Dat valt wel mee. Tegenwoordig beweeg ik mij meer op meta-nivo: de blijdschap van anderen is mijn overwinning. (Dit geldt overigens niet voor Ajax!)
@Cyberjunk: Haha, ik gooi toch altijd 1... Luchiano leest de dobbelsteen zonder problemen, hij vind Mens erger je niet gewoon saai. Zeker in vergelijking met een SuperSoaker. Zondag hebben we vanwege de regen veel gedominood. Eerst stond Luchiano op verlies, een paar tranen werden zichtbaar. Hij zette door en won uiteindelijk, op eigen kracht.
@Henk(ES): Foto's van Lucy en mij als slachtoffer van het SuperSoakergeweld, daar doen we niet aan. Veel te gevaarlijk voor de camera... :-)
@Boutie: Het is een soort van automatisch waterpistool met een groot waterreservoir. Er zit een handle aan om hem te 'chargen', hierdoor is de straal die uit zo'n ding komt verbazingwekkend krachtig. Er zijn overigens veel grotere exemplaren dan het ding dat Luchiano in zijn hand heeft. Google maar eens op SuperSoaker in combinatie met Emile Ratelband...
@CasasPa: Mocht de Annabaai bevriezen dan komen schaatsen goed van pas!
@Don Amaro: Luchiano vindt het spel nu al te verschrikkelijk voor woorden. Laat staan als ik met hem de verschillende varianten uit ga pluizen. Bij Mens erger je niet maakt het volgens mij niet zoveel uit hoe je het speelt, de spelregels hebben minder impact dat bijvoorbeeld bij Risk. Wel typisch een spel om met een appeltaartje te spelen trouwens... ;-)
@Paola: De rollen van CasaSpider en CasaSint zijn ietwat moeilijk te verenigen. (Ja, of Casa is gewoon niet lief genoeg geweest dit jaar. Dat kan natuurlijk ook!)
@CuraKora: Yugioh kaarten zijn inderdaad wel te koop, maar Luchiano heeft al de Pegasus en Joey decks. Andere heb ik nog niet gezien. Dat Duitse boekje komt vast wel eens van pas, hoe ging die zin nou precies, "Hey Stewardess, ich habe gerade meine Nachbarin völlig untergekotzt"?

Midden in de winter een SuperSoaker, brrr...

Ik moest verplicht ook meedoen met het grote Sinterklaasfeest, vanwege de kids van mn zus, maar als ik zag wat die allemaal kregen! Niet normaal zoveel cadeaus. Ik was allang blij met mn sokken en een sjaal.

Volgend jaar toch Lucy maar eens instrueren hoe ze LucySint wordt en dus ook pakjes voor jou koopt, want Luchiano moet nu wel denken dat hij een hele stoute vader heeft, die niks verdient. Heb je al een foudraal voor het statief?

Casa doet vast net alsof hij niets gehad heeft, hij vist naar complimentjes, hij weet best dat hij helemaal niet zo'n stout mannetje is. Ja, soms misschien, maar niemand is ALTIJDD lief. En dat hoeft ook niet. En die ene zwakke plek, vissen naar complimentjes, hoeft niet te worden bestraft met het niet krijgen van cadeaus.

@GJ: Verplicht meedoen, dat klinkt wellicht erger dan het is. Net zoals het voor jonge voetballers (in mijn ogen) niet goed is om meteen miljonair te zijn is het voor 'gewone' kinderen (in mijn ogen) niet goed om teveel met dure kado's verwend te worden. Maar blijdschap is relatief. Als een kind iets kleins krijgt is de blijdschap gauw over als de buurjongen zo'n electrische auto krijgt. Wat stond er eigenlijk op jouw verlanglijst, behalve een telefoon en een helicopter? ;-)
@Carin: Eerlijk gezegd kan het Luchiano geen fluit schelen. In zijn ogen is het een feest voor kinderen en hij weet ook best dat ik de kado's koop. Officieel zegt hij dat niet, want dan gooit hij zijn eigen glazen in. Met foudraal bedoel je een beschermhoes? Ja, die hebben we al lang, maar het Statief is een huisgenoot. En huisgenoten stop je (over het algemeen) niet in een beschermhoes... :-)
@Cyberjunk: Als ik iets niet kan is het wel vissen! Ik ben benieuwd met wat voor kado je voor mij op de proppen komt... ;-)

Een mens krijgt helaas nooit precies wat hij verdient. Jij verdient het beste. En dat kan ik jou helaas niet geven. Wat ik voor jou het beste zou vinden is een reisje met jouw gezin naar Nederland. Maar nogmaals, ik ben niet in staat om jou dat te geven. Ik zou voor jou, voor jouw vader en voor de rest van jouw familie niets liever willen dan dat jullie elkaar weer eens zouden in levende lijve kunnen zien. Maar misschien zie jij dat wel heel anders, maar als ik me probeer in te leven in jouw situatie, in jouw leven, dan denk ik dat dit het enige is dat jou nog te wensen overblijft. Je hebt daar een prachtig leven op Curaçao, met Lucy, met Luchinao en binnenkort met de kleine Spider. En met al je vrienden en je werk daar. Maar ik kan me wel indenken dat je soms je familie mist, die zover weg zit. Ik denk daarom echt dat je niets meer aan materiele zaken nodig hebt. Enerzijds ben jij de grootste bofkont ter wereld, anderzijds zou een familieréunie van de Spiders nooit weg zijn, maar ja, dat is waarschijnlijk een utopie.

commentaar is te laat voor sint, maar misschien nog op tijd voor kerst: geurtje voor Lucy: Viktor & Rolf: Flowerbomb. Hit alhier.

@cyberjunk: wat late reactie, maar ik vind jouw cadeau voor spider wel heel mooi. Ik denk dat hij ook eigenlijk niets liever zou willen :-) En de familie hier zou het heel leuk vinden.