« Sinterklaas bij SQL | Main | Sinterklaas bij de Spiders »

Luchiano's gebruiksaanwijzing

Voordat er misverstanden ontstaan, het betreft niet een gebruiksaanwijzing om Luchiano (8) goed te kunnen gebruiken -al zou een dergelijk document erg goed van pas komen-, maar de eerste gebruiksaanwijzing die door hem zelf geschreven is.

Luchiano schrijft gebruiksaanwijzing voor Sinterklaas. Maar van wat? Klik voor groter.Nu houdt Luchiano helemaal niet van schrijven, daar is hij iets te lui voor. Er moest een goede aanleiding zijn alvorens hij een heel blad vol schreef. Die aanleiding was Sinterklaas. Om de Goedheiligman te verleiden maandag veel kado's te komen brengen heeft Luchiano iets voor hem gemaakt. Het is van papier.

Omdat hij vermoedt dat Sinterklaas nog nooit het iets in zijn handen heeft gehad schreef Luch de volgende gebruiksaanwijzing:

"dag sinterklaas dit speelgoed is voor jou. het werkt zo: zet van je linkerhand en je rechter de wijsvinger en de duim van elke hand in de gaatjes dan beweeg je je wijsvinger omhoog en je duimen naar beneden en daarna dan doe je het dicht en dan duw je ze naar links en rechts zo moet dat.

wel je hebt nummers erin tot acht en je kan grappige dingen erin schrijven zo dan moet je zeggen welk nummer kies je van 1 t/m 8 en als ze een nummer zeggen dan daar de stukje uitklappen."

Tot zover de gebruiksaanwijzing, waarin de vlieg een leuk detail is.

Op het eind was de concentratie duidelijk weg. Dat maakt de quiz van vandaag alleen maar leuker. Doe mee met Sinterklaas en raad welk voorwerp in de gebruiksaanwijzing wordt bedoeld.

Om de spanning niet te hoog op te laten lopen is het antwoord bij read more reeds nu te vinden.


Dit is het da. Maar hoe heet zo'n ding nu eigenlijk officieel?


Comments

Ik had het nooit geraden.
Maar Sinterklaas snapt zoiets altijd wel, dat is een slimme man!

Nou, ik heb in read more gekeken en ik kan me wel iets voorstellen bij wat dit voorwerp is. Ik ga ervan uit dat er meer mensen in read more zullen kijken, ik kan me voorstellen dat het een soort klapper is die wij vroeger maakten. Mijn zus noemde zoiets volgens mij een klapper als ik me goed herinner. Als mijn zus zoiets gemaakt had, dan kleurde ze bepaalde vakjes, in elk vakje een andere kleur. Dan zette ze in elk vakje een soort omschrijving, dan ging ze een paar keer heen een weer met de klapper, op aanwijzing van mij, b.v. 3 keer en dan moest ik een kleur kiezen. Als ze het vakje in de gekozen kleur openvouwde, dan stond de op mij van toepassing zijnde omschrijving in het betreffende vakje. Vaak was ik gek, of stom, heel soms stond er ineens lief, maar de meeste omschrijvingen waren helaas niet zo bijster vriendelijk. Maar, om elk misverstand bij voorbaat uit te sluiten, dat was gewoon kinderspel, we zitten nu in de middelbare leeftijd en kunnen prima door een deur. Meestal ben ik niet zo goed in het bekijken van beeldmateriaal, maar als dit niet de door mij beschreven klapper is, dan zou het me verbazen. Wat natuurlijk niet inhoudt dat Luchiano hetzelfde moet doen met zo'n klapper wat mijn zus er mee deed. Ik vind zijn gebruiksaanwijzing niet makkelijk beschreven, voor het eerst in tijden kan ik meer met een plaatje dan met tekst.


Vertaling was niet nodig. Vraag me af of de sint zijn dikke vingers tussen die gaatjes kan stoppen zonder ze te scheuren. Het idee is wel erguh lief. Luchiano heeft nu recht op al zijn cadeautjes. :)

Ik had het niet geraden.

ja natuurlijk is het zo'n ding! na het lezen van de gebruiksaanwijzing en het nadoen van de beschreven bewegingen, had ik meteen een deja-vu of deja-gevoeld ofzo. En dan moest je aan de binnenkant van die klepjes hele grappige (?) dingen schrijven.
Maar goed beschreven dus door Luchiano, als Sint t nu nog niet begrijpt of als ie nou nog geen cadeaus gaat geven, weet ik het ook niet meer.
Alleen zie ik geen detail over een vlieg? Wel reclame, volgens mij wordt de sint zwaar gesponsord.

@Renesmurf: Maandag zien we of Sint het begrepen heeft...
@Cyberjunk: Bij het woord klapper denk ik aan een multo-map. Of aan het eind van het jaar aan een rotje. De verhouding leuke/minder vleiende spreuken is in de loop der jaren niet veranderd. Het is natuurlijk ook veel leuker dat iemand 'gek' is dan 'lief'. Persoonlijk vind ik het ding niet gemakkelijk om te beschrijven, een plaatje zegt dan al snel veel meer...
@Boutie: De Sint gaat zeker niet aan zijn huisje voorbij...
@Hans: Maar heb je het ook wel echt geprobeerd?
@Pascale: Haha, ik zie je al shadow-dancen... :-) Dat het detail van de vlieg je is ontgaan had ik niet verwacht, hij is zelfs op de kleine versie goed te zien. Maar, speciaal voor jou, de vlieg bevindt zich in de linkerkantlijn voor "en je kan grappige dingen erin schrijven". Kijk nog maar eens hee goed!
(Of dacht je dat er een echte vlieg op je monitor zat, hij lijkt namelijk net echt!)

Snel de comments scrollen & read more overslaan. Ik denk opeens weer aan zo'n geval wat wij vroeger ook maakten, met vouwblaadjes ... Maar hoe het heet(te)... Weeniemeer! *snik*

Wij noemden zo'n ding vroeger een 'prettenmaker'. Niet pretmaker dus, maar prettenmaker, wat dat dan ook mag zijn. Maar misschien had mijn zus dat zelf wel verzonnen.
Mijn zus zette in ieder vakje een beest.
Ik heb mijn kinderen dit eigenlijk nooit zien spelen.
En ik had het geraden zonder 'read more' te lezen.

Hij had het goed omschreven, misschien wat ingewikkeld maar mij begon het al te dagen. Een vette pluim dus voor hem, zeker omdat Nederlands mniet zijn moerstaal is. Petje af.

jaaaaaaaa oh er schieten heel wat jeugdsentimenten voorbij....tig van die dingen maakte ik.... maar nu weet ik niet meer hoe het moet helaas.......

"Ga met de muis naar de rechterbovenhoek".

@Marti: Jij als super-googleaar moet daar toch zo uit zijn? Mijn hoop is op jou gevestigd!
@Ricky: Een prettenmaker... geen gekke naam. Je wist het meteen maar hebt het je dochters nooit geleerd? Dat is toch echt een tekortkoming in hun opvoeding!
@Henk(ES): Het lijkt me eigenlijk wel een leuk spel voor Jupp en jou... ;-)
@Paola: Als je wilt mailt Luchiano je de gebruiksaanwijzing om die dingen te maken wel...
@Gewoon: ... en vergeet de linkermuisklik niet!

Dat hadden we vroeger op school ook. Om er een kusje mee te verdienen. Ik bleef kussen...

Heel herkenbaar dus uitmuntend beschreven moet ik zeggen. Alleen hoe noemden we het toch .. Kan me alleen herinneren dat je het maakte en dan iedereen afging of dat een ander ermee bij je kwam, we noemden het niet iets geloof ik. Wij kleurden de vakjes ook altijd en dan schreven we er flauwe dingen onder als 'poepie' en 'drolletje' of 'lief' en 'stout' Later deden we ook wel kleine opdrachtjes zoals 'kusje geven', werd het stikspannend van!!

Veel plezier met Sinterklaas vieren ..

Ik ga er meteen mee aan de slag.

Bedrijfspapiertje?

@Brillie: Heette jij voordat je Brillie heette misschien 'Don Juan'?
@Cinner: Soms maak je iets en noem je het niets... :-) Een goed idee van die opdrachten, dat is nog een stuk leuker dan "je bent een grote oen" en dergelijke. Ik ga het vanmiddag aan de kleine man voorstellen...
@Henk(ES): Doe je op je eigen log dan wel even verslag van hoe het ging? Ik ben met name geinteresseerd in de zinnetjes/opdrachten die je onder de nummers zet... :-)
@Erwin: Neen, een notitieblok die ik bij een seminar kado kreeg. Niet toevallig van het bedrijf waar ik het meeste mee te maken heb...

Ik heb het nog niet gelezen, maar dit is een makkie. Ik noemde dit vroeger een peper en zout vaatje. Je vouwt van een vierkant stuk papier de hoekjes naar binnen. Dan draai je het papier om en dan weer de hoekjes naar binnen vouuwen. Nu het vierkant doormidden vouwen en de 4 losse flapjes omhoog vouwen. Zo ontstaan er 4 envelopjes waarin je je wijsvingers en je duimen kunt stoppen. Op de driehoekjes aan de binnenkant schrijf je de nrs 1 t/m 8. Aan de binnenkant van het papier schrijf je bij elk van de nrs iets grappigs, bijv, "mag ik een pepernoot?". Door nu met je vingers te bewegen kun je 4 cijfers zichtbaar krijgen. Sint moet nu 1 van de nummers kiezen en daarachter de boodschap lezen. Prima gebruiksaanwijzing, Sint snapt het ongetwijfeld meteen, vooral omdat hij het zelf niet meer hoeft te vouwen. En nu verder lezen :-)

In Glimmen noem(d)en we dit een kikkerbekkie. Heb er zoveel gemaakt, met dubbele bodems enzo... :-)

ik had 'm nooooit geraden, ik dacht aan een blokfluit voor vuurwerkslachtoffers...

Is dat nu zo een I-Pod???

Aan die zinnetjes mankeert niks, die zijn puur kuis, ingetogen zelfs. Jij hebt volgens mij onterecht een heel verkeerd beeld van me. Of toch terecht?

@GJ: Wat leuk, een kikkerbekkie!! Dat is leuker dan een klapper en ook leuker dan een prettenmaker. Van Glimmen heb ik nog nooit gehoord, maar ze hebben daar leuke originele namen voor iets heel kleins. Het intrigeert me wel waar ik het plaatsje Glimmen zou kunnen vinden, ligt dat in Nederland? Ik doe even een gok, ik denk dat het in Limburg ligt. Daar ligt ook een plaatsje met de naam Klimmen, dus Glimmen verwacht ik daar ook. Maar GJ (of Casa natuurlijk) moet me maar corrigeren als ik het mis heb.

@CuraKora: Dank voor je gebruiksaanwijzing om zo'n ding te maken. Helaas is het toch niet helemaal geworden wat de bedoeling was. Het lijkt er wel een beetje op, maar is het niet. Het ging mis bij het omhoogvouwen van de vier losse flapjes. Ik moest erg hard lachen om jouw voorbeeld van een grappige opmerking (mag ik een pepernoot?), het bewijs dat hij grappig is... ;-)
@GJ: Een kikkerbekkie! Ik vind het een heel 'adequate' naam. En uiteraard zaten er bij jou dubbele bodems in. (Daar houden dames erg van!)
@MirjaM: Dat is het niet, maar ik reken het toch goed. (Ken je dat mopje?)
@Cerito: Jij mag nooit meer raden. Heb je nu Stanley Brown al een keer gebeld?
@Henk(ES): Ik heb geen idee of mijn beeld van jou klopt. Wat ik wel weet is dat de werkelijkheid vaak nog veel gekker is dan men in zijn fantasie kan bedenken... ;-)
@Cyberjunk: Je moet maar eens aan GJ vragen welke namen hij nog meer kent voor kleine dingen, je zult versteld staan! Glimmen moet je iets noordelijker zoeken. Niet alles wat rijmt ligt geografisch ook dicht bij elkaar. Zelfs niet in de Sinterklaastijd... :-)

@Casaman
Nee...niet gebeld.
Als hij weer eens bij Mambo is krijgt ie wel een biertje van me.

ik vond het al een rare mobiele telefoon, met maar 8 nummers

@Cyberjunk, ha, Glimmen ligt ongeveer 300km boven Limburg. Om precies te zijn 10 km onder Groningen. Glimmen hoort bij Gemeente Haren.
Het is een leuk dorp met ook een weblog! Google het maar eens :) (oh onder webloggers is het heeel bekend!)

@Casa, haha. wel eens in Glimmen geweest Casa?

@Cerito: Bedenk wel dat de verkiezingen reeds op 27 januari zijn!
@Louter: Het octale stelsel gaat het helemaal maken in 2006 (3726)... :-)
@GJ: Nu komt er even een bekentenis. Neen GJ, ik ben zelfs nog nooit in de provincies Friesland en Groningen geweest!

Oh, nou breekt mn klomp..

Dat hoort toch bij de algemene opvoeding. Een bezoekje aan Groningen! Tsja, Friesland ok, dat kan ik me nog voorstellen, maar Glimmen, Groningen! Och, ik moet je eerlijk vertellen dat ik ook nog nooit op Curacao ben geweest :)