« Donderdag Luchianodag (2/2) | Main | Luchiano's gebruiksaanwijzing »

Sinterklaas bij SQL

Nooit eerder bezocht Sinterklaas SQL Integrator, tenminste niet op Curacao. Dit komt niet zozeer doordat SQL zich slecht gedraagt, immers dat zou een reden temeer zijn om het hele bedrijf in de zak te stoppen en naar Spanje te verschepen. Neen, het was veel meer een gebrek aan kinderen, toch een essentieel onderdeel van het Sinterklaasfeest.

Dit jaar nam Karin aka CuraKora het initiatief om Sint over te halen eens niet stilletjes aan ons huisje voorbij te gaan. Zij inventariseerde het kinderbestand en kwam uit op niet minder dan 23.

Sinterklaas vereert SQL Integrator met een bezoek!In allerijl werden voorbereidingen getroffen. Zo circuleerde er een Excel-versie van het Rode Boek waarin de ouders korte anekdotes met positieve en verbeterpunten mochten opschrijven. Over hun kinderen wel te verstaan.

Vrijdagmiddag vanaf een uur of zes was het zover. De parkeerplaats van SQL Integrator was omgetoverd tot een waardige ontvangstlocatie voor de Goedheiligman.

Er waren stoeltjes voor de kinderen, een podium voor de Sint en zijn twee Zwarte Pieten, er was muziek, een hotdog stand en uiteraard de nodige snacks en drank. Ik weet niet precies wie hier allemaal aan meegewerkt hebben, maar mijn complimenten voor de uitstekende organisatie.

De kinderen werden opgevangen in de SQL vergaderzaal. Daar ontvingen zij een setje met teken- en kleurmateriaal. Al snel gingen de meesten naar buiten. Plotseling ontwaarde iemand een Zwarte Piet buiten de gele muren van het bedrijf. De schrik was groot zo niet enorm. De kinderen zochten een goed heenkomen richting hun ouders, nooit eerder heb ik Luchiano (8) zo hard zien lopen.

Even later kwamen de Sint, zijn twee Pieten en koetsier Paul in/op een rode Mustang de parkeerplaats opzoeven. Sinds hij een keer van zijn paard is gevallen prefereert Sint Nicolaas de Mustang, wat eigenlijk natuurlijk ook gewoon een paard is.

En daar vertrekken ze al weer in of op hun rode Mustang...Sint nam plaats in zijn zetel en de Zwarte Pieten overhandigden hem het Rode Boek. Opvallend was dat notoire feestneuzen als Chris Oudeman, Ino Laurensse en Yuri Sprockel er niet waren. Zij hadden waarschijnlijk al een ander feest. Opvallend aan een van de zwarte Pieten was verder diens enorme gok.

Een voor een kwamen de kinderen aan de beurt. Sebastian Meijer had een vraag voor de Sint, namelijk waarom hij nog steeds het Rode Boek gebruikte in plaats van een laptop. Eerst had de Sint geen idee wat een laptop was. Snel werd er eentje uit het kantoor tevoorschijn getoverd. De Sint vond het drie keer niks. "Waar is de pen?" en terwijl hij de laptop openklapte was zijn vernietigende commentaar: "Haha, die heeft maar twee bladzijden." De komende jaren wordt het Rode Boek niet vervangen, zoveel is duidelijk.

Bij wijze van grap had ik in de Rode Excel Sheet genoteerd dat wij niet zeker wisten of we vanwege Lucy's zwangerschap nu één of twee kinderen moesten opgeven. We hebben het bij één gelaten. Toch werd Lucy tot haar verrassing naar voren geroepen, voor de aankomende Spider had Sint toch alvast een kleinigheidje. Heel attent van die oude Spanjaard.

Toen alle kinderen hun kado gekregen hadden vertrokken Sint en zijn Pieten met de rode Mustang. Wij dronken nog een biertje en gingen er toen ook vandoor. Terwijl we naar de auto liepen kwamen we Ino, Yuri en Chris tegen. Die hebben wel een erg slechte timing, immers het feest was net afgelopen.

De fotoserie van dit enerverende evenement bevat 68 foto's. High Family Alert!

Comments

Een attent bedrijf. Nu eens een feest voor de kinderen.

Leuke foto's, maar kunnen jullie volgende keer allemaal een dikke trui aantrekken... dit ziet er zo disturbend uit.

Wat leuk zeg!! De schrik van de kinderen toen Zwarte Piet kwam getuigt nog steeds van respect voor de oude Sint en zijn Pieten. Eigenlijk vind ik dat hele Sinterklaasgedoe niet meer van deze tijd. Maar als ik dan lees dat de kinderen echt nog schrikken, maar het allemaal toch nog leuk lijken te vinden, dan voel ik me ergens weer een beetje terug in vroegere jaren. En deze cyberjunk, computerfeak of hoe je het dan ook stelt, zou, als ze hierbij aanwezig zou zijn geweest, geapplaudiseerd hebben bij de onwetendheid wat een laptop is en bij de vraag om een pen. Een laptop enz. hoort niet bij het traditionele Sinterklaas. Misschien frappant dat een cyberjunk dat beweert, maar zo denk ik er echt over. Ik neem aan dat Luchiano als een heel lief en zoet jongetje in het Rode Boek heeft gestaan. Of vergis ik me nu?

leuk de sinterklaas foto,s zo kan ik toch al snel mijn kleinzoon jan owen richard en janis zien
hartelijk bedankt

@Heel attent en ook nuttig. Immers, de kinderen van nu zijn de volwassenen van straks!
@Cockie: De volgende keer probeer ik er rekening mee te houden. Bij de kerstboomfoto's ziet het er waarschijnlijk nog gekker uit... :-)
@Cyberjunk: Het Sinterklaasfeest is van alle tijden. Het blijft mooi hoe de kinderen meeleven, voor mij is het stukken leuker dan de Kerstman. Sinterklaas met een laptop dat kan echt niet. Wat zou de volgende stap zijn, dat hij de dossiers van de kinderen online ophaalt en koppelt met de politie-database? Over Luchiano stonden vrijwel alleen positieve dingen in het Rode Boek. Verbeterpunt is (en blijft) zijn eetsnelheid...
@Carla: Graag gedaan! Via de Zeeland-connectie hoorden mijn collega's bij Aqualectra van Lucy's zwangerschap, jullie zijn dus een onmisbare schakel... :-)

Volgende keer dan maar de verbeterpunten voor de ouders !

Ik heb een paar foto's gepikt (hoezo copyrights); in de Sinterklaas-stress was ik mijn camera vergeten. Thanks !

Mooi trouwens, die airbrush van de staf in de achterklep !

Aha, sint rijdt tegenwoordig in een flitsende rode Mustang over Curacao? Hij gaat met zijn tijd mee!
Ok. dan moet ik even mijn beeld bijstellen, in Don zijn jonge jaren reed hij nog in een witte. Eigenlijk kleurt dat veel beter bij zijn mijter... :-)

http://madeira.donamaro.nl/?p=230#more-230

Die Sint is toch ook echt een allemansvriend! Wel heel erg jammer voor die drie collega's van je... Wat zullen ze balen dat ze dit 'gemist' hebben ;-)

@Bodo: Als Sint de verbeterpunten van de ouders moet bijhouden is het Rode Boek echt onvoldoende, dan moet die laptop er echt komen. Je mag de foto's (niet-commercieel) met plezier gebruiken. Oh, dat had je al gedaan... ;-)
@Jan: Het is een mooi verhaal van Don Amaro. Vooral dat de Sint die toch uit Spanje schijnt te komen in het Spaans alleen maar 'si' kan zeggen. Een Mustang hoort toch echt rood te zijn!
@Theo: Ze zullen best gebaald hebben, maar met zo'n timing verdien je gewoon niet beter...

Sinterklaas is het leukste feest!
Heerlijk genieten, ook van de foto`s!

Sinterklaas op Curacao???

Komt hij/zij/het volgend jaar weer? Zo niet, wat gaan jullie de kids dan vertellen ... de waarheid (SINTERKLAAS BESTAAT NIET?)

nu weet ik dus waarom hij pas vandaag hier in denemarken kan zijn , hij was bij jullie , en dat met het spaanse dat begrijp ik wel , hij komt eigenlijk uit turkiet ( smyrna ) en toen moest hij nog nederlands leren en deens en italieaans ( hij ligt in Bari ) en had dus geen zi om spaans te leren en daar waar zijn zomerhuisje is ( mallorca daar praten ze toch nederlands )

leuk logje

Zagen Ino en Yuri soms wat zwart om de oren???
Leuke reportage trouwens! Volgend jaar is het plan om ook op Madeira Sinterklaas te vieren, maar dan voor volwassen: surprises en kado's, zelfgemaakte speculaas en pepernoten, ik ben benieuwd!!!

@Renesmurf: Sinterklaas heeft iets speciaals, zeker ten aanzien van Kerstmis. In Spanje (en ook in Zuid-Amerika) viert men het grote feest op 6 januari. Drie Koningen ofwel Los Reyes Magos. Daar zit ook meer magie omheen dan bij het Kerstfeest.
@Damali: Sinterklaas komt elk jaar op Curacao. Is het verder niet juist zo dat fantasie tot de leukste dingen leidt?
@Michel: Mijn complimenten voor je uitleg dat Sint geen Spaans spreekt. Je kunt zien dat jij een goede verteller bent... :-)
@Willisha: Het is een introductie waard. Wie weet krijgen jullie uiteindelijk heel Madeira nog mee!

wat een leuke foto's!! Ik was als de dood voor de sint en de pieten... maar ik was overal als de dood voor als kind.... dat is toch redelijk goedgekomen ;-)

Voor deze Pieten en Sint hoefde je echt niet bang te zijn. Dank je wel voor de foto's. Ik stuur je nog wat kindernamen.
@Damali: je vergist je: Sinterklaas bestaat wel. Elk mens met een beetje magie en fantasie weet dat.
Waarschijnlijk bedoel je dat al die mensen zich verkleden in Sint en zwarte Pieten pakken? Dat weten mijn kinderen al lang, maar dat heeft er niks mee te maken dat het fenomeen Sinterklaas bestaat. Over verkleedpartijen hoor je ze alleen als het wat al te duidelijk is,zoals bijvoorbeeld bij Sint en Pieten op TV!