« Donderdag Luchianodag (1/2) | Main | Sinterklaas bij SQL »

Donderdag Luchianodag (2/2)

Luchiano (8) en de meisjes is voor menigeen een interessant onderwerp. Ik zocht wat in de archieven en drie entries kwamen bovendrijven.

De eerste is van 3 oktober 2003. Luchiano was toen vijf jaar en zat net een paar maanden in de eerste klas. Het was hem opgevallen dat meisjes heel veel praten. Zoveel dat hij zich niet meer kon concentreren op wat de juffrouw zei. Op mijn stelling dat jongens toch ook praten antwoordde hij toen: "Ja, maar jongens praten als ze moeten praten. Meisjes praten als ze moeten niet praten!"

Ruim een jaar later op 11 november 2004 was de zevenjarige Luchiano verliefd op het mooiste meisje van de klas, Suena. Het was de fase dat de Vriendenclub in plaats van hun favoriete meisje(s) in te palmen de pauzes op het jongenstoilet doorbracht om te praten over dingen. Over vakantie enzo.

Op 1 februari 2005 vond er noodgedwongen enige integratie plaats. Luchiano zat aan een tafeltje met Shanella, Meredith & Kate. De dames pakten zijn boek af, commandeerden hem en voor de rest was hij lucht. Het gevolg was dat Luchiano Shanella, Meredith & Kate haatte. Wel was hij nog steeds verliefd op Suena, maar tijdens de dagelijkse besprekingen op het jongenstoilet kwamen de leden van de Vriendenclub tot de conclusie dat er weliswaar best leuke meisjes zijn, maar dat ze uiteindelijk allemaal worden als Shanella, Meredith & Kate.

Hoe het precies gebeurd is weet ik niet, maar het begon een week of drie geleden. Luchiano (8) en ik liepen samen het schoolplein op richting klas 3B. Waar hij normaliter zijn rugtas afdoet, afscheid van mij neemt en dan even op het bankje wakker zit te worden werd hij nu van meerdere kanten tegelijk door meisjes belaagd.

Onder aanvoering van de Chinees-achtige Shuk-Man werd hij door twee meisjes gevangen genomen. Zij hadden zijn armen stevig vast en Luchiano probeerde los te komen. Aan zijn gezicht was te zien dat hij er nogal van genoot. Ook de andere jongens werden opgejaagd door meisjes. Ik wist niet wat ik zag.

's Avonds na het lezen op bed vroeg ik hem naar deze omwenteling, dat de jongens en de meisjes plotseling samen speelden. Luchiano deed er laconiek over. "Ja, eerst moeten de meisjes de jongens vangen en daarna wij hun."

Dergelijke fysieke (vang)spelletjes zijn inderdaad erg goed om de spanning tussen de seksen weg te nemen. En vervolgens weer op te bouwen. Wellicht een revolutionair idee voor een nieuw model dating-club.

Bestaat het spel Vangen en meevangen eigenlijk nog?

Comments

Het is weer eens wat anders dan speeddaten

Vangen en meevangen? Ken ik niet ... Ik kom uit '72, heb ik wat gemist? ;-)

Nog nooit van gehoord maar het klinkt aantrekkelijk.

Luchiano heeft toch ook nog een keer een ode gebracht aan een meisje, kan ik me herinneren? Daar bestaat een filmpje van. Was erg leuk, vandaar dat ik het nog weet, want volgens mij is dat wel een tijd geleden.

@Piet: Ik las laatst wat over dat fenomeen (speeddaten), ik geloof dat 'mijn' nieuwe concept meer kans op succes biedt...
@Marti: Het kan ook een plaatselijke naam zijn. Wij deden dat in Valkenswaard, ook ergens in de vorige eeuw. Het gaat zo: een persoon begint, hij moet iemand 'tikken'. De beginner en de 'getikte' geven elkaar een hand en moeten samen iemand anders tikken. Vervolgens met zijn drieen een vierde slachtoffer zoeken. Dan deelt de ketting zich in tweeen. Dus twee groepen van twee gaan nu op jacht naar de rest etc.
Dit klinkt toch als geschapen voor een parenavond... :-)
@Henk(ES): Maar jij bent dan ook al snel ergens voor in... ;-)
@majriM: Klopt! Dat was Rosmijna, zijn eerste liefde. Het ging uit omdat ze in de eerste bleef zitten. "Met zo'n eersteklasser ga ik niet om", zei Luchiano hardvochtig. Terwijl Rosmina een kop groter is dan hij. Bij deze post is Luchiano's ode aan Rosmijna te vinden, het zelfgemaakte nummer heet "What can I do"...
http://blog.lachicamerengue.com/archives/000371.html

Nou, volgens mijn info van pakweg een jaar of 4 geleden waren de meiden eerder op pad om jongens "te vangen" ofwel te "pakken" dan omgekeerd.

Meisjes leerde ik al vroeg kennen. Alleen zij mij niet.

Spelletjes zijn van alle tijden.
Dit spel kende ik niet.
We hadden wel 1,2,3,4,5,6,7 wie gaat hij/zij een kusje geven.
Heel bekend spel, maar ik deed niet mee.

hehe ik heb er gelijk beeld bij...:-)

van vangen&meevangen heb ik ook nooit gehoord (ook '72 en ook v'waard..) maar kan me bij t spel iets voorstellen. En dat doe je dan dus naakt :-)
1 t/m 7, kusje geven was mn favoriete spel. toen ik 12 was.
En ik dacht ook meteen aan het geweldige nummer 'what can I do, sunder you Rosmina'!

@Cyberjunk: Dat kan best kloppen want het zit diep in de vrouwelijke genen dat zij mannen in hun web willen verstrikken...
@Brillie: En hoe is dat nu?
@Renesmurf: Het is nooit te laat om er mee te beginnen... ;-)
@Paola: Gelukkig, dat betekent dat ik het goed heb beschreven. (Anders had ik er nog een tekening van moeten maken)
@Pascale: Vreemd. Zou dat spel na mij gestop zijn ofzo?

ik speel het elke dag nog.. :)

nooit te oud om er weer eens mee te beginnen

Op de reunie van mijn lagere school waren er heel wat die het maar al te graag die avond nog eens over wilden doen...

Maar waar is Rosmijna in diit verhaal?

Kinderen zijn zo onschuldig, je blijft lachen om hen. Laatst zei mijn nichtje van 5jr. tegen mij van: "sinterklaas is zijn staaf vergeten in ONZE klas, ik MOET het hem gaan vertellen, want hij moet het wel komen ophalen....
Gisteren zag zijn baard er ook anders uit, hij heeft ineens een lange baard...hoe kan dat?.
De TV-Sint lijkt ook niet op de echte sint......"

@GJ: Van jou verwacht ik ook niet anders... ;-)
@Michel: Wellicht kun je het eens in China introduceren, dat geeft een massaal effect!
@Carin: Ook die mooie jongen die nog steeds zo arrogant/suffig deed?
@Lijn: Rosmijna is history... nu is het Suena. En zoals je wellicht weet houden potentiele vlammen er niet zo van als je over je exen begint... :-)
@Boutie: Haha, zo is het. Het leuke is dat kinderen dat soort dingen wel zien, maar vervolgens gewoon 'doorgeloven'... :-)

Was ik ook maar weer luciano's leeftijd .. leuke tijden!!

Een van mijn zoons heeft hier ook 'jongens pakken meisjes vv' gespeeld. Ik weet dat sommige andere kinderen vervolgens gingen zeggen dat hij 'op' een van de meiden was, maar dat was niet waar...
Volgens wat ik begreep heeft het in hun eigen ogen weinig met geslachtsverschillen te maken.
Vangen en meevangen heb ik van gehoord maar nooit gespeeld.
Kyara (6) moest gisteren in een vriendenboek schrijven wat ze van jongens vond. Het antwoord: 'niks'!