« De jager gejaagd | Main | 31.01.2005: Anna-Maria »

Shanella, Meredith & Kate

Luchiano (7) heeft 's avonds nooit zin om te slapen, 's morgens daarentegen des te meer. Om een uur of negen ('s avonds) liep ik zijn kamer in, hij was nog wakker. "Kom je even bij me liggen?", vroeg hij smekend.

Even later lagen we naast elkaar te kletsen. Het ging over school en vrouwen. Luchiano's beste vak op school is lezen. Als hij wil kan hij alles lezen en hij doet dat met een goede, duidelijke stem. Vreemd genoeg was zijn rapportcijfer gedaald van een 'G' (goed) naar een 'V' (voldoende).

Luchiano vertelde me dat hij in de leesgroep van het hoogste nivo zit. Samen met Shanella, Meredith en Anais. Aan dat tafeltje zit ook nog Kate. We praatten wat over meisjes in het algemeen. Luchiano moet er nog steeds niet veel van hebben. Shanella, Meredith en Kate haat hij. Ze pakken zijn boek af, commanderen hem en voor de rest ignoren ze Luchiano. "En ik ignore hun ook". Ja, in het geheim is hij stapelverliefd op Suena.

In mijn tijd was ik ook verliefd, maar toch lang niet zo bewust als de kinderen van nu. De vriendenclub die dagelijks overleg voert op het toilet heeft de vrouwen afgezworen. Ze hebben de theorie dat er best leuke meisjes zijn, maar dat ze uiteindelijk allemaal worden als Shanella, Meredith en Kate. Bad news for Men!

Luchiano heeft wel een verklaring voor het nare gedrag van Shanella, Meredith en Kate. "Ze zijn jaloers, want kijk, vroeger konden de jongens niet zo goed lezen. Maar toen heb ik ze dat geleerd, over komma's en al dat en nu kunnen de jongens beter lezen. En dat vinden de meisjes niet zo leuk!"

Ja, ja.

"Is het dan geen goed idee om ook de meisjes te gaan helpen met lezen, dan word jij hun Hero!", bracht ik voorzichtig naar voren. Luchiano trok een verbeten gezicht: "Wat denk jij. Als zij mij al die tijd zo gepest hebben, denk je dat ik hun dan ga helpen? Ben je gek ofzo?"

Daar had hij wel een punt. Door de meisjes was zijn rapportcijfer ook gekelderd. Luchiano was namelijk zo boos toen hij voor de test moest lezen dat hij zich niet kon concentreren.

Het was half tien, hoogste tijd voor de kleine man om te gaan slapen. Hopelijk hebben Shanella, Meredith en Kate hem tenminste in zijn dromen met rust gelaten.

Comments

De meiden en de jongens....vertederend zo'n manneke!

Ik "leerde" vroeger op school van mijn klasgenoten dat als jongens meisjes plagen, dat dit betekent dat ze zoentjes vragen. Waarschijnlijk vragen de meiden die Luchinao plagen ook om een zoentje (of andersoortige speciale aandacht) van hem. Ik denk dat je hem dat maar eens moet vertellen.

:-)

Zoon is verliefd op 5 meisjes. Ha!

Wanneer is uw kennismaking met JP gepland?

Misschien hebben ze hem in zijn dromen wel kunnen overtuigen????

Marian, Astrid, en nog eens Astrid, dat waren Spider's jeugddromen. Ik geloof niet dat zij hem hebben leren lezen. Wat wel? De tijden zijn veranderd. Ik lag 60 jaar geleden ook niet bij mijn pa op bed met soortgelijke overpeinzingen. CasasPa.

Mooi verhaaltje!! En weet je zeker dat hij niet het hele verhaal over die meisjes heeft verzonnen om een verklaring te geven aan zijn dalende 'cijfer'. Dan zou hij nog slimmer zijn dan hij al is ;)
En wees blij dat hij nog niet alle meisjes leuk vindt... eh zoals zijn vader :)

@Madelief: Nou, er zit anders ook aardig wat woede in!
@Cyberjunk: Dat heb ik al gedaan, maar hij is er niet van onder de indruk. Bovendien lig je eruit bij de vriendenclub van het toilet als je met meisjes speelt.
@Erwin: Heeft hij dat van zijn vader? Ik moet nog even kijken of ik een gaatje voor JP heb. Het schijnt dat hij met zijn hele gezin komt. Volgens mij kan ik er wel een mooie mpeg van maken... :-)
@Henk(ES): Ik denk dat Luchiano dergelijke dromen direct als nachtmerrie zal bestempelen...
@CasasPa: Je vergeet Ingrid Govers, maar Astrid was inderdaad wel mijn favoriete. Ik denk trouwens dat je 60 jaar geleden ook nog niet zo vaak zat te internetten... ;-)
@Gaby: Ik denk het niet, maar ja ik ben zelf niet de slimste dus het zou zomaar kunnen. Hoe weet je dat dat ik (zowat) alle meisjes leuk vind, je kent me beter dan ik dacht... ;-)

Meisjes en jongens, dat blijft een eeuwige strijd.
Ik snap(te) de dames nooit zo.

Jij denkt duidelijk gelijk weer te ver maar dat zal wel aan de temeratuur bij jullie liggen, ik ken dat.

Zo, dat snapt die kleine man nu allemaal al. Daar heb ik dertig jaar over gedaan!

@Renesmurf: Zie ze maar als een moeilijk computerspel: blijven proberen en nooit opgeven!
@Henk(ES): Tijdens mijn werk zit ik anders altijd in de airco...
@Coert: Wees blij dat je het nu al snapt. Ik ben zo ver nog lang niet!

maar hoe zit het met Anais die ook aan dat tafeltje zit, of is dat dan een jongen? ik denk nl meteen aan bloemig parfum, vrij vrouwelijk dus.

G of een V, wat maakt het uit. Het pesten moet weg genomen worden. In de aanval!!! Sterk uw troepen.

@Pascale: Anais is een verhaal apart. Zij was (volgens Luchiano) de beste op haar kleuterschool met lezen. In klas 1B bleek Luchiano geduchte concurrentie en uiteindelijk was hij beter. Daar is Anais (volgens Luchiano) nog steeds kwaad over. Toch behoort zij niet tot de as van het kwaad, S-M-K... ;-)
@Brillie: Luchiano moet maar vroeg leren zich te handhaven tegenover het vrouwelijk geslacht: je kunt ze maar beter te vriend houden!

Wij mepten elkaar vroeger lens als we elkaar leuk vonden. De allerleukste heb ik zelfs heel hard geschopt. Later kreeg ik van hem mijn eerste 'echte' zoen. Tussen aanhalingstekens, later bleek je nog veel echter te kunnen zoenen met tong enzo ;-) Stoeien was ook een goede manier. Als meisje liet je je dan overmeesteren uiteindelijk, hoewel ik daar wat moeite mee had. Ik was lekker sterker dan veel jongens Puh :D

*Zit volledig nostalgisch te worden hier* Voor de zekerheid, dat was zo tussen zes en tien jaar he ..

Staat hij dan ook aan?

Hoe herkenbaar!!! Vrouwen!!! Je kan niet zonder ze, maar je kan ook niet met ze.

Snoezig hè?
Mijn oudste dochter leest nu de Tina, daarin is een 'probleem'rubriek. Wordt daar gevraagd: "Ik ben verliefd op een jongen van 14, hoe versier ik hem."
Staat er een antwoord onder: "Vraag het nummer van zijn mobieltje, dan kun je een SMS-je sturen."
Er is echt veel veranderd, elkaar versieren met apparaten die in mijn tijd ondenkbaar waren.

@Cinner: Goed dat je dat laatste (dat je tussen 6 en 10 jaar was) erbij schrijft, hehe... :-) Meisjes zijn op die leeftijd inderdaad erg sterk, het kostte mij ook altijd heel wat moeite om ze te overmeesteren!
@Henk(ES): Sterker nog, ik heb een warme trui op mijn stoel hangen. In case of...
@Patrick: Ik hoorde laatst wel een goeie, van een cabaretier die ooit bij Kopspijkers meedeed (als Remkes e.d.). "Vrouwen... je kunt niet met ze......" gevolgd door een doodse stilte.
@Henriette: Een heel andere manier van versieren inderdaad. Nou ja, je weet dan wel zeker dat ze geen analfabeet aan de haak slaat... :-)

In mijn ogen heeft het weinig met de tijden maar meer met de cultuur en groep waar je je in bevindt te maken. Mijn kinderen komen niet met dit soort verhalen en mijn zoons hebben allebei juist vrij veel vriendinnen. Ook de competitiedrang om te kijken of je beter bent dan een ander is hun vreemd. Ik wil niet zeggen dat het een beter of slechter is dan het andere, ik bestrijd alleen dat er zoveel veranderd zou zijn in de M/V relatie en hoe kinderen met elkaar omgaan.