« Shanella, Meredith & Kate | Main | Sparen doet huilen »

31.01.2005: Anna-Maria

Mijn favoriete en Cubaanse collega Yohanna was al vele maanden zwanger. Helaas mocht zij van de dokter sinds december niet meer veel lopen en zitten vanwege het risico op een vroegtijdige bevalling. Daarom werkte zij vanuit thuis.

De afgelopen twee weken werkte zij helemaal niet meer, de bevalling zat eraan te komen. Op dinsdagochtend hoorde ik het grote nieuws dat Anna-Maria Cecilia Clarita op maandag 31 januari 2005 om 15:08 uur is geboren. Op de verjaardag van Koningin Beatrix en Joep Koyen, maar eerstgenoemde is buiten Hoogstraten toch bekender.

Na het werk reden we snel naar zo'n babyspullenzaak. Gh, wat maken ze toch een kleine kleertjes en schoentjes. Op zich is het niet zo moeilijk om iets uit te kiezen, het allerkleinste is altijd goed. Dat is wel anders als kinderen n jaar zijn. Zo oud was Luchiano toen ik voor het eerst een t-shirt voor hem kocht. Drie jaar later paste het.

Op 31 januari 2005 is Anna-Maria, dochter van Yohanna en Figaroa, geboren!

Om zeven uur waren we in het Advent ziekenhuis. Yohanna lag (ligt) op kamer 8, als een zeer trotse moeder. De inspanningen van de bevalling waren nog wel van haar gezicht af te lezen. Het begon als een normale bevalling, maar toen werd ontdekt dat de navelstreng zich om het hoofdje had gewikkeld en werd in allerijl tot een keizersnee besloten.

Yohanna's moeder was toevallig precies op 31 januari vanuit Cuba op Curacao aangekomen. Net na de bevalling, men kan niet alles hebben. Nu is zij een grote steun voor Yohanna (foto).

Kamer 8 stroomde langzaam vol met mensen, het werd druk. Vader Figaroa was er uiteraard ook. Twee verpleegsters kwamen binnen om de baby te verschonen en de dokter kwam nog even bij Yohanna kijken.

De baby! Daar gaat het natuurlijk om. Het is dus een meisje en ze heet Anna-Maria. Gelukkig heeft ze al aardig wat haar op haar hoofdje en volgens Lucy ziet ze er niet zo verkreukeld uit. Daar hebben veel baby's namelijk last van.

Yohanna blijft nog de hele week in het ziekenhuis om op krachten te komen. CasaSpider feliciteert Yohanna, Figaroa en hun familie van harte met de geboorte van Anna-Maria!

Comments

Ook GJ feliciteert Yohanna. :-)

wat cute......lief!!

Van harte gefeliciteerd!
Baby`s zijn altijd leuk.

Gefeliciteerd vanuit Nederland.

hee, toevallig dacht ik vanochtend nog aan Yohanna! dat krijg je met lotgenoten he, en waar moet ik anders aan denken. Anna-Maria ziet er in ieder geval lief uit! felicitaties voor de familie

@All: Namens Yohanna hartelijk bedankt!
@Pascale: Dus niet zo toevallig! Wanneer ben jij ook weer uitgerekend? Sterkte!

welkom Anna-Maria en proficiat voor de familie!

@Renesmurf: Nietes!

Ik vind babys niets aan. Maar van harte hoor.

Welkom Anna-Maria!

Nogmaals allemaal bedankt namens Yohanna. En Erwin, ik denk dat Renesmurf bedoelde dat er (nog) geen kwaad zit in baby's. Altijd leuk zijn houdt niemand vol... ;-)

Van harte welkom en breng ook mijn felicitaties over. Mooi!

Anna-Maria Koekoek!!!

@Henk(ES): Doe ik!
@Cyberjunk: Wil jij Anna-Maria nooit meer zo laten schrikken... ;-)

@ oom casa: 20 februari...