Main

July 10, 2006

WK2006 31/31 Zondag 9 juli 2006

Dag 31 is de laatste dag van het wereldkampioenschap voetbal dat in Duitsland wordt gehouden en door de Duitsers perfect is georganiseerd. Niet geheel toevallig staat op de laatste dag de finale op het programma. De vooraf door bijna niemand voorspelde finale tussen Italie en Frankrijk die gespeeld wordt in het prachtige Olympia Stadion te Berlijn.

De wedstrijd begint spectaculair. In de 6e minuut sprint Florent Malouda het Italiaanse strafschopgebied binnen en probeert zich een weg te banen tussen twee verdedigers. Marco Materazzi, die later in de wedstrijd nog een hoofdrol zal spelen, raakt Malouda heel vluchtig waarop de Fransman neergaat.

Deskundigen zeggen dat ook een niet opzettelijke overtreding een strafschop tot gevolg heeft, maar ik vind het te hard bestraft. Vreemd genoeg krijgt dezelfde Malouda in dezelfde 6e minuut maar dan van de tweede helft geen penalty, terwijl hij daar overduidelijk wordt geraakt. Blijkbaar wordt er nogal gemarchandeerd met de regels.

Gevolg van de door Zinedine Zidane, die later in de wedstrijd nog een hoofdrol zal spelen, benutte penalty is dat Italie volop voor de aanval kiest. Dit resulteert in de verdiende gelijkmaker door Materazzi in de 19e minuut. De tweede helft wordt gedomineerd door de Fransen die fitter ogen. Wellicht heeft Italie de zware halve finale tegen Duitsland nog in de benen.

Een ware Tantaluskwelling moet het zijn voor de mensen met de oranje hesjes die om de vijf meter rondom het veld voor de tribunes zijn geposteerd. Aanwezig zijn bij de finale van een wereldkampioenschap voetbal is geweldig, maar een stuk minder als men met het hoofd naar de tribune moet staan.

De uitstekende Argentijnse scheidsrechter Horacio Elizondo, die later in de wedstrijd nog een hoofdrol zal spelen, fluit voor de laatste maal in de reguliere speeltijd en laat even later de verlenging beginnen. Het is wederom Frankrijk dat het initiatief neemt.


Italiaanse fan viert overwinning van Italie in Olympia Stadion te Berlijn


In de 104e minuut kopt Zidane op schitterende wijze een potentieel winnende bal richting Gianluigi Buffon. De keeper en vriend van de mooie Alena Seredova tikt de bal met moeite over de lat en ontneemt Zidane daarmee zijn moment van eeuwige faam. Dat moment komt even later alsnog, jammer genoeg. Zidane en Materazzi hebben een akkefietje en de Fransman loopt voor hem uit. Op dat moment voegt Materazzi hem volgens Braziliaanse liplezers toe dat zijn (Zidane) zus een prostituee is.

Resoluut draait de gebelgde Fransoos zich om en geeft de Italiaan een ferme kopstoop op de romp. Materazzi gaat neer. Aanvankelijk lijkt niemand het incident gezien te hebben, maar na overleg tussen Buffon en de grensrechter en vervolgens tussen de grensrechter en de scheidsrechter trekt deze een rode kaart.

Zinedine Zidane verlaat het veld en moet om de uitgang te bereiken langs de Wereldbeker lopen. Welk een ironie. Er is reeds veel over geschreven, ik vind het erg triest. Triest voor de voetballer Zinedine Zidane die een mooier afscheid heeft verdiend. Echt genieten van de Gouden Bal die hij desalniettemin heeft gewonnen zit er niet in.

Italianen zijn uitzinnig van vreugde na het behalen van het wereldkampioenschap 2006. Klik voor groter/sluiten.Temeer daar Frankrijk het onderspit delft in de afsluitende strafschoppenserie. Als Trťzťguet de tweede Franse penalty mist loopt men achter de feiten aan. De Italianen maken echter geen fout en doelman Fabien Barthez komt zelfs niet in de buurt. Als Grosso de vierde vijfde strafschop benut is de wereldkampioen van het jaar 2006 bekend.

Viva Italia! Hier de drie banners van Bildzeitung: 1, 2 en 3. Trainer Marcello Lippi vindt zondag 9 juli de mooiste dag van zijn leven als hij de Wereldbeker vasthoudt. En hier nogmaals samen met doelman Gianluigi Buffon.

Ook bekend is de uitslag binnen de Webloggers subpoule. Sander, nickname Tjebbe, is overtuigend winnaar geworden met 791 punten. De volledige einduitslag: hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement zijn de Webloggers op de 60e plaats geŽindigd. Niet onverdienstelijk, maar in 2010 moet dat echt beter. Bij deze bedank ik alle deelnemers hartelijk voor hun bijdrage.

De wedstrijd was om iets voor vijf uur afgelopen. Snel maakten wij ons gereed om naar het Happy Hour van Mambo te gaan. Daar zwommen we voor de tweede keer met de kleine Diana. Het water was koud, maar zij hield zich groot en huilde niet.

Het tweede Happy Hour bij Wet&Wild was druk bezocht, bijna alle Nederlandse SQL Integrator cursisten waren er. Voor de afwisseling schoot Piet een aantal foto's waaronder een van Lucy en mij. Dat gebeurt niet zo vaak. Diana gedroeg zich voorbeeldig en lag lekker te slapen in de herrie. Luchiano (8) vermaakte zich ook prima en zo hielden we het een hele tijd uit.

We namen Piet mee naar huis, haalden McDonalds voor Luchiano en Chinees voor ons. We praatten wat na waarna ik Piet naar het Plaza Hotel terugbracht en waar we afscheid namen. Inmiddels zit hij als het goed is in het vliegtuig naar Nederland. Goede reis, Piet!

Hiermee is het dossier WK2006 gesloten. Tot verdriet van sommigen en opluchting van anderen. Ciao Alemania...

Update dd. 11.07.2006 / 12:05

Deze foto kwam ik tegen. Zijn dit nu werkelijk Chirac als Materazzi en Zidane als Zidane?

July 9, 2006

WK2006 30/31 Zaterdag 8 juli 2006

De titel dekt de lading tot opluchting van velen niet. Vrijdag 7 juli was de laatste dag van de cursus Effectief Leiderschap gegeven door Remco Claassen. De deelnemers van zowel de Curacaose als de Nederlandse vestiging sloten een vermoeiende maar inspirerende week af met een borrel op ons kantoor.

Borrel bij SQL ter ere van Remco Claassen

Kees Barneveld en Remco Claassen huggen wat. Klik voor groter/sluiten.Aangezien de cursisten er geen genoeg van kregen en pas na zeven uur arriveerden, moest de werkende SQL-bezetting alvast beginnen. Thuis had ik Lucy, Luchiano (8) en Diana opgehaald. Tegen zeven uur vond Lucy het beter naar huis te gaan, Diana begon zich te roeren. Snel bracht ik de beide dames via KFC weg.

De borrel was ouderwets gezellig, ook de toespraken waren goed te verduren. Foto's zeggen meer dan woorden, hier een kleine impressie. Het album komt ergens in de loop van de week online ook al is dat geen belofte.

 • Cursussen van Remco Claassen staan altijd in het teken van jongleren. Hier toont Andrew Solomon zijn kunsten.
 • Voor de achterblijvers in Nederland die zich afvragen wat Piet uitspookt op Curacao. Wel, hij amuseert zich prima met Jaresca en Manja.
 • Remco Claassen en Beertje tonen affectie. Klik voor groter/sluiten.
 • The beauty and the beast is al te voor de hand liggend in deze, maar wie weet een betere titel?
 • Andre in gesprek met Marlieke terwijl kleine Vincent jongleerballen uitpoept.
 • Kees en Remco huggen als eersten.
 • Andre is 50 geworden, maar viert eigenlijk alleen veelvouden van zeven. Het kado neemt hij niettemin in ontvangst.
 • Remco Claassen met zijn mooie vrouw Marita uit het Leonoradal te Dommelen.
 • Tijdens iedere cursus heeft Remco een favoriet, Beertje viel ditmaal deze eer te beurt.
 • Marita Claassen met haar drie kinderen.
 • We sloten de avond af met een Lomito bij de gezellige snack El Canario.

Troostfinale: Duitsland-Portugal 3-1

Zaterdagmiddag om 14:45 haalde ik Piet op bij het Plaza Hotel. Hij ging met ons mee naar Roland en Barbara die een kinderfeestje organiseerden ter ere van het twee jaar worden van hun dochter Kyra. 's Avonds vierde Roland zelf zijn 41e verjaardag.

Toen we om ongeveer 15:20 de huiskamer binnenliepen zaten alle mannelijke bezoekers rond de televisie. De troostfinale Duitsland-Portugal was bezig. Feitelijk doet deze finale er niet toe, behalve dan voor de deelnemers aan de voetbalpoule. Piet voorspelde een 3-0 overwinning voor Duitsland. In de tweede helft dreigde hij gelijk te krijgen. In de 85e minuut scoorden de Portugezen onverwachts een tegendoelpunt.

Oliver Kahn verdedigt het Duitse doel in de troostfinale tegen Portugal. Klik voor groter/sluiten.Vermeldenswaardig over de troostfinale is dat eerste keeper Lehmann de eer gaf aan reservedoelman Oliver Kahn. Waarschijnlijk was het de laatste wedstrijd van Kahn voor het Duitse elftal. Het afscheid van een grote keeper, de beelden van zijn pep-talk voor concurrent Lehmann vlak voor de beslissende strafschoppenreeks tegen Argentinie staan bij iedere voetballiefhebber nog op het netvlies.

Eigenlijk was het een kinderfeestje. De kinderen zwommen en speelden in het zwembad. De vrouwen kletsten wat en liepen rond met hapjes en de mannen keken voetbal. Soms heeft men het gevoel dat alles klopt.

De stand in de voetbalpoule. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement zijn de Webloggers wederom gezakt, ditmaal van de 64e naar de gedeelde 66e positie. Hopelijk is hiermee de bodem bereikt.

Verjaardagsfeest Roland & Kyra na het voetballen

Na afloop van de troostfinale kon iedereen zich op Kyra's feestje concentreren. Dat was ook leuker voor Barbara die wel wat hulp kon gebruiken. We namen een duik in het zwembad waar het uitkijken was voor rondvliegende ballen en visjes. Opeens liep iedereen naar binnen. Het was tijd voor de piŮata en de taart. Hier een kleine impressie.

Roland en Kyra, twee bijna jarigen. Klik voor groter/sluiten.

 • Uiteraard mag de jarige Kyra (2) als eerste proberen de piŮata aan gort te slaan.

 • Als het snoep er eindelijk uitvalt stort de hele menigte zich met plastic tasjes op de buit.

 • Roland met Kyra in zijn armen, net voor het aansnijden van de taart.

 • Barbara helpt Kyra om haar eigen taart aan te snijden, het exemplaar met de klaverjas-kaarten is voor later.

Om zes uur was het kinderfeest officieel afgelopen en gingen we geruisloos over op Rolands verjaardagspartijtje. Voor Lucy en Diana was het een lange zit en om kwart voor tien hielden wij het voor gezien. Er was maar een probleem, Luchiano wilde nog niet naar huis.

"Papa, kun je mij dan straks weer terugbrengen als je mama en Diana naar huis hebt gebracht?" Het wordt steeds gekker. "Idioot, je bent pas acht en je gaat zo slapen", antwoordde ik tot zijn grote teleurstelling.

Het is nu 14:02. Zinedine Zidane heeft een minuut geleden middels een (versierde?) penalty Frankrijk op 1-0 gebracht tegen Italie.

Update dd. 13.07.2006 / 21:31

De foto-albums zijn zojuist online gegaan. Het betreft:

July 6, 2006

WK2006 27/31 Woensdag 5 juli 2006

In het nieuwe kabinet Balkenende-3 wordt Atzo NicolaÔ van de VVD minister voor Koninkrijksrelaties. Hij volgt Alexander Pechtold op en de eerste dienstreis is reeds gepland. We geven Atzo het voordeel van de twijfel tot het tegendeel bewezen is.

Halve finale #02: Frankrijk-Portugal 1-0

Dankzij het opnemen van een halve snipperdag heb ik voor de afwisseling een wedstrijd in zijn geheel gezien. Qua spanning was het de moeite waard, het spelpeil was niet bijzonder hoogstaand. Met name Portugal viel tegen. Naar verluidt stonden niet minder dan tien Portugezen op scherp, bij een gele kaart misten zij de finale.

Een moeilijk dilemma. Immers, als men teveel inhoudt is de kans groot dat het gehele elftal de finale mist. Met uitzondering van Cristiano Ronaldo, LuŪs Figo en Miguel acteerde Portugal bleekjes. Dat kan ook de verdienste zijn van de sober spelende Fransen die hun verdediging goed op orde hebben.

Ik was voor Frankrijk. Dat is gezien mijn jarenlange hekel aan alles wat met Frankrijk te maken heeft vreemd, ja zelfs een beetje raar. Komt het door Zidane, een voetballer waar Cristiano Ronaldo met name qua karakter een hoop van kan leren, komt het doordat de Fransen bijna geen Engels kunnen of misschien omdat hun coach Raymond Domenech er zo gek uitziet?

Een andere verklaring is wellicht het negatieve spel van de Portugezen. Ze vielen weer bij bosjes. Met name invaller Hťlder Postiga maakte het bont met zijn Schwalbe aan het eind van de wedstrijd. Hij kon zo meedoen in het komische filmpje dat op het internet rondzwerft over een training van Duitsland, waarbij de spelers leren overtredingen te simuleren en vervolgens overtuigend te kermen. Postiga had minstens geel moeten krijgen en anders een Oscar.


Frankrijk = Zidane verslaat bleek Portugal met 1-0 in halve finale WK2006


Zinedine Zidane, de nummer 10. Wederom was hij het hart van het Franse elftal. Iets minder nadrukkelijk dan tegen Brazilie, maar alles loopt via hem. Dat is meteen het grootste verschil met Nederland waar geen Van Bommel, geen Cocu en laat staan een Sneijder of Van der Vaart deze rol op zich kan nemen. Een ander verschil is Thierry Henry die het in tegenstelling tot Arjen Robben wel lukte om tenminste een keer de geweldige Portugese verdediger Miguel uit te spelen.

In de 33e minuut struikelde diezelfde Henry in het Portugese strafschopgebied. Scheidsrechter Jorge Larrionda uit Uruguay floot onmiddellijk. "Neen he", dacht ik bij mijzelf, "toch geen gele kaart voor Henry?" Tot veler verbazing wees de scheidsrechter echter op de stip. Een versierde penalty die bekwaam werd verzilverd door Zidane.

In het verloop van de wedstrijd hield Frankrijk verbazingwekkend gemakkelijk stand. Waarom was Portugal niet zo mak tegen Oranje? Pas in de laatste drie minuten ontstonden enige panieksituaties voor het doel van Fabien Barthez, niet zelden door deze clowneske doelverdediger zelf veroorzaakt. Een mooi moment na afloop was het wisselen van de shirtjes tussen Figo en Zidane.

Zondag staat Frankrijk in de finale tegen Italie. Volgens mijn analogie met het EK2000 wint Frankrijk nipt. Net als in 2000 ben ik voor Italie.

In de Webloggers subpoule heeft een aantal verschuivingen plaatsgevonden na de Franse overwinning. De top heeft punten laten liggen en dat komt tot uiting in het algemeen klassement waar we gezakt zijn naar de 64e positie, op pagina drie. Het is niet anders. Tot slot de stand in de subpoule. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

July 5, 2006

WK2006 26/31 Dinsdag 4 juli 2006

Niet alleen voetbal is belangrijk. Maandagavond om zes uur ging de telefoon. Het was Piet. Piet volgt deze week een cursus Effectief Leiderschap op Curacao en was die middag aangekomen. Hij en vijf collega's van SQL Integrator Nederland logeren all-inclusive in het Plaza Hotel dat kort geleden door de familie Van der Valk is verkocht.

Snel haalde ik Piet op en bij ons thuis dronken we een paar biertjes en praatten wat bij. Verina, Piet is dus goed aangekomen.

Halve finale #01: Duitsland-Italie 0-0 (0-2 na verlenging)

Om drie uur 's middags begint de kraker van de dag. Dat is niet zo moeilijk want het is de enige wedstrijd op dinsdag. Zoals inmiddels gebruikelijk laat ik de eerste helft aan mij voorbij gaan, er moet ook gewerkt worden. Wellicht hebben ook enkele Italianen de eerste helft niet gezien, in Duitsland wordt namelijk opgeroepen massaal om negen uur pizza's te bestellen. En dan zeggen ze nog dat Duitsers geen gevoel voor humor hebben.

Het blijkt een leuke halve finale te zijn met een aanvallend Italie. Een aanvallend Italie is dat niet net zoiets als een vrouw die niet van schoenen houdt? Klopt, maar coach Marcello Lippi beseft als geen ander dat men het tegen Duitsland niet op penalties moet laten aankomen.

De tweede helft is aardig met een paar kansen over en weer. In de verlenging wordt het een echt spektakel. Lippi brengt met Iaquinta (91) en Del Piero (104) twee extra aanvallers in. Binnen vijf minuten raakt Italie paal en lat. Duitsland kreunt, maar komt er af en toe ook gevaarlijk uit.

De 119e minuut. Dortmund maakt zich op voor de door de Duitsers zo gewenste strafschoppen. Andrea Pirlo is aan de bal in een vol Duits strafschopgebied. Met een listige pass bereikt hij Fabio Grosso die even niet door Ballack gedekt wordt. Met een prachtige krul mikt Grosso de bal in de linkerhoek en laat daarbij de machtige Lehmann kansloos.


Duitsland in halve finale uitgeschakeld door Italie


Duitsland is aangeslagen maar gaat met de moed der wanhoop op jacht naar de gelijkmaker. Ze lopen in het mes, nog geen twee minuten na het eerste doelpunt brengt Alessandro Del Piero de Duitsers de genadeslag toe, 2-0.

Italie heeft nog nooit van Duitsland verloren op een WK. Van de andere kant had Duitsland nog nooit in Dortmund verloren. Tot dinsdag 4 juli 2006. De natie huilt.

Analogie en voetbalpoule

Het zoeken naar analogieŽn is een van mijn hobby's. Deze keer ligt er een met het Europees Kampioenschap 2000 voor de hand. Het EK2000 werd gehouden in Nederland en Belgie, Nederland was dus het gastland. Door wie werd het gastland in 2000 uitgeschakeld? Juist, door Italie. En wat was de andere halve finale in 2000? Juist, Frankrijk-Portugal.

Frankrijk won destijds met 2-1 in de verlenging van Portugal en met dezelfde score in de finale van Italie.

De voetbalpoule loopt ten einde. Veel verandert er niet meer aangezien de meeste mensen het uitgeschakele Brazilie als wereldkampioen hebben getipt. In het algemeen klassement zijn de Webloggers naar de derde pagina verdreven, toch een koude douche. We staan op een gedeelde 55e plaats.

In de subpoule is Renee de grootste stijger, van de 16e naar de 4e plaats. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

July 3, 2006

WK2006 23/31 Zaterdag 1 juli 2006

Deze post is tamelijk ingewikkeld en dient vanwege onverwachte sprongen in de tijd als literatuur beschouwd te worden. De AKO-prijs kan doorkomen.

Kwartfinale #03: Engeland-Portugal 0-0 (Portugal wint na strafschoppen)

De eerste 70 minuten van deze kraker heb ik noodgedwongen aan mij voorbij moeten laten gaan wegens het gele band examen van Luchiano (8). Een goede reden. De resterende minuten plus de verlenging kort samenvattend, was het een spannende wedstrijd. Engeland moest het met tien man doen omdat Wayne Rooney het veld in de 62e minuut met een rode kaart moest verlaten.

Portugal was derhalve het meer voetballende team terwijl Engeland zich tot enkele counters beperkte. Wat doet het ertoe, immers het bleef 0-0. De penalty-serie was bijzonder spannend. Eerst miste Engeland, daarna Portugal twee keer en vervolgens de Engelsen twee keer. Dan is het over en uit.

Behalve Beckham werden ook andere Engelse supporters hier niet bijzonder vrolijk van, gezien het grote aantal arrestaties dat nadien helaas heeft plaats moeten vinden.

Kwartfinale #04: Brazilie-Frankrijk 0-1

Het hoofdgerecht van die dag werd om drie uur 's middags geserveerd. Vroeger was ik een fervent Brazilie-fan en Frankrijk-hater. Tegenwoordig hangt het meer van het moment en kleine dingen af wie mijn voorkeur krijgt. Wijsheid komt met de jaren.

Immer auf BallhŲhe. Weltstar Zinedine Zidane (34) zauberte Brasilien mit Frankreich aus dem Turnier (Bildzeitung)Vrijdag zag ik Studio Sportzomer met als gasten Felix Meurders, Johan Neeskens en Piet de Visser. Het tegenvallende spel tot dusverre van Brazilie was een van de topics. Piet de Visser, die uitstekende contacten heeft met het Braziliaanse team, bagatelliseerde dat. Hij had contact met het team gehad en men vertelde hem dat hij zich geen zorgen moest maken. "Ze spelen nu op 80%, bij iedere volgende wedstrijd gaat er een tandje bij", aldus Piet.

Johan Neeskens bracht naar voren dat hij niet begreep dat Ronaldinho zover teruggetrokken speelde. Hij zag hem veel liever voorin. Piet de Visser gaf Neeskens hierin volledig gelijk en zette uiteen dat ook volgens hem Ronaldinho voorin moest spelen. Samen met Robinho en Adriano, ten koste van Ronaldo.

In die opstelling heeft Brazilie het afgelopen jaar namelijk het echte Samba-voetbal laten zien. De Visser was ervan overtuigd dat coach Carlos Alberto Parreira tegen Frankrijk voor deze opstelling zou kiezen. "Anders krijgt Brazilie het heel moeilijk."

Dat is gebleken. Waar de oude Franse garde bezig is haar tweede jeugd te ontdekken oogde Brazilie statisch en machteloos. Vooral Zinedine Zidane deed dingen die ik al lang niet meer van hem heb gezien, dat was genieten. En ook de jonge Franck Ribťry bleek een voortdurende plaag voor de Braziliaanse verdediging. Het doelpunt van Thierry Henry had voor mij een buitenspelsmaak, maar was van grote klasse en dik verdiend.

Bijna heel Curacao zag geel-groen, maar was bijzonder stil na afloop van deze wedstrijd.

Diana zwemt in zee op Dia di Bandera

Een dag later, op zondag 2 juli 2006, was het geel-groen van Brazilie verdreven door het blauw-geel van Curacao zelf. Het was Dia di Bandera, ofwel Dag van de Vlag. Normaliter trekken wij er altijd op uit op deze grote feestdag.

Zondag 2 juli, Dia di Bandera, Diana is 58 dagen oud en zwemt voor het eerst in zee. Klik voor groter/sluiten.Vooral op het Brionplein te Otrabanda is veel te doen: toespraken, traditionele dansen in authentieke klederdracht afgewisseld met moderne varianten en street-dancing. Verder is er veel muziek, drank, voedsel en gezelligheid.

Dit jaar viel 2 juli op een zondag en dat is onze rust- en stranddag. Derhalve verwijs ik naar eerdere artikelen over de Dia di Bandera. Een post met Droste-effect en een CasaMovie met een sfeerimpressie, voor de liefhebber.

Zelf gingen wij naar Mambo Beach. Als teken dat de Dia di Bandera niet geheel aan ons voorbij is gegaan hebben we de auto voorzien van een Curacaose vlag. We hadden een missie die zondag. Diana was 58 dagen oud en zou op de Dia die Bandera voor het eerst de zee ingaan.

"Is het water niet te koud", vroeg Lucy ietwat benauwd. Neen, het water was niet te koud. Langzaam liep ik met Diana in mijn armen het water in. Voorzichtig sprenkelde ik wat water op haar lichaam. Toen zakten we zodat ze tot haar nek in het water zat. Even leek het of ze wilde gaan huilen, maar door haar een beetje heen en weer te bewegen (niet te hard) werd ze rustig.

Luchiano hield de Curacaose vlag erbij en zo hielden we het een tijdje vol. Diana leek het zelfs wel leuk te vinden. Voor een eerste keer was vijf minuten lang genoeg. Lucy droogde haar goed af en legde haar in de Evenflow-Hummer. Volgende week zwemmen we naar Venezuela.

Tijdens het Happy Hour bij Wet&Wild maakte Lucy een paar leuke foto's van Diana, bijvoorbeeld met haar witte hoedje.

Voetbalpoule

Terug in de tijd, naar zaterdag 1 juli. Literair schrijven is knap vermoeiend. De uitschakeling van Brazilie heeft bepaalde gevolgen voor de stand in de voetbalpoule. Immers, een grote meerderheid heeft Brazilie als wereldkampioen getipt. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement van de subpoules staan de Webloggers op een 46e plaats, nog steeds op pagina twee.

Vergeet niet de uitslagen van de halve finales op tijd te voorspellen.

June 30, 2006

WK2006 22/31 Vrijdag 30 juni 2006

Terwijl Nederland ontwaakt na de dag van de val van het Kabinet Balkenende-2 pakt het WK2006 in Duitsland de draad op met de kwartfinales.

Die val is overigens een mooi voorbeeld van de chaostheorie. Kees Driehuis vervult de rol van de vlinder in China met het Zembla programma over Ayaan Hirsi-Ali. D66 moest deze keer het dreigen met een kabinetscrisis echt waarmaken, anders was het laatste restje geloofwaardigheid door de gootsteen gegaan. En daar doorheen speelt Ayaans paspoort. Het zijn interessante processen en krachten die het eindresultaat bepalen.

De vraag is hoe het nu verder gaat, zeker vanuit het standpunt van de Nederlandse Antillen. Immers, hier is een proces gaande dat moet leiden tot nieuwe verhoudingen van de eilanden binnen het Koninkrijk. In concreto hebben Curacao en Sint Maarten per referendum gekozen voor autonomie.

Onze minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, Alexander Pechtold, heeft zijn functie neergelegd. Het is nauwelijks voorstelbaar dat het wijzigen van staatkundige verhoudingen door een demissionair kabinet kan worden afgehandeld. Betekent dit dat Curacao en de andere eilanden moeten wachten tot na de verkiezingen en kabinetsformatie in Nederland? En wat als gekozen wordt voor een zogenaamd rompkabinet?

We gaan maar snel voetballen.

Kwartfinale #01: Duitsland-Argentinie 1-1 (Duitsland wint na strafschoppen, 4-2)

Ondanks een vrije ochtend arriveerde ik toch net te laat voor het beginsignaal. Om tien uur gingen Luchiano (8) en ik namelijk nog wat dingen doen. Het was overal enorm druk. Bij de benzinepomp, bij de bank, bij Mangusa, bij Goisco en tussendoor werd ik diverse keren vanuit het werk gebeld.

"Wat doen al die luie varkens toch op straat, laat ze gaan werken", mopperde ik tegen mijzelf. Dat vond Luchiano ook. "Maar wat doen wij zelf dan hier?", vroeg ik hem. "Dat is anders, wij hebben een baby. Ik denk niet dat al die mensen ook een baby hebben." Tevreden met het nieuw gevonden argument reden wij vrolijk verder.


Duitsland dankzij penalties (4-2) verder tegen Argentinie


De wedstrijd. Mooi was het allemaal niet, maar ik heb genoten van de vechtlust. De spelers gaven elkaar domweg geen tijd voor een mooie actie. Toen Argentinie in de 49e minuut via Ayala op voorsprong kwam dacht ik dat het gebeurd was. Ja, ondanks de faam van de Duitsers dat zij nooit opgeven.

Duitsland viel ook wel aan, maar echte kansen ontstonden niet. Aan de andere kant kregen de Argentijnen meer ruimte. Toen maakte de Argentijnse coach Josť Pekerman een grote fout. Niet alleen Dick Advocaat wisselt wel eens ongelukkig. Het niet inbrengen van aankomende superster Messi maar wel van Julio Ricardo Cruz kan niet anders dan een grote blunder genoemd worden. Zeker achteraf, haha.

Juist de balvaardige en snelle Messi had Duitsland de genadeklap kunnen toebrengen. Cruz deed heus zijn best, maar kon niet voorkomen dat kort nadat hij het veld betrad Miroslav Klose op een puike manier de 1-1 inkopte.

Lucy was voor Duitsland, ik wist het nog steeds niet. Tot het moment dat de ellendige Michael Ballack zich in het strafschopgebied liet vallen en net deed of hij hard in het gezicht was geraakt. Wat absoluut niet het geval was. Kort daarvoor kreeg Maxi RodrŪguez nog een gele kaart voor een vermeende Schwalbe, hij struikelde echt. Ballack kreeg hem niet en in ruil daarvoor was ik voor Argentinie.

Het gele kaartenbeleid begrijp ik sowieso niet meer. Voor heel gewone overtredingen wordt regelmatig een kaart uit de zak getoverd. Ook de spelers weten niet meer waar ze aan toe zijn.

In de verlenging werd niet gescoord en de partijen maakten zich op voor de penalties. Het is en blijft een loterij. Vooral toen Ballack achter de bal stond praatte ik mijzelf moed in: "Vaak zijn het de beste spelers die missen". Zelfs dat pleziertje was mij niet gegund, de ellendeling joeg de bal hard in de touwen. Grote held aan Duitse kant was echter keeper Jens Lehmann, vanaf nu Unsere Hand Gottes genoemd.

Daarmee zijn beide gekwalificeerde landen uit de zogenaamde Poule des Doods nu reeds uitgeschakeld. Was dat wellicht de ware voorspellende betekenis van die naam? Na afloop van Duitsland-Argentinie vond er nog een tweede ronde plaats in de vorm van een ordinaire knokpartij. Zie foto#1 en foto#2.

Kwartfinale #02: Italie-Oekraine 3-0

Op het moment dat ik er in ongeveer de 15e minuut van de tweede helft inviel stond Italie met 1-0 (Zambrotta, 6) voor. Het was echter Oekraine dat een enorme tweevoudige kans kreeg. Geen van de twee schoten trof doel en even later maakte sluipmoordenaar Italie er 2-0 van.

Vervolgens kopte Oekraine op de deklat. Wederom waren het echter de Italianen die toesloegen. Met 3-0 was de match definitief beslist. De eerste halve finale is bekend: Duitsland-Italie.

In de Webloggers poule klimmen de deelnemers die Duitsland en Italie in de halve finales hebben gestaag naar boven. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement van de subpoules staan de Webloggers op een 37e plaats, nog steeds op pagina twee.

June 28, 2006

WK2006 19/31 Dinsdag 27 juni 2006

Achtste finale #07: Brazilie-Ghana 3-0

Bijzonder jammer was het dat op de negentiende dag van het wereldkampioenschap voetbal 2006 niet de Ghanezen in de vijfde minuut een voorsprong namen. Nu ontwikkelde de wedstrijd zich conform het model Ghana-Italie terwijl ik met veel meer plezier terugkijk op Ghana-Tsjechie.

Het is mooi voor Ronaldo dat hij met een knappe goal nu in zijn eentje het record in handen heeft van de voetballer met de meeste WK-doelpunten, 15 tot nu toe.

Om stipt twaalf uur was ik thuis en kon onder het genot van een kopje door Lucy zelfgemaakte groentensoep met tabasco naar de tweede helft kijken. Ghana speelde niet slecht, was continue in de aanval en gedurende 55% van de tijd in balbezit.

Maar sjonge, jonge, jonge, wat schieten die Ghanezen slecht.

Brazilie liet slechts bij vlagen zijn samba-voetbal zien, bijvoorbeeld met dat magistrale hakje van Ronaldinho. Pas op het allerlaatst toen Ghana echt niet meer in zijn kansen geloofde sneden de Brazilianen door de Ghanese defensie als een heet mes door warme roomboter. Over de volle 90 minuten gezien is 3-0 echter geflatteerd.

Nu het laatste Afrikaanse team naar huis mag blijven louter teams uit Europa en Zuid-Amerika over bij de laatste 16. Voor de zekerheid heb ik snel nagekeken of Oekraine echt niet in Azie ligt en dat is niet het geval.

Nostradamus

"Aan het eind van de zesde maand van 2006 zal de Koning van Spanje met zijn leger de PyreneeŽn overtrekken. Op de vlakten van Centraal-Europa zullen de legioenen van BeŽlzebub hem opwachten. De schurken zullen verslagen en vernietigd worden, en de Heilige Graal zal met de triomferende Koning terugkeren naar Spanje".

Aldus Nostradamus (1503-1566). Volgens de meest geciteerde interpretatie van deze voorspelling heeft Nostradamus het volgende bedoeld: "Koning Juan Carlos zal de wedstrijden van de Spaanse selectie op het WK in Duitsland bijwonen en terugkeren met de Wereldbeker".

Achtste finale #08: Spanje-Frankrijk 1-3

Ik ben een groot fan van de Spaanse taal, de Spaanse cultuur en dus het Spaanse voetbal. Aangezien een goede positie in de voetbalpoule ook belangrijk is kon ik echter beter voor Frankrijk zijn.

Na 45 minuten was het 1-1. De tweede helft bekeek ik in de Ennia-kantine. Verbazingwekkend weinig mensen bleken interesse voor deze topper op papier te hebben, we zaten er met zijn drieŽn.

Het was geen onaardige match. Frankrijk oogde aanzienlijk frisser dan in de groepswedstrijden. Vooral de 23-jarige Franck Ribťry wervelde over het veld. Toch leek het treffen op een verlenging af te stevenen.

Het was de 82e minuut. Er kwam een lange bal richting Thierry Henry. Zij aan zij met de Spaanse verdediger Carles Puyol sprintte hij richting de zijlijn. Er volgde een clash en de Fransman stortte ter aarde, zijn gezicht met zijn handen bedekkend.

"Een elleboogstoot!", riepen de commentatoren. In de herhaling bleek er niets aan de hand te zijn. Wellicht raakte Puyol zijn tegenstander, maar dan was het ergens om en nabij de borst. De scheidsrechter trapte erin, gaf Puyol een gele kaart en Frankrijk een vrije trap.

Uit die vrije trap maakte Vieira 2-1. Met de moed der wanhoop drong Spanje aan, maar de Fransen waren niet van zins hun kwartfinaleplaats op te geven. In de blessuretijd ging Zidane er plotseling in zijn eentje vandoor.

En ook deze man die in eerdere wedstrijden door velen inclusief mijzelf was afgeschreven bleek als herboren. Hij speelde twee man uit en joeg de bal links van de keeper in de touwen. De Spanjaarden mogen zonder Graal terug over de PyreneeŽn.

Nostradamus krabt zich achter de oren. Toch hoeft hij niet te wanhopen. Zijn aanhangers kunnen aanvoeren dat niet de voorspelling maar de interpretatie fout was. Met een dergelijke verdediging komen anderen ook telkens weg.

Twee dagen geen voetbal, het lijkt wel vakantie.

Tot slot de voetbalpoule, wij naderen de beslissende fase. In het algemeen klassement staan de Webloggers op een 46e plaats, nog net op pagina twee. Vervolgens de stand in de subpoule. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

June 27, 2006

WK2006 18/31 Maandag 26 juni 2006

Achtste finale #05: Italie-Australie 1-0

De eerste helft heb ik aan mij voorbij moeten laten gaan, maar bij aanvang van de tweede om twaalf uur 's middags was ik thuis. Met een half oog naar Diana en een half oog naar de televisie, feitelijk had ik nog een heel oog over, zag ik tot mijn verbazing dat nota bene Australie het spel moest maken. Okay, de Italianen hadden met de rode kaart voor Marco Materazzi een excuus en grepen dat met 22 handen aan.

Uit de wedstrijdstatistieken blijkt dat Italie 41% balbezit had en Australie 59%. Verbazingwekkende cijfers. Zo nu en dan kwamen de Aussies gevaarlijk voor het doel van Gianluigi Buffon. Een keer een rare stuiterbal en het is gebeurd. En dan is daar in de 95e minuut sluipmoordenaar Italie. Fabio Grosso dringt het strafschopgebied binnen en omspeelt Lucas Neill die al op de grond ligt. De man maakt geen enkele trappende beweging maar ligt wel in de weg.

Grosso laat zich over de ongelukkige in-de-weg-ligger vallen en verdient daarmee een penalty die door Francesco Totti koelbloedig wordt benut. Men ziet het steeds vaker in het hedendaagse voetbal. Iemand maakt een actie, tracht vervolgens door de tegenstander heen te lopen en krijgt de vrije trap mee. Hoe luidt de regel hieromtrent?

Guus en zijn mannen mogen naar huis, waar dat ook moge zijn.

Achtste finale #06: Zwitserland-Oekraine 0-0 (0-3 na strafschoppen)

Deze wedstrijd heb ik gemist op de afsluitende penalty-serie na. Oekraine mist, Zwitserland mist, Oekraine scoort, Zwitersland mist, Oekraine scoort, Zwitserland mist en dan is het afgelopen. Na 90 minuten spelen, een half uur verlengen en drie penalties nog niet kunnen scoren, het is een hele prestatie.

Nederland heeft een beroerde historie wat betreft beslissingen door strafschoppen. In 2004 wonnen we eindelijk weer eens na penalties, van Zweden. De Zwitsers kunnen we ook wel hebben. Is er er wellicht een relatie met de eerste letter van de naam van het land?

Oekraine is een verhaal apart. Na de 4-0 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Spanje bijna afgeschreven en nu de kwartfinales binnengeslopen. Of men vrijdag tegen Italie voor een verrassing kan zorgen?

Tot slot de voetbalpoule. In het algemeen klassement staan de Webloggers op een 41e plaats, nog steeds op pagina twee. Intern is de situatie zich aan het stabiliseren. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

June 26, 2006

WK2006 17/31 Zondag 25 juni 2006

Nog steeds verkeert (bijna) alles wat Nederland is in lichte shocktoestand na de emotionele gebeurtenissen op de zeventiende dag van het WK2006. Het is het beste er niet te veel woorden meer aan vuil te maken.

Achtste finale #03: Engeland-Ecuador 1-0

Een slaapverwekkende wedstrijd, daar is alles mee gezegd. Gelukkig krulde Beckham een vrije trap in de linkerhoek van het doel, anders hadden we ook nog eens een half uur verlengen voor onze kiezen gehad.

Luchiano in Landhuis Pannekoek, de derde en laatste dag

Het loopt tegen een uur 's middags. Lucy en Diana gaan mee naar Landhuis Pannekoek om Luchiano (8) op te halen van zijn karatekamp. Na wat ik zaterdagmiddag heb gezien maak ik me geen zorgen meer. Om kwart voor twee draai ik de donkerblauwe Toyota zonder moon-/sunroof het parkeerterrein van Landhuis Pannekoek op.

Lucy showt trots Diana aan kinderen in Landhuis Pannekoek, 23-25 juni 2006. Klik voor groter/sluiten.Lucy bestuurt de EvenFlow-Hummer met Diana erin. Bij het tot dojo omgebouwde open gebouwtje stoppen we om te kijken of Luchiano daar aan het spelen is.

Al snel verzamelt zich een aantal kinderen rondom Diana. Kinderen houden van baby's, waarschijnlijk uit verbazing dat er nog iets kleiners bestaat dan zij zelf.

"Ik hoor Luchiano lachen", roept Lucy en zij loopt naar binnen waar de bedden staan. Even later begroet Luchiano mij. Hij vraagt meteen of ik de GameBoy en de Yu-Gi-Oh kaarten heb meegebracht. Snel gaat hij ermee naar binnen om ze aan zijn speelmaatjes te laten zien.

Lucy en ik maken een ommetje door het Landhuis. Ik schiet wat foto's van Diana. De meeste mensen blijken al te zijn vertrokken. Dudley Josepa, wereldkampioen karate in 1988, zegt dat Luchiano's leraar Anthony Leito zich verontschuldigt dat hij er niet is. Hij is de matten aan het terugbrengen. Dudley Josepa is oprichter en voorzitter van CUMAFE (Curacao Martial-Arts Federation). Ik complimenteer hem met de uitstekende organisatie en het vele werk dat hiervoor door vrijwilligers is verzet.

Het wordt tijd om te vertrekken. Ik roep Luchiano, maar deze heeft nog helemaal geen zin om weg te gaan. Na even onderhandelen krijgt hij tien minuten extra. Na afloop van het ultimatum gaat hij met lichte tegenzin mee. Een beter bewijs dat hij zich prima vermaakt heeft is er niet.

Thuis is Luchiano nog steeds helemaal vol van het kamp en van wat hij geleerd heeft. Hij trekt meteen zijn karatepak aan en laat enkele indrukwekkende (triple mawashi geri) technieken zien. DŤ wedstrijd staat echter op punt van beginnen...

Achtste finale #04: Nederland-Portugal 0-1

Tja. In veel opzichten lijkt de wedstrijd op het duel dat beide landen in de halve finale van het EK2004 tegen elkaar speelden. Portugal voetbalt net iets beter. Bij Nederland is de handelingssnelheid te laag en evenals twee jaar geleden ligt Arjen Robben volledig aan de ketting bij de weergaloze Miguel. Deze nummer 13 weegt slechts 64 kilo, bijna niet te geloven als men de krachtpatser in actie ziet.

Afijn, we weten allemaal hoe het afgelopen is, met 9 tegen 9. Het positieve is dat Nederland ervoor gevochten heeft, als leeuwen. Op Curacao knalt na het laatste fluitsignaal het vuurwerk, afgestoken door de grote Portugese kolonie alhier.

De deelnemers aan de Webloggers poule blijken tamelijk realistisch te zijn. Een meerderheid heeft Portugal door laten gaan. Derhalve is er niet veel veranderd in de stand. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement zakken we naar de 41e plaats, nog net op pagina twee.

June 25, 2006

Kut van de klotenbok

Alles heb ik eraan gedaan.
Atoombommen op Portugal.
Figo, de gore paardenvijg, de smerige koeienvlaai.
Dood aan Deco.
Het heeft niet mogen baten, we liggen eruit.
Maar het is wel goed voor mijn voetbalpoule voorspellingen.

(Het ergste is nog dat Lucy mijn uitspattingen op film heeft vastgelegd)

WK2006 16/31 Zaterdag 24 juni 2006

Achtste finale #01: Duitsland-Zweden 2-0

Zaterdagmorgen, de zestiende dag van het WK2006. Om tien uur zat ik er helemaal klaar voor. De eerste achtste finalewedstrijd stond op het punt van beginnen, maar hij begon niet. Na wat speurwerk blijken de ochtendwedstrijden tegenwoordig om elf uur te beginnen.

Het is wel zaak om de televisie op tijd in te schakelen, want voor men het weet heeft het reeds doelpunten geregend. Zweden bevond zich nog in een soort van Trinidad & Tobago atmosphere en wilde rustig warmdraaien. Een Duitse witte tornado stormde over de onthutste Ikea-leveranciers heen.

Binnen 12 minuten zorgde Lukas Podolski op aangeven van Klose hoogstpersoonlijk voor 2-0. Zoals de Argentijnse aanvaller Batistuta vroeger Batigol werd genoemd voorspelde ik een kop met Pogolski van de tenminste qua kopteksten toch inventieve Bildzeitung. Het mocht niet zo zijn. Het Poldi-Goldi-Gala dat nu uit de bus kwam rollen klinkt mij tamelijk mietjesachtig in de oren.

Dat laatste past wel goed bij de minder geslaagde actie van Podolski waarbij hij de scheidsrechter goedkeurend op de rug klopt als deze Lucic met een tweede gele kaart het veld uit stuurt. Een scheidsrechter die dat uit het veld sturen doet met een even sadistisch lachje als Jack Nicholson in The Shining. Vreemde gozer.

Wat is de Allianz Arena in MŁnchen trouwens een prachtig stadion. Op dit moment ken ik geen mooier. Vooral vanuit het perspectief van de spelers met de blik naar de hoeken van het stadion, bijzonder indrukwekkend.
Foto's: 1, 2, 3.

Wat viel verder op?

Ten eerste dat het duidelijk niet de dag van de Zweden was. Eerst met 2-0 achter, vervolgens met tien man verder en tenslotte vroeg in de tweede helft een penalty verknallen (Larsson). Ja, dan weet men direct dat het er niet inzit die dag.

Ten tweede dat de Duitsers enorm goed schieten. Het aantal schoten op doel was bijzonder hoog. Frings en Ballack zijn de onbetwiste scherpschutters, maar ook Klose en Podolski kunnen er wat van. Het doet mij denken aan de Sovjet-Unie in 1986.

Luchiano in Landhuis Pannekoek, de tweede dag

Luchiano en Eduard zijn aan het kaarten (Yu-Gi-Oh!) in Landhuis Pannekoek, 23-25 juni 2006. Klik voor groter/sluiten.Meteen na afloop van de match reed ik naar Landhuis Pannekoek om met eigen ogen te zien hoe het Luchiano (8) verging. Als ouder is men toch ietwat bezorgd. Bij het Landhuis kwam ik al vlug Anthony tegen. "We hebben de eerste dag overleefd", zei hij. Dat klonk hoopgevend.

Ik slenterde naar het tot dojo omgebouwde gebouwtje. Diverse kinderen waren er aan het voetballen. Plotseling hoorde ik Luchiano: "Papa!" Blij kwam hij aanrennen en even later gingen we naar het slaapvertrek.

Daar zat hij boven op bed met Eduard Yu-Gi-Oh! te spelen. Aan alles kon ik merken dat Luchiano het erg goed naar zijn zin had.

Hij vertelde dat ze 's morgen om half zes met een bel wakker waren gemaakt en meteen rondjes rondom het Landhuis moesten lopen, ook bergop.

Om een uur of elf begon de karate-training die ongeveer anderhalf uur duurde. Hij vond het allemaal prachtig. Ook dat de meisjes 's nachts langs waren geweest en de jongens nat hadden gegooid. Ja, zelfs dat enkele dekselse teenagers tandpasta op zijn gezicht hadden gesmeerd.

Een dolle boel, daar in Landhuis Pannekoek. We maakten een paar foto's:

Toen ik aan Luchiano vroeg of hij even met zijn moeder wilde telefoneren antwoordde hij bevestigend. Het eerste dat hij tegen haar zei: "Hoe is het met Diana?" Dat was erg leuk om te horen.

We kletsten nog wat, maar Luchiano wilde eigenlijk alweer doorgaan met het Yu-Gi-Oh spel. Ik vond het al lang best en nam na een minuut of 20 afscheid. Opgelucht dat hij het kamp niet alleen overleeft maar zich zelfs goed vermaakt reed ik het hele eind weer terug. Ruim op tijd voor de volgende match.

Achtste finale #02: Argentinie-Mexico 1-1 (2-1 na verlenging)

Die match ging tussen Argentinie en Mexico. In de groepswedstrijden heeft Argentinie van alle landen de sterkste indruk gemaakt. Mexico kwalificeerde zich enigszins gelukkig omdat Angola geen korte metten met Iran wist te maken.

Het begin van de wedstrijd was sensationeel en wervelend. Na 9 (!) minuten stond het al 1-1. Alle tot nu toe in de officiŽle speeltijd gescoorde doelpunten van de achtste finales zijn in het eerste kwartier gevallen. Laat Marco van Basten dit zijn selectie goed inprenten voor de wedstrijd van zondag tegen Portugal.

De eerste helft bleef van uitstekend nivo. In de tweede zakte het tempo en bleek het steeds moeilijker voor de Argentijnen om openingen te vinden, ook toen de geniale Messi het veld in kwam. Langzaam maar zeker werd Mexico zelfs iets brutaler. Met 1-1 eindigde de wedstrijd.

In het begin van de verlenging was Mexico wederom sterker, maar nu scoorde Maxi RodrŪguez met een werkelijk schitterend doelpunt de 2-1 voor Argentinie. Voor wie het doelpunt niet heeft gezien, het leek een beetje op de goal die Van Basten maakte in de finale van het Europees Kampioenschap 1988 tegen de Sovjet-Unie. Een beetje.

Na het laatste fluitsignaal waren de Argentijnen opgelucht. Het was bepaald geen overtuigende performance. Maar wat een kwartfinale staat er nu reeds op het programma met Duitsland-Argentinie.

Tot slot de voetbalpoule. Deze keer geen grote verrassingen, de meeste mensen hebben Duitsland en Argentinie wel door laten gaan. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement staan we op een 32e plaats, op pagina twee dus.

June 24, 2006

WK2006 15/31 Vrijdag 23 juni 2006

Op dag vijftien vonden de laatste groepswedstrijden van het WK2006 plaats. Om tien uur gingen de wedstrijden in groep H van start. Spanje won met 1-0 van Saudi-Arabie en kwalificeerde zich met de volle 9 punten voor de achtste finales. Tegelijkertijd won ook Oekraine zijn laatste match dankzij een penalty met 1-0 van Tunesie.

Twee observaties. Ten eerste verloor Oekraine zijn eerste duel met 4-0 tegen Spanje en werd door menigeen opgegeven. Wat een contrast toch met de 3-0 zege van Tsjechie tegen de USA. Ten tweede wordt Oekraine beloond met een achtste finale tegen Zwitserland. Geen eenvoudige opgave, maar groepswinnaar Spanje mag aantreden tegen Frankrijk. Daar zijn de Spanjaarden niet blij mee. En de Fransen trouwens ook niet.

Bovenstaande wedstrijden heb ik zelf niet gezien, die van 's middags wel. Zowel Frankrijk-Togo als Zwitserland tegen Zuid-Korea waren van belang, immers behalve Togo had ieder land nog kans op plaatsing. Het betekende regelmatig zappen en daardoor bijna alle doelpunten missen.

De Fransen hadden relatief de eenvoudigste opgave, winnen van het reeds uitgeschakelde Togo. Maar wat ging het weer moeizaam. Zidane zat op de bank en de in zijn plaats spelende David Trťzťguet liep zich de longen uit het lijf en was veel aan de bal, maar zijn balcontacten waren over het algemeen ongelukkig.

Op het andere kanaal speelden de Zwitsers fris. Ze kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong door de sterke Senderos. Met een 0-0 bij Frankrijk-Togo zou Zuid-Korea toch geplaatst zijn. Dit was echter teveel eer voor de kleurloze Aziaten. In de tweede helft brak Vieira de ban en 6 minuten later volgde Henry zijn voorbeeld: 2-0.

Luchiano in zijn nieuwe karatepak op Landhuis Pannekoek, 23-25 juni 2006. Klik voor groter/sluiten.Nu moest Zuid-Korea plotseling winnen, hetgeen niet gemakkelijk is als men vanaf de 23e minuut achterstaat. Het werd nog erger. In de 77e minuut scoorde Frei vanuit vermeende buitenspelpositie de beslissende 2-0. Hiermee was het lot van Zuid-Korea bezegeld.

Het loopt tegen vijven, tijd voor actie. Luchiano (8) heeft dit weekend karate-kamp. Tussen vijf en zes worden ongeveer 100 karateka's verwacht op Landhuis Pannekoek, gelegen op de weg naar Soto. Lucy heeft de koffer reeds ingepakt. Luchiano en ik beginnen aan onze reis van ruim 30 kilometer. Het is goed voor de Toyota om eens lange trajecten te rijden en tevens gunstig voor het gemiddelde benzineverbruik.

Om kwart voor zes arriveren we bij Landhuis Pannekoek. We zijn een van de eersten. Een overdekt open gebouw is ingericht als oefenruimte. De matten liggen al klaar en een paar jongens zijn er aan het voetballen. Luchiano kiest zijn bed uit en we maken het op. Ik adviseer hem om niet het bovenste smalle stapelbed te kiezen in verband met het risico van eruit vallen.

Ik loop een rondje rondom het Landhuis dat in de kunuku staat. Speciaal voor Boutie maak ik een foto van het ruige landschap en van een geit. Graag gedaan, Boutie!

Luchiano moet een beetje wennen. Het ene moment kletst hij volop, dan weer kijkt hij naar de voetballende jongens en soms komt hij bij mij zitten en vraagt of ik alsjeblieft ook blijf. Er blinken een paar tranen in zijn ogen.

Meer en meer mensen arriveren in het Landhuis, waaronder Luchiano's leraar Anthony Leito. Deze roept mij. Bij zijn auto aangekomen blijkt tot mijn verrassing dat de karatepakken zijn gearriveerd. Tot dusverre heeft Luchiano de lessen in korte broek en t-shirt gevolgd en dat is een stuk minder leuk. Een stoot geven met een karatepak aan levert een soort van zoef-geluid op dat doet denken aan Michael Jackson in zijn goede tijden.

Als ik het pak aan Luchiano geef is hij dan ook dolblij. Het komt precies op tijd. Snel trekt hij het aan, het is iets aan de grote kant maar het ziet er stukken professioneler uit. Eigenlijk wil hij het niet meer uitdoen.

Om iets na zeven begint het programma. Als eerste wordt er een uurtje Tae-Bo gedaan. Ik blijf even kijken en zie dat Luchiano goed oplet en zijn best doet. Dan loop ik weg en ga naar huis in de hoop dat hij het een beetje leuk heeft. Het kamp duurt tot zondagmiddag drie uur.

Thuis is het zonder Luchiano een beetje vreemd gevoel voor Lucy en mij. Diana mist haar broertje nog niet bewust. Dan gaat tegen negen uur mijn telefoon. Ik schrik en neem hem snel op. Het is Luchiano. "Papa, ik moet poepen", zegt hij. Nu is het niet zo dat wij Luchiano hebben opgevoed dat hij waar hij ook is aan ons moet vragen of hij naar het toilet mag.

Neen, in het kader van de onderzoeken voor zijn buikklachten moeten we twee keer ontlasting bij het Medisch Laboratorium inleveren. Vrijdag is dat niet gelukt omdat hij niet kon poepen, maar na de Tae-Bo zijn de darmen kennelijk losgeschud. "Ga maar gewoon naar het toilet", antwoord ik. Die poep voor het Lab komt maandag wel.

Opgelucht hang ik op. Luchiano's stem klonk namelijk enthousiast. Zaterdag na Duitsland-Zweden gaan we een kijkje nemen op Landhuis Pannekoek.

Duitsland-Zweden begint over 38 minuten. Snel even de stand van zaken in de Webloggers poule. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement staan we gedeeld 26e, op pagina twee dus.

June 23, 2006

WK2006 14/31 Donderdag 22 juni 2006

Op de veertiende dag van het wereldkampioenschap voetbal viel de beslissing in de groepen E en F. 's Morgens verloor Tsjechie met 0-2 van Italie. Menigeen bombardeerde de Tsjechen na hun indrukwekkende zege op de USA tot een van de kanshebbers. Na de groepswedstrijden mogen ze echter al naar huis.

Ghana won met enige moeite van de USA, het werd 2-1. Na de uitschakeling van Ivoorkust is Ghana een van mijn persoonlijke favorieten. Naast Brazilie en uiteraard Nederland. In hun wedstrijd tegen de Tsjechen maakten de Ghanezen dermate veel indruk op mij dat ik hoop dat zij in de achtste finales Brazilie het tournooi uitkicken. Wat een sensatie zou dat zijn.

Ronaldo evenaart record Gerd Mueller met 14 doelpunten gescoord op een wereldkampioenschapOver sensatie gesproken. De pik van Guus Hiddink lijkt inmiddels niet meer van goud maar van diamant. Tweemaal moesten de Aussies van een achterstand terugkomen tegen Kroatie. Vooral de tweede keer was dat het directe gevolg van een enorme blunder van keeper Kalac. Hiddink had Kalac speciaal opgesteld in plaats van vaste keeper Schwarzer omdat hij Kroatisch bloed heeft.

Gelukkig pakte het aan het eind goed uit. De kwalificatie voor de achtste finales levert Hiddink namelijk Ä 450.000 op. In totaal heeft hij sinds zijn aantreden in september 2005 als trainer van Australie reeds 1.3 miljoen euro verdiend.

Het reeds gekwalificeerde Brazilie speelde tegen Japan. De Japanners konden zich met een zege theoretisch nog plaatsen, maar winnen van Brazilie doet men niet zomaar. Verrassend namen de Aziaten een 1-0 voorsprong, nog voor rust was het echter weer gelijk.

Na rust kwamen de Brazilianen op toeren. Zelfs Ronaldo was scherp en scoorde twee keer. Daarmee evenaarde hij het record van Gerd MŁller met een totaal van 14 doelpunten op een wereldkampioenschap gescoord.

In de Webloggers poule verandert de stand dagelijks ingrijpend. Met de achtste finales in zicht zijn er vele extra punten te verdienen. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. Met de opmerking dat dit de stand van donderdag is en al lang niet meer actueel. In het algemeen klassement stonden we donderdag op een verdienstelijke gedeelde 19e plaats, maar ook hier wordt hevig gezwalkt.

Deelnemers aan de Webloggers poule, vergeet vooral niet de uitslagen voor de achtste finales op tijd te voorspellen.

Ter afsluiting volgen voor de ware cijferfreaks de gegevens over de 14 door Ronaldo op een wereldkampioenschap gescoorde doelpunten:

01. WK 1998 Groepsfase BraziliŽ - Marokko 3-0 1-0 (9de min.)
02. WK 1998 1/8 finale BraziliŽ - Chili 4-1 3-0 (46ste min.)
03. WK 1998 1/8 finale BraziliŽ - Chili 4-1 4-1 (90ste min.)
04. WK 1998 1/2 finale BraziliŽ - Nederland 1-1 1-0 (46ste min.)
05. WK 2002 Groepsfase Costa Rica - BraziliŽ 2-5 0-1 (10de min.)
06. WK 2002 Groepsfase Costa Rica - BraziliŽ 2-5 0-2 (13de min.)
07. WK 2002 Groepsfase BraziliŽ - China 4-0 4-0 (55ste min.)
08. WK 2002 Groepsfase BraziliŽ - Turkije 2-1 1-1 (50ste min.)
09. WK 2002 1/8 finale BraziliŽ - BelgiŽ 2-0 2-0 (87ste min.)
10. WK 2002 1/2 finale BraziliŽ - Turkije 1-0 1-0 (46ste min.)
11. WK 2002 finale BraziliŽ - Duitsland 2-0 1-0 (67ste min.)
12. WK 2002 finale BraziliŽ - Duitsland 2-0 2-0 (79ste min.)
13. WK 2006 Groepsfase Japan - BraziliŽ 1-4 1-1 (45ste min.)
14. WK 2006 Groepsfase Japan - BraziliŽ 1-4 1-4 (81ste min.)

June 21, 2006

WK2006 13/31 Woensdag 21 juni 2006

Het wereldkampioenschap voetbal is deze twee dagen grotendeels aan mij voorbij gegaan. Dinsdag wegens het vertrek van Sugey en vandaag doordat ik 's morgens op pad was met klas 3B van de Marnix-school en er 's middags geen interessante wedstrijd op het programma stond.

Dat laatste is een tikkeltje gechargeerd, immers Argentinie-Nederland is potentieel een klapper. Maar niet als er niets op het spel staat. Even later wijzigde Bild de titel overigens. Een eerste of tweede plaats in de poule is mij om het even. Vanaf de achtste finales dient eenvoudigweg elke wedstrijd gewonnen te worden.

Argentinie-Nederland heb ik wel gezien en het moet me van het hart dat er in het Argentijnse elftal veel meer voetballend vermogen zit dan in het Nederlandse. Het is moeilijk in te zien hoe dit Oranje de finale moet halen laat staan winnen. Echter, de wonderen zijn de wereld nog niet uit om een variant te gebruiken van mijn lijfspreuk zeg nooit nooit.

Iets heel anders. Net lagen Diana en ik even samen op bed te kletsen, al was er sprake van eenrichtingsverkeer. Om de afstand iets te verkleinen besloot ik mijn bril af te zetten. Vervolgens bewoog ik mijn hoofd richting Diana. Daar schrok zij danig van en stak ontzet haar handen in de lucht

Sommige deelnemers aan de Webloggers poule uit www.voetbalpoules.nl hebben zich sinds gisteren ook flink in hun eten verslikt. Op het eerste gezicht zonder aanwijsbare reden zijn zij namelijk naar een plaats in de onderste regionen geduikeld. De reden hiervoor is het niet hebben ingevuld van de Extra Voorspellingen.

Dat is heel jammer. Deelnemers opgelet, reeds nu kunnen de uitslagen voor de achtste finales worden voorspeld. Althans voor de wedstrijden die al bekend zijn. Mijn tip, doe dit zo snel mogelijk.

Het puntentellingssysteem heeft het algemeen klassement flink door elkaar gehusseld. De Webloggers staan nu op een 52e plaats en daarmee op pagina drie. In de Webloggers poule staat niemand meer op de plaats waar hij voorheen stond. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

June 19, 2006

WK2006 11/31 Maandag 19 juni 2006

De elfde dag van het WK2006 brak aan met Zwitserland versus Togo. De laatste ontwikkeling met betrekking tot de premies van Togo is onder voorbehoud dat alle spelers Ä 50.000 ontvangen. Meer wordt het ook niet want Togo mag naar huis. In hoeverre de spelersstaking en het kortstondig zonder trainer zijn hieraan hebben bijgedragen zullen wij nooit weten. Feit is dat de Zwitsers na de 2-0 overwinning op Togo genoeg hebben aan een gelijkspel tegen Zuid-Korea om de achtste finales te halen.

De twee wedstrijden uit Poule-H waren vooral interessant vanuit het oogpunt van de wiskundige stelling Als A groter is dan B en B is groter dan C dan volgt daaruit dat A groter is dan C. Een stokpaardje, mijn excuses.

Door sommigen was Oekraine reeds afgeschreven na de zware 4-0 nederlaag tegen Spanje. Tegen Saudi-Arabie revancheerden de ex-Sovjets zich echter knap. Wederom werd het 4-0, ditmaal in het voordeel van Oekraine. In het eerste duel tegen Tunesie was Saudi-Arabie de sterkste. Pas in de laatste minuten kwamen de TunesiŽrs toen langszij.


Spanje maakt het spannend (slappe poging om Bild te immiteren)


Als Spanje veel sterker is dan Oekraine en Oekraine veel sterker dan Saudi-Arabie en Saudi-Arabie een beetje sterker dan Tunesie dan volgt daaruit dat Spanje ongelofelijk veel sterker moet zijn dan Tunesie. Bij voetbaluitslagen gelden echter andere wetten. Tot de 71e minuut leidde Tunesie met 1-0, een sensatie hing in de lucht.

Eendrachtige samenwerking tussen oud vertegenwoordigd door Raul met zijn bijna 29 en jong met als representant Fernando Torres van net 18 bezegelde het lot van Tunesie. De begrippen oud en jong zijn overigens relatief. Geen Spanjaard die erom maalt, de achtste finales zijn veiliggesteld.

De top-5 van de Webloggers heeft her en der wat steekjes laten vallen. Zo is het niet voor iedereen goed om vlak voor het begin van een wedstrijd de voorspelling nog te wijzigen. Camarados? Het gevolg is dat we zijn teruggevallen naar de 27e plaats, maar dan wel ongedeeld. Dat is ook voor het eerst. Ondanks dat de 27e plaats zich op pagina twee bevindt toch maar een screenprint.

Binnen de poule blijft het interessant. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

WK2006 10/31 Zondag 18 juni 2006

Zondag vaderdag, de tiende dag van het wereldkampioenschap startte met Kroatie-Japan. Niet direct een A-wedstrijd qua interessantheid, maar ondanks de 0-0 eindstand was het leuk om naar te kijken.

Om twaalf uur ging iedereen er goed voor zitten. De tweede game van Brazilie stond op het programma, ditmaal tegen het verrassende Australie van Guus Hiddink. De Venezolaanse commentatoren deden er alles aan om ons te laten geloven dat Brazilie deze keer wel swingde. Naarmate de wedstrijd vorderde lukte dat steeds minder goed.

Australie beviel mij een stuk beter. Ze verdedigden gegroepeerd en kwamen er af en toe bijzonder gevaarlijk uit, vooral met invaller Marco Bresciano. De 2-0 voor Brazilie was geflatteerd, ook al had Kaka aan het eind de 3-0 nog op zijn schoen. Als Australie in zijn laatste poule-wedstrijd gelijkspeelt tegen Kroatie zit men praktisch in de achtste finales.

Op zondag 18 juni ging Diana voor het eerst naar Mambo Beach. Klik voor groter/sluiten.Nog moeizamer dan Brazilie komt Frankrijk op gang. Vanuit het gehele Franse volk daalde een storm van kritiek neer op de nationale selectie na de wanprestatie tegen Zwitserland. Iedereen bemoeide zich ermee, ook oud-internationals. Het roer moest om, zoveel was duidelijk.

Zondag om drie uur mochten de Haantjes aantreden tegen het stugge Zuid-Korea van Dick Advocaat. De eerste tien minuten waren veelbelovend. Als jonge honden stortten de Fransen zich in de duels, zij liepen zich de benen uit het lijf. Ook Zinadine Zidane deed zijn uiterste best om kwiek over te komen. De inspanningen resulteerden in de negende minuut in een doelpunt van Thierry Henry.

Hierna was het gedaan met het schouwspel. De wedstrijd werd oervervelend. Zuid-Korea is echt het allersaaiste team van deze WK. Is het misschien zo dat zoals een hond op zijn baas gaat lijken (of andersom), een voetbalteam dat op zijn trainer gaat doen?

Het kan ook een bewust gekozen tactiek zijn om de tegenstander in slaap te sussen. Hoe dan ook, tot ontzetting van alles dat Frans spreekt stond het in de 81e minuut of daaromtrent ineens 1-1. Het was tevens de eindstand.

Uitschakeling dreigt wederom voor Frankrijk.

Om tien voor vijf was Frankrijk-Zuid Korea afgelopen. Meteen daarna wilden wij naar het strand. Een strandbezoek dat om twee redenen bijzonder was. Aanstaande dinsdag keert Sugey terug naar Santo Domingo, voor haar was het het laatste Happy Hour van haar vakantie. Diana ging daarentegen juist voor het eerst naar Mambo Beach. En ook voor Lucy was het de eerste keer sinds de geboorte van Diana.

Een baby meenemen naar het strand vergt iets meer voorbereiding en vooral spullen. Eigenlijk valt het allemaal best mee. We parkeerden de Evenflow-Hummer naast drie strandbedjes. Diana lag vredig rond te kijken dan wel te slapen. De muziek stoorde haar absoluut niet.

De aankomende Miss Universe poseerde gewillig voor een paar foto's, veel keus had ze daarbij overigens niet. Op een strandbedje, samen met Lucy & Sugey en met de zee op de achtergrond. Ze heeft overigens nog niet gezwommen. Lucy en Sugey zagen er kleurig uit.

Ook toen wij om zes uur verhuisden naar het tweede Happy Hour op Wet&Wild gedroeg Diana zich voorbeeldig. Ik teken ervoor dat dat over pakweg 16 jaar nog steeds het geval is.

Last but not least de voetbalpoule. De Webloggers zijn de Top-10 binnengestormd en staan op een gedeelde 9e plaats. Binnen de poule blijft het ook spannend. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

June 17, 2006

WK2006 09/31 Zaterdag 17 juni 2006

De negende dag. Door de vroege en tevens laatste karateles van Luchiano (8) dit seizoen is de ochtendwedstrijd tussen Portugal en Iran grotendeels aan mij voorbijgegaan. Ik had echt zin om eens wat in te lopen in de voetbalpoule en gezien een voorspelde 2-0 overwinning voor Portugal waren er mogelijkheden.

Ergens diep in de tweede helft benutte Cristiano Ronaldo een penalty en stond het daadwerkelijk 2-0. De reguliere speeltijd was voorbij, er werd drie minuten blessuretijd aangegeven. Na afloop van deze drie minuten, de scheidsrechter had de fluit reeds in de mond, scoorde Ronaldo een derde doelpunt voor Portugal.

Ik vloekte hardgrondig.

Tot mijn opluchting werd de goal afgekeurd en was het meteen einde wedstrijd. Tien punten in de knip voor CasaSpider. Later bleken het meteen de laatste van die dag te zijn.

Vlak voor het begin van Tsjechie-Ghana ging ik met Sugey op pad om dingen te kopen. Bij zowel Omni als Goisco was de wedstrijd op grote flatscreens te volgen. Na twee minuten had Ghana de score reeds geopend. We waren thuis toen de tweede helft begon. Een ongelofelijke tweede helft, de beste en anders toch de leukste van dit wereldkampioenschap.

Ghana verslaat Tsjechie met 2-0Op jacht naar de gelijkmaker schakelden de Tsjechen een tandje bij. Vrijwel ieder team komt in een dergelijke situatie onder zware druk te staan. Zo niet de Ghanezen. Zij bleven hun spel spelen en kwamen keer op keer in kansrijke positie voor het Tsjechische doel.

Ik durf er bij wijze van spreken wel een kratje bier op te zetten dat in de afgelopen 25 jaar nog nooit zoveel kansen tegen de Tsjechen in ťťn helft zijn gecreŽerd.

Helemaal nadat Ghana in de 65e minuut een penalty kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. De penalty belandde op de paal, maar ook deze tegenslag deerde de Ghanezen niet. Het hielp hierbij overigens wel dat Tsjechie zonder Ujfalusi met tien man verder moest. Waar Europese teams in een overtalsituatie veelvuldig gas terugnemen leek Ghana er juist wel een schepje bovenop te doen.

Tsjechie had er niet van terug. Ze probeerden alles, vooral Pavel Nedved en Thomas Rosicky met lange rushes die in schoonheid stierven. Aan de andere kant bleef het kansen regenen. Acht minuten voor tijd velde Muntari het definitieve vonnis. Met 0-2 kwamen de Tsjechen er nog genadig vanaf.

Ook het andere team in dezelfde poule dat in zijn eerste wedstrijd teleurstelde was herboren. Verrassend dwongen de Verenigde Staten tegen Italie een verdienstelijk 1-1 gelijkspel af. Hierbij had men wel de hulp van een Italiaanse verdediger nodig die een ongevaarlijke voorzet in eigen doel deed belanden.

Vermeldenswaardig is dat het een harde wedstrijd was waarin drie rode kaarten vielen, een voor Italie en twee voor de USA. Direct na afloop kleedden Luchiano en ik Diana aan, zochten alle benodigde spullen bij elkaar en reden naar Punda. De dames Lucy en Sugey lieten nog even op zich wachten, ze waren wederom enorm druk met het uitbreiden van hun gardarobes.

In de voetbalpoule hebben de Webloggers een klein sprongetje voorwaarts gemaakt. We staan op een gedeelde 19e plaats, nu gaan we richting medailles. Door de vreemde uitslagen zijn er feitelijk niet zoveel punten gehaald door de meeste Webloggers. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

Morgen Guus tegen Brazilie.

June 16, 2006

WK2006 08/31 Vrijdag 16 juni 2006

Het wereldkampioenschap voetbal hakt er fysiek in. Niet alleen bij de spelers maar ook bij mij. Anderhalf uur slaap minder en vier Polar meer per etmaal, tel uit uw winst. De toenemende vermoeidheid gecombineerd met een wedstrijd van het Nederlands Elftal op dag acht was reden genoeg een dagje vrij te nemen.

Normaliter gaat de wekker ook op een vrije dag om zes uur af. Immers, Luchiano (8) moet naar school gebracht worden. Nog erger is dat hij mij om kwart over twaalf bij de poort van de Marnix-school verwacht, als Nederland net een kwartier op weg is tegen Ivoorkust. Een regelrecht horrorscenario.

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Het is werkelijk ongelofelijk toevallig, maar Luchiano was vrijdagmorgen ietwat ziekjes. Gelukkig ben ik zelf paranoÔde begaafd en voelde dit de avond ervoor aankomen. Derhalve was de wekker reeds uitgezet. Vraag mij niet hoe dit allemaal kan, er is duidelijk meer tussen hemel en aarde.

Mooi, om negen uur dampte de koffie en opende Argentinie tegen Servie-Montenegro. Zondag speelde Nederland nog een moeilijke wedstrijd tegen de voormalige Joegoslaven. De tactiek van Servie-Montenegro bleek onveranderd, Koroman vroeg om gele kaarten (maar kreeg er deze keer geen) en Kezman gleed uit.

Het verschil werd gemaakt door de Argentijnen. Vooral de aanval voorafgaand aan het tweede doelpunt door Cambiasso was magistraal. Het was een indrukwekkende demonstratie van het land dat de bakermat van de Tango is. Met een 6-0 overwinning maakten de Argentijnen goulash shaslik van Servie-Montenegro. Vooruitlopend op de zaken mag Nederland bijzonder blij zijn dat het onderlinge duel aanstaande woensdag er feitelijk niet meer toe doet.

Nederland viert 2-1 overwinning op Ivoorkust. Hard gewerkt, maar zij waren beter...Twaalf uur lokale tijd op Curacao, Nederland-Ivoorkust. Een vooral spannende wedstrijd. Gedurende het eerste halve uur biedt Nederland goed partij en komt enigszins geflatteerd op een 2-0 voorsprong. Dan komen de Ivorianen, ja ze moeten ook wel. Bij een 2-1 stand gaan de heren theedrinken.

De thee doet de Ivorianen meer goed dan onze landgenoten. Die komen er vrijwel niet meer aan te pas. Met name qua snelheid van handelen delven zij het onderspit tegen de beresterke Afrikanen. Ons middenveld met toch gerenommeerde namen wordt overlopen, ook het inbrengen van Landzaat en later Van der Vaart doet daar niets aan af.

Op het tandvlees en met een redding op de lijn door nota bene Man van de Wedstrijd Robin van Persie wordt het einde gehaald. De Venezolaanse commentatoren hebben medelijden met Ivoorkust. "Hadden zij in een andere poule gezeten, waren zij zeker doorgegaan".

Over een tijdje is de manier waarop vergeten maar het resultaat niet. Zo gaan die dingen. In de nabeschouwing heeft Cruijff nog een leuke verbastering: "Er werd op twee gedachtes gehinkeld".

Om twee uur hadden wij twee afspraken bij kinderarts Sonja Faries. Een voor Diana en een voor Luchiano, vanwege zijn buikklachten. Met Diana was alles in orde, zij groeit als kool. Luchiano krijgt wat onderzoekjes, de dokter vermoedt constipatie in de dikke darm en/of een bacterie.

Precies op tijd namelijk om drie uur waren we thuis voor Mexico-Angola. Lucy en Sugey gingen er even tussenuit en een paar minuten later begon Diana te huilen. Dat duurde ruim een uur. Toen vond ik het welletjes en belde de dames. Kort daarna waren ze thuis, kreeg Diana de borst en keerde de rust terug. Kort samengevat heb ik van de wedstrijd weinig gezien. Optisch oogde Mexico sterker, volgens Bild was het vooral een slappe vertoning.

In de voetbalpoule hebben de Webloggers zich krachtig geweerd. We staan weer op een uitstekende gedeelde 23e plaats, mijn complimenten. Dan de stand binnen de poule zelf. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. Geen commentaar verder.

O ja, Luchiano is op wonderbaarlijke wijze genezen. Dat ging eigenlijk al heel snel. Gek hŤ?

WK2006 07/31 Donderdag 15 juni 2006

De achtste dag van het wereldkampioenschap 2006 te Duitsland is aangebroken. Een ijzersterk Argentinie is bezig gehakt te maken van Servie-Montenegro. Een aanval over minstens vijf schijven in de 31e minuut die tot de 2-0 door Cambiasso leidde was met afstand de mooiste aanval van het tournooi tot dusverre. Op dit moment is het 5-0.

Terug naar de zevende dag. We beginnen met Ecuador-Costa Rica. Dankzij een simpele en verdiende 3-0 overwinning plaatsen zowel Ecuador als Duitsland zich voor de achtste finales. Daar zijn de Duitsers erg blij mee getuige hun Hurra.

De vraag die iedereen bezighoudt is of Don Leo's Beinhacker (5x geel) de stunt van de eerste wedstrijd tegen de Engelsen kunnen herhalen. Heel lang ziet het daarnaar uit. Sterker nog, Trinidad & Tobago krijgt een enorme kans. Uiteindelijk wordt de bal vlak voor de doellijn door een Engelse verdediger weggewerkt.

In de 84e minuut breekt Crouch de ban voor de Engelsen. Inclusief extra speeltijd heeft Trinidad het doel 180 minuten schoongehouden, wie had dat van tevoren durven voorspellen. Uiteindelijk wordt het ook nog 2-0 door Gerrard. Het is opvallend hoeveel doelpunten omstreeks de 90e minuut vallen. Daar wil ik wel eens statistieken van zien, een mooie uitdaging voor pak hem beet David Rietveld.

De derde wedstrijd van de dag gaat tussen Zweden en Paraguay. Beide teams hebben problemen om goede kansen te creŽren. Het laatste stuk van de tweede helft bekijken Nathaniel en ik in de Ennia-kantine. We zijn de enigen.

In de voetbalpoule had ik 's morgens iets ongebruikelijks gedaan, namelijk het wijzigen van twee voorspellingen. Reeds op de middelbare school leert men om bij multiple-choice toetsen een eens gegeven antwoord nooit meer te verbeteren. In de meeste gevallen verbetert men namelijk fout.

Ondanks die wetenschap heb ik Ecuador-Costa Rica van 0-1 naar 2-1 gewijzigd en Zweden-Paraguay van 1-1 naar 2-1. De komst van Elmander in de 85e minuut brengt nieuw animo bij de Zweden en niet geheel toevallig was het diezelfde Elmander die aan de basis stond van het Zweedse doelpunt, wederom gescoord vlak voor tijd.

Twee gelukkige mutaties dus voor de voetbalpoule. Dat was ook hard nodig, immers geheel tegen de verhouding in staat CasaSpider nog steeds op pagina twee. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. De Webloggers Poule is in het poule-klassement iets gezakt, naar de 32e plaats.

Nu snel verder kijken naar Argentinie-Servie Montenegro. Het is maar goed dat voetbal gehoorzaamt aan het De bal is rond principe en niet aan wiskundige wetten. Zoals deze bijvoorbeeld. Als A groter is dan B en B groter dan C dan volgt daaruit dat A groter is dan C.

Gezien het gemak waarmee Argentinie over de Serviers heenwalst mag men bovengenoemde stelling eens loslaten op Nederland-Ivoorkust die over anderhalf uur begint.

June 14, 2006

WK2006 06/31 Woensdag 14 juni 2006

De zesde dag. Een dag die niet zo goed begon want juffrouw Margriet belde om acht minuten voor acht. Luchiano (8) voelde zich niet lekker, zag bleek en had flinke buikpijn. Snel ging ik hem halen. Hij zat naast juffrouw Margriet buiten op het bankje voor het klaslokaal en had nog steeds veel buikpijn. We reden naar huis en ik legde hem op bed. De vraag is altijd wat men in een dergelijk geval moet doen, meteen naar de dokter of het even aankijken. Wij kozen voor het laatste.

Om negen uur stond er een aardige wedstrijd op het programma: Spanje-Oekraine. Rafa Zamora, onze man uit Valencia, is in gewone doen al geen toonbeeld van rust laat staan als Spanje aan de bak moet. Gelukkig voor hem scoorden zijn landgenoten snel en liepen feitelijk over de Oekrainers heen. Wat een debacle voor laatstgenoemden. Als de wedstrijden spannend worden kunnen we nog veel plezier aan Rafa beleven, ware het niet dat hij aanstaande vrijdag naar de Dominicaanse Republiek emigreert.

Deze vrouwelijke fan van Brazilie oogt aanmerkelijk fitter dan sommige selectie-spelers. Klik voor groter/sluiten.Voorspellingen CasaSpider komen zelden uit

Vrijwel gelijktijdig komen een email en een SMS binnen, gevolgd door een rinkelende telefoon. Het is half twaalf lokale tijd op Curacao zeg maar half zes in Nederland. "Oui, ici met Roger Lemerre. Praat iek met CasaSpider?"

Roger Lemerre kent mij maar waar ken ik in vredesnaam Roger Lemerre van? Met de hoorn in de ene hand tik ik met de andere zijn naam in Google in en stuit op de volgende info. Roger Lemerre is de in Frankrijk geboren, maar daar kan hij ook niets aan doen, bondscoach van Tunesie.

Er gaat mij een lichtje branden.

Lemerre vervolgt: "Ja monsieur CasaSpider, iek heb gezien dat u Tunesie met 2-1 heeft laten winnen in de voetbalpoule. Daar ben iek niet zo blij mee, want bijna altijd gebeurt het omgekeerde van wat u voorspelt. Ies het mogelijk dat u de uitslag verandert in 2-1 voor Saudi-Arabie? Dan maken wij namelijk nog een kans."

Er valt wat voor het standpunt van meneer Lemerre te zeggen, toch wimpel ik hem beleefd af. Tunesie opent de score. In de 56e minuut maakt Saudi-Arabie gelijk. Zes minuten voor tijd geschiedt het onheil, de Saudi's komen op voorsprong.

Ik hoor Roger Lemerre virtueel wenen.

Tot mijn verbazing wordt in de 92e minuut de eindstand door Radhi Jaidi op 2-2 bepaald. Dat verzacht de pijn een beetje.

Laat me eens kijken, wat heb ik ook weer voorspeld voor Duitsland-Polen?

"Tringgg...Tringgg... Tringgg..."

Aha, 2-1 voor Duitsland. Daar zul je Klinsmann hebben.

Tot zover dit intermezzo. Toch schuilt er een kern van waarheid in, want Duitsland kon ondanks een overwicht lange tijd niet tot scoren komen. In de werkelijk allerlaatste minuut lukte het uiteindelijk wel hetgeen menigeen typisch Duits deed verzuchten. Ach, ten eerste zijn het de Polen maar en ten tweede scheelt het mij vijf punten in de voetbalpoule.

Over de voetbalpoule gesproken, het was geen onverdeeld gelukkige dag voor de Webloggers. Na de opmars van gisteren zijn we weer naar de tweede pagina verdrongen op een 27e plaats. In onze poule vonden kleine verschuivingen plaats. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

Hoe liep het af met Luchiano's buikpijn? 's Middags was hij weer aardig opgeknapt. Dat kwam goed uit want nu konden we om zes uur naar de extra karateles als voorbereiding op het Gele Band examen. De les duurde tot kwart voor acht en was intensief. Luchiano hield het zonder problemen vol en had nadien teveel energie om snel te gaan slapen.

De dag eindigde dus beter dan hij begon.

June 13, 2006

WK2006 05/31 Dinsdag 13 juni 2006

Eindelijk... de vijfde dag van het wereldkampioenschap voetbal is aangebroken. De dag dat Brazilie aantreedt. Het gonst en de spanning loopt op. Brazilie is tovenarij, het team waar alles om draait. Ieder ander team kan falen behalve Brazilie. We zullen zien.

De ochtendwedstrijd ging tussen het Zuid-Korea van Dick Advocaat tegen Togo van de zojuist weer opnieuw in dienst genomen Otto Pfister. Wat een klucht was (is?) dat met de winstpremies. Ik heb er weinig van gezien en schijn daarmee ook weinig gemist te hebben. Bij de 0-1 voor Togo dacht ik aan Dick Advocaat die in tegenstelling tot Guus bepaald geen gouden pik heeft. Gelukkig voor hem liep het anders en draaide Zuid-Korea de wedstrijd en daarmee Togo alsnog om.

Yoeri Mulder gaf Frankrijk-Zwitserland een vier terwijl de wedstrijd zelf eindigde zoals hij begonnen was. Van de tweede helft heb ik een half uur meegemaakt en het was inderdaad niet best. Dit Frankrijk oogt oud en moe, maar de schijn kan bedriegen. Het commentaar van Bild: "Die gurken ja wie vor vier Jahren".

's Middags ben ik sinds 1 juni bij Ennia gedetacheerd. Daar zijn de zaken rondom het WK uitstekend geregeld. Alle werknemers ontvingen een email dat er in de kantine voetbal mag worden gekeken. Voor zover de werkzaamheden het toelaten en de uren dienen uiteraard ingehaald te worden. Brazilie-Kroatie is een wedstrijd waar men graag later wat extra uren voor wil doorwerken en dus bevond ik mij stipt om 15:00 uur in de goedgevulde Ennia-kantine.


Brazilie verslaat verrassend stug Kroatie met 1-0 dankzij doelpunt van Kaka


Als men zich ergens teveel op verheugt valt het uiteindelijk vaak tegen. Helaas gold dat ook voor dit schouwspel en vooral de Brazilianen. De wil tot dartelen was er wel, maar sommige Brazilianen ogen oud (Emerson) of onbewegelijk (Ronaldo). Daar deed het op zich prachtige doelpunt van Kaka niets aan af. De Kroaten waren stug maar wisten zelf niet veel af te dwingen. Ik besloot gedurende de tweede helft gewoon te gaan werken. Vermeldenswaardig is het feit dat het de achtste opeenvolgende overwinning van Brazilie op een wereldkampioenschap was. Een heus record.

De voetbalpoule. Hierover is goed nieuws en slecht nieuws te melden. Het slechte nieuws is dat CasaSpider ergens in de onderste regionen van het tweede rijtje bungelt. Dat is niet gezellig maar wel onterecht. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

Het goede nieuws is dat wij een team zijn. Gimme a W, gimme a E, gimme a B etc. etc. wij zijn de Webloggers. Na vijf dagen staan wij op een zeer verdienstelijke gedeelde 20e plaats van niet minder dan 1835 teams. Laat dit een stimulans zijn om de speciale wedstrijden extra goed in de gaten te houden. Er zit nog meer in het vat.

Tot slot wil ik ťťn van de 45 deelnemers van de Webloggers Poule eruit lichten. Het betreft Cinner. Bij het bekijken van de resultaten na Zuid-Korea versus Togo was ik stomverbaasd. Cinner bleek de volle 20 punten te hebben behaald. Dat houdt in dat zij de uitslag exact goed voorspeld heeft en tevens de namen van de makers van het eerste doelpunt.

Cinner heeft dus daadwerkelijk de 2-1 overwinning voor Zuid-Korea voorspeld alsmede het openingsdoelpunt van Mohamed Kader voor Togo en de gelijkmaker van Chun-Soo Lee. Een simpele vraag: Cinner, waarom doe jij niet mee met de Staatsloterij, de Postcodeloterij of welke loterij dan ook? Vertel ons tenminste welke cijfers zondag in de lotto vallen!

Als allerlaatste het bericht waarin Klinsmann wordt opgeroepen om de Polen de oren te wassen.

June 12, 2006

WK2006 04/31 Maandag 12 juni 2006

De vierde dag van het wereldkampioenschap voetbal, de dag met voor mij de minste televisieminuten. Van Japan-Australie (1-3) zag ik nog geen vijf minuten en dat was achteraf bijzonder jammer. Van Tsjechie tegen de USA (3-0) mocht ik gedurende 20 minuten in de tweede helft genieten, van de Tsjechen dan toch. Van Italie-Ghana (2-0) werd de gehele tweede helft bekeken.

De quiz-vraag luidt derhalve: "Hoeveel minuten heeft CasaSpider vandaag naar de wedstrijden gekeken?"

Via het WK-journaal werd het ongelofelijke succes van gouden Guus Hiddink getoond. Het waren mooie beelden. Eerst de vuist na de 1-1, daarna het vreemde huppeldrafje richting zijn spelers bij de 2-1 en tenslotte toen Aloisi in de 92e minuut de bevrijdende 3-1 scoorde een act die Mart Smeets iets liet uitbrengen als: "Geef hem een gouden microfoon, Guus... of je Lee Towers ziet."

Volgens Youri Mulder was het gewoon geluk en waarschijnlijk heeft hij daar gelijk in. Toch bestaan er mensen die altijd geluk lijken te hebben dan wel het af schijnen te dwingen. Die mensen, als het mannen zijn tenminste, hebben een gouden pik. Guus Hiddink is zo'n man.

De Tsjechen waren ijzersterk maar dat verbaast weinigen. De Amerikanen speelden verzorgd, combineerden aardig en daarmee is alles gezegd. De beleving ontbrak of werd onmogelijk gemaakt door de Tsjechen. Een aderlating is het mogelijke einde van het tournooi voor Koller. Juist tegen de sterkere landen is de lange kale van grote waarde.

Italie-Ghana bekeek ik vanaf de tweede helft toen Italie reeds met 1-0 voorstond. Normaliter een excuus om niet of nauwelijks meer op de helft van de tegenstander te komen. Ghana had daar alle reden toe. Vreemd genoeg was het echter Italie dat de mogelijkheden creŽerde. Een enorme blunder van Kuffour maakte een einde aan de spanning.

Dat valt mij toch al op gedurende dit WK. Al jarenlang zijn de Afrikaanse landen bezig met een indrukwekkende inhaalrace ten opzichte van Europa en Zuid-Amerika. Vier jaar geleden werd door menigeen, ja ook door mij, een doorbraak van met name Kameroen en Nigeria verwacht. Die kwam er niet.

Echter, ook tijdens het WK2006 vallen de Afrikaanse teams tot dusverre zwaar tegen. Met uitzondering van Ivoorkust. Angola was machteloos tegen een niet denderend Portugal en hetzelfde gold ook voor Ghana. Het maken van het laatste stapje is kennelijk niet zo gemakkelijk. Of Tunesie deze theorie kan ontzenuwen?

Tot slot zoals inmiddels traditie de rangen en standen met betrekking tot de Webloggers Poule. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. Inmiddels komen de grote poules, sommigen zeggen pools, bovendrijven en wij dus ook. In het Algemeen Klassement staan we 34e uit 1839 poules. Zo gauw we op de eerste pagina staan volgt een foto als bewijs.

Morgen Brazilie, mmmmmmmm...

June 11, 2006

WK2006 03/31 Zondag 11 juni 2006

Zondagmorgen 08:45. Wij zitten klaar in onze net nieuw gekochte Nederlands Elftal shirts. Alleen Lucy heeft geen zin, zij zorgt voor Diana. Al na een paar minuten maakt Arjen Robben zijn eerste Schwalbe. Zijn vliegkunsten zijn tot in Venezuela doorgedrongen: "Dat zullen we nog wel vaker zien. Zo gauw iemand bij hem in de buurt komt gaat hij liggen."

Even later komt de Robben-machine echter op toeren. De 1-0 is een prachtig doelpunt, maar ook daarna is er maar ťťn Nederlandse speler waar echt gevaar vanuit gaat: Arjen Robben.

Sugey, een van de mooiere Holland fans. Klik voor groter/sluiten.Bij veel aanvallers is de koek na een minuut of 20 wel op. Ja, of de verdedigers hebben zich inmiddels op de schijnbewegingen ingesteld. Robben houdt zijn hoge nivo echter gedurende de hele wedstrijd vol. In de tweede helft switcht hij regelmatig naar de rechterkant en op het laatst zie ik hem zelfs rechts achterin meehelpen. Gelukkig is Dick Advocaat geen trainer meer, anders was Robben al lang gewisseld.

Diana is slechts tweemaal wakker geschrokken van mijn geschreeuw. Ik mag graag schelden op het volk waar wij tegen spelen en gebruik hiervoor bij voorkeur het nationale voedsel. Zo heten Italianen vuile spaghetti-eters. Eten ze in Servie-Montenegro eigenlijk elke dag goulash?

Jammer genoeg had Robin van Persie direct na de wedstrijd al kritiek op Robben. Teamkollege van Persie stšnkerte: "Er macht auch Dinge, die nicht gut fŁr die Mannschaft sind. Er kann nicht noch sechs Spiele alleine gewinnen." Wellicht dacht van Persie even dat hij de bondsoach is.

De wedstrijden Mexico-Iran (3-1) en Portugal-Angola (1-0) waren niet onaardig om te zien, maar we wachten nu weer even op het echte werk. Bij Iran waren de krachten na de eerste helft helemaal op en Angola had nog drie uren zo door kunnen voetballen zonder een reŽle mogelijkheid tot scoren. Bild was ook over Portugal negatief: "Figo, das war Portuqual".

Om tien voor vijf was het eindelijk gedaan met het voetbal. Sugey, Luchiano (8) en ik gingen naar Mambo Beach. Met een beetje geluk gaan Lucy en Diana volgende week voor het eerst mee. Net voor het tweede Happy Hour kwamen Rafa Zamora, de man uit Valencia, en Jeroen Koops bij ons zitten. Voordat we naar Wet&Wild verhuisden wilde Sugey haar voeten met water afspoelen.

Zij pakte het eerste blikje dat zij tegenkwam en liep richting de zee om het met water te vullen. In blinde paniek rende Rafa achter haar aan, Sugey had namelijk zijn nog halfvolle blikje te pakken. Na dit spannende avontuur poseerde Sugey in haar Holland-shirt bij mijn een Sea-Doo.

Tot slot zoals inmiddels traditie de rangen en standen met betrekking tot de Webloggers Poule. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het Algemeen Klassement staan we 42e uit 1845 poules.

WK2006 02/31 Zaterdag 10 juni 2006

Zaterdagmorgen om half negen begint Luchiano's (8) karateles. Hij had niet veel zin, maar enige overtuigende argumenten en keiharde dwang zorgden ervoor dat hij op tijd aanwezig was. Normaliter blijf ik gedurende de hele les die tot tien uur duurt. Echter niet tijdens het WK voetbal.

Om 09:00 begon Engeland tegen Paraguay en luttele minuten later stond de eindstand reeds op het bord. Carlos Gamarra met het nummer vier kopte de bal met een mooie boog in eigen doel. Het commentaar van Bild: "England siegt durch dieses Paragu-Ei".

Meteen na de eerste helft moest Luchiano opgehaald worden. Er was een klein dilemma. Van 23 tot en met 25 juni wordt op de mooie lokatie Landhuis Pannekoek een karatekamp gehouden. Daar komen ongeveer 100 karateka's bij elkaar, 50 volwassenen en 50 kinderen, om twee dagen lang te trainen.

Een unieke kans voor Luchiano om zowel zijn sociale als zijn karatevaardigheden een impuls te geven. Bovendien hebben wij dan ook eens twee dagen vrij schijnt het erg leuk te zijn. Dat laatste beseft Luchiano nog niet helemaal gezien zijn reactie.

Voor Don Leo en zijn Soca Warriors kan het WK2006 al niet meer stuk na de 0-0 tegen ZwedenTot overmaat van ramp is hij genomineerd voor het Gele Band examen. Dat houdt in dat hij op twee woensdagen een extra les heeft van 18:00 tot 19:15. Snel reden we naar huis om het resterende gedeelte van de tweede helft te bekijken. Uiteindelijk was het een bleke overwinning voor de Engelsen.

De volgende match ging tussen Zweden en Trinidad & Tobago. Wij bekijken de wedstrijden op Venevision, een Venezolaanse zender. Zij maken er veel werk van en hadden een hele club Trinidad supporters opgeduikeld. Deze Soca Warriors zijn razend enthousiast.

Zweden begon overdonderend maar de 0-0 stand bleef op het bord staan. In de tweede helft moest Trinidad wegens een rode kaart met tien man verder. Toen na een minuut of 93 het laatste fluitsignaal klonk barstten de Soca Warriors op het veld zowel als op de tribune in vreugdegehuil uit.

De foto van de dag is wat mij betreft die van Leo Beenhakker die zijn handen opheft richting de supporters. Don Leo blijft een schitterende figuur die men dit succes van harte gunt.

Het hoofdgerecht werd opgediend: Argentinie-Ivoorkust. Vooral het eerste halve uur was indrukwekkend. De mannen van de Costa de Marfil leken wel Robocops. Beresterk en bloedsnel vlogen ze links en rechts langs de verbouwereerde Argentijnen. Deze Duitsers van Zuid-Amerika moeten fysiek hun meerdere erkennen in de Afrikanen, maar qua voetballeepheid dulden zij alleen de Italianen naast zich.

Met dodelijke counters stond er na een minuut of 35 gewoon 2-0 op het scorebord. In de rust bracht ik de dames naar Punda. Ze gingen kleren kopen. Lucy had Diana net de borst gegeven en normaal slaapt zij (Diana) dan met gemak een uur of twee. Nu niet. Na enkele minuten in de tweede helft begon zij te huilen.

Met een baby op de arm rondlopen, kinderliedjes zingen en tegelijkertijd een voetbalwedstrijd volgen is een uitstekende concentratie-oefening waar ik niet voor geslaagd ben. Het voetbal is grotendeels aan mij voorbijgegaan. Gelukkig sliep ze wel toen een minuut of zeven voor het einde Drogba tegenscoorde.

Mijn eerste conclusie is dat beide teams duidelijk sterker zijn dan Nederland. Maar de bal is rond.

Als een echt team verwisselden Luchiano en ik Diana's pamper, kleedden haar aan, raapten alle spullen bij elkaar, deden de stroller in de auto en reden naar Pleincafť Wilhelmina. Ino & Bente zaten er al. Even later verschenen de dames. Sugey had bijzonder veel bekijks gehad van Braziliaanse mariniers die hier met drie schepen voor anker liggen.

Peter, Loes en hun drie kinderen voegden zich bij ons. Ze hadden kado's bij zich voor Diana. Het dominoŽn is er deze keer bij ingeschoten.

Hoe doen de Webloggers het? Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het Algemeen Klassement staan we 109e uit 1834 poules.

Hoogste tijd om de oranje shirts aan te trekken.

June 9, 2006

WK2006 01/31 Vrijdag 9 juni 2006

De eerste dag van het WK2006 zit erop. Duitsland-Costa Rica begon op Curacao al om 12 uur 's middags. We lopen hier nu eenmaal een beetje voor. Helaas verwacht Luchiano (8) dat ik hem om 12:15 ophaal bij de Marnix-school. Zelfs tijdens een wereldkampioenschap voetbal.

Toen we thuiskwamen kon ik nog net de laatste vijf minuten van de eerste helft meepakken. Het was 2-1 voor Duitsland, precies wat ik voorspeld had in de voetbalpoule. De tweede helft was niet slecht, toch vielen mijn ogen af en toe bijna dicht. En dat op dag ťťn van het WK, dat belooft nog wat.

Duitsland versloeg Costa Rica uiteindelijk met 4-2. Voor deze WK2006-serie wordt hier volop geput uit materiaal van Duitslands kwaliteitskrant numero uno: Bild.


Duitsland verslaat Costa Rica in openingswedstrijd WK2006


De foto's geven een aardige sfeerimpressie en van de Bild-koppenmakers kunnen de heren van de Telegraaf nog het een en ander leren. Neem bijvoorbeeld deze na de verrassende overwinning van Ecuador op Polen. Kom er maar eens op, Ecuatoooooor.

Een sympathiek land dat Ecuador, alleen wil het geval dat ik een Poolse overwinning had voorspeld. HET IS OOK IEDERE KEER HETZELFDE LIEDJE...relax CasaSpider, relax. Je hebt vast meer geluk in de liefde.

Na de eerste speeldag is de stand in de Webloggers Poule opgemaakt. Van de 43 deelnemers doen er 38 actief mee, waarvoor hulde. Uiteraard zijn de verschillen nog gering. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het Algemeen Klassement staan we 127e maar dat komt deels doordat onze naam met een W begint. Er doen 1834 poules mee.

Toen ik 's middags naar mijn werk ging maakte ik Lucy en Sugey attent op het feit dat er om drie uur nog een wedstrijd was. Vreemd genoeg hebben ze niet eens gekeken.

Jetzt geht's los!

Het gonst. Nog even en het begint. In geen enkele taal wordt dit gevoel beter uitgedrukt dan door het Duitse Jetzt geht's los! Wij gingen met Diana, die vandaag precies vijf weken oud is, naar het consultatieburo achter de kerk van Janweh. Lucy heeft goede melk want de kleine meid weegt precies vijf kilo, een toename van 1720 gram.

Na het meten liepen we door naar de arts. Zij is afkomstig uit Venezuela en echtgenote van Charles Cooper, de leider van de MAN. Een hele aardige vrouw. Zij deed een aantal testen met Diana waarop laatstgenoemde goed reageerde. Met name kan Lady Di al erg goed haar hoofd optillen terwijl ze op haar buik ligt. Op 28 juni mogen we terugkomen en dan krijgt ze haar eerste inentingen.

Donderdagmiddag mocht Luchiano (8) de camera even lenen. Her en der in en rondom het huis maakte hij foto's. Zo is het al een tijd geleden dat onze hond Spider werd geportretteerd. Het leukste vindt Luchiano het echter om zijn zusje te fotograferen. Regelmatig komt hij naar mij toe met de opmerking dat Diana er weer zů leuk bij ligt en dat ik daar echt een foto van moet nemen.

Nu mocht hij het zelf doen, alle hier afgebeelde foto's zijn van hem. Met de ogen van Diana is iets opvallends aan de hand. Ze veranderen namelijk van kleur. 's Morgens zijn ze grijs/blauw en in de middag honingbruin. In de loop van de avond worden ze weer grijsachtig. Hebben wij hier te maken met een kameleon?

's Avonds in bed zei Luchiano dat hij ook nog een foto van zichzelf heeft gemaakt. Die kan de wereld uiteraard niet onthouden worden.

June 7, 2006

Hardwerkende managers

Zijn er eigenlijk managers die hard werken? Jazeker, namelijk de poule-managers van www.voetbalpoules.nl. De Webloggers Poule kent op 1 dag 21 uur 0 minuten en 9 seconden voorafgaand aan de eerste wedstrijd precies 37 deelnemers. Niet de zo vurig gewenste 40 maar desalniettemin een mooi aantal.

Het is wel zaak dat alle deelnemers zoveel mogelijk punten scoren. Daarom deze oproep: vul alvast zoveel mogelijk uitslagen in. Het is beter nu reeds alles ingevuld te hebben en later eventuele wijzigingen aan te brengen dan straks wedstrijden te hebben gemist.

Toepasselijk gezegde: Als het kalf verdronken is dempt men de put.

De volgende deelnemers hebben op dit moment nog geen uitslagen ingevuld: Jo's Boys, Komma Punt FC, Kuik, Praddy, The Purple Lions en Thuisfluiters. Kabritu di Keshi heeft pas twee wedstrijden voorspeld. Laat de Webloggers niet in de kou staan.

Vergeet ook de Extra Voorspellingen niet waarbij men met een vernuftig systeem voor aanvang van het tournooi de uiteindelijke winnaar moet hebben bepaald. Hiervoor heeft u nog 1 dag 20 uur 57 minuten en 24 seconden.

Dagelijks zijn er speciale wedstrijden waarmee extra punten kunnen worden verdiend door de makers van het eerste doelpunt correct te voorspellen. Vul deze elke keer in. Niet invullen staat niet gelijk aan geen score. Dit laatste dient expliciet opgegeven te worden.

Dat was hard werken voor deze poule-manager. Hopelijk overkomt hem niet hetzelfde wat talloze andere managers elke dag ten deel valt. Immers, de meesten managen een stel ondankbare honden. Alle posts over het Wereldkampioenschap zijn te vinden in de categorie WK2006.

Nog 1 dag 20 uur 51 minuten en 43 seconden...

June 2, 2006

Een aardige parallel

Het is moeilijk voor te stellen dat niemand anders de volgende parallel heeft opgemerkt. Zo niet dan ben ik de uitvinder ervan. Het gaat over het Europees kampioenschap voetbal onder 21 dat in Portugal wordt gehouden en zondag eindigt met de finale Nederland-Oekraine.

2006 In zijn eerste wedstrijd verliest Nederland van de Oekraine. Met een flinke dosis geluk wordt in de laatste groepswedstrijd Italie met 1-0 verslagen. In de halve finale bindt Oranje favoriet Frankrijk aan de zegekar en speelt daardoor de finale tegen de Oekraine. Het team waartegen in de allereerste wedstrijd werd verloren.

1988 Nederland verliest zijn eerste wedstrijd tegen Rusland, een land waar de Oekraine destijds nog deel van uitmaakt. Met enige mazzel lees een geflatteerde overwinning op Engeland en een gelukkig doelpunt van Wim Kieft in de 82e minuut tegen Ierland wordt de halve finale bereikt. Hierin verslaat Oranje favoriet Duitsland en komt daardoor in de finale uit tegen Rusland. Het team waartegen in de allereerste wedstrijd werd verloren.

Een aardige parallel. Als deze doorzet verslaat Nederland onder 21 de Oekraine met een nulletje of twee.

Diana is nu precies vier weken, wat vliegt de tijd, oud en we zitten op ťťn week van het belangrijkste sportevenement van het jaar. De Webloggers Poule bestaat uit niet minder dan 30 deelnemers. Maar er is plaats voor meer, vandaar deze herhaalde oproep.

De volgende stappen dienen ondernomen te worden:

Indien men al lid is van www.voetbalpoules.nl volstaat deze link om direct mee te doen aan de Webloggers Poule.

Een kind kan de was doen, op naar de 40 deelnemers...

May 24, 2006

WK2006: Webloggers Poule

De eindexamens zijn in volle gang. Of zijn ze alweer afgelopen? Taida Pasic heeft haar examen afgelegd ergens op de Nederlandse Ambassade in Bosnie. Volgens de Taida Pasic Poll vindt 32% dat zij het eindexamen in Nederland mocht afleggen en vervolgens gewoon blijven. 30% is van mening dat zij in Nederland mocht blijven voor het examen, maar na afloop daarvan terug moet naar haar ouders. Een op de vijf deelnemers (20%) is het eens met de wijze waarop de zaak nu is afgehandeld. In totaal zijn 82 stemmen uitgebracht.

Tijd voor een vrolijkere poll in vrolijkere kleuren. Al komen die vreemd genoeg niet door in Firefox. Het WK2006 staat voor de deur en dus is het logisch dat de poll over de belangrijkste sportgebeurtenis van het jaar 2006 gaat. Zie onder de foto in de linkerkolom. Nu zijn wij nog blij, maar misschien is dat na de eerste wedstrijd tegen Servie-Montenegro op zondag 11 juni al voorbij. Zie het wedstrijdschema.

De Webloggers Poule in www.voetbalpoules.nl bevat tot op heden 13 deelnemers voor het WK2006. Hoe meer deelnemers hoe meer vreugd. Bovendien maken de Webloggers met meer deelnemers meer kans op een hoge klassering in het poule-klassement.

Daarom deze oproep die uit twee delen bestaat.

Ten eerste: Meld u (gratis!) aan voor de Webloggers Poule. Lees onderstaande bericht en klik op de van toepassing zijnde link om direct naar de juiste pagina geleid te worden.

Ten tweede: Neem het bericht over indien u een weblog heeft zodat zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid worden gesteld om mee te doen.

Doe mee aan de Webloggers Poule in www.voetbalpoules.nl

Hallo weblogger, weblogster, webloglezer, webloglezeres of anderszins,

Op 9 juni start het WK2006 in Duitsland.
Hierbij nodigen wij u uit om mee te doen in de Webloggers Poule van www.voetbalpoules.nl

Hoe meer mensen, hoe meer vreugd!
En... niet onbelangrijk, het is helemaal gratis!

Holland! Holland!

Groeten,

CasaSpider.

Klik hier en meld je direct aan!

Vervolgens doe je direct mee aan CasaSpider's Poule 'Webloggers'.

Ben je al lid van SPORT2000 - WK Voetbalpoule? Klik dan hier en je doet direct mee aan deze Poule.

Doe mee aan de Webloggers Poule in www.voetbalpoules.nl

Doel is om met minimaal 25 man/vrouw mee te doen. Op het CasaLog wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Speciaal voor het WK2006 is er een nieuwe categorie in het leven geroepen waarin alle posts over het Wereldkampioenschap op een rijtje staan.