« Kut van de klotenbok | Main | WK2006 18/31 Maandag 26 juni 2006 »

WK2006 17/31 Zondag 25 juni 2006

Nog steeds verkeert (bijna) alles wat Nederland is in lichte shocktoestand na de emotionele gebeurtenissen op de zeventiende dag van het WK2006. Het is het beste er niet te veel woorden meer aan vuil te maken.

Achtste finale #03: Engeland-Ecuador 1-0

Een slaapverwekkende wedstrijd, daar is alles mee gezegd. Gelukkig krulde Beckham een vrije trap in de linkerhoek van het doel, anders hadden we ook nog eens een half uur verlengen voor onze kiezen gehad.

Luchiano in Landhuis Pannekoek, de derde en laatste dag

Het loopt tegen een uur 's middags. Lucy en Diana gaan mee naar Landhuis Pannekoek om Luchiano (8) op te halen van zijn karatekamp. Na wat ik zaterdagmiddag heb gezien maak ik me geen zorgen meer. Om kwart voor twee draai ik de donkerblauwe Toyota zonder moon-/sunroof het parkeerterrein van Landhuis Pannekoek op.

Lucy showt trots Diana aan kinderen in Landhuis Pannekoek, 23-25 juni 2006. Klik voor groter/sluiten.Lucy bestuurt de EvenFlow-Hummer met Diana erin. Bij het tot dojo omgebouwde open gebouwtje stoppen we om te kijken of Luchiano daar aan het spelen is.

Al snel verzamelt zich een aantal kinderen rondom Diana. Kinderen houden van baby's, waarschijnlijk uit verbazing dat er nog iets kleiners bestaat dan zij zelf.

"Ik hoor Luchiano lachen", roept Lucy en zij loopt naar binnen waar de bedden staan. Even later begroet Luchiano mij. Hij vraagt meteen of ik de GameBoy en de Yu-Gi-Oh kaarten heb meegebracht. Snel gaat hij ermee naar binnen om ze aan zijn speelmaatjes te laten zien.

Lucy en ik maken een ommetje door het Landhuis. Ik schiet wat foto's van Diana. De meeste mensen blijken al te zijn vertrokken. Dudley Josepa, wereldkampioen karate in 1988, zegt dat Luchiano's leraar Anthony Leito zich verontschuldigt dat hij er niet is. Hij is de matten aan het terugbrengen. Dudley Josepa is oprichter en voorzitter van CUMAFE (Curacao Martial-Arts Federation). Ik complimenteer hem met de uitstekende organisatie en het vele werk dat hiervoor door vrijwilligers is verzet.

Het wordt tijd om te vertrekken. Ik roep Luchiano, maar deze heeft nog helemaal geen zin om weg te gaan. Na even onderhandelen krijgt hij tien minuten extra. Na afloop van het ultimatum gaat hij met lichte tegenzin mee. Een beter bewijs dat hij zich prima vermaakt heeft is er niet.

Thuis is Luchiano nog steeds helemaal vol van het kamp en van wat hij geleerd heeft. Hij trekt meteen zijn karatepak aan en laat enkele indrukwekkende (triple mawashi geri) technieken zien. DŤ wedstrijd staat echter op punt van beginnen...

Achtste finale #04: Nederland-Portugal 0-1

Tja. In veel opzichten lijkt de wedstrijd op het duel dat beide landen in de halve finale van het EK2004 tegen elkaar speelden. Portugal voetbalt net iets beter. Bij Nederland is de handelingssnelheid te laag en evenals twee jaar geleden ligt Arjen Robben volledig aan de ketting bij de weergaloze Miguel. Deze nummer 13 weegt slechts 64 kilo, bijna niet te geloven als men de krachtpatser in actie ziet.

Afijn, we weten allemaal hoe het afgelopen is, met 9 tegen 9. Het positieve is dat Nederland ervoor gevochten heeft, als leeuwen. Op Curacao knalt na het laatste fluitsignaal het vuurwerk, afgestoken door de grote Portugese kolonie alhier.

De deelnemers aan de Webloggers poule blijken tamelijk realistisch te zijn. Een meerderheid heeft Portugal door laten gaan. Derhalve is er niet veel veranderd in de stand. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement zakken we naar de 41e plaats, nog net op pagina twee.

Comments

Ladies and gentlemen...
"And the Oscar, for the best falling-down in the history of football, goes to"......"ITALY"

*people applauding* (exept Guus..)

De wedstrijd stond op het punt van beginnen, heb je toch nog enige aandacht gehad voor die karatetechnieken die Luch net voor aanvang van die wedstrijd demonstreerde? Of had het voetbal je zo in de greep dat je de kunsten van Luch hebt gemist?

Het leek me aardig na al dat voetbalgeweld enige poŽzie toe te voegen. Troost je met bijgevoegd sonnet.

Oranje down

Na het verlies van onze voetbalploeg
Veegt ieder zijn versierde straatje schoon
En afgeschminkt en zonder plastic kroon
Treurt heel het land verslagen in de kroeg.

Wie gister nog oranje kleren droeg
Valt nu alleen maar pijnlijk uit de toon
En dus doen alle fans maar weer gewoon;
Ze deden trouwens toch al gek genoeg.

Hun toeters en hun bellen en hun vlag
Verdwijnen in de doos, maar doelbewust:
Die spullen komen straks weer voor de dag,

Want voetbal blijft hun leven en hun lust
En Holland komt na deze tegenslag
Na twee jaar weer het veld op. Het is rust.

De dichter des vaderlands 2005-2008, Driek van Wissen.

@Cerito: Was inderdaad een mooie vertolking van een stervende zwaan. Maar ik dacht dat jij juist zo pro-Italie was?
(Of geldt dat alleen voor Italiaans eten en Italiaanse dames)
@Cyberjunk: Ik heb Luchiano's technieken wel degelijk bekeken, maar hem daarna gezegd dat hij over anderhalf uur terug mocht komen... ;-)
@Hubertus: Dank je voor dit mooie gedicht. Twee jaar is alleen wel erg lang!

Een beetje voetballer krult tegenwoordig.

Klopt CasaWK.
Mijn vrienin is Italiaanse en daarom kan/moet ik ook zeggen
"Italie heeft verdiend gewonnen"..

Of eigenlijk beter:
een beetje commentator heeft het over krullen tegenwoordig. (Maar misschien vroeger ook wel).

Kinderen zijn gek op baby`s.
Maar dat hebben volwassenen ook wel.
Alleen poepluiers vindt iedereen wel vies.

@Pascal: In het geval van Beckham vind ik het woord 'krullen' wel gepast, immers hij zit vaker bij de kapper dan op het trainingsveld... :-)
@Cerito: Heel verstandig, anders kon je nog wel eens een verdwaalde olijvenpit tussen je spaghetti tegenkomen!
@Renesmurf: De conclusie is dat iedereen gek is op baby's. Poepluiers zie je eigenlijk niet meer sinds de invoering van Pampers, Huggies en soortgelijke zaken. Dat gecombineerd met de 'wipes' (natte tissues) maakt het verschonen een stuk gemakkelijker dan toen ik nog een baby was...

Dat zal JIJ weten wat al dan niet gemakkelijk was toen jij een baby was. Kun jij je dat werkelijk herinneren?...;-)

Kinderen zijn echt gek op baby's. Ik had van het weekend de zoon van mijn vriendin logeren. Hij is 10 maanden en erg lief. Nou mijn zoon kon niet van hem afblijven. Alsmaar knuffelen en kusjes geven erg leuk!

By the way mooie foto van je prinsesje.

Morgen Brazil... Ook mooi om naar de BB's te kijken :-D

Duitsers hebben we een gevoel voor humor ....
http://www.youtube.com/watch?v=FKqPUKcDHDw

@Cyberjunk: Niet van mijzelf natuurlijk. Maar de katoenen luiers die toen werden gebruikt zorgden voor heel wat meer werk dan de gemakkelijke pampers van nu. Bij een van mijn zussen weet ik nog wel heel goed hoe het eruitzag in zo'n luier...
@Donna: En hoe graag spelen kleine kinderen niet vadertje en moedertje? Ik denk dat er hetzelfde (verzorgende) instinct achter zit als waarom kinderen graag bijvoorbeeld een hamster willen hebben...
Persoonlijk kijk ik liever naar de BBB van de Brasil-fans!
@Don Amaro: Alhoewel ik wel eens een sterker voorbeeld heb gezien (haha) ben ik het met je eens. Alleen heb ik nooit begrepen waarom ze uitgerekend Rudi Carell nodig hadden om zelf te kunnen lachen...

ik heb me groen en geel geŽrgerd aan die penalty.... ik kijk niet meer ;-)

En Brazilie vanmiddag (NL tijd) was een schertsvertoning. Gelukkig was er wat leuks op een ander net ;-)