« Optische geintjes op vrijdag | Main | WK2006 31/31 Zondag 9 juli 2006 »

WK2006 30/31 Zaterdag 8 juli 2006

De titel dekt de lading tot opluchting van velen niet. Vrijdag 7 juli was de laatste dag van de cursus Effectief Leiderschap gegeven door Remco Claassen. De deelnemers van zowel de Curacaose als de Nederlandse vestiging sloten een vermoeiende maar inspirerende week af met een borrel op ons kantoor.

Borrel bij SQL ter ere van Remco Claassen

Kees Barneveld en Remco Claassen huggen wat. Klik voor groter/sluiten.Aangezien de cursisten er geen genoeg van kregen en pas na zeven uur arriveerden, moest de werkende SQL-bezetting alvast beginnen. Thuis had ik Lucy, Luchiano (8) en Diana opgehaald. Tegen zeven uur vond Lucy het beter naar huis te gaan, Diana begon zich te roeren. Snel bracht ik de beide dames via KFC weg.

De borrel was ouderwets gezellig, ook de toespraken waren goed te verduren. Foto's zeggen meer dan woorden, hier een kleine impressie. Het album komt ergens in de loop van de week online ook al is dat geen belofte.

 • Cursussen van Remco Claassen staan altijd in het teken van jongleren. Hier toont Andrew Solomon zijn kunsten.
 • Voor de achterblijvers in Nederland die zich afvragen wat Piet uitspookt op Curacao. Wel, hij amuseert zich prima met Jaresca en Manja.
 • Remco Claassen en Beertje tonen affectie. Klik voor groter/sluiten.
 • The beauty and the beast is al te voor de hand liggend in deze, maar wie weet een betere titel?
 • Andre in gesprek met Marlieke terwijl kleine Vincent jongleerballen uitpoept.
 • Kees en Remco huggen als eersten.
 • Andre is 50 geworden, maar viert eigenlijk alleen veelvouden van zeven. Het kado neemt hij niettemin in ontvangst.
 • Remco Claassen met zijn mooie vrouw Marita uit het Leonoradal te Dommelen.
 • Tijdens iedere cursus heeft Remco een favoriet, Beertje viel ditmaal deze eer te beurt.
 • Marita Claassen met haar drie kinderen.
 • We sloten de avond af met een Lomito bij de gezellige snack El Canario.

Troostfinale: Duitsland-Portugal 3-1

Zaterdagmiddag om 14:45 haalde ik Piet op bij het Plaza Hotel. Hij ging met ons mee naar Roland en Barbara die een kinderfeestje organiseerden ter ere van het twee jaar worden van hun dochter Kyra. 's Avonds vierde Roland zelf zijn 41e verjaardag.

Toen we om ongeveer 15:20 de huiskamer binnenliepen zaten alle mannelijke bezoekers rond de televisie. De troostfinale Duitsland-Portugal was bezig. Feitelijk doet deze finale er niet toe, behalve dan voor de deelnemers aan de voetbalpoule. Piet voorspelde een 3-0 overwinning voor Duitsland. In de tweede helft dreigde hij gelijk te krijgen. In de 85e minuut scoorden de Portugezen onverwachts een tegendoelpunt.

Oliver Kahn verdedigt het Duitse doel in de troostfinale tegen Portugal. Klik voor groter/sluiten.Vermeldenswaardig over de troostfinale is dat eerste keeper Lehmann de eer gaf aan reservedoelman Oliver Kahn. Waarschijnlijk was het de laatste wedstrijd van Kahn voor het Duitse elftal. Het afscheid van een grote keeper, de beelden van zijn pep-talk voor concurrent Lehmann vlak voor de beslissende strafschoppenreeks tegen Argentinie staan bij iedere voetballiefhebber nog op het netvlies.

Eigenlijk was het een kinderfeestje. De kinderen zwommen en speelden in het zwembad. De vrouwen kletsten wat en liepen rond met hapjes en de mannen keken voetbal. Soms heeft men het gevoel dat alles klopt.

De stand in de voetbalpoule. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement zijn de Webloggers wederom gezakt, ditmaal van de 64e naar de gedeelde 66e positie. Hopelijk is hiermee de bodem bereikt.

Verjaardagsfeest Roland & Kyra na het voetballen

Na afloop van de troostfinale kon iedereen zich op Kyra's feestje concentreren. Dat was ook leuker voor Barbara die wel wat hulp kon gebruiken. We namen een duik in het zwembad waar het uitkijken was voor rondvliegende ballen en visjes. Opeens liep iedereen naar binnen. Het was tijd voor de piñata en de taart. Hier een kleine impressie.

Roland en Kyra, twee bijna jarigen. Klik voor groter/sluiten.

 • Uiteraard mag de jarige Kyra (2) als eerste proberen de piñata aan gort te slaan.

 • Als het snoep er eindelijk uitvalt stort de hele menigte zich met plastic tasjes op de buit.

 • Roland met Kyra in zijn armen, net voor het aansnijden van de taart.

 • Barbara helpt Kyra om haar eigen taart aan te snijden, het exemplaar met de klaverjas-kaarten is voor later.

Om zes uur was het kinderfeest officieel afgelopen en gingen we geruisloos over op Rolands verjaardagspartijtje. Voor Lucy en Diana was het een lange zit en om kwart voor tien hielden wij het voor gezien. Er was maar een probleem, Luchiano wilde nog niet naar huis.

"Papa, kun je mij dan straks weer terugbrengen als je mama en Diana naar huis hebt gebracht?" Het wordt steeds gekker. "Idioot, je bent pas acht en je gaat zo slapen", antwoordde ik tot zijn grote teleurstelling.

Het is nu 14:02. Zinedine Zidane heeft een minuut geleden middels een (versierde?) penalty Frankrijk op 1-0 gebracht tegen Italie.

Update dd. 13.07.2006 / 21:31

De foto-albums zijn zojuist online gegaan. Het betreft:

 • 07.07.2006 Borrel SQL Remco Claassen, 37 foto's
 • 08.07.2006 Verjaardag Kyra (2) en Roland, 20 foto's

  Enjoy!

Comments

De fotoafdeling vind ik het leukst van dit logje.
ALlemaal reuze gezellig daar, heerlijk zo.

Waarom een "versierde" penalty? Omdat het er eentje was die de beslissing moest forceren? Of bedoel je iets anders?

Luch wordt echt ouder, dat kun je merken. Hij wil laat naar bed, langer op volwassen feestjes blijven, je zult nog vaker merken dat hij er steeds meer bij wil gaan horen.

Wat een leuke bloemetjes bij dat gesprek dat André en Marlieke hebben. Waren dat kunstbloemen of echte bloemen? Dat kan ik er niet aan afzien, ik weet ook niet of mannen daar in het algemeen iets van afweten.

Off topic, zijn de stakingen bij het consultatiebureau in Cur al afgelopen?

als ik zo'n piñata zie heb ik altijd van die homevideo beelden op mijn netvlies staan..... alles wordt geraakt behalve dat ding :-)

Leuke foto's!! Nog even en Luchiano vraagt of je hem ff weg wil brengen en ophalen ;-)

en waar zijn jouw hug foto's ..

@Renesmurf: Ik zal me nog een keer zo uitsloven met schrijven... ;-)
Het is een gezellig weekend tot dusverre. Qua voetbal zitten we nu in de verlenging...
@Cyberjunk: Een versierde penalty is een nep-penalty. Iemand laat zich iets te gemakkelijk vallen en wordt door de scheidsrechter beloond met een penalty.
Luchiano amuseert zich steeds zelfstandiger, dat is zeker. De autosleutels berg ik daarom maar goed op!
Van bloemen weten mannen inderdaad niets af, dus daar kan ik je geen uitsluitsel over geven.
Het consultatieburo werkt weer, woensdag krijgt Diana haar eerste inentingen...
@Paola: Klopt. Ook deze keer ging het mis. Een jongetje kreeg een flinke zwieper met de stok in zijn gezicht. Na een half uurtje huilen ging het wel weer.
Ja, het gaat snel met Luchiano's ontwikkeling...
@Henk: Soms lijk ik wel modern, maar huggen doe ik echt alleen met vrouwen!
(Bovendien was ik de fotograaf)

allemachtig casa...zo roemen we het karakter van zidane een paar logjes geleden en nu zit ik verbijsterd naar een hele andere man te kijken...

.. Casa .. dan loop je achter .. dat kan tegenwoordig allemaal .. niks mis mee ..

Wat ben je streng, wees blij dat je zoon zo geniet. Ik ben benieuwd hoe je dat straks met Diana gaat doen.

Nog een logje over voetbal, en dan kunnen we eindelijk weer eens genieten van andere zaken op dit log. Pas maar op... ik heb een raket.

@Paola: Verbijsterd is het juiste woord. Onbegrijpelijk dat een groot man als hij dat notabene in een WK-finale kan doen...
@Henk: Ik zei toch al dat ik ouderwets ben... :-)
@Margriet: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Diana komt het huis niet uit!
@Brillie: Ho, ho, als je goed gelezen hebt ging het nauwelijks over voetbal. Ben benieuwd naar je raket...

Remco Claassen, mmm die naamt komt me zo bekend voor. Of ik ken hem of ik ken iemand die ook zo heet.. Of je hebt het eerder zo uitdrukkelijk over hem gehad.
Ik heb niet met 'm gehugd. :)

Luchiano brengt jou straks naar huis! De tijd gaat snel...
Leuke serveerster btw..

Oh, enne Zidana.. tja

@GJ: Je geheugen laat je lelijk in de steek zeg. Casa heeft zelf een cursus Effectief Leiderschap gevolgd bij die Remco, ben je dat al vergeten? Het ging toen ook over Misson Statement, als ik me dat goed herinner. Een beetje geheugentraining zou jij wel kunnen gebruiken volgens mij....;-)

Oh wat keuk! Een Dorafeestje. Goh is dat Luciano met een grote plastick zak om de snoepjes/speelgoed op te rapen? Geweldig!
Ik zit te twijfelen of ik straks de piñata ( bob the builder)van Miguel zo maak dat men het of kapot slaat of met linten onderin. Ben bang dat er misschien te vaak wordt misgeslagen.
Leuke foto's!

@GJ: Het is heel goed mogelijk dat je de naam Remco Claassen vaker bent tegengekomen. In NL is hij een heuse beroemdheid aan het worden. Maar het kan ook dat je er op het CasaLog over hebt gelezen, zie bijvoorbeeld de category Werk: http://www.casaspider.com/live/werk/
Het personeel van El Canario komt uit Venezuela, geen verkeerd land wat leuke serveersters betreft.
En Luchiano... ja, hij wordt groter en groter... :-)
En Zidane, tja...
@Cyberjunk: Daar heb je GJ aardig te pakken! Zelf heb je het overigens goed onthouden, vergeet trouwens het jongleren niet.
@Tashita: Ja, die met de blauwe zwembroek en de plastic tas dat is Luchiano. Deze piñata was er ook een voor kinderen, met linten eronder dus. Maar ze mochten toch slaan, voor de leukigheid... :-)

Leuk kinderfeestje echt op z'n antilliaans met een pinata. Hier in NL organiseer ik de kinderfeestjes van mijn zoon ook met een pinata en de pinata moet dan wel hetzelfde zijn als de thema van het feest. Ik verzin de thema en mijn man maakt de pinata, maar dan ook echt heel mooi. Taart en bedankjes maak ik dan ook zelf. We kunnen een bussiness beginnen. In NL kennen ze de pinata nog niet, maar langzamerhand komt het hier ook in.
De eerste jaren deden wij het ook met touwtjes, maar nu is hij 6 en zijn vriendjes ook dus mag het wel met z'n baseball knuppel geslagen worden.

Jammer voor Zidane om zo je voetbalcarriere af te sluiten..

Ja welja, en Zidane is toch nog gekozen als voetballer van het toernooi, velen hadden al gestemd voooor de finale.

Overigens ben ik stiktrots dat ik op nummer zestien in de webpoule sta terwijl ik de laatste vier voorspellingen vergeten was.

@Cyberjunk, je hebt helemaal gelijk. Mijn geheugen laat me soms in de steek. Meestal op de juiste momenten trouwens! :)

@Casa, als we het toch over serveersters hebben, vergeet je niet iets.. al lange tijd.. :-)

De "random picture" in de linker kolom van de hoofdpagina zit een man en een kind op een strandstoel. Die man lijkt sprekend op de broer van mijn man. Het is dan wel heeeel toevallig dat jij die ook kent, maar ik kan niet op de foto klikken waardoor deze groter wordt zodat ik 'm beter kan zien, maar ik denk niet dat hij het is. Het is dan wel erg weird!

Hoe zat dat ook al weer met Marita uit het Leonoradal? Ken je haar meisjesnaam nog? CasasPa

@Donna: Dat klinkt professioneel zoals jullie dat aanpakken. Misschien is er wel een markt voor in Nederland, wie weet. Zidane... ja, dat was erg jammer!
Die twee op het bankje zijn mijn zoon Luchiano en Wilfredo (Willy) Diaz uit Cuba. Ik denk niet dat hij de broer van jouw man is... :-)
@Cinner: Apetrots? Het is ontzettend jammer! Je had een stuk hoger kunnen staan en daardoor wij als Webloggers ook. Maar ik geef toe, het is wel knap van je. Doe je in 2010 weer mee?
@GJ: Ik ben Miriam (haar bedoel je toch?) zeker niet vergeten!
http://www.casaspider.com/live/2005/04/groeten_van_miriam.html
Of is het iets anders?
@CasasPa: Jazeker, haar meisjesnaam is Stofmeel. John Vahle was erg verliefd op haar...
http://www.casaspider.com/live/2005/07/_el_sapo_15.html

Natuurlijk doe ik dan weer mee. Enne, is er geen EK-poule in 2008?

Overigens heb je helemaal gelijk en zal ik me het komende uur flink gaan schamen!

@casa, daar dacht ik ook aan...
maar ik bedoelde eigenlijk iets wat je zeker een jaar geleden elke week deed...

(je lijkt wel een soort camarados!)

@Cinner: Ja, de EK2008-poule hebben we eerst nog. Jezelf een uur schamen, hoe doe je dat eigenlijk precies?
@GJ: Het lijkt wel 'Raden maar' hier! Bedoel je misschien de Chica de la Semana? We zullen haar weer eens uit de kast halen, probleem is alleen dat we Diana nu mee naar het strand nemen...

Wat een post, lekker divers!
Een andere naam als beauty & beast? Wat dacht je van de bijnaam van Laurel & Hardy?

In een hoekje zitten en pogen te blozen ;)