« WK2006 30/31 Zaterdag 8 juli 2006 | Main | Beroemdheden wuiven »

WK2006 31/31 Zondag 9 juli 2006

Dag 31 is de laatste dag van het wereldkampioenschap voetbal dat in Duitsland wordt gehouden en door de Duitsers perfect is georganiseerd. Niet geheel toevallig staat op de laatste dag de finale op het programma. De vooraf door bijna niemand voorspelde finale tussen Italie en Frankrijk die gespeeld wordt in het prachtige Olympia Stadion te Berlijn.

De wedstrijd begint spectaculair. In de 6e minuut sprint Florent Malouda het Italiaanse strafschopgebied binnen en probeert zich een weg te banen tussen twee verdedigers. Marco Materazzi, die later in de wedstrijd nog een hoofdrol zal spelen, raakt Malouda heel vluchtig waarop de Fransman neergaat.

Deskundigen zeggen dat ook een niet opzettelijke overtreding een strafschop tot gevolg heeft, maar ik vind het te hard bestraft. Vreemd genoeg krijgt dezelfde Malouda in dezelfde 6e minuut maar dan van de tweede helft geen penalty, terwijl hij daar overduidelijk wordt geraakt. Blijkbaar wordt er nogal gemarchandeerd met de regels.

Gevolg van de door Zinedine Zidane, die later in de wedstrijd nog een hoofdrol zal spelen, benutte penalty is dat Italie volop voor de aanval kiest. Dit resulteert in de verdiende gelijkmaker door Materazzi in de 19e minuut. De tweede helft wordt gedomineerd door de Fransen die fitter ogen. Wellicht heeft Italie de zware halve finale tegen Duitsland nog in de benen.

Een ware Tantaluskwelling moet het zijn voor de mensen met de oranje hesjes die om de vijf meter rondom het veld voor de tribunes zijn geposteerd. Aanwezig zijn bij de finale van een wereldkampioenschap voetbal is geweldig, maar een stuk minder als men met het hoofd naar de tribune moet staan.

De uitstekende Argentijnse scheidsrechter Horacio Elizondo, die later in de wedstrijd nog een hoofdrol zal spelen, fluit voor de laatste maal in de reguliere speeltijd en laat even later de verlenging beginnen. Het is wederom Frankrijk dat het initiatief neemt.


Italiaanse fan viert overwinning van Italie in Olympia Stadion te Berlijn


In de 104e minuut kopt Zidane op schitterende wijze een potentieel winnende bal richting Gianluigi Buffon. De keeper en vriend van de mooie Alena Seredova tikt de bal met moeite over de lat en ontneemt Zidane daarmee zijn moment van eeuwige faam. Dat moment komt even later alsnog, jammer genoeg. Zidane en Materazzi hebben een akkefietje en de Fransman loopt voor hem uit. Op dat moment voegt Materazzi hem volgens Braziliaanse liplezers toe dat zijn (Zidane) zus een prostituee is.

Resoluut draait de gebelgde Fransoos zich om en geeft de Italiaan een ferme kopstoop op de romp. Materazzi gaat neer. Aanvankelijk lijkt niemand het incident gezien te hebben, maar na overleg tussen Buffon en de grensrechter en vervolgens tussen de grensrechter en de scheidsrechter trekt deze een rode kaart.

Zinedine Zidane verlaat het veld en moet om de uitgang te bereiken langs de Wereldbeker lopen. Welk een ironie. Er is reeds veel over geschreven, ik vind het erg triest. Triest voor de voetballer Zinedine Zidane die een mooier afscheid heeft verdiend. Echt genieten van de Gouden Bal die hij desalniettemin heeft gewonnen zit er niet in.

Italianen zijn uitzinnig van vreugde na het behalen van het wereldkampioenschap 2006. Klik voor groter/sluiten.Temeer daar Frankrijk het onderspit delft in de afsluitende strafschoppenserie. Als Trézéguet de tweede Franse penalty mist loopt men achter de feiten aan. De Italianen maken echter geen fout en doelman Fabien Barthez komt zelfs niet in de buurt. Als Grosso de vierde vijfde strafschop benut is de wereldkampioen van het jaar 2006 bekend.

Viva Italia! Hier de drie banners van Bildzeitung: 1, 2 en 3. Trainer Marcello Lippi vindt zondag 9 juli de mooiste dag van zijn leven als hij de Wereldbeker vasthoudt. En hier nogmaals samen met doelman Gianluigi Buffon.

Ook bekend is de uitslag binnen de Webloggers subpoule. Sander, nickname Tjebbe, is overtuigend winnaar geworden met 791 punten. De volledige einduitslag: hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement zijn de Webloggers op de 60e plaats geëindigd. Niet onverdienstelijk, maar in 2010 moet dat echt beter. Bij deze bedank ik alle deelnemers hartelijk voor hun bijdrage.

De wedstrijd was om iets voor vijf uur afgelopen. Snel maakten wij ons gereed om naar het Happy Hour van Mambo te gaan. Daar zwommen we voor de tweede keer met de kleine Diana. Het water was koud, maar zij hield zich groot en huilde niet.

Het tweede Happy Hour bij Wet&Wild was druk bezocht, bijna alle Nederlandse SQL Integrator cursisten waren er. Voor de afwisseling schoot Piet een aantal foto's waaronder een van Lucy en mij. Dat gebeurt niet zo vaak. Diana gedroeg zich voorbeeldig en lag lekker te slapen in de herrie. Luchiano (8) vermaakte zich ook prima en zo hielden we het een hele tijd uit.

We namen Piet mee naar huis, haalden McDonalds voor Luchiano en Chinees voor ons. We praatten wat na waarna ik Piet naar het Plaza Hotel terugbracht en waar we afscheid namen. Inmiddels zit hij als het goed is in het vliegtuig naar Nederland. Goede reis, Piet!

Hiermee is het dossier WK2006 gesloten. Tot verdriet van sommigen en opluchting van anderen. Ciao Alemania...

Update dd. 11.07.2006 / 12:05

Deze foto kwam ik tegen. Zijn dit nu werkelijk Chirac als Materazzi en Zidane als Zidane?

Comments

Zal in 2010 wel echt alle uitslagen doen, beloof ik plechtig :)

Nou, inderdaad, wat een opluchting!!! Casa wordt weer normaal hoor!! Dat werd tijd!!

Geweldig dat Diana door lawaai heen slaapt. Hoe is het, slaapt ze 's nachts, als jullie thuis zijn, ook goed door? Ik weet wel dat ze 's nachts gevoed moet worden, maar daarnaast. Huilt ze vaak waardoor jullie echt wakker worden gemaakt? Of valt dat mee?

En even off topic. Horen jullie nog wel eens iets van Sugey? Belt ze wel eens op? Of jullie haar? Weet je hoe het met haar gaat?

hmmm ik begrijp nog steeds niet hoe hij zo heeft kunnen flippen...

verder heb ik opeens reuze zin in mc donalds....

@Cinner: Behalve zeg nooit nooit zeg ik ook altijd beloof nooit iets! Want als je iets belooft moet je het ook waarmaken. Niet dat ik er geen vertrouwen in heb, maar wat dit betreft kun je beter in 'Kabinetstaal' spreken: "Hierbij spreek ik de intentie uit om de uitslagen voor het EK2008 allemaal in te vullen"... :-)
@Cyberjunk: Opluchting is net zoiets als de zon die achter de wolken vandaan komt. Voor je het weet verschijnt er echter een nieuwe wolk (lees: dossier), haha... :-)
Diana slaapt bij herrie (met name reggaeton-muziek) het beste. 's Nachts is het haar iets te stil en dan wil ze nog wel eens wakker worden.
Met Sugey gaat het goed, zondag belde ze me nog en ze klonk erg vrolijk!
@Paola: Professioneel was het niet, maar ieder mens (ja, ook jij Paola!) heeft ergens een schakelaar zitten en als die om een of andere reden omklapt, ja dan...... :-)
Is slechts het noemen van de naam McDonalds al genoeg om jou het water uit de mond te laten lopen?

De reis was goed, het slapen en de jetlag minder. Bedankt voor de goeie zorgen!

I-TA-LI-A....
Het was een geweldige wedstrijd.....

Casa, wat je tegen Paola verkondigde over een omklappende schakelaar die elk mens heeft, dat herken ik aan alle kanten. Je verkocht het aan haar als een grapje, maar reken maar dat het echt waar is. Ik zou zelfs, als mijn schakelaar omklapt, de boel wel eens kort en klein willen slaan, heb jij dat nou ook? Of valt dat wel mee?

@Piet: Ach, het is bijna weekend. Was Emmie blij om je weer te zien en vice versa?
@Cerito: Ik ben nogal gesteld op de Mexicaanse zangeres Thalia. Dat scandeer je ongeveer net zo. Het was inderdaad een enerverende wedstrijd, vooral door de spanning. Feliciteer je vriendin maar namens mij...
@Cyberjunk: De theorie van de schakelaar was niet eens grappig bedoeld en is zeker waar. Afhankelijk van hoe relaxed je bent op een bepaald moment kan de schakelaar gemakkelijker omklappen. Kun je een voorbeeld geven van wanneer en hoe dat bij jou eens is gebeurd?

Jammer, zeer jammer dat Zidane zijn laatse voetbalmomenten op die manier moest doorbrengen. Materazzi had hem ook een "nipple-twister" laten voelen, als ik zo die beelden bekijk.
Teleurstellende afsluiting van het WK :-( Foto's van Zidanne in zijn "bok-mode" zijn wel leuk om te kijken :D

Even een detail, Grosso scoorde de 5e penalty.
Ik was voor Italie omdat die vooral tegen Duitsland geweldig speelden maar in de final vond ik Frankrijk sterker. En dan Zidane nog speler van het toernooi maken.... Cannovaro was een beter keus geweest. Ik heb Zidane alleen in de wedstrijd tegen Brazilie goed zien spelen. Een vroeger mooie voetballer moest blijkbaar een mooi einde krijgen. Daarbij heeft Zidane wel vaker van deze nare trekjes ook in Korea (WK-2002) kreeg meneer, terecht, rood omdat het niet liep....:-(

Ja Casa, voorbeelden te over, maar om het algemeen te houden, dat gebeurt bij mij voornamelijk als mensen te laat op een afspraak met mij verschijnen terwijl dat onnodig was in mijn idee, of als mensen zich anderzins niet aan afspraken houden door laks gedrag, of als er tig keer iets beloofd wordt dat niet wordt nagekomen. En dat gebeurt ook als er van te voren niet behoorlijk gecommuniceerd wordt als afspraken niet kunnen worden nagekomen, dus als je voor niets zit te wachten op mensen die iets zouden doen voor je en niet van te voren laten weten dat ze niet kunnen komen. En als mensen geen duidelijkheid verstrekken en smoezen verzinnen en dingen afschuiven en mensen behoorlijk in onzekerheid laten zitten. Allemaal redenen om de schakelaar te laten omklappen als ik me een tijdlang beheerst heb en geprobeerd heb om rustig en kalm te blijven. Als ik dan voor de zoveelste keer geconfronteerd word met miscommunicatie en laks gedrag van instanties en als mijn woongenot voor de zoveelste keer wordt verziekt zonder dat mij van te voren iets wordt verklaard- en als ik als visueel gehandicapte bijna val over een snoer waar ik niet voor gewaarschuwd ben dat het voor mijn kamerdeur komt te liggen op een bepaald tijdstip- dan klapt mijn schakelaar dus echt totaal om!!

PS O ja, en hoe dat gebeurt? Tot nu toe schreeuw ik, maar binnenkort zou het echt wel eens kunnen gebeuren dat ik daar in Putten de boel kort en klein sla.

@Piet2: Heb net een extra foto geplaatst (zie onderaan post) waarin Zidane de kopstoot nog eens dunnetjes overdoet bij Chirac...
@Angel: Het was inderdaad de vijfde strafschop, heb het inmiddels gecorrigeerd, thanx! Zidane is geen gentleman maar toch gun ik hem dit niet. Brazilie was zijn sterkste wedstrijd, maar ook tegen de Italianen zag ik hem een aantal erg mooie dingen doen. En als die kopbal in de verlenging erin was gegaan...
@Cyberjunk: Het is duidelijk! Je hebt me wel laten lachen overigens, maar zeker als visueel gehandicapte kan ik me jouw frustratie goed voorstellen. Soms heb je denk ik het idee dat er met jullie gesold wordt daar in Putten. Wanneer mag je terug naar Ermelo?
(Ben benieuwd of het CasaLog behalve door jou in Putten ook door anderen wordt gelezen... ;-))

Casa is diplomiek ingesteld ;) Maar je hebt gelijk, een belofte voor over vier jaar is wat erg voorbarig wellicht. Bij deze, ik spreek de intentie uit in 2010 alle voetbaluitslagen te voorspellen :)

Als alles goed gaat, dan ga ik medio 2007 weer naar Ermelo als ik intussen niet gillend gek geworden en ergens anders heen ben verhuisd, waar dan ook heen, als ik op straat zou zwerven zou ik denk ik niet eens veel slechter af zijn dan nu. Ook niet beter, maar ook niet slechter, al heb ik nu een dak boven m'n hoofd. Het enige voordeel daarvan is momenteel dat ik kan internetten. En mochten er mensen in Putten zijn die het Casalog lezen, dan zou mij dat dus geen ENE RUK KUNNEN SCHELEN!!!! De betrokkenen die mij kennen, die herkennen mijn toon wel en van mij mag het. Ze mogen blij zijn dat ik geen namen noem. Dan werd het pas echt link voor ze.

als we het toch over 'gek worden' hebben, dan kan ik met een gerust hart vertellen dat ik dat ook wel eens heb.
Met name in het verkeer! En als ik iets voel op komen, dan zeg ik tegen mezelf: relaxed.. wees cool, rustig aan...
Vooral met het huidige weer in Nederland probeer ik me absoluut niet druk te maken.

Vanmiddag was het wel weer raak.. Toen had iemand de voorband van mijn fiets leeg gestoken!! Absurd! Volgende keer hang ik er een bordje op dat het een heuze 'camarados'fiets is. Tssssk..

Oh, ik vind elk stadion met zo'n atletiekrand (bah) er omheen bij voorbaat niet mooi. Zonde zonde zonde... :)

@Cinner: Ik reken op je!
@Cyberjunk: Het klinkt als de hel op aarde zoals je Putten beschrijft. Trek je er nog wel eens op uit met de taxi?
@GJ: Hoevaak ik dat niet tegen mijzelf zeg in het verkeer: "Rustig CasaSpider, rustig!"
(He, ik voel een nieuwe post opborrelen!)
Als je een bordje met Camarados op je fiets zet wordt hij vast gestolen door een fan, als collector's item.
Qua stadions ben ik het met je eens, voor voetballen hoort er geen atletiekbaan omheen te zitten. Bij Olympische Spelen daarentegen is het toch wel erg handig... :-)

Ik heb niet altijd een taxi nodig om er op uit te trekken, mijn huisgenoten zitten daar harder om te springen dan ik. Alleen op plaatsen waar geen openbaar vervoer is zou ik een taxi nodig hebben En, eerlijk is eerlijk, in Putten is meer openbaar vervoer dan in Ermelo. In Ermelo maak ik wel eens gebruik van een taxi, maar helemaal zonder openbaar vervoer zit ik daar nou ook weer niet. Maar ik zal eens wat duidelijker worden. Ik heb twee hotelkamers als privé-ruimte in een soort van conferentiecentrum, evenals twee huisgenoten van me. De rest, 4 anderen, wonen in een vakantiebungalow, 2 personen moeten een bungalow delen. Dan zijn er nog 2 bungalows die momenteel door 1 persoon per bungalow worden bewoond, maar dat kan zo weer anders worden. De hotelkamers hebben een terrasje zodat ik buiten zou moeten kunnen zitten. Maar het terras van de hotelkamer die ik als huiskamer gebruik en waar m'n computer staat, daar is men bezig met bouwactiviteiten. En waarom? Het hele terrein is 1 grote bouwput. Het hotel moet worden uitgebreid. Mijn huisgenoten en ik ontmoetten elkaar in een soort noodgebouw in de vorm van een Blokhut, waar ook een wasmachine stond en waar de begeleiders kantoor hielden en waar 's nachts iemand sliep, de slaapwacht noemt men dat omdat die alleen wakker wordt gemaakt in noodgevallen. Die Blokhut is in januari neergezet en nu, na een half jaar, blijkt ineens de plaats waar die staat niet veilig te zijn. De Blokhut moet worden afgebroken en dat zou donderdag jl. al hebben moeten gebeuren en hij staat er nog exact zo en NIEMAND van de instelling weet hoe dat komt en waarom dat steeds wordt uitgesteld. De leiding houdt nu provisorisch kantoor in een bungalow die door 1 bewoner wordt gebruikt. De slaapwacht slaapt daar ook. De was wordt centraal geregeld in Ermelo. Wij ontmoeten elkaar nu ook in die bungalow. Of beter, op het terras daarvan. Het is dat het mooi weer is, daarom is het nog enigszins te doen, maar dat is toeval. Hoe lang dit nog gaat duren? Het is allemaal onduidelijk en alles waar wij vragen over stellen is onduidelijk.

Ik ben vaak weg de laatste tijd, want ik vind het verschrikkelijk, ik ben blij dat ik mobiel ben. Ik mag dan slechtziend zijn, maar aan mijn mobiliteit mankeert niets, ik gebruik de bus en de trein wel. Of ik loop het dorp in, ik zit vlakbij de winkels en de terrassen. De begeleiding is op zich echt schattig, soms nemen ze ons mee om eens op een terrasje koffie te drinken. Ik doe dat zelf ook rustig, maar mijn huisgenoten kunnen dat niet allemaal even goed. Ik zou nog uren door kunnen schrijven over alle miscommunicatie en misstanden, vanaf januari jl. tot nu toe. Hoe lang ik zonder internet zat wist je misschien nog. Er loopt al sinds het begin dat we hier zitten NIETS zoals het moet. Het is echt de hel op aarde Casa, geloof me maar gerust. De meest flexibele huisgenoten flippen hier op en ik BEN niet eens flexibel, eerder het tegendeel. Ik zal mijn klaagzang maar stoppen, het helpt toch niet, maar misschien snap je nu helemaal waar dat omklappen van mijn schakelaar, wat eigenlijk de aanleiding was voor dit verhaal, vandaan komt.

Ik vond het slecht georganiseerd, met name de scheidrechters.

@Cyberjunk: Wat vreemd dat ze jullie in een hotel stoppen dat net aan het verbouwen is. Gelukkig kun jij jezelf goed bedruipen en trek je er af en toe op uit. Grappig trouwens dat je jezelf niet flexibel noemt... :-) Het omklappen van jouw schakelaar begrijp ik helemaal na dit verhaal...
@Renesmurf: Dat valt wel mee, immers bij elke wedstrijd was precies een (1) scheidsrechter...