« Twee keer prikken | Main | Luchiano slaagt voor Gele Band »

WK2006 22/31 Vrijdag 30 juni 2006

Terwijl Nederland ontwaakt na de dag van de val van het Kabinet Balkenende-2 pakt het WK2006 in Duitsland de draad op met de kwartfinales.

Die val is overigens een mooi voorbeeld van de chaostheorie. Kees Driehuis vervult de rol van de vlinder in China met het Zembla programma over Ayaan Hirsi-Ali. D66 moest deze keer het dreigen met een kabinetscrisis echt waarmaken, anders was het laatste restje geloofwaardigheid door de gootsteen gegaan. En daar doorheen speelt Ayaans paspoort. Het zijn interessante processen en krachten die het eindresultaat bepalen.

De vraag is hoe het nu verder gaat, zeker vanuit het standpunt van de Nederlandse Antillen. Immers, hier is een proces gaande dat moet leiden tot nieuwe verhoudingen van de eilanden binnen het Koninkrijk. In concreto hebben Curacao en Sint Maarten per referendum gekozen voor autonomie.

Onze minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, Alexander Pechtold, heeft zijn functie neergelegd. Het is nauwelijks voorstelbaar dat het wijzigen van staatkundige verhoudingen door een demissionair kabinet kan worden afgehandeld. Betekent dit dat Curacao en de andere eilanden moeten wachten tot na de verkiezingen en kabinetsformatie in Nederland? En wat als gekozen wordt voor een zogenaamd rompkabinet?

We gaan maar snel voetballen.

Kwartfinale #01: Duitsland-Argentinie 1-1 (Duitsland wint na strafschoppen, 4-2)

Ondanks een vrije ochtend arriveerde ik toch net te laat voor het beginsignaal. Om tien uur gingen Luchiano (8) en ik namelijk nog wat dingen doen. Het was overal enorm druk. Bij de benzinepomp, bij de bank, bij Mangusa, bij Goisco en tussendoor werd ik diverse keren vanuit het werk gebeld.

"Wat doen al die luie varkens toch op straat, laat ze gaan werken", mopperde ik tegen mijzelf. Dat vond Luchiano ook. "Maar wat doen wij zelf dan hier?", vroeg ik hem. "Dat is anders, wij hebben een baby. Ik denk niet dat al die mensen ook een baby hebben." Tevreden met het nieuw gevonden argument reden wij vrolijk verder.


Duitsland dankzij penalties (4-2) verder tegen Argentinie


De wedstrijd. Mooi was het allemaal niet, maar ik heb genoten van de vechtlust. De spelers gaven elkaar domweg geen tijd voor een mooie actie. Toen Argentinie in de 49e minuut via Ayala op voorsprong kwam dacht ik dat het gebeurd was. Ja, ondanks de faam van de Duitsers dat zij nooit opgeven.

Duitsland viel ook wel aan, maar echte kansen ontstonden niet. Aan de andere kant kregen de Argentijnen meer ruimte. Toen maakte de Argentijnse coach José Pekerman een grote fout. Niet alleen Dick Advocaat wisselt wel eens ongelukkig. Het niet inbrengen van aankomende superster Messi maar wel van Julio Ricardo Cruz kan niet anders dan een grote blunder genoemd worden. Zeker achteraf, haha.

Juist de balvaardige en snelle Messi had Duitsland de genadeklap kunnen toebrengen. Cruz deed heus zijn best, maar kon niet voorkomen dat kort nadat hij het veld betrad Miroslav Klose op een puike manier de 1-1 inkopte.

Lucy was voor Duitsland, ik wist het nog steeds niet. Tot het moment dat de ellendige Michael Ballack zich in het strafschopgebied liet vallen en net deed of hij hard in het gezicht was geraakt. Wat absoluut niet het geval was. Kort daarvoor kreeg Maxi Rodríguez nog een gele kaart voor een vermeende Schwalbe, hij struikelde echt. Ballack kreeg hem niet en in ruil daarvoor was ik voor Argentinie.

Het gele kaartenbeleid begrijp ik sowieso niet meer. Voor heel gewone overtredingen wordt regelmatig een kaart uit de zak getoverd. Ook de spelers weten niet meer waar ze aan toe zijn.

In de verlenging werd niet gescoord en de partijen maakten zich op voor de penalties. Het is en blijft een loterij. Vooral toen Ballack achter de bal stond praatte ik mijzelf moed in: "Vaak zijn het de beste spelers die missen". Zelfs dat pleziertje was mij niet gegund, de ellendeling joeg de bal hard in de touwen. Grote held aan Duitse kant was echter keeper Jens Lehmann, vanaf nu Unsere Hand Gottes genoemd.

Daarmee zijn beide gekwalificeerde landen uit de zogenaamde Poule des Doods nu reeds uitgeschakeld. Was dat wellicht de ware voorspellende betekenis van die naam? Na afloop van Duitsland-Argentinie vond er nog een tweede ronde plaats in de vorm van een ordinaire knokpartij. Zie foto#1 en foto#2.

Kwartfinale #02: Italie-Oekraine 3-0

Op het moment dat ik er in ongeveer de 15e minuut van de tweede helft inviel stond Italie met 1-0 (Zambrotta, 6) voor. Het was echter Oekraine dat een enorme tweevoudige kans kreeg. Geen van de twee schoten trof doel en even later maakte sluipmoordenaar Italie er 2-0 van.

Vervolgens kopte Oekraine op de deklat. Wederom waren het echter de Italianen die toesloegen. Met 3-0 was de match definitief beslist. De eerste halve finale is bekend: Duitsland-Italie.

In de Webloggers poule klimmen de deelnemers die Duitsland en Italie in de halve finales hebben gestaag naar boven. Hier het eerste en hier het tweede rijtje. In het algemeen klassement van de subpoules staan de Webloggers op een 37e plaats, nog steeds op pagina twee.

Comments

Eigenlijk had men alles kunnen zien aankomen, de voetbalwinst van Duitsland, de val van het kabinet. Ik denk wat dat laatste betreft dat inderdaad de zaken rondom de Antillen nu worden neergelegd totdat er weer een echt kabinet is.

Luchiano kan het mooi vertellen, dat joch moet zelf later maar in de politiek gaan. Ik lag in een deuk om zijn opmerking over dat jullie een baby hebben en dat jij daarom niet hoeft te werken. In de politiek wordt ook alles gewonnen met flutargumenten. Nu kan men het Luch nog niet aanrekenen, hij is nog maar een kind. Maar hij kan het op deze manier wel ver schoppen. Hij kan goed argumenteren, al raakt het kant nog wel, dus als hij daar zich als volwassene nog iets meer in oefent, kan hij het ver brengen. Of hij dan nog lief, of minimaal aardig wordt gevonden? Dat is afwachten, nu vind ik zijn opmerkingen in elk geval nog ENIG!! Ik hoop dat hij nog jaren zo onbevangen blijft als hij nu is.

#cyberjunk: Haha, maar Luch heeft dan ook wel een groot voorbeeld voor zich om te volgen, nietwaar...
LOL

Ballack heeft mijn sympathie voor de buren bijna laten verdwijnen. Wat een aansteller! En van De Duitse Hand van God word ik ook al niet vrolijk. Forza Italia dus!

Diana 57 dagen oud. Goed nieuws in de armen van Lucy. Nog even en je moet weer werken. CasasPa

ik zeg er niks over....niks..... echt niks.... of juist een heleboel.. ;-)

@Cyberjunk: Feitelijk ligt alles (echt alles!) al vast en is al bepaald. Gelukkig hebben wij daar geen last van, het proces is te gecompliceerd om te doorgronden. En als dat niet zo was, was ook dat reeds bepaald.
Luchiano is een hele goede onderhandelaar, dat merken Lucy en ik elke dag weer. Het houdt ons wel scherp!
@Ingrid: Precies! Zijn moeder kan er ook wat van... :-)
@Piet: Voor de voetbalpoule is Duitsland beter, maar op dit moment hoeven ze van mij even geen wereldkampioen te worden...
@CasasPa: De tijd vliegt. Overmorgen is het weer maandag. Ondanks dat ik een baby heb moet ik dan toch werken...
@Paola: Stil maar, ik begrijp je (ich verstehe dich)... ;-)

Duitsland door, bah.
Italie door, ook bah./

Kabinet viel, eindelijk!
Hoera!
En dat ze nimmer terug mogen komen!

Ik snap niet dat er mensen voor Duitsland zijn.
En ik snap ook niet dat onze regering zo lang nog heeft gezeten.
En ik snap wel meer niet.

Ik ga dan maar fff een duitse vlag kopen.

Ik durf nix meer te zeggen over voetbal. Na gisteravond zijn mijn 2 favoriete landen eruit en is de WK nu een EK geworden. Wordt Duitsland dan kampioen?

Ik moet toegeven dat de Duitsers een zeer sterk elftal hebben. Eigenlijk denk ik stiekem dat ze gewoon wereldkampioen worden... Het zal toch niet?!

Het wordt bijna een gewoonte dat Duitsland kampioen wordt, hetzij Europees kampioen, hetzij wereldkampioen. Ik zeg met nadruk bijna, want ik meen me te herinneren dat ze bij het EK 2004 voortijdig naar huis moesten, ik geloof zelfs nog VOOR Nederland, maar prik me hier niet op vast, want ik weet het niet helemaal zeker. Casa weet vast nog wel zeker of het klopt wat ik denk. Wat deze WK betreft waag ik me niet aan veronderstellingen. Gisteren maakte ik mee dat Engeland en Portugal penalties moesten schieten om een beslissing te forceren, toevallig zat ik op dat moment met een aantal huisgenoten van mij + een begeleider in de buurt van een televisietoestel terwijl de penalties begonnen. Ik verwachtte toen dat Engeland dit zou gaan winnen, maar daarin vergiste ik me ook. Dus, laat ik me maar houden bij de alom bekende stelling; "de bal is rond."

Renesmurf: Zo kunnen we wel even doorgaan, Portugal door bah Frankrijk door bah... :-)
Is men in NL niet bezig met het zoeken naar een oplossing in de vorm van een zogenaamd 'rompkabinet'?
@Brillie: De Duitse vlag is waarschijnlijk populairder dan de wuppies (ook al weet ik niet wat dat zijn)...
@Donna: Ik vond Frankrijk wel erg sterk, maar wie weet wordt Duitsland inderdaad wereldkampioen. Nadeel daarvan is dat ze onmiddellijk weer arrogant beginnen te doen... :-)
@Orangez: Gezien jouw positie in de voetbalpoule betekent dat dat Duitsland juist NIET wereldkampioen wordt... :-)
@Cyberjunk: Vroeger was dat inderdaad heel gewoon, dat Duitsland won. Maar dat is al een hele tijd niet meer zo. Wat een mooi comment trouwens over notabene voetbal van jouw hand! Je conclusie is helemaal waar en correct...

Van ramp naar romp naar rood, mag ik hopen.

@Cyberjunk, en... je vond het best spannend he! :-))

Casa, ik erger me aan die Duitsers die van die zogenaamde leuke Holländische liedjes maken over het vertrek van Nederland..

Dat zouden wij noooooit doen! :)

@Renesmurf: Een mooie alliteratie!
@GJ: Inderdaad, zouden wij nooit doen. De ouderwetse arrogantie uit de jaren '70/'80 komt weer de kop opsteken bij de Duitsers. Dat is jammer, want ik begon ze net sympathiek te vinden... :-)