« WK2006 05/31 Dinsdag 13 juni 2006 | Main | WK2006 07/31 Donderdag 15 juni 2006 »

WK2006 06/31 Woensdag 14 juni 2006

De zesde dag. Een dag die niet zo goed begon want juffrouw Margriet belde om acht minuten voor acht. Luchiano (8) voelde zich niet lekker, zag bleek en had flinke buikpijn. Snel ging ik hem halen. Hij zat naast juffrouw Margriet buiten op het bankje voor het klaslokaal en had nog steeds veel buikpijn. We reden naar huis en ik legde hem op bed. De vraag is altijd wat men in een dergelijk geval moet doen, meteen naar de dokter of het even aankijken. Wij kozen voor het laatste.

Om negen uur stond er een aardige wedstrijd op het programma: Spanje-Oekraine. Rafa Zamora, onze man uit Valencia, is in gewone doen al geen toonbeeld van rust laat staan als Spanje aan de bak moet. Gelukkig voor hem scoorden zijn landgenoten snel en liepen feitelijk over de Oekrainers heen. Wat een debacle voor laatstgenoemden. Als de wedstrijden spannend worden kunnen we nog veel plezier aan Rafa beleven, ware het niet dat hij aanstaande vrijdag naar de Dominicaanse Republiek emigreert.

Deze vrouwelijke fan van Brazilie oogt aanmerkelijk fitter dan sommige selectie-spelers. Klik voor groter/sluiten.Voorspellingen CasaSpider komen zelden uit

Vrijwel gelijktijdig komen een email en een SMS binnen, gevolgd door een rinkelende telefoon. Het is half twaalf lokale tijd op Curacao zeg maar half zes in Nederland. "Oui, ici met Roger Lemerre. Praat iek met CasaSpider?"

Roger Lemerre kent mij maar waar ken ik in vredesnaam Roger Lemerre van? Met de hoorn in de ene hand tik ik met de andere zijn naam in Google in en stuit op de volgende info. Roger Lemerre is de in Frankrijk geboren, maar daar kan hij ook niets aan doen, bondscoach van Tunesie.

Er gaat mij een lichtje branden.

Lemerre vervolgt: "Ja monsieur CasaSpider, iek heb gezien dat u Tunesie met 2-1 heeft laten winnen in de voetbalpoule. Daar ben iek niet zo blij mee, want bijna altijd gebeurt het omgekeerde van wat u voorspelt. Ies het mogelijk dat u de uitslag verandert in 2-1 voor Saudi-Arabie? Dan maken wij namelijk nog een kans."

Er valt wat voor het standpunt van meneer Lemerre te zeggen, toch wimpel ik hem beleefd af. Tunesie opent de score. In de 56e minuut maakt Saudi-Arabie gelijk. Zes minuten voor tijd geschiedt het onheil, de Saudi's komen op voorsprong.

Ik hoor Roger Lemerre virtueel wenen.

Tot mijn verbazing wordt in de 92e minuut de eindstand door Radhi Jaidi op 2-2 bepaald. Dat verzacht de pijn een beetje.

Laat me eens kijken, wat heb ik ook weer voorspeld voor Duitsland-Polen?

"Tringgg...Tringgg... Tringgg..."

Aha, 2-1 voor Duitsland. Daar zul je Klinsmann hebben.

Tot zover dit intermezzo. Toch schuilt er een kern van waarheid in, want Duitsland kon ondanks een overwicht lange tijd niet tot scoren komen. In de werkelijk allerlaatste minuut lukte het uiteindelijk wel hetgeen menigeen typisch Duits deed verzuchten. Ach, ten eerste zijn het de Polen maar en ten tweede scheelt het mij vijf punten in de voetbalpoule.

Over de voetbalpoule gesproken, het was geen onverdeeld gelukkige dag voor de Webloggers. Na de opmars van gisteren zijn we weer naar de tweede pagina verdrongen op een 27e plaats. In onze poule vonden kleine verschuivingen plaats. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

Hoe liep het af met Luchiano's buikpijn? 's Middags was hij weer aardig opgeknapt. Dat kwam goed uit want nu konden we om zes uur naar de extra karateles als voorbereiding op het Gele Band examen. De les duurde tot kwart voor acht en was intensief. Luchiano hield het zonder problemen vol en had nadien teveel energie om snel te gaan slapen.

De dag eindigde dus beter dan hij begon.

Comments

Oké Casa, ik heb het gezien, ik blijf lezen en als je zo schrijft, ook reageren

Drie vragen. Waar zou die buikpijn dan door veroorzaakt zijn? En wanneer moet Luch op voor zijn Gele Band? Hoe is het met de kleine prinses in jouw huis?

Gelukkig kunnen kinderen wonderbaarlijk snel genezen!

Weet je wat we fout doen met onze voorspellingen? We beredeneren het teveel. En ik maak iedere keer de fout een dark horse uit te zoeken. Ghana doorlaten gaan ipv. Tsjechie bijvoorbeeld.

De leider in het algemeen klassement (Supercoach) is wel bijzonder: alle uitslagen goed voorspeld, en soms ook nog met de juiste uitslag; zelfs de drie gelijke spelen. Verder: ik vind dat van Basten jou maar niet moet bellen (ik sta wel in zijn adresboekje). CasasPa

@Cyberjunk: Dat doet mij deugd! De oorzaak van de buikpijn weten we niet, Luchiano had de dag ervoor wel veel winegums gegeten. Het Gele Band examen is op zaterdag 1 juli, maar daarvoor is nog het (vermaledijde) karatekamp op Landhuis Pannekoek. Met Diana gaat het uitstekend, ze is vandaag 41 dagen oud (zie foto in rechter marge)...
@Piet: Een hele opluchting, een ziek kind ziet er zieliger uit dan een zieke volwasene. We zijn inderdaad te rationeel en misschien iets te behoudend (ik heb nu al spijt van Frankrijk). Besef wel dat het wk een loterij is, bij mij gaat Polen door i.p.v. Ecuador...
@CasasPa: De wet van de grote getallen. Pas op met door Van Basten gebeld willen worden, vraag dat maar aan Barry Opdam... ;-)

Mmm.. komt me bekend voor van Luchiano. T. klaagt ook wel eens bij mij met buikpijn. Zodra ik haar nieuwe schoenen beloof, gaat het meestal snel over :)

Betreffende voetbalpoules, ik denk dat ik maar het tegenovergestelde van jouw voorspellingen ga doen. Ik heb ook even een dipje.

Oh, de foto die je gebruikt staat vandaag ook in het Dagblad vh Noorden. Dat je het even weet :)

Hou op over die Polen! Wat een losers, tijd rekken om de 0-0 vast te houden, een uitslag waar ze toch niets aan hebben??
Opvallend dat een aantal landen die zich zo makkelijk plaatsten voor het WK (Oekraine plaatste zich zelfs als 1e Europees land!) nu volledig door het ijs zakken.
Voor wie de wedstrijden live willen volgen op het werk (internet wel vereist...) hier een hele mooie link.
http://wcfootball.html.infostradasports.com
Een erg mooi liveverslag.
Enjoy....

Fijn om te horen dat Luchiano weer beter is.
Wedstrijd gisteren was zeker spannend (duitsland-polen), zeker omdat ik in de poule van mijn werk 0-0 had voorspeld. Je kan je wel voorspellen dat toen de 1ste en laatse doelpunt 1 minuut voor het einde viel ik mijn woordenschat van scheldwoorden behoorlijk had uitgebreid met wat improvisaties.

Dadelijk T&T - Engeland, ik heb 2-1 voor Engeland op het menu staan, maar eerlijk gezegd hoop ik voor een overwinning voor de Soca-Warriors :D

@GJ: Je belooft haar dan zeker geen voetbalschoenen... ;-) Het is een goed idee om het omgekeerde van mij te doen. Misschien dat het Lot er niet intrapt en dan plotseling wel mijn voorspelling laat uitkomen...
Bij het Dagblad van het Noorden hebben ze smaak!
@Angel: Er is altijd een percentage tegenvallers en een ongeveer evengroot percentage meevallers. Schrijf de Oekraine overigens nog niet af, door hun relatief gemakkelijke poule-indeling hebben zij plaatsing nog helemaal in eigen hand.
Een uitstekende link, heb hem meteen rechtsboven toegevoegd, thanx!
@Piet2: Haha, ja dat gebeurde bij ons ook. Veel mensen hadden 0-0 en ongeveer evenveel 1-0. Het verschil tussen vreugde en verdriet is een heel dun lijntje... :-)
We hopen allemaal op een nieuw succes van de Soca Warriors, maar ik vrees dat het er echt niet in zit.
Que sera sera!

gelukkig voelt luchiano zich wat beter...buikpijn is niet fijn......
Geweldige contacten heb je trouwens met de coaches... en ik ken jouw weer....men ik ken gewoon iemand die contact heeft met beroemde mensen..... whoei.... (hehe)

En nu maar hopen dat Luchiano's buikpijn wegblijft!