« WK2006 18/31 Maandag 26 juni 2006 | Main | Twee keer prikken »

WK2006 19/31 Dinsdag 27 juni 2006

Achtste finale #07: Brazilie-Ghana 3-0

Bijzonder jammer was het dat op de negentiende dag van het wereldkampioenschap voetbal 2006 niet de Ghanezen in de vijfde minuut een voorsprong namen. Nu ontwikkelde de wedstrijd zich conform het model Ghana-Italie terwijl ik met veel meer plezier terugkijk op Ghana-Tsjechie.

Het is mooi voor Ronaldo dat hij met een knappe goal nu in zijn eentje het record in handen heeft van de voetballer met de meeste WK-doelpunten, 15 tot nu toe.

Om stipt twaalf uur was ik thuis en kon onder het genot van een kopje door Lucy zelfgemaakte groentensoep met tabasco naar de tweede helft kijken. Ghana speelde niet slecht, was continue in de aanval en gedurende 55% van de tijd in balbezit.

Maar sjonge, jonge, jonge, wat schieten die Ghanezen slecht.

Brazilie liet slechts bij vlagen zijn samba-voetbal zien, bijvoorbeeld met dat magistrale hakje van Ronaldinho. Pas op het allerlaatst toen Ghana echt niet meer in zijn kansen geloofde sneden de Brazilianen door de Ghanese defensie als een heet mes door warme roomboter. Over de volle 90 minuten gezien is 3-0 echter geflatteerd.

Nu het laatste Afrikaanse team naar huis mag blijven louter teams uit Europa en Zuid-Amerika over bij de laatste 16. Voor de zekerheid heb ik snel nagekeken of Oekraine echt niet in Azie ligt en dat is niet het geval.

Nostradamus

"Aan het eind van de zesde maand van 2006 zal de Koning van Spanje met zijn leger de PyreneeŽn overtrekken. Op de vlakten van Centraal-Europa zullen de legioenen van BeŽlzebub hem opwachten. De schurken zullen verslagen en vernietigd worden, en de Heilige Graal zal met de triomferende Koning terugkeren naar Spanje".

Aldus Nostradamus (1503-1566). Volgens de meest geciteerde interpretatie van deze voorspelling heeft Nostradamus het volgende bedoeld: "Koning Juan Carlos zal de wedstrijden van de Spaanse selectie op het WK in Duitsland bijwonen en terugkeren met de Wereldbeker".

Achtste finale #08: Spanje-Frankrijk 1-3

Ik ben een groot fan van de Spaanse taal, de Spaanse cultuur en dus het Spaanse voetbal. Aangezien een goede positie in de voetbalpoule ook belangrijk is kon ik echter beter voor Frankrijk zijn.

Na 45 minuten was het 1-1. De tweede helft bekeek ik in de Ennia-kantine. Verbazingwekkend weinig mensen bleken interesse voor deze topper op papier te hebben, we zaten er met zijn drieŽn.

Het was geen onaardige match. Frankrijk oogde aanzienlijk frisser dan in de groepswedstrijden. Vooral de 23-jarige Franck Ribťry wervelde over het veld. Toch leek het treffen op een verlenging af te stevenen.

Het was de 82e minuut. Er kwam een lange bal richting Thierry Henry. Zij aan zij met de Spaanse verdediger Carles Puyol sprintte hij richting de zijlijn. Er volgde een clash en de Fransman stortte ter aarde, zijn gezicht met zijn handen bedekkend.

"Een elleboogstoot!", riepen de commentatoren. In de herhaling bleek er niets aan de hand te zijn. Wellicht raakte Puyol zijn tegenstander, maar dan was het ergens om en nabij de borst. De scheidsrechter trapte erin, gaf Puyol een gele kaart en Frankrijk een vrije trap.

Uit die vrije trap maakte Vieira 2-1. Met de moed der wanhoop drong Spanje aan, maar de Fransen waren niet van zins hun kwartfinaleplaats op te geven. In de blessuretijd ging Zidane er plotseling in zijn eentje vandoor.

En ook deze man die in eerdere wedstrijden door velen inclusief mijzelf was afgeschreven bleek als herboren. Hij speelde twee man uit en joeg de bal links van de keeper in de touwen. De Spanjaarden mogen zonder Graal terug over de PyreneeŽn.

Nostradamus krabt zich achter de oren. Toch hoeft hij niet te wanhopen. Zijn aanhangers kunnen aanvoeren dat niet de voorspelling maar de interpretatie fout was. Met een dergelijke verdediging komen anderen ook telkens weg.

Twee dagen geen voetbal, het lijkt wel vakantie.

Tot slot de voetbalpoule, wij naderen de beslissende fase. In het algemeen klassement staan de Webloggers op een 46e plaats, nog net op pagina twee. Vervolgens de stand in de subpoule. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

Comments

Misschien kun je die twee dagen dat er geen voetbal is weer eens over een heel ander onderwerp schrijven. Een voetbalpauze zou me welkom zijn eerlijk gezegd en het zou me inderdaad wel eens een heel goed vakantiegevoel kunnen geven. Ik wacht dus af wat je morgen voor interessants te melden hebt dat niets met voetballen heeft te maken als je tenminste nog in staat bent om over iets anders te schrijven.

Misschien hebben de Fransozen wel Spaanse voorouders en komt het qua Nostradamus toch nog op een manier goed.

Beetje stom dat er nu geen voetbal is!

Spanje maakte het na de 1-0 niet af. Na de 1-1 was het gebeurd. Wat trouwens goed is voor mijn poule!

Je boft wel als je nu een Braziliaanse vriendin hebt. Dan kun je nog ergens voor zijn en waarschijnlijk ook nog wereldkampioen worden :)

@Cyberjunk, uit eigen ervaring weet ik dat het niet goed is als je gaat schrijven wat de bezoekers graag willen lezen.

Daar krijg ik een beetje het Harry-Potter-gevoel van :-)

@GJ: Is dat zo? Ook buiten voetbal om komt het wel eens voor dat er over een onderwerp wordt geschreven dat me minder aanspreekt. En dat vind ik helemaal niet erg. Sterker nog, in bepaalde onderwerpen verdiep ik me toch, of ik probeer dat, ook al spreken bepaalde dingen me niet direct aan. Op dit moment mis ik voornamelijk de grote veelzijdigheid waarmee Casa zijn log bijhoudt En dat is iets heel anders dan de zogenaamde "Harry Potter" mentaliteit. En daarom ben ik blij dat er even geen voetbal is. Het is dat ik Casa al langer ken, als ik in deze periode was begonnen met het lezen van deze weblog, dan zou ik Casa serieus als een primitief mannetje hebben beschouwd die alleen maar voor voetbal leeft. Ik weet echter beter, vandaar ook dat ik erop ben teruggekomen om deze log in deze periode HELEMAAL te boycotten, zoals ik eerst van plan was.

Btw, ik heb wel gezien dat je een geintje maakte, maar ik had gewoon even de behoefte om serieus op je opmerkingen in te gaan.

Mijn excuus maar ik moest eerst bijkomen van alle teleurstellende uitslagen. het lijkt wel een vast ritme, de betere partij verliest en de arbittrage helpt daarmee een handje mee. Vallen we ook nog in een kabinetscrisisvannacht dus tja ...

@Cyberjunk: Het is even afkicken, maar ik doe mijn best. Uiteraard ben ik nog steeds in staat om over andere dingen te schrijven, wellicht later op deze prachtige dag...
@Pascal: Maar trekken die Fransozen dan straks ook over de Pyreneeen?
@Renesmurf: Mijn idee, maar volgens mij meen je er niets van... :-)
@Piet: De eerste helft heb ik niet gezien. Niet zo slim van Spanje dus. Voor mijn poule is een Franse overwinning echter ook erg goed...
@GJ: Iedereen met een Braziliaanse vriendin boft! Als ik er net zoveel geld voor krijg als mevrouw Rowlings schrijf ik alles wat jullie willen... :-)
@Cyberjunk: Ik ben nu eenmaal een dossier-fetishist. Ooit waren het de verkiezingen, nu is het het WK. What will be next?
@Cinner: Het zit allemaal niet mee. Gelukkig kan ik onbevangen naar de meeste wedstrijden kijken. Alleen doet wel de voetbalpoule op de achtergrond mee in mijn voorkeuren. Een kabinetscrisis... ik moet het nog zien gebeuren. Vlak D66 niet uit op dit terrein!

@Cyberjunk, hihi, Casa een primitief mannetje.. :-)

@Casa, net zoveel als Rowlings? Nouja vooruit, voor 5 google-ads klikjes graag een artikel over Glimmen :)

@Casa: ik vreesde even met grote vrezen maar allee, het is toch gelukt. *Gaat vlag uithangen*

Zaterdag een BBQ feestje anderhalf uur weg van hier, dat wordt wedstrijden missen :/

aaaaaaaaargh.... ik heb echt mijn dag...mijn grote held mag niet in de tour starten en mijn grote niet helden gaan door in het WK.... en het zijn allemaal duitsers...heel gek..... ik had het liever andersom gezien....voor mij is de tour al gedaan..... tssssssssk