« WK2006 08/31 Vrijdag 16 juni 2006 | Main | Vaderdag 2006 »

WK2006 09/31 Zaterdag 17 juni 2006

De negende dag. Door de vroege en tevens laatste karateles van Luchiano (8) dit seizoen is de ochtendwedstrijd tussen Portugal en Iran grotendeels aan mij voorbijgegaan. Ik had echt zin om eens wat in te lopen in de voetbalpoule en gezien een voorspelde 2-0 overwinning voor Portugal waren er mogelijkheden.

Ergens diep in de tweede helft benutte Cristiano Ronaldo een penalty en stond het daadwerkelijk 2-0. De reguliere speeltijd was voorbij, er werd drie minuten blessuretijd aangegeven. Na afloop van deze drie minuten, de scheidsrechter had de fluit reeds in de mond, scoorde Ronaldo een derde doelpunt voor Portugal.

Ik vloekte hardgrondig.

Tot mijn opluchting werd de goal afgekeurd en was het meteen einde wedstrijd. Tien punten in de knip voor CasaSpider. Later bleken het meteen de laatste van die dag te zijn.

Vlak voor het begin van Tsjechie-Ghana ging ik met Sugey op pad om dingen te kopen. Bij zowel Omni als Goisco was de wedstrijd op grote flatscreens te volgen. Na twee minuten had Ghana de score reeds geopend. We waren thuis toen de tweede helft begon. Een ongelofelijke tweede helft, de beste en anders toch de leukste van dit wereldkampioenschap.

Ghana verslaat Tsjechie met 2-0Op jacht naar de gelijkmaker schakelden de Tsjechen een tandje bij. Vrijwel ieder team komt in een dergelijke situatie onder zware druk te staan. Zo niet de Ghanezen. Zij bleven hun spel spelen en kwamen keer op keer in kansrijke positie voor het Tsjechische doel.

Ik durf er bij wijze van spreken wel een kratje bier op te zetten dat in de afgelopen 25 jaar nog nooit zoveel kansen tegen de Tsjechen in één helft zijn gecreëerd.

Helemaal nadat Ghana in de 65e minuut een penalty kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. De penalty belandde op de paal, maar ook deze tegenslag deerde de Ghanezen niet. Het hielp hierbij overigens wel dat Tsjechie zonder Ujfalusi met tien man verder moest. Waar Europese teams in een overtalsituatie veelvuldig gas terugnemen leek Ghana er juist wel een schepje bovenop te doen.

Tsjechie had er niet van terug. Ze probeerden alles, vooral Pavel Nedved en Thomas Rosicky met lange rushes die in schoonheid stierven. Aan de andere kant bleef het kansen regenen. Acht minuten voor tijd velde Muntari het definitieve vonnis. Met 0-2 kwamen de Tsjechen er nog genadig vanaf.

Ook het andere team in dezelfde poule dat in zijn eerste wedstrijd teleurstelde was herboren. Verrassend dwongen de Verenigde Staten tegen Italie een verdienstelijk 1-1 gelijkspel af. Hierbij had men wel de hulp van een Italiaanse verdediger nodig die een ongevaarlijke voorzet in eigen doel deed belanden.

Vermeldenswaardig is dat het een harde wedstrijd was waarin drie rode kaarten vielen, een voor Italie en twee voor de USA. Direct na afloop kleedden Luchiano en ik Diana aan, zochten alle benodigde spullen bij elkaar en reden naar Punda. De dames Lucy en Sugey lieten nog even op zich wachten, ze waren wederom enorm druk met het uitbreiden van hun gardarobes.

In de voetbalpoule hebben de Webloggers een klein sprongetje voorwaarts gemaakt. We staan op een gedeelde 19e plaats, nu gaan we richting medailles. Door de vreemde uitslagen zijn er feitelijk niet zoveel punten gehaald door de meeste Webloggers. Hier het eerste en hier het tweede rijtje.

Morgen Guus tegen Brazilie.

Comments

Omdat ik dadellijk naar wielrennen en vervolgens Kamermuziek in het Groen ga, nu maar snel een comment. Er valt eigenlijk niet veel te commenten. De verslaggeving en analyse zijn duidelijk. Maar de tijd gaat snel: Diana vandaag al weer 44 dagen oud. Een goei zondag gewenst. CasasPa

Ik geloof dat Nederland voor komend woensdag (nog) niet alles zal inzetten tegen Argentinië … desondanks het een ‘prestige’ wedstrijd zal worden. NL zal hun al hun krachten moeten besparen voor DE wedstrijd komend zondag (25-6).

jammer van dat eigen doelpunt van italie. grr...

Nu naar kaap hoorn.

@CasasPa: De tijd vliegt inderdaad, al dag 10 van 31 en Diana 44. Veel plezier bij het wielrennen en... de Kamermuziek in Groen.
@Don Amaro: Het gaat eigenlijk nergens over, belangrijk is wel dat Nederland zijn ritme vasthoudt. Ben wel benieuwd wie Nederlands tegenstander wordt: Portugal, Mexico of toch Angola?
@GJ: Ik gunde het de Amerikanen wel, ze vochten als leeuwen. Wordt nog een erg spannende wedstrijd nu, Tsjechie-Italie...
Kaap Hoorn is zeker een kroeg?
@Wowo: Die link is mij al eerder toegestuurd. Aangezien wij meedoen met http://www.voetbalpoules.nl blijf ik het ook zo noemen. De meerderheid beslist wat goed of fout is...

Kaaphoorn is niet zoiets als Plein Wilhelmina :)
Zie:
http://www.paviljoenkaaphoorn.nl/nl/fotos/webcam

Oh, 20 punten in de poule! proficiat!

Ghana - Tsjechjie was inderdaad de mooiste wedstrijd tot nu toe. Ik had juist een omgekeerde score verwacht, zeker na de prestaties van Tsjechjie tegen USA. Ghana speelde echt voetbal waarvan je nog dagen van kan na-genieten.
Wat ik ook grappig vond was hun supporters (super kleurrijk en met unieke decoraties op hun lichaam) en ook hun overwinningsdansjes als ze scoren. Ik hoop echt dat ze ver komen !

@GJ: De parasolletjes wapperen aardig! Ik neem aan dat ze er ook Duvel hebben?
Niet gek die 20 punten, ook al heeft Brazilie de overwinning niet verdiend...
@Piet2: Het Ghanese publiek zag er inderdaad heel wat vrolijker uit dan de Tsjechen. Ik zag een beschilderd Tsjechisch jongetje huilen, dat was wel een beetje zielig...