« Een fruitige dag | Main | Zondag Quiz »

De grootste Eikel van Nederland

Als u de titel gelezen heeft, weet u vast en zeker over wie ik het heb. Mits u Dick Advocaat heet natuurlijk...

Het is in het algemeen niet slim om dingen te schrijven als men hevig geëmotioneerd is, maar ja... vaak kan men het juist dan niet laten.

Nederland speelde zijn beste wedstrijd sinds mensenheugenis. We stonden voor met 2-1. De met afstand beste Nederlander was Arjen Robben, dat vonden zelfs de Venezolaanse (sic!) commentaroren.

En wat doet die gefrustreerde eikel met haartransplantatie? Robben eruithalen voor Bosvelt en even later mag Van der Meyde gaan voor Reiziger. Ik werd helemaal gek!

Wat? Ik zal het u sterker vertellen, ik begon te juichen voor de Tsjechen! De 2-2 begroette ik al met een vreugdeschreeuw en bij de 2-3 ging ik uit mijn dak. Wat een Mongool (met respect voor alle mensen uit Mongolië) is die Advocaat, die snapt werkelijk helemaal niets van voetbal.

En dan heeft hij gisteren nog gezien hoe het niet moet, met zijn ambtsgenoot Trappatoni die dezelfde onvergefelijke blunder beging door zijn beste aanvallers Cassano en Del Piero eruit te halen. Vervolgens domineerden de Zweden, maakten de gelijkmaker en de Italianen kwamen nooit meer in hun spel.

Wat een loser, wat een oen! Bij mij heet de grootste Eikel (ja, met een hoofdletter) van Nederland nu voor de komende eeuw: Dick Advocaat.

Het enige goede nieuws is dat ik er vijf punten mee heb verdiend in de EK-2004 poule...

Update 2004.06.19 / 17:11

Wat enigszins helpt tegen het (alle) verdriet is het nummer Put your lights on van Carlos Santana...

(Geweldig nummer)

Comments

Tja, Advocaatje-Zonder-Lef. Het loon van de angst. En Advocaat maar vertellen dat hij niet begreep waar die angst in het elftal vandaan kwam....

Casa, hup casa, yes!!
ben het er helemaal mee eens. Hoe kan iemand zo verschrikkelijk stom zijn??
En dan ook nog eens de avond van mijn vriendje compleet vergallen!!

Er is nog wel iets goeds te bedenken, Casa: Advocaat dient de resterende 2 jaar van z'n contract echt niet uit...

Ongelooflijk was het. En wat hadden we gelijk in de huiskamer.

Jahaaa, dat zal Maar hadden ze de 2 -1 of zelfs maar de 2 - 2 vast kunnen houden, hadden we allemaal best begrepen dat Robben zijn eerste wedstrijd in drie maanden speelde en men geen risico op weer een zware blessure wilde riskeren. Ik was het er ook niet mee eens, maar de fout ligt niet enkel maar daar!

Overigens had ik de scheidsrechter ook graag een kaakslag willen verkopen. Maar goed, dat was van te voren al bekend ... de flaprdol! *Gaat in een hoekje zitten sjachernijnen*

Jammer.

Here here! Zeg, denken jullie ook niet dat Bruckner anticipeerde op Advocaats reactie met die wissels?

Het valt ook wel op hoe sterk de gedachte leeft om bij voorsprong je aanvallers eruit te halen voor verdedigend ingestelde spelers. Aanvallers zijn blijkbaar alleen maar belangrijk om op voorsprong te komen en daarna zijn ze alleen maar tot last..

Trouwens, wat denken jullie van een Duitser als Bondscoach? Mattheus, ofzo? Goed, het doet pijn in het begin, maar uiteindelijk worden we wel Wereldkampioen! ;-)

Zelfs Cruijff was het niet eens met DE wissel. Maar eigenlijk is de afloop zoals vanavond al begonnen bij Cruijff in 1974. Het is een bekend gegeven dat wanneer je beter bent maar niet voetbalt, je tenslotte verliest. Dat was in 1974 na de penaltie in de eerste minuut ook al zo. Niet meer aandringen en rondspelen en vervolgens pakt de tegenstander je. Vanavond was het wel een tikkeltje anders, maar de wissel Robben - Bosveld ging opnieuw uit van voorzichtigheid, niet geloven in je eigen kracht. Balen heb ik gedaan. Zojuist maar even een straatje rond gelopen om de frustraties niet mee te nemen de nacht in. Maar weg is het nog niet. Ik moest even denken aan Robben: wat zal die de pest in hebben, en bij v.Nistelrooy zal het niet anders zijn (je zag het aan hem na afloop). Ben het eens met de stelling: D.Advokaat is de grootste Eikel van Nederland.
CasasPa

Ja ik ben van mezelf terug aan het komen. Kwam bij dat ook nog eens Bosvelt terug geplaatst werd! Pffff ... *Vergrijpt zich aan de chocomel en gaat Vila BvD zitten kijken*

Ik heb die oranje gekleurde poster met daarop de tekst "I love my Dick" voor alle zekerheid toch ook maar voor 't raam vandaan gehaald...

Ik weet nu welke Dick alle Fiagra-spam doorgestuurd dient te krijgen. Wat een slappe lul zeg... (fiagra met een eff, is omdat je commentdinges dit anders niet slikt..)

Onze cable provider durft maarliefst $19.95 plus tax te vragen voor het kijken van één EK-wedstrijd. Ik ben blij dat ik vandaag geen gehoor heb gegeven aan het stemmetje in m'n hoofd dat steeds maar zei: "ach, $19.95 voor een goeie pot Hollands voetbal is toch geen geld..." Als ik het stemmetje in mijn hoofd z'n zin had gegeven, zou ik nu serieus overwogen hebben om die $19.95 bij Advocaat terug te cliamen.
Wat een ongelovelijke eikel zeg! (Wetende dat every dick een eikel heeft, doet ie daarmee slechts gedeeltelijk z'n naam eer aan.)

Laten we het allemaal maar snel vergeten, de Letten alle hoeken van het voetbalveld laten zien en hopen dat de Duitserds verliezen van de Tjechen (of in iedergeval niet verder komen dan een gelijkspel).

Komende woensdag ... krijgt Tsjechie nog eens 16 miljoen supporters er bij .... allemaal in het oranje.

Ik hoorde deze week "With a small Dick you can't win!!" Wat een ..., ik weet niets van voetbal, maar dit was een mega blunder.

snif.

bálen natuurlijk, maar erg grappig beschreven. Maar behalve die wissel snap ik (als niet kenner) ook nooit dat er zo vaak naast of op de paal geschoten wordt hoor. Dat doel is zo groot, ze hebben niks anders aan hun hoofd dan oefenen en dan nog er náást! tsssk

@Pascale: dat was de 1e fout van Dick. Sneijder kan wel zuiver schieten maar mocht dat helaas niet bewijzen. Eerlijksheidshlave moet ik wel melden dat de Tsjechen de 1e grote kans kregen en gewoon beter zijn dan Oranje.

@Piet: Met die laatste opmerking ben ik het zeker eens. Toen ik de opstelling van de Tsjechen zag, verbaasde ik mij erover dat ik die voor een groot deel beter ken dan de Nederlandse. Telkens weer dezelfde grote namen:
Galasek, Poborski, Rosicky, Nedved, Baros, Koller... en dan ook nog invallers als Smicer en Heinz.
In Tsjechie heeft de coach geen problemen met de opstelling en hoeft dus ook niet steeds te experimenteren!

Ik heb ook gejuicht bij de 3-2. In de hoop dat dat het ontslag van Advocaat zou betekenen.

@Nienke.... mattheus als bondscoach?..... aaaaaaaargh.... dat is pas een straf ;-)

[cognitieve herstructurering]
Ach, het is maar een spelletje. En ik heb trouwens nooit echt begrepen waarom we ons met z'n allen zo druk maken om 22 man die maar stom achter een balletje aan lopen te hobbelen.
[/cognitieve herstructurering]

Eigenlijk was de achterliggende gedachte best goed... Een middenvelder voor een aanvaller. Maar waarom Robben?! Dickie je bent een internationale Eikel!

Is het ook mogelijk om de coach te wisselen?

Tenzij je mits voortaan juist gebruikt, adviseer ik je om mits achterwege te laten of te vervangen door tenzij. Je mag ook wel mits gebruiken, mits je het niet meer gebruikt als je tenzij bedoelt.

@CuraKora: Dat is helaas meestal pas mogelijk als het leed al geschied is, in dit geval het EK, hetgeen al aanstaande woensdag kan zijn. TENZIJ de Duitsers niet winnen en wij de Letten in de pan hakken. U had (heeft) helemaal gelijk!

WOMEN PEE