« CasasPa 70 jaar! | Main | Vrouwen zijn belangrijker »

Poll: USA - Cuba

Porsche-rijders gaan allemaal vreemd, BMW-coureurs hebben het meeste sex en Opel-rijders zijn hemeltergend saai. Aldus een kortgeleden gepubliceerd onderzoek. Als bestuurder van een donkerblauwe Toyota Corolla met moon-/sunroof laat dit alles mij Siberisch koud, Toyota Corolla mannen (met moon-/sunroof) hebben het allemaal!

Met onderzoeken, enquetes, polls en wat dies meer zij kan volop gemanipuleerd worden. Zowel met het opstellen van de vragen als met het interpreteren van de antwoorden. Soms gebeurt deze manipulatie onbewust. Neem nu mijn eerste poll, over de USA en Cuba.

Wat moeten de USA doen?

Antwoord A is domweg suggestief en bepaald niet objectief. De algemene opinie ten opzichte van het Amerikaanse ingrijpen in Irak heeft een dieptepunt bereikt. Die ene persoon die hier voor gekozen heeft is hoogstwaarschijnlijk een opportunist. Met opportunisten dient bij het opstellen van polls ook rekening gehouden te worden.

Ik interpreteer de uitslag als sympathiek jegens Cuba. Vanmiddag bij het Happy Hour zal ik de Cubanen op de hoogte stellen.

Zeer binnenkort een poll over de Miss Universe verkiezing die plaatsvindt op 1 juni te Quito, Ecuador. En van de favorieten is Miss Ukraine. Op teletekst las ik dat de Ukraine ook het Eurovisie Songfestival al heeft gewonnen. Jammer dat niemand daar een poll over heeft gehouden!

Comments

Toyotarijders komen nooit in polls voor, domweg omdat ze hemeltergend pragmatisch zijn. Soort D66'ers, zeg maar ;-p

opelrijders scheppen niet op :-)

Ja, alles kan je bewerken. Zo zijn Japanse autorijders allemaal SM-ers. Maar dat had je al gelezen op mijn log hi.

Inderdaad. Alles valt aan te passen. En alles kan je anders uitleggen. Mijn motto is dan ook:
dat zie je verkeerd...

@Eric: Daar raak je me recht in mijn hart! Alles beter dan D'66 wat mij betreft, zoek maar eens op "Thom" op mijn log... Een moon-/sunroof is gelukkig niet praktisch!
@Paola: Volgens mij ben jij wel de enige Corsa-rijdster met paars haar en nagels... :-) Maar 'jullie' scheppen inderdaad niet op! (Waarover zouden jullie dat moeten doen... :))
@Brillie: Je motto spreekt me erg aan!

Maar gezien het aantal respondanten is de uitkomst van de poll natuurlijk verre van betrouwbaar.

Casa: ik heb zelf ook 2x een Toyota gehad, don't worry. Kon het ff niet laten, da's alles ;-)