« Poll: USA - Cuba | Main | 29 »

Vrouwen zijn belangrijker

Sinds enige tijd vraagt Luchiano (6) zich af waarom er toch meer meisjes dan jongens zijn. Als ouders proberen Lucy en ik die vraag uiteraard zo goed mogelijk te beantwoorden.

Aangezien ik niet precies wist wat Lucy hem verteld had, vroeg ik 's middags op bed liggend aan Luchiano waarom er ook alweer precies meer meisjes dan jongens zijn.

Luchiano: "Uhm, omdat mevrouwen belangrijker zijn. Ze krijgen kinderen... ze maken eten voor je... en zo kunnen wij beter kiezen welke we willen hebben!"

De quiz-vraag van deze week luidt: Welke oorzaken van het feit dat er meer meisjes dan jongens zijn heeft Luchiano van Lucy geleerd en welke van CasaSpider?

Bonus-vraag: Welke redenen zijn er nog meer?

Comments

Oh nee! Hier waag ik me niet aan!! :)

hee gefeliciteerd he! met je 29ste verjaardag uiteraard.
het antwoord lijkt me duidelijk, de eerste helft is van Lucy en de tweede van casa.
Overigens vraag ik me af of dat wel zo is hoor, dat er meer meisjes dan jongens zijn. Als ik hier zo op onze afdeling rondkijk duidelijk niet. En in China ook niet.

@Pascale: Dank je. Dat je dat niet ziet komt omdat je een vrouw bent. Stel je zit in een kamer met 2 mannen en 2 vrouwen, inclusief jezelf. Dan zie jij 2 mannen en 1 vrouw en concludeert ten onrechte dat er tweemaal zoveel mannen als vrouwen bestaan.
China is overigens een uitzondering, daar wordt niet zelden euthanasie toegepast op vrouwelijke baby's!

@casa; haha, ik vind dat je nu mijn vrouwzijn en daarmee mijn, door jouw ingeschatte, denkpatroon onderschat. Hier zijn gewoon meer mannen dan vrouwen, zelfs als ik mezelf mee tel. Ongelooflijk he.

Al die mannen komen waarschijnlijk op Pascale af?

Casa vergeet dat wij vrouwen ook nog eens in de spiegel kijken en dus in die kamer (mits spiegel aanwezig) wel degelijk twee vrouwen zullen zien. Of wij ook twee mannen zien hangt van de mannen af. Meestal denk ik gewoon jochies te zien. Echte mannen zijn maar dun gezaaid ;-)

@Erwin: En dat is nog waar ook! Hele plausibele verklaring, of niet Pascale?
@Carin: De spiegel is niet relevant in deze. Als jij je met een man in een kamer met spiegel bevindt, zie jij: de man, het spiegelbeeld van de man en het spiegelbeeld van jezelf. Ook jij zult dus denken dat er tweemaal zoveel mannen zijn. Da's logisch. Met je laatste opmerking ben ik het helemaal eens. Waar jonge meisjes verrassend ouwelijk en volwassen kunnen doen, geldt dit voor mannen omgekeerd evenredig.

@Erwin: uiteraard!

Paool houdt voor een keertje wijselijk haar mond *grin*