« Dora Patricia | Main | Je wordt ouder papa! »

El Sapo El Sapo (2)

1.

De DDOS Poll heeft 30 mensen verleid tot het geven van een mening. De uitslag is niet echt verrassend te noemen, tenminste niet voor mij. Slechts 13% geeft aan dat het erger is als de treinen niet rijden. De storm rondom Eric de Vogt schijnt inmiddels geluwd te zijn.

Weinig verrassende uitslag in de DDOS Poll

De volgende poll staat al in de startblokken, links onder het klokje. Op 6 november wordt de Grootste Nederlander Aller Tijden (GNAT) gekozen. In de poll kunt u op uw eigen favoriet stemmen.

2.

Met name familie in Nederland vraagt zich af: "Hoe gaat het met Pascale en Luc?" Ik ben er nog steeds niet uit of het "Pascale en Luc" is of "Luc en Pascale". Meestal voelt men instinctief aan wat beter klinkt. In het geval van "Pascale en Luc" werkt mijn instinct echter niet. Luchiano (7) zegt vaak SuperLuc tegen Luc. In dat geval ligt "Pascale en SuperLuc" meer voor de hand. (Of toch niet?)

Met Pascale en Luc gaat het goed. Ze doen het lekker kalm aan, het is tenslotte vakantie. Alhoewel Luc misschien via internet nog wat Cisco-examens gaat afleggen. Gisteren hebben ze een auto Hyundai Atos gehuurd. Luchiano noemde het een busje, geen auto in ieder geval. Het woord Pausmobiel kent hij nog niet.

Een bescheiden foto-album is groeiende. Het bruiningsproces van Pascale en Luc kan hier worden gevolgd.

3.

De gebroken knie van Fidel Castro heeft consequenties. Terwijl hij in zijn bed aan het herstellen was, bedacht Fidel dat het gebruik van de Amerikaanse dollar in Cuba maar eens ontmoedigd moest worden. De munteenheid van Cuba is de peso. Tevens maakt men gebruik van de converteerbare peso, ook wel nep-peso genoemd. Deze heeft een waarde van 1 US-dollar ofwel 27 gewone pesos. Per 8 november wordt een heffing van 10% opgelegd bij het wisselen van US-dollars in nep-pesos. Andere munteenheden zoals de Euro en de Canadese dollar blijven verschoond van deze maatregel.

Echt veel hinder zullen de Cubanen hier niet van hebben. Buitenlanders die voorheen dollars opstuurden zullen dat nu in een andere munteenheid doen. Castro motiveerde de maatregel met de economische agressie van de USA. Meer voor de hand liggend is echter dat Cuba dringend dollars nodig heeft. Op dit moment staan er lange rijen voor de wisselkantoren om de vele dollars die in het land rondzwerven op tijd in te ruilen voor nep-pesos. De overheid krijgt op deze manier in kort tijd de beschikking over veel dollars. Wel zullen er veel nep-pesos bijgedrukt moeten worden!

Comments

Wat een poll.... Dat kan toch helemaal niet!

aaaaaaaaargh..... ik stem niet!!!!!!! :-)

Je durft wel. Zelf in een Toyota rijden en dan het woord 'auto' voor een Hyundai doorhalen.
Best een goeie ruil dollars voor nep-peso's. Over een paar weken zullen de euro en de Canadese dollar ook wel aan de beurt komen. En dat terwijl een knie-operatie helemaal niet duur hoeft te zijn.

De HP printer maakt dus over uren. Kijk en zo kan dat mannetje met die echte dollars mooi dingen kopen. Twee vliegen in een klappertje.

@Erwin: Neen, dat kan helemaal niet! Waarom eigenlijk precies niet?
@Paola: En jij hield nog wel zo van lijstjes... :-)
@Piet: Neen, dan een berijder van een Gazelle, da's nog erger dan een Hyundai! Ik denk dat Fidel van de opgehaalde dollars zijn lichaam wel bionisch kan laten maken!
@Brillie: Zo gaat het overal, toch?

Pascale en Luc is voor mij meestal de volgorde. In ieder geval geen Luuk. Leuke bikini, Pascale !
CasasPa

De volgorde van kennissen hangt bij ons meestal af van wie we het eerste kende (en wie dan vervolgens het aanhangsel werd). Maar niet altijd gaat het zo en niet altijd als het zo gaat is het zo.
En als je het nou eens heel toevallig zegt. Of vraagt: "Hoe heten zij nou ook alweer die hier laatst...?"

Op de poll ben je eentje vergeten.
Pascale en Luuk klinkt beter, en ook alfabetish passend.
En Castro praat altijd zoals hem het beste uitkomt, anders had hij er al lang niet meer gezeten.

@CasasPa: Inderdaad! Luc en zeker geen Luuk! Ik moest het op zeker 100 plaatsen vervangen. Dat komt ervan als je denkt een ezelsbruggetje te gebruiken, maar zelf de ezel bent... :-)
@Pascal: Daar heb je gelijk in. Soms klinkt de ene combinatie echter toch beter, bijv. Simon & Garfunkel is logischer dan andersom. Of het is omdat ik eraan gewend ben, dat kan natuurlijk ook nog.
@Renesmurf: Het was misschien handig geweest als je had gezegd WIE ik dan wel ben vergeten... :-) Voor dit soort gevallen heb ik de 'Anders?' optie ook ingebouwd. Pascale en Luc past alfabetisch inderdaad goed, tenminste als je 'descending' sorteert. "Praten zoals het het beste uitkomt" doen wel meer leiders dacht ik zo. Je bent wel de eerste met commentaar op alle drie punten, de complimenten aan Winschoten!

Die poll kandidaten klopen niet: maar 1 vrouw en die is Duits. Bovendien heeft ze in mijn ogen niet iets gedaan wat haar tot een groot mens maakt, wel iets om aan herinnerd te worden...Ik heb er met mijn keuze toch wat op gevonden...
Zonder twijfel Pascale en Luc, vooral omdat Pascale hier al was toen Luc nog moest komen en ook vaker hier komt (op de log bedoel ik).

Ik verwacht dat de nerpdollars morgen al op zijn, want dan moet iedereen voor het inruilen alsnog zijn kommissie betalen als ze bijgedrukt zijn. Uiteindelijk ligt het voor een groot deel ook aan de USA. Als zij hun arrogante embargo nou eens opheffen, zou het een stuk beter gaan met de Cubaanse economie...

De Reus van Rotterdam is een goeie kandidaat voor grootste Nederlander. Zie ook: http://www.euronet.nl/~keesels/rr07-3.html

2.37 m. en schoenmaat 62, wie doet het hem na?