« Het Betico Croes scenario | Main | Een upgrade in AC Milan shirt »

Het is Stellingen-Time

De stellingen voor het jaar 2007 gapen de lezer duf aan vanaf de linkermarge. De uitslag van sommige stellingen is inmiddels bekend, van andere steeds beter voorspelbaar. Wie gelooft er dat Balkenende voor het eind van het jaar aftreedt? Het is tijd voor nieuwe stellingen, op de oude kon na 1 juni toch al niet meer gestemd worden.

Wel gaan we ze één voor één nog even langs. Iedere stelling die meer dan 10% van de stemmen heeft vergaard wordt als een 'Ja' geïnterpreteerd. Hierover kan niet gecorrespondeerd worden.


Resultaten eerste Poll 2007


  • Op 31 december 2007 is Balkenende minister-president, 20% dus Ja. Gedeelde winnaar van deze poll, het vertrouwen in Balkenende is kennelijk groot.
  • Darten is geen sport maar een spelletje, 14% dus Ja. De meesten associeren darten waarschijnlijk toch met café's en dikke buiken. Is schieten, met een geweer of met pijl en boog dan wel een sport?
  • Diana loopt voor haar eerste verjaardag (5 mei), 20% dus Ja. Eerlijk gezegd dacht ik het ook maar het was niet zo. Haar eerste zelfstandige stappen zette de kleine prinses op 18 juli.
  • Wit brood is lekkerder dan bruin, 5% dus Nee. De CasaLog-lezer heeft een gezonde smaak.
  • PSV wordt kampioen van Nederland, 13% dus Ja. Het was spannend maar het is de Eindhovenaren wederom gelukt. Voor dit jaar ben ik pessimistischer over hun kansen.
  • Eva van der Gucht is de mol in Thailand, 4% dus Nee. Goed geraden en eigenlijk niet zo moeilijk, immers de slechterik uit Goede Tijden Slechte Tijden deed ook mee.
  • Bruine bonen zijn lekkerder dan kapucijners, 5% dus Nee. Wellicht moet ik nog wennen aan het feit dat kapucijners geen bonen maar erwten zijn. Zie de reacties bij deze post
  • CasaSpider wint een Dutch Bloggie, 13% dus Ja. Vergeet het maar!

Voer voor psychologen.

Deze keer slechts vijf stellingen, immers het moet wel leuk blijven. Ze zijn te vinden op de gebruikelijke plaats in de linkermarge. Sluitingsdatum is 15 oktober en wie eerst meer informatie wil over Xaviera leest Zwaar gelukkig.

Comments

Eind september ben je nog op Ciraçao? Dan wordt de kans dat het regent als je hier aan komt wel heel groot.

Het werd ook weer hoog tijd voor stellingen. Er is een tijd geweest dat je elke maand wel zoiets had. Maar daarvoor ontbreekt jou tegenwoordig de tijd, de inspiratie, of misschien allebei wel.

Oké, ik heb mijn rondje gedaan. Ik reken op een AZ zegen dit seizoen.

Hoe werkt dat eigenlijk met die pol? Heb ik nu een prijs gewonnen? (Laten we zeggen iets groots). En hoe kan je dan winnen? Je hebt absolute antwoorden zoals bij PSV, maar bij de bruine bonen hangt het van het de voorkeuren van de stemmers af die dan weer invloed uitoefenen op het resultaat. Ik ga de verkeerde kant op... het ging niet om goed of fout. Ah toch wel, als ik de vraag erboven lees. De stemmer beinvloedt het resultaat. Ik denk maar wat. Net zoals iedere waarneming het resultaat beinvloedt.

Je brengt me op een idee voor een nieuwe stelling.

Waarom stelt er altijd wel iemand een vraag in de comments?
Daarmee is het logje in feite mislukt, want door iemand niet begrepen.
Wat moet een logger in zijn eigen comments?

@Piet: Neen, we landen op dinsdagochtend 18 september. Normaliter is het altijd prachtig weer als wij aankomen...
@Cyberjunk: Een combinatie van factoren, laten we het daarop houden. Misschien gooi ik er straks wel gewoon een stelling tussendoor, kan ook zomaar gebeuren...
@Pascal Summer: De volgende keer verwerk ik AZ in de stelling...
@Pascal: Je bent een beetje erkenning, geluk, een glimlach, wellicht zelfs wat kennis rijker. Geen kleine dingen me dunkt! En een poll gaat inderdaad niet om goed of fout...
@Renesmurf: Een goede post wekt de nieuwsgierigheid en werpt vragen op. Kennelijk schrijf jij goede posts, dat heeft niet noodzakelijkerwijs iets te maken met niet begrepen hebben. Wat een logger in zijn eigen comments doet moet hij zelf weten. Het hangt onder meer af van het type comment. Op 'herkenbaar', 'mooi', of 'gefeliciteerd' heeft het geen zin om te reageren. Op het CasaLog komen echter regelmatig interessante aspecten naar voren in de comments. En dan doe ik graag mee!

Casa, weet jij wel zeker dat jullie op 18 september landen? Heb jij al geboekt voor die datum? En hoe is het met je stempels gegaan, met je garantiebrief en alles? Ik heb mijn leesachterstand van jouw laatste artikelen helemaal ingelezen en heb daar niets over teruggevonden. Maar als jij zo'n stellige datum noemt zal dat wel in orde zijn. En weet je nu al waar je gaat wonen? Misschien ergens tijdelijk of zo?

@Cyberjunk: Alles loopt... binnenkort een update over de beslommeringen, waarschijnlijk aanstaande woensdag... We weten nog niet waar we gaan wonen en alles is tijdelijk!

Goh, kijk je even een zaterdag niet, staan er op de zondag weer drie frisse updates klaar.

Interessante stellingen weer Casa.
Ajax speelt net gelijk tegen onze FC. Heb daar geen vertrouwen in. In Groningen wel :)

@GJ: Ja, het kan hard gaan. Updaten zelfs in de nacht van zaterdag op zondag, ga er maar aanstaan. Uitstekende prestatie van Groningen, hoeveel zou het geworden zijn als Suarez nog steeds in groen-wit speelde?

HEy! Ik ben een stelling :)

Casa: hoezo vertrouwen in Balkenende? Iedereen is er van overtuigd dat Balkenende hoe dan ook aan het pluche blijft plakken, wat er ook gebeurt...

@Xaviera: Gefeliciteerd! Overigens moet je nog wel een beetje oefenen, het publiek heeft tot dusverre weinig vertrouwen in jouw (en/of in mij)... ;-)
@Eric: Men vertrouwt er dus op dat hij in het pluche blijft zitten. Maar pas op, zojuist heeft Jan Pronk hem voor leugenaar uitgemaakt. Tegen Jan Pronk mag je overigens niet zeggen dat hij een populist is, maar dat is een ander verhaal...

Casa: dat van dat pluche ja. Da's wat anders dan de man vertrouwen. Echt...

Pronk heeft voor mij afgedaan toen hij Jos de Beus, ooit medeschrijver van het PvdA-programma, uitmaakte voor "verrader" omdat 'ie de laatste keer CDA had gestemd. Pardon? Vrije verkiezingen, meneer Pronk? Iemand die zulke kwalificaties bezigt is net zo democratisch als Geert Wilders...