« A-hax en Hop | Main | Teveel en te weinig »

El Sapo El Sapo (21)

1.

CasaSpider is ziek. Dat is vervelend, want nu moest ik woensdagmiddag naar de Champions League wedstrijd Chelsea-Barcelona kijken. Veel buitenlands voetbal heb ik de laatste maanden niet gezien en dat is te merken. Wat wordt er buiten Nederland namelijk goed gevoetbald!

Chelsea had de pech dat tegen het einde van de eerste helft Del Horno met een rode kaart van het veld gestuurd werd. Een onterechte rode kaart. Toch trokken de blauwgehemde Engelsen in de tweede helft ten aanval en kwamen verdiend op 1-0. Gangmakers waren Gudjohnsen -wat een fenomenale bewegingen heeft die man-, stoomtrein Makélélé en ook onze eigen Arjen Robben. Robben startte diverse rushes die uiteindelijk eindigden in een overtreding van een Barcelona-verdediger.

Na de 1-0 schakelde Barcelona een tandje hoger en dat was smullen. Het voetbal van Barcelona lijkt zowel op zaalvoetbal als op ijshockey. De twee spelers die er uitsprongen waren de jonge Messi die voor zo'n jeugdig iemand ongekend explosief is en de weergaloze Ronaldinho. De wijze waarop hij tegen het einde van de wedstrijd Makélélé op de zijlijn passeerde en het nakijken gaf was bijna onwerkelijk. Onbegrijpelijk dat Ronaldinho (nog) niet voor Feyenoord speelt.

Barcelona won met 1-2 en ik dook mijn bed in.

2.

Met een parachute uit een vliegtuig springen, dat moet toch wel een ongelofelijke kick geven. Eerst als een baksteen naar beneden vallen, de armen spreiden als een vogel zijn vleugels en de aarde snel dichterbij zien komen. Dan komt het moment dat er aan het touwtje getrokken moet worden en opent, als het goed is, de parachute zich met een harde klap. Langzaam zweeft men naar beneden, hier en daar een beetje bijsturend. Een sensationele ervaring... lijkt mij.

Jammer genoeg gebeurt het een enkele keer dat de parachute niet opengaat. En de reserveparachute ook niet. Met zoveel pech zal de fiets ook wel niet op de afgelopen plek op het landingsveld staan, maar dat is zorg voor later. Het is erg belangrijk dat de parachute goed opgevouwen wordt. Maar wie vouwt uw parachute?

Een open vraag tot slot: kan men parachutespringen en het opvouwen van de parachute zien als een metafoor voor het leven?

Comments

Wel zaak om in leven te blijven inderdaad, al is het alleen maar om te kijken of die fiets er staat. :-)

Beterschap Casa!

Ronaldinho voor Feyenoord laten spelen voelt voor Ronaldinho als parachutespringen zonder parachute.

Nee

@Cockie: Het is goed om positief te blijven. Dank je, het gaat alweer wat beter...
@Piet: Dat moet dan wel de ultieme kick zijn!
@Cerito: Hmm... nu realiseer ik me dat het niet bepaald een open vraag is... ;-)

1: Beterschap
2: Wie gaat springen is ziek in zijn hoofd.

Beterschap!! .... en mij lijkt het ook enorm kicken ... is nog een van de dingen die op mij verlanglijstje staat ... al is het een duosprong ... dan ben je wellicht ook wat zekerder van het opvouwen ... en de fiets(en) natuurlijk

ik sluit me aan bij piet: nee.

casa ik probeer te voten maar niks hoor lukt niet, bdw ik vouw zelf en niemand anders, mijn tuin laat ik doen mijn auto laat ik wassen etc etc maar chutjes vouw ik toch ff zelf grin grin.

Antwoord weet je al NEE. Ben je erg ziek dat je van voetbal ineens op springen uit een vliegtuig komt? Of heb ik iets gemist?

@Renesmurf: Statistisch gezien is in de auto stappen gevaarlijker!
@Henk: Zolang je geen duo-sprong met mij maakt heb je helemaal gelijk... :-)
@Louter: Je nee staat genoteerd, maar je hebt je aangesloten bij Cerito... ;-)
@Ennu: Hmm... kennelijk is voten nog moeilijker dan parachute springen! Heb je ook op Curacao al eens gesprongen?
@Jannie: Toch zie ik overeenkomsten. Inmiddels voel ik mij weer een stuk beter (dank je) en het is "El Sapo" eigen om van de hak op de tak te springen. Zie de eerste aflevering... ;-)

Ik heb al eens aan een laken gehangen. En je mag het eens een keer doen. Het is echt heerlijk.

In het Aviodome op Schiphol kun je een virtuele parachutesprong maken. Viel nog niet eens mee, maar ik heb mijn diploma gehaald!

ik denk er niet aan, en toch denk ik dat ik heel veel uit mijn leven haal...nee dus ;-)

oja en beterschap natuurlijk...ik ben helemaal van mijn apropos gewoon....

OT... zo'n bekertje ijs is peanuts.... ze zijn heeeeeeel klein en heeeeeel duur ;-)

Beterschap. Van harte. Met mij gaat het ook goed: vandaag een kijkoperatie in mijn knie gehad. (BIj Barcelona zagik Cruijff en Maradona samen in één elftal). CasasPa

Nog een beetje meer beterschap, voor zover dat nog nodig is (anders alvast voor de volgende keer).

Effe nadenken. De sprong is dan het leven en het vouwen is de voorbereiding? Zoiets? (Of het vouwen is het leven en de sprong de dood?) Of in de volgorde zoals jij ze schrijft. De sprong het leven en het vouwen het eind? Misschien is het te laat om na te denken. Zelf verantwoording nemen voor je leven. Kraak. Slaap.

@Brillie: Dat was toch bij die uitbraakpoging uit de Bijlmerbajes... ;-)
@Willisha: Het was ook een virtueel diploma, neem ik aan?
@Paola: Je hebt groot gelijk, daarvoor hoef je niet uit een vliegtuig te springen of de Mont Blanc te beklimmen. Dank je, inmiddels ben ik er weer helemaal bovenop. En klein is een relatief begrip... ;-)
@CasasPa: Dat wist ik nog geeneens! Je had dus last van je knie, hebben ze wat kraakbeen verwijderd?
@Pascal: De beterschapswensen zijn niet meer nodig maar toch bedankt. Je bent de eerste die daadwerkelijk moeite heeft gedaan voor de 'open vraag', mijn complimenten. Zelf dacht ik aan het feit dat sommigen in hun leven wilde dan wel onlogische (dat is uit een vliegtuig springen namelijk ook) beslissingen nemen. Van die sommigen wil een aantal de zaken helemaal in eigen hand houden (de vouwers) en anderen vertrouwen juist weer ergens anders op.
En dan heb ik alleen nog maar koffie op!

Beterschap

Beterschap, ik ga vandaag schaatsen kijken. En als parachutespringen een metafoor voor het leven is dan heb ik een extra probleem...

Ik hoop dat je snel weer beter bent.

Wat leuk zo'n stelling over die parachute, die was nu heel toegankelijk voor mij.

Parachute-springen is niet voor mij, dus nee !
Rode kaart was m.i. terecht, als Messi die charge niet ontweken had, waren zijn enkels afgezaagd. Robben is een begenadigd voetballer, maar zijn houding in het spel zelf bevalt me dikwijls niet. Te veel van ikke, ikke, ikke.

@Michel: Dank je en het heeft zo goed geholpen dat ik mij vandaag weer superfit voel!
@Petra: Het schaatsen volg ik op Radio-1 via internet. Ik ben benieuwd naar jouw 'extra probleem' m.b.t. parachute springen...
@Cyberjunk: Het is alweer gebeurd hoor, dat beter worden. Zelfs bacterieen houden het niet lang met mij uit... ;-) Als het moment daar is komt er ooit nog wel eens zomaar een stelling tussendoor!
@Martin: Volgens mij was het obstructie van Del Horno, Messi botste tegen hem aan. Ik heb geen gevaar voor zijn enkels gezien. Wat je over Robben zegt klopt wel een beetje, ook al vond ik dat hij in de wedstrijd tegen Barca niet echt veel steun kreeg van zijn medespelers...

Oohooo, was dat chelsea tegen barcelona!
Ik dacht dat ik naar 2 turkseclubs aan het kijken was en heb de tv uitgedaan en ben een turkse bar in gegaan. Stom! :)