« El Sapo El Sapo (21) | Main | Door Curacaose ogen »

Teveel en te weinig

Lucy had een tijdje okay een paar maanden geleden eens laten vallen dat ze graag een bepaald soort koekjes wilde hebben. Het is een assortiment mini-koekjes dat in een ouderwetse blikken koekjestrommel wordt verkocht. Met name rond Kerstmis zijn deze koekjes populair, maar ze zijn het hele jaar door te verkrijgen. Het zijn ook nog eens goedkope koekjes, een groot rond blik kost ongeveer Ä 2,50.

Iets niet doen kan even grote gevolgen hebben als iets wel doen. Lang niet altijd gaat het om absoluut iets wel doen of absoluut iets niet doen, maar om gradaties. Teveel en te weinig doen.

In iedere relatie wordt er zowel teveel als te weinig gedaan. Voorbeelden van dingen die mannen volgens vrouwen teveel doen:

  • Sport kijken op televisie
  • Alcohol drinken
  • Vreemdgaan
  • Computer

In andere gevallen doen mannen volgens vrouwen iets juist te weinig. Te denken valt aan:

  • Schilderijtje ophangen
  • De weg vragen
  • Bloemetje meenemen
  • Opruimen

Elke statisticus kan uitleggen dat de twee lijsten elkaar precies compenseren waardoor de man het helemaal zo slecht nog niet doet. De werkelijkheid is echter anders.

Het was geen kwaadwil van mij om de koekjes in de ronde trommel niet te kopen, het schoot er gewoon iedere keer bij in. Laatst deden we onze weekboodschappen bij supermarkt Mangusa te Rio Canario. Dat doen wij vrij efficiŽnt. We parkeren de boodschappenkar op een vaste plaats, iets wat alle klanten zouden moeten doen, en vervolgens halen Lucy en ik ieder bepaalde artikelen.

Zo ben ik verantwoordelijk voor de kaas, de melk, de juices, het brood, het vlees, de koffie etc. Terwijl ik door het gangpad met de koffie liep viel mijn oog op de blikken met mini-koekjes. Ik zocht er een uit en nam hem mee naar de kar. "Dat vindt Lucy vast erg leuk", dacht ik bij mijzelf.

"Sjonge sjonge zeg. Komt hij met die koekjes aan. Jarenlang vraag ik om die koekjes. En nu komt hij ermee aan. Hoelang heb ik daar niet om gevraagd.", fulmineerde Lucy.

Mensen hebben wonderlijke manieren om uitdrukking aan hun liefde te geven. Het is daarom dat mannen de dingen waarin wij te weinig handelen steeds langer uitstellen. Uit angst voor de toorn die over ons heenkomt precies op het moment dat wij iets goeds doen.

Comments

boodschappen doen staat garant voor problemen! :)

Wat betreft die voorbeelden: KLOPT HELEMAAL! (behalve dat vreemdgaan niet natuurlijk!)
:)

Daarom zijn er ook boodschappenlijstjes uitgevonden.
Dan haal je nooit te veel, mar ook zeker niet te weinig!

Zels als Lucy fulmineert is ze nog leuk! :-)

Eenvoudiger dan Renesmurf het stelde kan het niet. Dat Lucy en jij daar niet opkwamen getuigt van een grenzeloze sloomheid van zowel Lucy als jou. Verder had Lucy ook zelf de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor die koekjes als zij die zo graag wilde hebben. Als ik jou was, liet ik haar in het vervolg zelf die koekjes- of iets anders wat ze zo graag wil hebben- meenemen. Als ze zo vervelend doet als jij toch haar wens vervult, al is dat laat, dan zou ze het voor mij kunnen shaken. Ik steun haar niet omdat ze toevallig, net als ik, een vrouw is.

Jouw opmerkingen dat mannen in de ogen vrouwen teveel naar sport kijken, computeren, vreemdgaan enz. slaan natuurlijk nergens op. Als vrouwen dat roepen, generaliseren ze. Mannen kunnen dat trouwens ook wel als ze roepen dat vrouwen ijdel zijn of altijd met de kinderen bezig zijn of zoiets. Ik ben van mening dat mensen die constant iets roepen over de andere kunne, eerst maar eens hun eigen straatje moeten schoonvegen. Statistieken zeggen mij overigens niets, daar kan men ook mee sjoemelen.

die lucy :-) maar als ze ze nu zo heel graag had gewild had ze toch heus een koektrommeltje kunnen halen....maar dat is het punt niet he.... het punt is dat JIJ er niet aan dacht hihi...leer mij de vrouwen kennen.... ach waarom zou jij het beter hebben dan mijn liefste he ;-)

@GJ: Boodschappen doen in de ruime zin van het woords dan zeker... ;-)
@Renesmurf: Dat is erg handig maar een oud Nederlands spreekwoord zegt: "Van het Recept des Levens heeft niemand de Boodschappenlijst"...
@Cockie: Zelf vond ik het ook een grappig moment... ;-)
@Cyberjunk: Je hebt gelijk, maar net als bij het bekende probleem van het dopje van de tandpasta gaat het eerder om een dieper gevoel. Daarbij komt dat een zwangere vrouw de dingen die ze wil eten precies op DAT moment wil eten. Tenslotte teken ik protest aan tegen het feit dat mijn opmerkingen NATUURLIJK nergens op slaan... ;-)
@Paola: Als een zwerende vinger. Ik voel met jouw liefste mee... ;-)

oftewel: soms kun je het gewoon niet goed doen. Want op een willekeurig ander moment had ze misschien vertederd gelachen omdat je eraan dacht. zo zijn wij, vrouwen. lekker onvoorspelbaar.

Ik sluit me aan Paola! Tuurlijk kunnen we het zelf (we zijn onafhankelijke vrouwen!) maar het gaat om het opvangen van signalen!

En ook CeeBee heeft helemaal gelijk! Soms doet Don iets nŪet en dan is het niet goed, en doet hij het wťl dan is het ook niet goed.... Vrouwen? Niet te volgen, soms zelfs niet eens door ons zelf :)

Beaam (slotzin).
:-)

Echte mannen doen ook geen boodschappen (kun je het ook niet verkeerd doen) !

@CeeBee: De conclusie is dus dat ik aan mijn timing moet werken... ;-)
@Willisha: Als ik signalen kon opvangen was ik wel een radiotoestel geworden... ;-) Misschien moeten vrouwen, als ze zichzelf niet kunnen volgen, ons voor de afwisseling maar eens volgen!
@Pascal: Ik las echt even 'beam'... ;-)
@Bodo: Dat is ook een oplossing. Maar dan vinden 'ze' vast iets anders. Ga me niet vertellen dat het bij jullie niet zo werkt... :-)

Begrijpelijk. Suggestie: Verras Lucy eens met een blik MAXI-koekjes.

pfffffffffffff...... mannen :?

tis net als met het weer .... der is geen pijl op te trekken ... op vrouwen niet maar ook niet op mannen .... vertel mij wat ... tis altijd afzien ;-)

Moeten vrouwen voor de afwisseling de mannen maar eens volgen? En dat baseer je op een opmerking van Willisha, die zegt dat vrouwen zichzelf vaak niet eens kunnen volgen? Nou, ten eerste ben ik een vrouw die zichzelf PRIMA kan volgen, ten tweede zou ik, als ik mezelf niet zou kunnen volgen, de mannen, waarvan een groot aantal- NIET ALLEMAAL- arrogante kwalleballen zijn, ZEKER niet proberen te volgen. Willisha, als jij jezelf soms niet kan volgen, dan was het heel dom om dat hier te vertellen, zoiets moet je nooit laten merken. Je hoeft niet hoog op te geven over alles waar je goed in bent, integendeel, want dat komt zeer opschepperig over. Maar je beperkingen, zoals het niet kunnen volgen van jezelf, of bepaalde slechte eigenschappen, of wat dan ook, hier bekend maken, daarmee loop je het risico dat je dom wordt gevonden of sloom of wat dan ook. Ik zorg wel dat ik neutraal blijf over mijzelf en dat iedereen zelf bepaalde conclusies kan trekken waarvan ik voor mezelf vaststel of ze juist of onjuist zijn.

Ik had in het rijtje voor de vrouw hele andere dingen verwacht...

@RvanInR: Zo'n grote ronde koektrommels bestaan volgens mij niet...
@Xaviera: Sjjjjjjjjj...... vrouwen :!
@Henk: Erwin Kroll verdient er een aardige boterham mee...
@Cyberjunk: Lees Willisha's reactie nog maar eens goed door, het is niet echt een schreeuw om hulp. Voorts kan ik mij niet voorstellen dat iemand jou ooit sloom zal vinden... :-) Vooral doorgaan dus!
@Brillie: Maar jij bent dan ook geen vrouw...

@cyberjunk, soms is het leuk om een beetje cynisch te zijn, tussen de regels door te lezen, te plagen, te grappen...dat zegt helemaal niets over dat willisha dom over komt, dat zijn jouw interpretaties.... ik kan mijzelf zo vaak niet volgen...gelukkig niet...en ik ben zeker niet dom... ook niet als ik het opschrijf... het kan echt bevrijdend zijn hoor ;-)

@ Cyberjunk: ik sluit me helemaal bij paool aan .... plagen, cynisme en zop is leuk op zijn tijd .... niet alles i serieus bedoeld .... verre van dat .... en .... jezelf laten zien zoals je bent is niks mis mee .... integendeel .... weten ze tenminste wat ze aan je hebben .... enne .... tussen twee haakjes ....(de engel van Enschede is nou ook niet echt neutraal) ....

@Henk en Paool: Henk toch!!ENSCHEDE? ERMELO zal je bedoelen. En wat betreft dat "engel," dat was MIJN manier van plagen. Want ik weet heus wel dat ik verre van engelachtig ben, als ik mezelf zo omschrijf in Frappr, dan zegt dat niets over hoe ik echt over mezelf denk. Dus dat is neutraler dan het lijkt. Ik plaag heus wel eens, als ik Casa op een bepaald moment omschrijf als een grammofoonplaat waar de naald op blijft hangen, om maar eens een voorbeeld te noemen, dan plaag ik hem ook. En dat komt dan niet zo vaak voor, er wordt geplaagd. En om bepaald algemeen geplaag op deze site kan ik ook best lachen. Ik kan soms ook best in een deuk liggen om bepaalde reacties van anderen. Maar misschien neem ik sommige dingen ook wel te serieus, dat is best mogelijk hoor. En ik kan het ook best hebben als jullie daar iets van zeggen.

@ Cyberjunk: sorry ... Ermelo ;)

ik ben het niet helemaal met die twee rijtjes eens , maar ach het kon slechter

@Willisha: Je hebt wel een hoop losgemaakt... :-)
@Paool, Cyberjunk en Henk: Een erg amusante discussie, met een hoofdrol voor de Engel van Enschede ik bedoel Ermelo... ;-) Ik voel trouwens weer een verhaal opkomen over de twee bestuurslagen op Curacao...
@Michel: Waarom schrijf je niet jouw twee rijtjes op? Ben benieuwd!

You manly man.

Lucy heeft jou (en anderen) zo te lezen wel geraakt. Nou wat wil je nog meer. CasasPa

Grrrr, iedere keer als ik een heel lang uiterst zinvol comment heb getikt en de finishing touch wil leggen met een accentje zo hier en daar (met alt-138 bijv...) knal ik dit scherm weer uit en is het verhaal foetsie. Nu zal je nooit de finesses van mini en maxi koekjes en de vrouwelijke ziel te weten komen. Volg de raad van R. niet op, dat wil ik wel kwijt!

@Carin: Wat raar, ik kan prima accenten tikken met die alt-138 combinaties, je hoeft het maar te merken aan de manier waarop ik CuraÁao schrijf, die c met cedille in het midden heert als officiŽle de combi Alt-135. en de e in het midden bij officiŽle is Alt+137, volgens mij is er iets niet in orde met jouw toetsenbord of met jouw instellingen. Ik weet niet exact hoe dat moet worden ingesteld, maar het zou moeten kunnen volgens mij, hoewel het bij mij vanaf het begin al goed ging, je kunt natuurlijk ook een ouderwetse versie hebben van wat voor toepassingssoftware of besturingssysteem dan ook.

@Agnes: Grauuwwwww... ;-)
@CasasPa: Niets meer, ik ben volledig content... :-)
@Carin: Hmm... dat probleem ken ik niet. Wellicht kun je voor je aan de 'finishing touch' begint even ctrl-a, ctrl-c doen om het commentaar in de buffer te zetten. Ben nu erg benieuwd naar de nadelen van maxi-koekjes. Behalve dan dat ze groter zijn en dus meer calorieen bevatten...
@Cyberjunk: Maar jij heet dan ook 'Cyberjunk', dan is het ook logisch dat je dat zo goed kunt... :-)

ŤÁht wel... Met de verdoemde browser 'die niet met naam genoemd mag worden' lukt het dus wel om ascii toetsencombinaties te tikken. Met het mooie vuurvosje daarentegen gaat het mis zogauw ik de 1 intoets van alt-138. Dan sluit het scherm onmiddelijk en valt er niks te bufferen.. Ik zou dus beter eerst de comment in notepad kunnen zetten en dan hier peesten maar dat is omslachtig. Van die Maxikoekjes vertel ik je nog wel eens. Ik heb trouwens een 'cursus voor mannen' voor je in de aanbieding maar kon hier geen e-mail adres vinden?

Carin heeft gelijk. In Firefox gaan Alt-combinaties niet op deze site.
Even getest: op andere sites wel :(

Ik heb eens her en der gesurfd en het probleem zit in de combi Firefox en Movable Type. Bij Elisa van http://www.misdruk.nl/mt3/ doet zich het probleem ook voor. Verder nergens. Misschien is het op het MT forum bekend?
Ik houd het maar bij Pivot;-)

@Carin: Nu maar hopen dat je alles onthoudt wat je geschreven hebt. Mijn email-adres staat wel degelijk ergens op de site, maar het is casaspider apenstaart gmail.com...
@RvanInR: De combinatie Firefox/Movable Type dus... Nu ben ik toch een tegenstander van accenten, dat scheelt weer...