Main

May 4, 2009

Voorbereidingen

De datum 4 mei bereidt voor op 5 mei, daar zit een logische sequentie in. Op 4 mei herdenken wij de doden die sinds de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn, overal ter wereld. Lucy kent deze traditie nog niet en Luchiano (11) is wat dat betreft net als alle jeugd, het zegt hem niet zoveel.

04.05.2009: Diana (2) in bad, morgen wordt ze drie jaar. Klik voor groter.Toch kijken we allemaal om acht uur stil naar de televisiebeelden. Hoe meer mensen tegelijkertijd stil zijn hoe indrukwekkender het is. Gek genoeg kan onze prinses Diana (2) niet zo goed tegen de abrupte stilte, zij begint zachtjes te huilen.

Op 4 mei 2006 wisten we nog van niets, maar vrijdag 5 mei van dat jaar braken bij Lucy de vliezen en om 21:57 uur kwam Diana ter wereld. Maar daarover morgen meer. Voor nu zes foto's van de voorbereidingen op haar verjaardagsfeest.

 • Op maandagmorgen speelt Diana in haar nieuwe zandbak, het zonnetje schijnt zowaar.
 • Verdwaald zand wordt er in haar badje netjes weer afgespoeld.
 • We (Lucy) zetten het zojuist gekochte kinderfietsje in elkaar, Diana helpt mee.
 • Het is ongelofelijk maar de fiets doet het, nu nog leren fietsen.
 • Daar heeft Diana haar grote broer Luchiano voor, die is namelijk heel geduldig.
 • Bij een verjaardag hoort een taart, de prinses kiest zelf voor aardbeien met slagroom.

De ballonnen zijn opgeblazen en straks zetten we (Lucy) de Little Tikes glijbaan in elkaar. We zijn er bijna klaar voor.

April 6, 2009

Momenten om vast te houden (1)

05.04.2009: Diana (2) in Dommelen achter een badmintonracket. Klik voor groter.Op een zondag. Met zijn drieën rijden we naar Valkenswaard, okay Dommelen om precies te zijn. Het is bijna half een en de Marathon van Rotterdam is al anderhalf uur bezig. Luchiano (11) voorin en Diana (2) achterin slapen. Het toekomstige Sporting Limburg staat na een luttele minuut al met 0-1 achter tegen Ajax.

Om 13:00 uur precies parkeer ik de auto voor het huis van CasasPa. Nog net op tijd om de kinderen wakker te maken en naar binnen te loodsen alvorens Duncan Kibet en James Kwambai na een ongemeen spannende sprint als eerste en tweede finishen in de ongelofelijke tijd van 2 uur, 4 minuten en 26 seconden.

Luchiano en Diana zijn nog wat slaperig maar de kado's van CasasPa en Truus helpen hen daar snel overheen. Het is mooi weer en we verkassen naar buiten. Diana wil naar de vissen in de vijver kijken. Na een tijdje vind ik het welletjes, immers het is voortdurend oppassen geblazen met een dreumes aan het water. Gelukkig is de vijverzone met hekjes beveiligd.

"Papa, doe het hek open", zegt Diana.
"Waarom?", vraag ik.
"Omdat die dicht is", zegt Diana.

Pascale en Luc komen langs met hun kinderen Tom (4) en mijn petekind Sam (1). We praten over wat dingen en eten tomatensoep, bereid volgens het recept van mijn moeder Ilka, en pannenkoeken. Luchiano en Diana spelen met een step. Eigenlijk wilde ik om zeven uur weer in Rijen zijn, voor Studio Sport. De op een na grootste haven van de wereld is echter een oor aangenaaid door Jan Smit-City, een palingdorp.

March 30, 2009

Hertjes

Een zondagmiddag, geen Eredivisie, de zon schijnt met de intensiteit van een uur eerder en Diana (2) is gedoucht en uitgeslapen. Kortom tijd voor een wandelingetje, wat klinkt dat gek uit mijn mond. Met wat lichte chantagetechnieken gaat ook Luchiano (11) mee, ter compensatie mag hij op de fiets. We lopen een iets andere route dan gebruikelijk naar de hertjes. Deze keer komen we via de Riekevoort op de Hoofdstraat uit. Zo leer je Rijen-City nog eens kennen. Luchiano en Diana rusten even uit op een bankje.

Waar komt de naam Rijen vandaan? Als we internet geloven zijn rijten of rijen waterloopjes die vanaf hogere heidegronden in een rivier lopen, bijvoorbeeld in De Donge. Later werden deze waterloopjes leien genoemd en dat ziet men terug in straatnamen als de Eerste Lei, de Tweede Lei en de Derde Lei. (Bron)

Rijen, Leien, Pijen, Keien what's next?

We lopen richting de Hoeksestraat waar het hertenkampje zich bevindt. Ineens is Luchiano verdwenen. Ik kijk naar rechts en ontwaar een kapelletje dat ik nooit eerder heb gezien, tenminste niet bewust. Het betreft een Dankkapel die in 1950 is onthuld ter nagedachtenis aan militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog dan wel in Indonesie zijn gesneuveld. Het opschrift op het poortje luidt: "ONBEVLEKT HART VAN MARIA - BESCHERM ONS." (Bron)

29.03.2009: Het is zomertijd en dat vieren Diana (2), Luchiano (11) en CasaSpider (31) bij de hertjes. Klik voor groter.Luchiano bidt er een hele tijd, ik heb hem maar niet gevraagd waarvoor. We gaan verder en lopen tegen het voormalige huis van zus Margriet en zwager Wiro aan en maken er een foto van. Zo kunnen ze vanuit Portugal zien hoe het huis er tegenwoordig uitziet, dat is handig.

De hertjes wonen zowat in de achtertuin van dit huis. We hebben drie sneetjes brood bij ons en een stuk stokbrood. Diana rent naar de geiten, die staan met hun neus tegen het hek. De hertjes liggen een beetje achteraf te niksen en maken derhalve geen onderdeel uit van enig Kodakmoment.

Kennelijk krijgen de dieren voldoende te eten. Wat bepaalt er dat sommige dieren toch door blijven eten? Zelfs de eenden maken geen aanstalten in onze richting te komen. We moeten het met de geiten doen. "Ze zijn zo zacht", zegt Diana. Ik denk aan feta en shoarma.

Het is tijd om naar huis te gaan, immers we hebben een barre tocht van 1500 meter voor de boeg. Niet voor niets geldt de 1500 meter bij het schaatsen als de zwaarste afstand maar Diana houdt zich goed. Zonder morren loopt ze de hele afstand en ik met de wandelwagen ernaast.

Luchiano schept op dat hij het snelste is, ja kunst op de fiets. "Ik ga winnen", roept hij. Dan begint Diana vlakbij huis plotseling te snikken. Geschrokken vraag ik wat er aan de hand is, of ze het koud heeft of iets anders. Dan blijkt dat ze huilt omdat Luchiano gaat winnen, ze kan nu eenmaal slecht tegen haar verlies.

"Je zorgt er maar voor dat Diana wint", roep ik naar hem. Of hij dan wel van mij mag winnen vraagt Luchiano. Zo word ik dus derde, nou ja dat is toch brons.

Nooit geweten trouwens dat geiten een soort van spleetogen hebben. 's Avonds eten we kip.

March 15, 2009

Met de Spider naar Carré (20)

Subtitel: Diana (2) entert de waarom-fase

Situatie: Zondagochtend en de net uit zijn bed gekropen CasaSpider zet koffie in de keuken. Diana komt poolshoogte nemen.

Diana: "Papa, wat ben je aan het doen?"
CasaSpider: "Ik ben koffie aan het zetten."
Diana: "Waarom ben je koffie aan het zetten?"
CasaSpider: "Ik vind koffie lekker."
Diana: "Waarom vind je koffie lekker?"
CasaSpider, even nadenkend: "Waarom vind jij chips lekker?"
Diana: "Omdat ik honger heeft."

Doek.

March 14, 2009

Chaam D3 - Rijen D4 3-4

Een wedstrijd met twee gezichten maar eerst iets over de dag van vandaag. Bijna iedere dag is wel een bijzondere dag, vrouwendag, moederdag, vaderdag, de dag van de .... ik kan het zo gek niet bedenken. Vandaag is ook een bijzondere dag, maar deze klopt wel: Pi-dag of in het Engels Pi-Day (Wikipedia). Toch een moment om even bij stil te staan.

De functie van voetbalvader zorgt ervoor dat je nog eens ergens komt, tenminste toch in buurtdorpen. Ooit hoopt CasaSpider naar Milaan, Barcelona of Manchester te moeten reizen voor de voetbalwedstrijden van Luchiano (11). Hier kan ik reeds voorwegnemen dat dat er voorlopig nog even niet in zit.

We moeten naar Chaam, bekend van de Acht van. Nu pas weet ik dat dit dorp een paar kilometer onder Gilze Rijen-Zuid ligt. Chaam D3 staat troosteloos onderaan in de derde klasse D317 van het voorjaar 2009. Twee wedstrijden gespeeld, nul punten, nul doelpunten voor en twaalf tegen. Niets is echter zo gevaarlijk als het onderschatten van een tegenstander.

14.03.2009: Diana (2) moedigt haar broer Luchiano (11) aan bij Chaam D3 tegen Rijen D4, uitslag 3-4 in ons voordeel. Klik voor groter.Diana (2) gaat met ons mee, ze is dol op voetbal. Terwijl Luchiano zich omkleedt voer ik haar eierkoeken. Het is frisser dan de weermannen hebben voorspeld en haar handjes voelen al snel koud aan. De wedstrijd begint en binnen de kortste keren staat Rijen voor. We zijn veel sterker en Floris, Ömer (zoon van Yusuf) twee maal en Hasan Ali (zoon van Bülent) zorgen voor een 0-4 ruststand. Welk een weelde.

Luchiano speelt een redelijke eerste helft, soms wil ik hem het strafschopgebied in schreeuwen want als er ooit een kans is om een goaltje mee te pikken is het vandaag wel. Een keer schiet hij gericht op doel maar de tot dan toe niet sterk ogende keeper van Chaam redt bekwaam. Na de rust verkassen Diana en ik naar de andere kant, daar waar toevallig een glijbaan en een wippaard staan opgesteld. Het valt niet mee om de aandacht te verdelen tussen Diana die telkens het trapje van de glijbaan opklimt en de wedstrijd.

Aan het begin van de tweede helft is Luchiano reserve. De coach heeft wellicht verblind door de ongekende voorsprong een interne wissel doorgevoerd: goede keeper Jaap mag het als voetballer proberen en goede voetballer Abdullah als keeper. Mede doordat de verdediging iets minder gemotiveerd lijkt duiken de spitsen van Chaam D3 regelmatig alleen voor Abdullah op en staat het binnen tien minuten 3-4.

Dan komt Luchiano het veld in. Zonder hem te veel veren in de reet te steken zorgt hij voor meer vuur en beleving. Hij loopt als een dolle stier en maakt een paar mooie akties, waaronder een waarbij hij op de rechter flank vier man voorbij gaat en een strakke pass aflevert. Het blijft spannend tot het laatst maar onze jongens trekken aan het langste eind en staan op een mooie derde plaats. Zoals gezegd een wedstrijd met twee gezichten, maar is het leven eigenlijk niet ook zo'n soort voetbalwedstrijd? Het is maar een suggestie, hoor. Op Latios (b)lijkt Luchiano zijn medespelers in de kleedkamer toegesproken te hebben.

Wedstrijdcoach Yusuf is dermate verguld met de tweede overwinning van Rijen D4 dat hij spontaan trakteert op patat in de kantine van Rijen. Trakteren op broccoli lijkt in meerdere opzichten verstandiger maar dan was waarschijnlijk niet iedereen in de kantine aanwezig geweest. Diana heeft zich de hele ochtend enorm vermaakt en geniet samen met haar broer van de patat.

Speciaal voor mensen die van getallen houden, is het niet toevallig dat Chaam D3 drie keer scoort en Rijen D4 vier keer? Is het niet toevallig dat de 3-4 uitslag valt precies op Pi-dag? Okay, het is het net niet helemaal maar 3-14 zat er vandaag echt niet in.

March 2, 2009

Diana's eerste schooldag

Maandag is het zover, Diana (2) mag voor het eerst naar school. Peuterspeelzaal 't Hummeltje ligt vlakbij ons huis, het is een kwestie van een stukje Turfpad aflopen en dan naar links. Nu is onze prinses niet echt een ochtendmens, de morgenstond heeft modder in de mond zeg maar. Toch geeft ze heel netjes antwoord als ik vraag of ze zin heeft om naar school te gaan: "Ja hoor, geen probleem."

02.03.2009: Diana (2) gaat voor het eerst naar school, peuterspeelzaal 't Hummeltje in Rijen. Klik voor groter.Om half tien worden we op school verwacht en tien minuten voor die tijd lopen we aan. Ja, het is ongelofelijk maar we laten de auto gewoon staan. Diana loopt met haar Dora-tas hard voor ons uit, is dit nu een echte Yu'Korsou (kind van Curacao)? De school begint om negen uur en de meeste kinderen zijn er dus al. Drie nieuwkomers begroet de school op 2 maart.

Diana gaat meteen naast een jongen aan een tafeltje zitten en begint te spelen. De leidsters Anja en Carla leggen uit wat de dagindeling is en hoe de dingen verlopen. Na wat papieren in ontvangst te hebben genomen is het tijd om afscheid te nemen, altijd een moeilijk moment. Voorzichtig begin ik: "Dag Diana, papa en mama gaan nu naar huis en straks komen we je weer halen. Is dat goed?" "Ja", zegt ze en geeft ons een zoen. Verder kijkt ze niet op of om.

Om half twaalf is het alweer gedaan met de lessen. We hebben thuis net tijd om wat te ontbijten en af te wassen. Als we aan komen lopen zien we dat de kinderen buiten spelen. Diana zit op een fietsje. De deur van de school gaat open, het teken dat de ouders naar binnen mogen. De leidsters zeggen dat ze het erg goed heeft gedaan.

Diana laat de door haar gekleurde tekening zien en loopt door het klaslokaal. Ze heeft duidelijk geen zin om naar huis te gaan. Buiten roept ze dan ook: "Ik wil niet naar huis, ik wil naar school!" Heel andere koek dan Luchiano (11) ongeveer negen jaar geleden. Als ik hem wegbracht huilde hij de eerste weken de longen uit zijn lijf. Als ik hem weer ophaalde kwam hij van verre al aangestormd: "Papa, papa, papa, papa!" Ik moet zeggen, dat heeft ook wel iets.

Enfin, Diana's eerste schooldag is een succes. Woensdag mag ze weer.

February 6, 2009

Kinderen op foto's

Kinderen zijn van nature fotogeniek. Of ze zijn fotogeniek omdat ze natuurlijk zijn, dat kan ook. Menigeen raakt vertederd bij het zien van een kind op een foto. De ouders die de verrukte blikken van de beschouwer zien denken dan niet zelden: "Hmm, hij moest eens weten hoe dat jong ook kan zijn." Soms wil je ze gewoon achter het behang plakken.

Luchiano (11) is klaar met zijn CITO-toets. Volgens hem is het allemaal prima verlopen. Jaja, eerst zien dan geloven, gemakkelijk is het overigens niet. Hier een voorbeeld van de taaltoets. Mochten de cijfers tegenvallen wordt het tijd om de electrische ramen linksachter in de Jetta uit te testen. Zojuist kwam hij binnenstormen: "Papa, ik heb net Pocognoli van AZ geruild en heb nu heel AZ compleet!" Jammer dat de Albert Heijn voetbalplaatjes geen onderdeel uitmaken van het CITO-onderzoek.

We kregen bericht van Peuterspeelzaal 't Hummeltje. Met ingang van maandag 2 maart gaat Diana (2) daar twee ochtenden per week naar toe. Vanmiddag zijn we de speelplaats bij het schooltje even gaan checken. Het ziet er prima uit! Er is volop gelegenheid tot hinkelen en het chroom van de glijbaan straalt je tegemoet.

February 4, 2009

Een oplossing vanuit de lappenmand

Ja, CasaSpider zit in de lappenmand. Hoesten, hoofdpijn, algemene zwakte... eens kijken wat Feyenoord ervan bakt vanavond. Sparta staat toch beter aangeschreven dan Heracles. Er komt niet veel uit mijn handen, het leven bestaat uit wat eten, wat televisie kijken, een beetje met Diana (2) spelen en vooral slapen.

O ja, en Luchiano (11) overstimuleren op dag twee van de CITO-toets. Tenminste zo noemt hij onze wijze van stimulatie. Het gekke is dat ik dat nog wel ken vanuit mijn eigen schooljeugd en dus weet dat het niet werkt. Maar wat dan wel?

04.02.2009: Diana (2) speelt Putt Putt, nu ook weer met geluid. Klik voor groter.Diana's favoriete spel op de computer is Putt Putt, een geinig pratend auto'tje dat de speler door een avontuur moet leiden. Best een ingewikkeld spel, Luchiano begon er op zijn vierde aan en samen hebben we er een hele tijd over gedaan voordat we het uitgespeeld hadden.

Diana rijdt als Putt Putt doodgemoedereerd door de bossen en andere locaties, vindt de dingen die gevonden moeten worden en gebruikt ze ook op de juiste plaats. Dat is knap en helemaal als het geluid niet werkt. Lucy bezwoer mij dat het geluid het ooit heeft gedaan, maar ik kreeg het sinds maanden niet aan de praat.

Als men ziek is heeft men wat meer tijd voor dit soort klusjes. Eerst downloadde ik een andere versie van Putt Putt, helaas met hetzelfde resultaat. Op diverse fora las ik over geluidsproblemen met Windows Vista. Het ging niet speciaal over Putt Putt, maar een persoon gaf de volgende tip:

 • Ga naar Start, tik onderin (bij zoeken): mmsys.cpl en sluit af met Enter (afbeelding 1).
 • Een window over de geluidskaart opent zich. Klik op de geactiveerde geluidskaart (afbeelding 2).
 • Klik op Eigenschappen (afbeelding 3).
 • Klik op de tab Verbeteringen (afbeelding 4).
 • Klik op het vinkje bij Alle geluidseffecten uitschakelen (afbeelding 5).
 • Klik op OK en het window sluit zich (afbeelding 6).

Diana is druk aan het Putt Putt-en. Drie keer raden of we nu na al die tijd eindelijk weer geluid hebben.

January 29, 2009

DDD: Diana Duizend Dagen

29.01.2009: Diana (2) is vandaag 1000 dagen oud. Klik voor groter."Crisis haalt angel uit krapte", zegt de Automatiseringsgids. In eerste instantie klinkt dat nog positief ook, ergens de angel uithalen. Maar dat is het natuurlijk niet. Onzekere tijden breken aan.

Een eerder uitgestorven concept als de Voedselbank is anno 2009 een vaststaand begrip en ook het Pandjeshuis is bezig met een opmars. Daar schrik ik wel van. Jaren geleden vertelde ik Lucy dat wij dat in Nederland niet meer kennen, het is typisch iets dat bij arme landen hoort.

De tijd van de Industriele Revolutie heb ik niet meegemaakt, maar men moet wel een grote optimist zijn om de parallellen met het nu niet te onderkennen.

Ach, het is niet alleen kommer en kwel. Eind 19e eeuw waren er tenminste nog echte prinsessen! Wij hebben het geluk een heus exemplaar daarvan in ons midden te hebben: Prinses Diana (2). Zelf zegt ze het trouwens ook: "Ik ben een prinses."

Op donderdag 29 januari 2009 is Diana 1000 (duizend!) dagen oud geworden. Daar staan wij natuurlijk even bij stil. Woensdag is Albert Heijn-dag, Luchiano (11) stond te popelen maar daarover een andere keer meer. Deze keer gaan we ook naar het Kruidvat, op zoek naar een setje van vier pony's uit de folder.

29.01.2009: Diana (2) is vandaag 1000 dagen oud. Klik voor groter.Diana is dol op pony's. Toen we het plastic tasje met de pony's uit het schap haalden en het aan haar lieten zien slaakte ze een kreet van verrukking. "Pony, pony! Een pony!" Gek woord eigenlijk, pony. Zelden heb ik het zo vaak achter elkaar gehoord als gisteren.

De prijsvraag waarom week vijf de week van Diana is kent twee winnaars. Mijn zus Pascale was de eerste met het goede antwoord en CasasPa heeft haar geholpen. Bovendien ligt er een mooie kaart van hem in de brievenbus, een kaart die als je hem openklapt Celebration van Kool & The Gang speelt. Tamelijk hard overigens!

Namens Diana hartelijk dank hiervoor. CasasPa besluit met de woorden: "Ik zou je nog veel meer willen zeggen. Dat doe ik de volgende keer. Misschien als je 2000 dagen oud bent."

Met hulp van Oracle reken ik het snel uit: op woensdag 26 oktober 2011 is Diana 2000 dagen oud. De teller op het CasaLog blijft dit netjes bijhouden. Tot slot een kus van Diana voor alle lezers.

January 26, 2009

Diana wil iets zeggen

Week vijf van het jaar 2009 is Diana-week. Wie weet waarom mag het zeggen, familieleden en andere bekenden beschikken niet over extra kennis. Wellicht een beetje klef maar deze week loopt men dus een grotere kans op verhalen met Diana (2) in de hoofdrol. Dat is niet zo moeilijk want de leukste verzint ze zelf.

Een fascinerend onderdeel in de transitie van baby (0-1) via dreumes (1-2) naar peuter (2-4) is het aanleren van bepaald gedrag, bijvoorbeeld het ontwikkelen van gevoel voor humor en manipulatie. Als Diana in bed ligt wil ze er soms uit, dat is logisch. Ze trekt een heel arsenaal van argumenten uit de kast. Via de babyfoon worden we bestookt met:

 • Ik heb honger!
 • Ik heb pijn in mijn oog!
 • Ik wil melk!
 • Ik wil naar beneden!
 • Ik wil verhaaltje vertellen!
 • Ik wil mijn roze hondje!

Enzovoorts. Zondagavond is het wederom zover. Aangezien de babyfoon op volle geluidssterkte staat is het nagenoeg onmogelijk om naar De Reunie te kijken met daarin een vrachtwagenchauffeur die de ramp met de Estonia in 1994 overleefde. Een collega met wie hij de hut deelde zat op dat moment in de bar en is omgekomen. Het lot bepaalde dat de vrachtwagenchauffeur later getrouwd is met de zus van de omgekomen collega.

Ik loop naar boven waar Diana al rechtop in haar bed staat. "Papa, ik wil melk!" "Ja, die krijg je zo. Ga eerst maar liggen." Diana geeft het niet snel op en put uit haar verzameling smoezen. Ik wil terug naar De Reunie en pak haar vast om haar neer te leggen.

"Papa ik wil iets zeggen", roept ze in een laatste wanhoopspoging. Als ze ligt vraag ik: "Okay meisje, wat wil je dan zeggen?"

"Ik wil zeggen dat ik eruit wil", zegt ze met een zielig stemmetje. Bijna ga ik overstag. Maar ja, we weten allemaal hoe dat tegenwoordig gaat met bijna.

January 25, 2009

Silly question

Sinds enige tijd geeft de laptop van Luchiano (11) een Blue Screen of Death, meteen na het opstarten. Ik had het al een keer opgelost door terug te gaan naar de laatste goede configuratie met direkt daarna een installatie van alle Windows updates inclusief Service Pack 3. Na een paar uur werk kwam het Blue Screen of Death echter even vrolijk weer terug.

25.01.2009: Diana (2) ontdekt de wereld met een blinddoek. Klik voor groter.Interessante shizzle. Diana (2) staat op een kruk in Luchiano's kamer naar buiten te kijken. Ze is druk aan het vertellen over Dora en haar aapje Boots waar ze boos op is omdat die in het vliegtuig op haar plaats wil zitten. En dat hij het stenen huis steeds kapot maakt, een element uit het verhaal van de drie biggetjes. Het stenen huis spreekt zij uit als "tenen huis". Liggend op Luchiano's bed corrigeer ik haar: "Neen Diana, het is stenen huis, sss-sss-sss stenen."

Diana kletst lekker door over Boots en Dora en in plaats van "tenen huis" zegt ze "sss-sss-sss stenen". Of dat nu de bedoeling is? Dan wil ze van de kruk af. Ze duikt meteen op de computer. "Niet doen!", roep ik, "niet aan de computer komen!" "Wat doe je op de computer?", wil ze weten. "Ik ben Service Pack 3 aan het de-installeren", antwoord ik. "Okay", zegt ze kalm en gaat wat anders doen.

Een van de raarste uitdrukkingen is toch wel de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Via de mail kwam het volgende Engelstalige grapje binnen: A camel and an elephant met, and the elephant asked: "Why do you have your tits on your back?" The camel responded: "What a silly question from someone who has a dick on his face!"

Daar heeft Diana geen last van. Zij vindt het leuk om rond te lopen met een blinddoek. Waarom? Dat is echt een silly question!

January 18, 2009

Diana en de Choca Vlokken

Diana (2) glijdt een nieuwe fase in. Ongeveer een half jaar geleden begon ze af en toe te vragen haar behoefte op het potje te mogen doen. Het bleek meer een interessant nieuwtje dan een eerste aanzet tot zindelijkheid.

17.01.2009: Diana (2) heeft de Choco Vlokken ontdekt.Vanaf vrijdag is ze er ineens een stuk serieuzer mee bezig. Zaterdagochtend moest ik haar meteen na het wakker worden snel op de pot zetten en even later brachten we de buit samen naar het toilet waar we hem doorspoelden.

Nadien smeerde ik een boterham voor haar. Zowel Diana als Luchiano (11) zijn dol op hazelnootpasta. Laatst zag ik in de schappen van de C1000 echter een pak chocoladevlokken staan, het favoriete broodbeleg in mijn jeugdjaren. Neen, de kazen werden gesmolten tijdens de 80-jarige oorlog om precies te zijn bij het beleg van Woerden. Dat was nog daarvoor.

De boterham met chocoladevlokken sneed ik keurig in 16 even grote partjes, okay aan sommige zat een korst hetgeen het eten door kleine kinderen bemoeilijkt. Eén stukje spieste ik aan de vork en zette het bordje bij Diana neer. Zelf checkte ik het internet, ook dat moet gebeuren.

Nu is Diana tamelijk lui en het verbaasde mij eigenlijk dat ze de hele tijd bij het bordje met de boterham in de weer was. Hebben we na het op een potje plassen te maken met een volgende doorbraak, namelijk beter zelfstandig eten?

Na tien minuten nam ik eens een kijkje. Op het bord lagen nog 15 even grote partjes brood. Wel waren alle chocoladevlokken er nauwgezet en vakkundig van afgegeten.

January 16, 2009

Chesley B. "Sully" Sullenberger III: Geschikt

Politiek bedrijven wordt steeds gekker met kamervragen over de echte publieksuitslag van het Beste TV-moment van 2008. Fokke en Sukke parodieerden spits door minister Plasterk op het matje te roepen: Wie is de Mol?!?. Ik tip op Vivienne met Anniek als een goede tweede.

15.01.2009: Airbus maakt noodlanding vanwege ganzen in de Hudson. Klik voor groter.Diana (2) moest donderdagochtend naar het consultatiebureau voor twee vaccinaties. Bij het naderen van het gebouw waar de stichting Thebe is gehuisvest vroeg ik mij af wanneer ze de koppeling tussen locatie en de pijnlijke injecties gaat leggen.

Doodgemoedereerd wandelde ze echter naar binnen en ging meteen aan een tafeltje zitten spelen. Pas binnen bij de dokter zei ze ineens: "Ik wil geen prik!"

Anno 2009 rijden treinen niet meer als er een paar bladeren op de rails liggen, krijgen de ambtenaren van BuZa ijsvrij bij min twee, staat Feyenoord twaalfde zonder trainer en storten vliegtuigen neer door binnenvliegende ganzen.

Gelukkig is daar een lichtpuntje in de persoon van piloot Chesley B. Sully Sullenberger III, de man die bij de noodlanding van de crashende Airbus van vlucht 1549 wijselijk niet voor Manhatten koos maar de rivier de Hudson indook. Ik ben geneigd te zeggen: "Geen kunst aan met een naam als Chesley B. Sully Sullenberger III".

Maar dat is een beetje flauw. Immers 150 passagiers en 5 bemanningsleden danken hun leven aan het kordate optreden van de piloot die als een echte Karel Doorman het vliegtuig als laatste verliet: Geschikt.

January 5, 2009

Beter geen informatie dan foute informatie

We wilden iets kopen maar in Rijen zijn de winkels op zondag altijd dicht. De gemakkelijkste alternatieven liggen aan weerszijden van onze metropool met de grootste helicopterbasis van Europa, jawel: links Breda en rechts Tilburg. Snel even internet checken. Op zondag 4 januari kan men gezellig gaan winkelen in... Tilburg (centrum).

04.01.2009: Diana (2) eet een Cheeseburger bij McDonalds Breda die bijna groter is dan haar hoofd. Klik voor groter.In Tilburg parkeren we altijd in parkeergarage Koningsplein. Er was een zee van ruimte, een gegeven dat in deze context enigszins verdacht is. We staken de weg over en zagen overal hekken voor de winkels. Dat maakte de situatie er alleen maar verdachter op. Ik negeerde de kwade blikken die me toegeworpen werden, gaf internet de schuld en even later waren we onderweg naar Breda.

Wat een gezellige drukte in Breda. Kennelijk betrekt niet iedereen zijn informatie van winkelparade.nl. We hebben het iets niet gekocht maar wel gevonden. Luchiano (11) zeurt al weken om een McDonalds maaltijd, tot ergernis van zijn moeder heeft hij daar ineens geen last van lange tanden. Diana (2) is door hem geïndoctrineerd om op de vraag "Waar wil jij naartoe?" direkt met "Naar McDonalds" te antwoorden.

We waren niet eerder boven geweest bij het filiaal in Breda. De kinderen schransten en ik kreeg de restanten toegeworpen. Vervolgens verdwenen ze naar de speelhoek. Diana was helemaal wild van de rode glijbaan in de vorm van een grote schoen. Bij het verlaten van het pand liep ik voorop met de wandelwagen en het duurde nog een hele tijd voordat zij samen met Lucy en Luchiano naar buiten kwam, huilend.

"Papa, ik wil op de glijbaan af... papa, ik wil niet naar huis", enzovoorts. Na wat afleidende manoeuvres wisten we zonder al te veel geschrei de auto te bereiken. Thuis keek ik meteen na of er nu inderdaad stond dat zondag 4 januari koopzondag was in Tilburg. De eerste site die ik aanklikte zei tot mijn onthutsing van niet en had het derhalve bij het goede eind. De volgende keer halen we onze informatie dus van koopzondagen.net.

December 27, 2008

Sushi en 3xHP

Kerstmis zit er weer op. We zijn lekker uitgerust, alhoewel... het vuilnisophaalschema in Rijen is gewijzigd. Omdat Eerste Kerstdag op een donderdag viel werden de grijze vuilnisbakken zaterdagochtend geleegd. Ik was net lekker aan het computeren toen het geluid van de vuilniswagen door het dakraam van La Oficina (Het Kantoor) naar binnen drong.

27.12.2008: Diana (2) met de vlag van Curacao, door haar de vlag van de sterretjes genoemd. Klik voor groterBeneden hoorde ik Lucy Luchiano (11) al aansporen. Voor de zekerheid rende ik zelf ook naar beneden en dat was maar goed ook. In noodsituaties acht De Nieuwe Afellay (DNA) het nodig om eerst op zijn gemak de schoenen aan te trekken.

Neen, dan De Oude Moulijn (DOM). Binnen drie seconden verplaatste hij zich van de zolder naar de begane grond, stormde op zijn sokken de voordeur uit, groette de verbouwereerde vuilnismannen en stoof linksom de hoek om op zoek naar Luchiano met de vuilnisbak.

We waren net op tijd, eigenlijk al wel een hoogtepuntje (HP). Een van de lekkerste dingen die we met Kerstmis aten was de door Lucy zelfgemaakte Sushi: Dushi Sushi di Lucy. Zoek zelf maar op wat dat betekent. Luchiano nam er onder dwang eentje en wil de rest van zijn leven geen Sushi meer. Ja, hij is een moeilijke eter.

Drie avonden achtereen keken wij Harry Potter. Of het nu kwam door de Home-Cinema, door het Kerstfeest of doordat ik wijzer ben geworden geen idee, maar we vonden ze allemaal erg goed. Dat terwijl we The Goblet of Fire eind 2005 nog in de bioscoop op Curacao hebben gezien en ik een niet zo heel positieve recensie schreef.

Een recensie waar ik overigens nog steeds achter sta, alleen heb ik deze keer dus meer van de film genoten. Zo kan men de ene keer zeggen dat patat diverse nadelen heeft zoals dat men er dik van wordt maar er op een ander moment flink van smullen. Zoiets.

Diana wilde mij in La Oficina gezelschap houden. Eerst tekent ze altijd wat en dan stevent ze op de twee vlaggetjes van Curacao af. "Dat is de vlag van Curacao", leg ik haar uit. "Neen, dat is de vlag van sterretjes", legt Diana mij uit. Een hoogtepuntje toch terwijl de laatste dagen van 2008 linksom draaiend door de gootsteen wegsijpelen.

December 16, 2008

Vaccineren: de reacties

Maandagmiddag moesten Luchiano (11) en Diana (2) naar het gebouw van Thebe Thuiszorg om zich te laten vaccineren. Voor Luchiano was het de allerlaatste.

15.12.2008: Diana (2) en Luchiano (11) worden inge-ent en dat vinden zij niet fijn. Klik voor groterEen paar jaar geleden reageerde hij tamelijk panisch op vaccinaties. We woonden nog op Curacao en als ik op weg van school naar huis om een of andere reden een andere route nam vroeg hij nerveus: "Waar gaan we naar toe? Toch niet weer een prik he?"

Het zat diep. Nu is hij een stuk groter maar toch stonden de tranen in zijn ogen voordat de arts nog maar was begonnen. Natuurlijk deed het geen pijn en nadien ging onze jonge held rustig in een hoekje zitten, afwachtend hoe Diana de folteringen zou doorstaan. Daar schrijft hij de volgende mooie zin over: "gelukkig kreeg diana er 2 en ik maar 1 daar ben ik blij mee."

Diana is geen bang kind en eerdere vaccinaties onderging zij zonder geestelijke problemen. Het inbrengen van de naald is een beetje pijnlijk en deed haar huilen maar dat hield meteen daarna ook weer op.

Deze keer was het anders. Het was voor het eerst dat zij besefte wat er ging gebeuren en daarom zette ze meteen een flinke keel op. Het bewijs dat veel dingen tussen de oren zitten. Over een maand mag ze weer.

Terwijl de kleine ervaring aan het opbouwen is heeft de grote geleerd dat er ergere dingen zijn dan een vaccinatie. Dat weerhield hem er overigens niet van om compensatie te vragen in de vorm van voetbalplaatjes. Net zoiets als niet in Sinterklaas geloven maar wel kado's willen krijgen.

Diana paaiden we met een Dora-snoeppakket. "Dat heeft die mevrouw van de prik voor jou gekocht", zei Lucy tegen haar. Eens kijken of ze dat volgende maand nog weet.

November 30, 2008

Sinterklaas bij SQL, editie 2008

Zaterdagochtend moeten we voor de zoveelste keer vroeg uit de veren. Deze keer niet vanwege een voetbalwedstrijd, neen wat dat betreft is er goed nieuws te melden. Luchiano (11) heeft al twee weken achter elkaar niet verloren! De wedstrijd van vorige week tegen JEKA D7 was afgelast en die uit tegen Advendo D3 van zaterdag gaat aan zijn neus voorbij, met dank aan Sint Nicolaas. (Hmm... lees net op de website van Advendo de uitslag... Advendo D3 - Rijen D4 13-0)

Voor negen uur zitten we al in de auto richting Rijswijk, SQL Integrator Head Quarters. Om tien uur gaat daar het Sinterklaasfeest van start. Het is druk, er zijn veel kinderen (wat gek!) en gelukkig ook koffie met gevulde speculaas. Plotseling komen er een paar Zwarte Pieten binnen. Ze praten snel en zijn Haags grappig.

Voor de verjaardag van Sint willen ze een taart bakken met als ingrediënten suiker, bloem en melk. Eén Piet is echter jaloers, deze is namelijk net als Sint op 6 december jarig maar zijn verjaardag wordt nooit gevierd.

29.11.2008: Diana (2) bespreekt haar kado (Dora-pop) met Sinterklaas zelf. Klik voor groterUit verbittering steekt hij een paar ballonnen kapot en steelt de ingrediënten voor de taart. Dit gedrag is sommige kleinere kinderen te gortig en eentje verlaat huilend de zaal. Ook Diana (2) doet af en toe haar handen voor de ogen.

De vrolijke liedjes en de participatie van de ouders, de vaders moeten zelfs jump-stylen, maken er al snel weer een gezellig feest van. Sinterklaas komt binnen en de stoute Zwarte Piet waagt het zijn gezicht te laten zien.

Het is opvallend hoe snel de SQL Integrator-kinderen hem als de boosdoener aanwijzen, overmeesteren en naar Sint begeleiden c.q. duwen. Een goed besef van normen en waarden of verklikkers in spé? Laten we het op het eerste houden.

Stoute Piet betuigt zijn spijt en daarmee is de kous af. Het is hoogste tijd voor de kado's. De kinderen krijgen allemaal hun kado maar mogen het pas openmaken op het teken van een Zwarte Piet, het begin van de papierscheurwedstrijd. In luttele seconden is het gebeurd en bekijkt iedereen zijn buit.

Diana is een sprekende Dora-pop rijker en Luchiano een Lego-pakket om een robot op een schip mee te bouwen. De kinderen willen allemaal zo snel mogelijk naar huis om met hun nieuwe speelgoed te spelen. Dat is logisch en meteen het voordeel van vroeg beginnen. Nog voor twee uur 's middags zijn we thuis. Diezelfde middag zet Luchiano de robot in elkaar, lees ook zijn verslag. Diana is onafscheidelijk van haar Dora-pop, de liefde voor Sonic is tijdelijk naar het tweede plan verschoven.

Al met al een geslaagde editie van deze traditie, perfect georganiseerd door Claudine en Ina. Sint moest zich haasten want luttele uren later werd hij op Curacao verwacht alwaar het de laatste weken onafgebroken schijnt te regenen. Met het stralende zonnetje in Rijswijk had de Goedheiligman meer geluk.

Liefhebbers van Sinterklaasfeestfoto's dan wel gerelateerden van SQL Integrator worden verwezen naar het album Sinterklaas bij SQL Integrator met een verslag in 64 foto's. Enjoy!

November 22, 2008

Help, mijn dochter is verliefd op een Game Character!

Aangezien ik zelf niet zo thuis ben in de Video Gaming Scene hier wat frases uit de Wikipedia beschrijving over Sonic:

Sonic the Hedgehog is een fictief egeltje met felblauwe stekels en rode loopschoenen aan. Sonic werd ontworpen als de opvolger van Alex Kidd, als mascotte van Sega en als antwoord op Mario van Nintendo. Sonic belichaamt de wind. Hij leeft zijn leven zoals hij dat wil. Sonic haat onderdrukking en verdedigt derhalve altijd de vrijheid van zichzelf en anderen. Hoewel hij meestal een kalme persoonlijkheid heeft, heeft hij maar weinig geduld voor dingen die volgens hem te langzaam gaan.

Sonic staat vooral bekend om zijn enorme snelheid. Hij kan rennen met snelheden groter dan mach 1. Hij staat dan ook wel bekend als het snelste levende wezen. Hij kan achteruit net zo hard lopen als vooruit. Veel van Sonics overige vaardigheden zijn gebaseerd op het natuurlijke gedrag van egels. Zo kan Sonic zich oprollen tot een bal ter bescherming. Zijn primaire offensieve wapen is de Spin Attack, waarbij hij zich oprolt en al rollend op hoge snelheid zijn doelwit omver kegelt.

Indien Sonic alle Chaos Emeralds bezit kan hij een transformatie ondergaan tot Super Sonic. In deze vorm wordt zijn vacht goudkleurig en nemen al zijn krachten enorm toe. Tevens kan hij met de emeralds Chaos Control activeren en zo tijd en ruimte manipuleren. In de stripserie Sonic the Comic ondergaat Sonic bij deze transformatie ook een grote persoonlijkheidsverandering. Zo wordt hij een stuk agressiever.

Sonic kan niet zwemmen. Als hij in diep water terecht komt zinkt hij als een steen. Wel kan hij, indien hij genoeg snelheid opbouwt, over het wateroppervlak rennen. In de meeste media uit de franchise probeert Sonic dan ook water zoveel mogelijk te mijden.

Tot zover Wikipedia. Sinds een paar dagen is Diana (2) ongelofelijk verliefd op deze Sonic. Bij het horen van zijn naam begint ze te stralen, hardop te lachen en soms zelfs te grommen. Vragen als "Wie is er liever, papa of Sonic?" zijn tegenwoordig retorisch. We misbruiken Sonic ook om Diana haar broccoli snel te laten opeten: "Sonic houdt van meisjes die broccoli eten" en de broccoli is al in haar mondje verdwenen.


22.11.2008: Diana (2) is verliefd op Sonic, het lijkt wederzijds.


Haar grootste wens is samen met Sonic op een foto te staan en vandaag is het zover. Bij het zien van de uitgeprinte versie danste ze blij door de kamer, onderwijl Sonic, Sonic roepend. Wij kijken de zaak even aan. Liever Sonic over de vloer dan de brommerjeugd die straks op onze kleine prinses aast.

October 23, 2008

De wereld van de kinderen

Ja, ja, kinderen beginnen al heel vroeg met het ontwikkelen van hun gevoel(ens). Daaronder valt ook het gevoel voor humor en Diana (2) is hierop geen uitzondering.

23.10.2008: Lucy en Diana (2) gaan mee naar de training van de D4 van vv Rijen, met Luchiano (11 - 1 dag). Klik voor groter.Laatst zag ze de reclame over de dongel van KPN, bekend van goeiemoggel en de afdeling transploft. In de huidige aflevering vindt de kale hoofdrolspeler van de vorige er niets meer aan om alle woorden te verbasteren.

Dan komt er een man langs die "alstublaft" zegt. Diana vindt het prachtig en zegt het zelf nu ook waarbij ze tamelijk schalks kijkt. Als ik daarentegen "astublaft" zeg kijkt ze me verbaasd aan en zegt: "Huu-uuh! Astublaft?"

Over naar Luchiano (11 - 1 dag). Hij was liedjes aan het luisteren op YouTube. "Van dit liedje moet ik steeds huilen", zei hij. Het betrof "Jij bent zo" van Jeroen van der Boom maar dan in de smurfenversie. "Waarom moet je daarom huilen?", vroeg ik. "Het gaat over mijn leven", antwoordde de aanstormende puber dramatisch.

Ik zocht de tekst op van het nummer van Jeroen van der Boom, het eerste couplet gaat zo:

Zeg ik nee, zeg jij ja.
En wil ik gaan slapen,
wil jij ineens graag en oh
Zeg ik stop ga jij toch,
Nog even door
En ik krijg geen gehoor.

Huh? De tekst van De Smurfen blijkt toch heel anders te zijn maar is op internet voor mij onvindbaar. Gelukkig is daar YouTube .

Zeg klungel...
- Ja?
Breng jij die vaas met bloemen eens naar hier...
- Okay daar komtie!
[Geluid van een uitelkaar spattende vaas]
O klungel, wat doe je nou!
- Sorry!
(...)
Alles wat hij ook doet dat loopt verkeerd
Het loopt nooit gesmeerd

Ja, dit vertoont meer overeenkomst met het leven van Luchiano. Met jou verveel ik me geen momento. Nog een paar uur dan is hij 11 jaar oud. Zoon, alvast gefeliciteerd. Te quiero muuuuchoooo!

October 19, 2008

CasaMovie: Luchiano prepares Hamburgers Part II

Er was eens... lang geleden een jongetje van zeven jaar op Curacao dat op zekere dag hamburgers wilde maken. Eerst deden we volgens een recept boodschappen bij Centrum Supermarkt en op een middag begon het prepareren van de hamburgers. Lucy filmde en becommentarieerde en Luchiano, toen zeven nu tien, was de kok. De movie is hier down te loaden.

Er ging het een en ander mis, zo brak hij een schaal en liet een gehaktbal uit zijn handen op de grond vallen. Maar de intentie was goed en de hamburger die ik 's avonds in ontvangst nam heerlijk. Afgelopen weekend leek het een leuk idee en het juiste tijdstip om eens te kijken of de nieuwe Jamie Oliver vorderingen heeft gemaakt op kookgebied. Inkopen deden we deze keer bij Albert Heijn en zonder recept, daarom vergaten we in eerste instantie de broodjes.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Wat mij opvalt is dat Luchiano anders praat dan op Curacao, tevens heeft hij een grotere mond maar dat hoort nu eenmaal bij de leeftijd. Hij vindt het leuk om de baas te spelen over zijn zusje Diana (2), voor zolang dat nog gaat. Inmiddels kan hij jongleren en demonstreert dat met het gehakt dat voor mijn hamburgers bedoeld is. Ach, men is maar eenmaal jong.

Nog even over de muziek, de fragmenten zijn afkomstig van Kat DeLuna, een in The Bronx geboren (17.11.1987) vrouw van Dominicaanse komaf (Wikipedia). Haar clip Whine Up (YouTube) is erg populair bij ons in huis, driemaal raden waarom. Nou? YouTube is overigens een reden voor mij om over te stappen (terug te keren) naar Internet Explorer, in FireFox worden slechts twee seconden afgespeeld. Een bekend probleem en derhalve exit FireFox.

Afijn, de hamburgers waren van uitstekende kwaliteit en Luchiano is een echte levensgenieter. Het glas Duvel is aan het eind (uiteraard) vervangen door een Chateau Brabant Water. Eens kijken of we over drie jaar nogmaals Luchiano's kookprogressie meten aan de hand van het bereiden van hamburgers.

Besides Luchiano prepares Hamburgers Part II there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

October 15, 2008

El Sapo El Sapo (49)

1.

14.10.2008: Diana (2) heeft de lipstick en een rok van Lucy ontdekt. Klik voor groter.Diana (2) ontwikkelt zich tot een echte dame. Als we in een kledingzaak winkelen gaat zij haar eigen gang, loopt alle rekken langs en keurt wat van haar gading is nauwgezet. Ik loop er als de typisch mannelijke sukkel achteraan en wacht tot mevrouw klaar is. Een verkoopster bij V&D zag dat gebeuren en we zeiden tegen elkaar: "Het zit er al vroeg in."

Als Diana met Lucy in onze slaapkamer is onderzoekt ze al haar spullen, de mijne zijn een stuk minder interessant. Zo had ze laatst de lipstick te pakken. Het opmaken is nog niet het je van dat maar het resultaat mag er wezen. De lievelingskleur is en blijft roze.

2.

15.10.2008: Luchiano (10) in het Amphia Ziekenhuis Breda, wachtend op orthopist Patricia Neomagus. Klik voor groter.Luchiano (10) heeft nog steeds regelmatig last van hoofdpijn. Hij klaagt er niet vaak over, dat is de gewenning. Dinsdag 12 augustus waren we bij oogarts dokter Saxena in het Amphia ziekenhuis te Breda. Mevrouw Saxena constateerde dat alles volgens de cijfers in orde is met Luchiano. "En zijn hoofdpijn dan?" Ze verwees ons door naar orthopist Patricia Neomagus. Wat een naam!

Het bezoek aan Patricia Neomagus vond vandaag plaats om 08:15 's morgens vroeg. "Had ik maar niets aan mijn ogen", zei Luchiano. "Het is nu herfstvakantie en dan kon ik gewoon in mijn bed blijven liggen." Patricia Neomagus is een heel plezierig iemand om mee te werken. Ze deed enkele testen en zag al snel dat er iets in de samenwerking tussen beide ogen bij Luchiano niet helemaal goed is. Daardoor is hij continu bezig met accomoderen, dat is vermoeiend en leidt uiteindelijk tot hoofdpijn.

De remedie is de oogspieren trainen door bijvoorbeeld de punt van een balpen naar de neus te brengen. Ook kregen we een strip mee met een lijn met puntjes. Die moet je tegen je neus aanleggen en dan kijk je eerst naar het onderste puntje. Daar verschijnt als het goed is een kruis, een grote X. Dan ga je naar boven tot je bij het bovenste puntje aankomt. Daar lukt het Luchiano niet om het kruis te zien, mij daarentegen wel. Afijn, men moet het voor zich zien. Wie weet maak ik er nog wel eens een CasaMovie van.

3.

14.10.2008: Tropische depressie Omar houdt huis in de Cariben en ook op Curacao. Klik voor groter.Vandaag woensdag 15 oktober regende het hard in Noord-Brabant. Maar dat is nog niets vergeleken bij de Tropische depressies die door de Cariben razen. Curacao wordt geteisterd door Omar, toen ik de mails binnen zag komen dacht ik in eerste instantie aan Don Omar, de befaamde Reggaeton-artiest. Maar het is dus regen en storm.

Het houdt de gemoederen aldaar flink bezig want bijna iedereen schrijft erover: DeSukkels, BonBini, Dick Drayer, Kridan, Versgeperst en zeker ben ik er nog een aantal vergeten.

Op foto's lijkt het vaak minder erg maar hier kan men toch zien dat het water dichtbij komt. Gelukkig is daar de politie van Curacao die in noodgevallen het water met het kanon van de Sint Annabaai terugschiet. CasaSpider wenst Curacao en de andere eilanden in de Cariben sterkte in de strijd tegen de elementen en bedankt Vernon O. voor het mailen van de foto's.

September 21, 2008

Littekens

Een week niet geschreven is een week niet geleefd kan men zeggen maar zo is het natuurlijk niet. Het kost domweg wat moeite om te verwerken dat het niet lidteken is maar litteken. Dat laat littekens na. Littekenweefsel is sterker dan gewone huid, in die zin mag men de wond achteraf zelfs dankbaar zijn. De spelling vergeet ik sowieso niet meer.

Bij Brabant Water stond de week in het teken van de verhuizing. We gaan van een open zaal op de vijfde verdieping naar een hok van drie stramienen op de tweede. De DBA's gaan als laatsten over en zo zaten wij vrijdag op een vrijwel lege afdeling waar werklieden druk waren met het zetten van wandjes hetgeen gepaard gaat met veel gebonk en gezaag.

Sinds zaterdag 20 september is Luchiano (10) officieel lid van voetbalvereniging Rijen. Het inschrijfformulier is ingeleverd. Het is helaas nog niet zeker of hij ook in een echt team terecht komt aangezien de huidige elftallen al vol zijn. Als het niet lukt vragen we direct overschrijving aan naar Willem II, de Tilburgse club heeft bij Luchiano de voorkeur boven NAC.

20.09.2008: SQL Integrator barbecue bij Tom Molenwijk in Berkel en Rodenrijs. Klik voor groter.Zaterdagmiddag reden we naar Berkel en Rodenrijs waar SQL Integrator-directeur Tom een barbecue organiseerde, onder andere ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Alles was prima verzorgd en het weer werkte goed mee, wat een heerlijke dag was het.

Lucy en ik renden afwisselend achter Diana (2) aan die op haar beurt de huiskat geen seconde met rust liet. Ze is tegenwoordig dol op poesjes, dat komt door de kat van de buren die de hele dag voor onze huisdeur ligt met Diana aan de andere kant.

Jammer genoeg is het er niet van gekomen om foto's te maken, mijn hoop is derhalve gevestigd op collega Alex Petri die met zijn enorme Nikon wel een rondje heeft gelopen.
Leuk trouwens dat zijn uit Venezuela afkomstige vrouw Audrey ook aanwezig was. Ter afwisseling en opfleuring twee Diana-foto's uit Rijen, een bij de Zeeman en een op het dak van winkelcentrum De Laverije waar net twee heteluchtballonnen voorbij kwamen.

Nog een paar uur en dan gaat De Klassieker van start. Als geboren Rotterdammer en Feyenoord-fan moet het me van het hart dat ik me niet echt op De Klassieker verheug. Hij komt zeg maar een jaar of acht te vroeg. Supporters van Feyenoord hoeft men over littekens niets te vertellen.

Maar... de bal is rond, voetbal is oorlog, geen woorden maar daden en zeg nooit nooit!

August 31, 2008

De computer en de schaar

Intertoys is een slim bedrijf, in hun folder hebben ze per dag een andere aanbieding. Zo komen de mensen terug. Voordat de mensen terugkomen moeten ze er echter eerst heen. Vrijdag 29 augustus was de dag waarop de Dora-laptop in de aanbieding was. Diana (2) zeurt hier al tijden om en dus was CasaSpider de Sjaak.

De Intertoys-vestiging in Tilburg-Noord ligt op de route van Den Bosch naar Rijen. Na een dag werken bij Brabant Water liep ik naar parkeergarage Paleiskwartier. Geen auto stond strakker geparkeerd dan de donkerzwarte Volkswagen Jetta, met dank aan de parkeersensoren.

29.08.2008: Diana (2) heeft haar eerste laptop, natuurlijk is het een Dora-computer. Klik voor groter.Het duizelde me bij Intertoys in de Dora-hoek. Al dat roze dat op je afkomt maakte het onmogelijk de Dora-laptop te ontdekken. Gelukkig weet het personeel waar ze alles hebben neergezet en even later lag de computer op de achterbank. Thuis wist Diana meteen wat er in het kadopapier zat: "Een Dora computer!"

Ze was er dolblij mee en is volgens Lucy al net zo verslaafd als Luchiano (10) en ik. Hoop doet leven. We brachten Diana naar haar kamer en hadden er de hele avond geen omkijken meer naar. Geweldig!

Nu Luchiano nog. Die wil de laatste tijd bij een voetbalclub en dan is de keuze niet zo heel groot, namelijk v.v. Rijen. Bij voetballen horen voetbalschoenen. Ik had hem beloofd om ze zaterdagmiddag in Breda te kopen. Toevallig belde CasasPa, die wilde ook al voetbalschoenen met Luchiano uitzoeken. We sloten een compromis, ik ging ze kopen en CasasPa sponsort ze.

Aan de ijsverkoper vroegen we naar een schoenenwinkel. Hij wees op Perry Sport en even later was Luchiano druk aan het passen. Hij heeft een uitgesproken smaak en vond de Adidas schoenen mooier dan die van Puma en Nike. Vroeger, in mijn tijd, had men de keuze tussen Adidas en Quick. Ik koos ook altijd voor Adidas. Opvallend is dat er bijna geen schoenen meer zijn met ronde noppen, deze zijn vervangen door een soort van rechthoekige strukturen. Daar is vast over nagedacht.

Na het kopen van de schoenen was het tijd voor een Duvel op het terras bij de grote kerk. Diana amuseerde zich maar Luchiano wilde alleen maar naar huis. Vreemd, want normaliter vindt hij een terras wel gezellig. Geen idee wat er met hem aan de hand was, ahum.

We waren nog geen zeven seconden thuis of hij stond al in de tuin te voetballen op zijn nieuwe schoenen. "Kijk pap, is dit een goede dubbele schaar?" Toegegeven, voor iemand die eigenlijk nooit echt gevoetbald heeft ziet het er niet slecht uit.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Dit schreeuwde om vastgelegd te worden. De dubbele schaar zelf duurt slechts even maar toch levert het een film op van 55 seconden. Ik dacht Luchiano er een plezier mee te doen maar wat is zijn commentaar? "Feyenoord?!? Je moest PSV erop zetten, ik HAAT Feyenoord!"

Stank voor dank.

August 27, 2008

Diana de Lipnegerin

Maandagochtend om half zeven gaf ik Diana (2) haar flesje melk. Ze dronk het op, zei zoals altijd netjes "papa, klaar" en viel in slaap. Om een uur of acht belde Lucy met een ongeruste stem. "Diana heeft een dikke lip!" "Hoe dik is die lip?", vroeg ik. "Heel dik", zei Lucy. "Dikker dan de mijne, ze lijkt een beetje op die lipnegerinnen uit Afrika."

We besloten de zaak even aan te zien. Misschien was het een allergische reactie, misschien een mug? 's Middags was de lip gelukkig alweer een stuk minder dik. Belangrijker dan hoe iets is zijn de vooruitzichten. Neem als voorbeeld de vrijdagmiddag versus de zondagavond. Eind goed al goed, Diana's lippen zijn weer net zo mooi als altijd. Blijft de vraag wat er precies is gebeurd.

Afijn, dinsdagavond ontdekte Diana iets nieuws en wel het buitensluiten van gezinsleden. Eerst was Luchiano (10) aan de beurt. Hij liep even naar buiten om in de voortuin naar zijn zonnenbloem te kijken en Diana deed de deur dicht. Hij kon praten als Brugman, stoicijns keek ze hem aan door de glazen ruit. De deur bleef dicht. Nog geen half uur later overkwam Lucy hetzelfde.

"Ze lijkt precies op Luchiano", zei ik tegen Lucy, "die was ongeveer even oud toen hij hetzelfde bij jou deed. Herinner je je dat nog? Dat je hem een olifantje moest aanbieden?" Ja, dat herinnert Lucy zich wel. Het was zaterdag 27 mei 2000, de dag dat Krijn en Gerbys op Curacao in het huwelijk traden. Lucy schreef het volgende.

Zaterdag was het de Grote Dag voor Gerbys, de bruiloft en CasaSpider had zoals gewoonlijk veel haast. Luchiano en ik konden niet naar Kranchi en bleven thuis. Later zou CasaSpider ons om 18:30 ophalen. Tot op dat moment was alles goed. Daarna werd het erg moeilijk voor mij. Luchiano wilde niet slapen, wilde alleen overal met zijn handen aanzitten. Daarna wilde hij niet douchen, uiteindelijk kon ik hem met veel moeite wassen, ik kleedde me aan en wilde toen Luchiano aankleden. Maar om 18:10 wilde hij zich niet aankleden, waarop ik zei: 'Goed, ik ga weg', denkende dat hij met mij mee zou gaan. Ik pakte mijn tas, ging naar buiten en sloot de deur, maar ik had een probleem. Ik had de sleutels niet bij me en Luchiano zat binnen. Ik zei: 'Doe de deur open' en hij antwoordde: 'Nee, jij bent weggegaan!'. Ik probeerde alles om hem de deur te laten opendoen en na vijf minuten schreeuwde ik tegen hem: 'Ik ga je slaan'. Dat was erg stom van mij, toen kwam er een buurvrouw en zij zei tegen mij dat hij de deur nog niet open kon doen, omdat hij te klein was. Na 15 minuten zei ik tegen hem: 'Kijk, ik heb een olifantje, doe de deur open zodat ik het aan je kan geven'. Alleen zo kon ik hem de deur laten opendoen.

Een en ander is hier in originele vorm na te lezen.

July 5, 2008

Vakantie Voorpret

Twee middagen en een zaterdag vrij, zo vlak voor de vakantie betekent dat het bezoeken van veel winkels in Rijen, Breda en Tilburg. Zaterdag was Tilburg aan de beurt, vraag mij niet precies waar (TomTom) maar het was ergens in Tilburg-Noord. Het eerste doel was Intertoys, Lucy had in hun folder een mooi koffertje gezien met Dora-opdruk voor Diana (2).

In het echt bleek het een heel klein koffertje te zijn en niet iets dat we kunnen gebruiken voor de handbagage in het vliegtuig. Diana was hoe dan ook verguld met haar Dora-koffer en bedankte mij hartelijk. We gingen door naar het aanpalende winkelcentrum, een winkelcentrum in een relatief grote stad (013) waar men nog gratis kan parkeren. Hoe lang nog?

05.07.2008: Diana (2) koopt een Dora-koffertje bij Intertoys in Tilburg-NoordWe slenterden door een schoenenwinkel. Diana speurde langs de schappen en zag de Dora-schoenen in één oogopslag. Twee seconden later had ze ze uit het rek gegrist en ging zitten om haar eigen schoenen uit te doen. Het was een koddig gezicht. Jammer genoeg waren de Dora-schoenen een paar maten te groot.

In het winkelcentrum bevindt zich een echte slagerij, men ziet ze steeds minder. Immers, de meeste mensen kopen hun vlees tegenwoordig bij de supermarkt. Het was druk in de slagerij en dat is meestal een goed teken. Ja of de slager huurt elke dag 20 figuranten in om net te doen of de zaak goed loopt. Als dat zo was zijn wij erin getrapt maar waren het ook wel erg goede figuranten.

Het vlees van de slager was goedkoop, voor nog geen acht euro kochten we een pond hete en pikante spare-ribs, twee warme kippenpoten en een bak knoflooksaus. Thuis zetten we de tuinstoelen in de tuin, namen er stokbrood, tomatensalade en een koude Grolsch bij en het was net vakantie.

Vakantie? O ja, maandag gaan we op vakantie. We worden knettergek van de stress Wat leuk toch altijd, die voorpret. Neem nu vanmorgen bijvoorbeeld. Ik checkte even hoe het met onze tickets staat, we vliegen maandag om 10:25 maar het definitieve tijdstip moet nog bevestigd worden. De website van JetAir zag er iets anders uit dan anders. Het ergste was dat ik met mijn code niet kon inloggen. Blinde paniek! Gezellig, voorpret!

Met trillende vingers zocht ik het telefoonnummer op. Gelukkig werken ze bij JetAir op zaterdag en het meisje legde mij met een kalmerende stem uit dat ik niet bij jetair.be maar bij jetairfly.com moest zijn. Dat wist ik eigenlijk ook wel maar ik was het door de stress voorpret gewoon vergeten. Onze boeking bestaat in ieder geval nog, nu het definitieve tijdstip nog.

Het is tijd om de restanten van de Babi Pangang en Tjap Tjoy van gisteren op te peuzelen. Nog even genieten van de rust in Rijen...

June 23, 2008

Boodschappen doen moet je toch

Is er nog iets veranderd sinds of door de uitschakeling van het Nederlands Elftal? Neen hoor, het leven blijkt gewoon door te gaan. Met die wetenschap in gedachten is het belangrijk om de persoonlijke verzorging niet te verwaarlozen. Drie weken niet douchen is gewoon te lang.

21.06.2008: Diana (2) laat haar nekje kietelen door een bosje wortels met loof. Klik voor groter.Ook boodschappen moeten gedaan worden. Dat doen wij altijd op zaterdag en op woensdag bij Albert Heijn in winkelcentrum De Laverije aan het Wilhelminaplein. Bij mooi weer staan er stoelen en tafeltjes maar het is toch echt een heel ander Wilhelminaplein dan dat van Willemstad Curacao.

Luchiano (10), Diana (2) en ik vormen een goed ingespeeld team. Diana zit in het stoeltje van het winkelwagentje en grijpt naar alles wat in haar buurt staat. Ik leg de boodschappen op de band en haal wat Diana erbij doet er weer af. Luchiano stopt de boodschappen in de tassen. O ja, ik mag altijd betalen.

Met een vol winkelwagentje liepen we naar de roltrap. Bovenop lag een bosje wortels, daarnaast een zak Doritos. Een bosje wortels? Een zak Doritos? Ja zeg, waar blijft het verslag van Spanje-Italie? We zijn hier toch niet bij de zaaduientelers!

Nog even, aan de wortels zat het loof nog vast. Diana liet zich achterover vallen en voelde het groene loof in haar nekje kriebelen. "Oeh, dat is lekker", zei ze en bleef zo liggen tot we de auto bereikten.

De voetbalwedstrijd tussen Spanje en Italie was feitelijk minder interessant dan onze boodschappen. De Spanjaarden probeerden het in ieder geval, Italie beperkte zich tot tegenhouden en loerde op die ene kans. Die kwam in de tweede helft ook maar doelman Casillas wist de bal met zijn linkerbeen nipt van de lijn te halen.


22.06.2008: Spanje verslaat Italie in een matige wedstrijd verdiend na penalties. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


In de verlenging gebeurde ook niet veel en zo moesten penalties de beslissing brengen. Normaliter een kolfje naar de hand van de Italianen maar deze keer faalden zij twee keer. Spanje mag het in de halve finale nogmaals opnemen tegen Rusland. Met de uitschakeling van zowel Nederland als Italie is er niemand meer over uit de Groep des Doods die dus wel een correcte naam heeft maar dan met een andere betekenis.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 114 op pagina 5. En weer 26 posities en 1 pagina dichter bij de top-100.

Eindelijk twee dagen rust en geen voetbal op televisie. Woensdag is er de eerste halve finale tussen Turkije en Duitsland. Woensdag is onze boodschappendag, iemand tips?

June 15, 2008

Kermis in Rijen

Kermis in de Hel was ook geen slechte benaming geweest. Net toen we zondagmiddag de deur uit wilden gaan begon het te stortregenen. Luchiano (10) en ik gingen maar even tennissen op de Wii. Na drie kwartier brak de zon door maar het bleef tegelijkertijd regenen. Dat noemt men Kermis in de Hel, tevens de naam van de eerste theatershow die ik ooit bezocht. Uitgevoerd door Proloog in de Globe-zaal van de Stadsschouwburg te Eindhoven. De slogan "IJs van Ola, warm aanbevolen!" kan ik mij nog herinneren (of was het Campina?) en ook dat ik hem niet begreep.

15.06.2008: Lucy en Luchiano (10) in een botsauto op de Kermis van Rijen. Klik voor groter.De kermis in Rijen speelt zich af op het Burgemeester Sweensplein, vlakbij de KBS Sint Jozef van Luchiano. We beginnen onze ronde de kindercaroussel, Lucy en Diana (2) staan te wachten. Luchiano is in de tussentijd naar de botsauto's gegaan, even later springt Lucy bij hem in de auto.

Dan is het weer Diana's beurt. Tot zijn ontzetting moet Luchiano met haar mee in een helicopter maar dan blijkt hij het erg leuk te vinden. Diana ook, ze is er bijna niet meer uit te trekken. Luchiano mag ingesnoerd op de trampoline. Na ettelijke salto's staat hij drie minuten later enigszins dizzy naast me.

Diana geeft te kennen dat zij naar het RainForest wil, een groot labyrint. Voor acht euro kunnen we er met zijn vieren in en het blijkt een schot in de roos. CasaSpider heeft wat moeite met de nauwe gangetjes maar Luchiano is het grappigst. "BAMMMM!!!", horen we als hij met zijn hoofd tegen een plexiglazen wand aanknalt. Terwijl wij onze weg proberen te vinden weerklinken er regelmatig meer "BAMMMM!!!" geluiden. Het is iedere keer Luchiano. Ik schiet ervan in de lach maar adviseer hem toch zijn handen vooruit te steken.

We moesten erin van Diana maar mevrouw vindt het al snel beangstigend. Ze is niet de enige. Ergens staat een jongetje te huilen maar we kunnen er niet zo een, twee, drie bijkomen vanwege de tactisch opgestelde wandjes. Lucy probeert hem van afstand moed in te spreken. Aan het eind van deze attractie staat een lachspiegel, een ideale manier om Diana iets langer te doen lijken.

Tot besluit mag de prinses in een autootje en dan zit het er weer op. Thuis eten we de restanten van de Chinees op die Diamond Piet gisteren bij ons heeft afgeleverd. Het smaakt voortreffelijk.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 187 op pagina 8. Een stijging van 101 posities en 5 pagina's, de dip van gisteren is weer goedgemaakt.

June 10, 2008

Maandag aten we Italiaans

Okay, alles zat mee maar wat een wedstrijd! Niemand verzaakte, ook Ruud van Nistelrooy was deze keer scherp tenminste toch in de eerste helft. En hij gaf een weergaloos voorbeeld aan anderen door zich niet te laten vallen. Het stond toen nog 0-0, acht minuten later volgde de beloning. We hebben maandagavond macaroni gegeten, verdad.

Uit angst voor een tsunami aan voetbalverslagen op het CasaLog suggereerde Cyberjunk het voetbal te vermengen met de andere dingen des levens. Voor zover die er nog toe doen natuurlijk.

08.06.2008: Diana (2) loopt de kamer van tante Monica in waar oma Truus naar Nadal-Federer kijkt. Klik voor groter.Dat treft, zondag zijn we op verjaardagsvisite geweest bij neef Marnix die op dinsdag 10 juni 12 jaar is geworden, nogmaals gefeliciteerd. Neef Marnix hebben we overigens nauwelijks gezien, die verdween onmiddellijk naar zijn zolderkamer om te gamen.

Over gamen gesproken, onze Nintendo Wii wordt voornamelijk door Luchiano (10) gebruikt. Elke avond spelen wij samen twee partijtjes tennis tegen de computer. Luchiano's speelsterkte ligt inmiddels boven de 500, de mijn is 311. O ja, mijn Wii-leeftijd is 66 (!) en die van Luchiano 36. Het leuke van de Wii-leeftijd is dat men nog wel jonger kan worden.

Diana (2) was verrukt van de konijnen bij Marnix. In het Duits betekent verrückt overigens iets anders maar dat geldt andersom net zo goed. Zie het klassieke voorbeeld Der Zug donnerte vorüber. De Polen die in 2012 eindelijk omkeren hebben wellicht ook het gevoel gehad dat er een trein over hun heen reed. Op de keper beschouwd was de Podolski-express zelfs een Poolse trein.

"Hallo konijn", zei ze steeds. Een van de konijnen heeft een soort van verlamd pootje, misschien dat hij daarom geen antwoord gaf. Of het konijn zwijgt in afwachting van het proces dat de Dierenbescherming gaat aanspannen wegens de te kleine behuizing. Bij konijnen weet men het nooit maar van de andere kant bij wie wel?

Het Nederlands Elftal kende maandagavond tegen Italie geen zwakke plekken. Het elftal knokte en dat zag ik met plezier gebeuren. Want zo slecht speelde Italie niet, de Azzurri kregen zeker vier, vijf goede kansen.

Maandag aten we macaroni, voor vrijdag staat er uiensoep op het menu. Bon Appétit!

June 6, 2008

Vaccinatie en de pleister op de wonde

Vrijdag 6 juni, de dag van de vaccinaties. Het duurde enige tijd voordat we een afspraak hadden gemaakt met een consultatiebureau in Nederland. De tijden zijn veranderd, het is niet meer een kwestie van het Wit-Gele Kruis. Neen, wij zijn verwezen naar Thebe Thuiszorg gevestigd aan de Rembrandtlaan 50 in Rijen.

Aan de buitenkant ziet men het er niet van af maar het is een verrassend groot pand. Na de intake mochten we door naar de dokter wier naam ik helaas alweer kwijt ben. We overlegden onze inentingskaarten en het baby-boek van het Curacaose consultatiebureau. De dokter bekeek het eens en constateerde dat Diana (2) nog een vaccinatie tegen Meningitis miste. Luchiano (10) was aan de beurt voor DTP en BMR.

Bij het onderzoeken van Diana vroeg de dokter of er nog iets bijzonders was de afgelopen tijd. "Le dolió la barriga la ultima semana", zei Lucy tegen mij. "Oh, had ze pijn in haar buik?", luidde het commentaar van de dokter die Spaans verstaat. "Ja, jullie kunnen niet in geheimtaal over mij praten", zei ze. "Dan doen we dat wel in het Chinees", grapte ik. De technische gegevens van Diana: lengte 86 centimeter, gewicht 10.725 kilo en op ontwikkelingsgebied overal een plus.

06.06.2008: Luchiano (10) kijkt wat sip voor zijn tweede vaccinatie maar even later komt de Nintendo Wii binnen als pleister op de wonde. Klik voor groter.De naalden kwamen tevoorschijn. Eerst was Diana aan de beurt. Ze gaf geen krimp, keek naar de plaats op haar arm waar de naald binnen was gedrongen en zei alleen: "Pijn". Luchiano kreeg twee prikken. Hij vroeg meteen of hij er vandaag één en morgen de andere kon krijgen. Uitstelgedrag maar wel begrijpelijk. De ene prik waar hij de meeste last van zou krijgen ging in de linkerarm en de tweede die "cola-prik" genoemd werd in de rechter.

Ook Luchiano gedroeg zich voorbeeldig. Wij zijn trots op hem en brachten hem tegen zijn zin naar school. 's Middags om half twee waren Lucy en ik een beetje moe en gingen op bed liggen. Nog geen kwartier later ging de bel. Met een bepaald voorgevoel stormde ik naar beneden en inderdaad, het was een pakje van Neckermann. Na 11 dagen wachten arriveerde de Nintendo Wii.

Alle vermoeidheid was op slag vergeten en ik begon met het installeren van het apparaat. Zelden ging dat zo gemakkelijk hetgeen betekent dat Nintendo daar goed over heeft nagedacht. Binnen 20 minuten stond ik te tennissen en tussendoor had de Wii ook nog eens de laatste updates van het internet binnengehaald.

Lucy was gematigd enthousiast maar ik ken haar een beetje. Luchiano kwam thuis van school en het duurde even voordat hij de tactisch geplaatste Wii-console ontdekte. Een mooie pleister op de wonde maar we moesten eerst nog naar Albert Heijn. Daarna was er geen houden meer aan. Hij sloeg me van de mat met tennis en daarna op de bowlingbaan. Het is maar goed dat er tegenwoordig een plastic beschermhoes om de Wii-remotes zit en ze met een bandje aan je pols bevestigd zijn. Anders was de mijne al met een ferme boog door het woonkamerraam verdwenen.

Lucy nam mijn plaats in en blijkt verrassend goed te kunnen bowlen. Echt veel vond ze er echter niet aan. Luchiano selecteerde Boksen uit het menu. Dat is een spel naar ons hart. We juichten met hem mee toen hij drie tegenstanders k.o. geslagen had. "En nu wil ik!", schreeuwde Lucy. Het leek wel of een versie van Regilio Tuur met ADHD op ons rode kleed voor de televisie stond, gelukkig is hier ook bewegend materiaal van.

Er werd flink geslagen en wij juichten. Alhoewel, Luchiano begon Lucy's tegenstander aan te moedigen: "Sla mama knock-out!" De tijd vloog voorbij, Lucy gaf haar opponent de genadeklap en begon vis met asperges te bereiden, immers dat moet ook gebeuren. Het belooft nog een hete avond te worden.

June 1, 2008

CasaMovie: Princess Diana 757 Days

Subtitle: I Luv You

De dagen gaan voorbij en sommige momenten wil men vasthouden. Dingen en omstandigheden kunnen dat gevoel danig versterken. Diana (2) begint steeds meer te praten, soms zelfs in grammaticaal correcte zinnen als: "Ik heb mijn jas nodig". Vanmorgen toen ik haar haar schoenen aandeed zei ze "Opschieten!" tegen me.

We besloten op zaterdag 31 mei wat opnames te maken van onze kleine prinses. Natuurlijk zegt ze dan net niet de dingen die ze anders heel vaak zegt maar het geeft toch een beeld. Het vertrouwen in haar broer Luchiano (10) is komisch als hij haar adviseert om over de dichte poort te springen.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Een beetje problematisch waren de ondertitels. Dingen die goed te verstaan zijn kregen een Engelse vertaling, de onduidelijke zinnen een Nederlandse. De muziek is Procura van Chichi Peralta, een mooi Dominicaans nummer. Je moet er wel van houden natuurlijk.

Tijd om naar deze nieuwste CasaMovie te kijken, hij duurt maarliefst 5:14 minuut. Echt een film voor een regenachtige zondagmiddag in juni.

Besides Princess Diana 757 Days there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

May 11, 2008

Moederdag en de mail van het Luie Varken

Alle moeders op de wereld van harte gefeliciteerd namens CasaSpider. Alhoewel er legio moeders zijn die in landen wonen waar ze vandaag geen Moederdag vieren. Maar zoals de Duitsers zeggen: "Doppelt genäht hält besser!"

11.05.2008: Diana (2) buiten met haar Dora bikini in bad op Moederdag. Klik voor groter.Het is een prachtige dag, minstens een graad of 26. Behalve Moederdag is het ook nog eens Eerste Pinksterdag, hoe vaak komt dat tegelijkertijd voor? Vast vaker dan het kruisen der cycli van de Tzolkin en de Haab, immers dat gebeurt slechts eens in de 52 jaar.

Binnenkort moet Luchiano (10) een werkstuk afhebben voor school. Dit weet hij pas sinds een paar maanden. Het werkstuk gaat over een land naar keuze. Eerst koos hij Rusland maar dat was te veel en te moeilijk. Nu is het Zwitserland maar ook dat valt niet mee. Het luie varken verwacht dat als hij Zwitserland intikt in Wikipedia dat er dan automatisch een werkstuk uit rolt.

Gelukkig is dat niet zo. Vanmorgen hebben we een uur over Zwitserland gepraat, ik heb hem allerlei dingen verteld over mijn verblijf daar in 1998. Inside information over hoe de Zwitsers echt zijn en over hoe zij hun vier officiële talen gebruiken ter zelfprotectie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Curacao waar men vier talen inzet als vehikel om mensen van verschillende achtergrond effectief met elkaar te laten communiceren.

Interessante shizzle. "Ga nu maar naar boven en schrijf alles wat ik gezegd heb op. En vergeet de structuur niet!", zei ik tegen Luchiano. Zelf ging ik ook naar boven, naar La Oficina om de administratie bij te werken. Op de eerste verdieping zag ik Luchiano van alles doen zoals uit het open raam kijken. Een uur of twee later kwam er een mail binnen.

Luie mensen zorgen voor vooruitgang maar dit gaat te ver.

May 5, 2008

Diana twee jaar

05.05.2008: Prinses Diana wordt twee jaar op Bevrijdingsdag. Klik voor groter.Onze prinses is vandaag twee jaar geworden, net als ieder jaar is zij jarig op Bevrijdingsdag. Is er een toepasselijkere dag om ter wereld te komen?

Zondag vierden we Diana's verjaardag met de familie. CasasPa en Truus waren er, zus Monica met Marnix (11) en zus Pascale met Tom (3) en Sam (0). En wij natuurlijk.

Geen Margriet en Wiro jammer genoeg, immers zij zijn een maand of drie geleden naar Portugal geëmigreerd. Vrijdag arriveerde er een mailtje met een foto waarop zij voor het eerst in hun eigen zwembad rondplonzen. Het is gewoon jaloersmakend. Via de website mudanca.nl kan men een mooie vakantie boeken en het zwembad zelf uitproberen.

Gelukkig was het in Rijen ook prima weer, we hebben de hele middag buiten gezeten. Behalve toen Diana haar kado's mocht uitpakken en de twee kaarsjes op de taart uitblies, daarvoor waaide het buiten te hard. Er werd flink gezongen, dat hoort er nu eenmaal bij.

Maandagochtend deden Lucy, Luchiano (10) en ik het nog eens dunnetjes over. Het leven van Diana staat helemaal in het teken van Dora the Explorer, het is zelfs zo erg dat ik haar regelmatig Dora noem.

Nu is zij een Dora-bikini, Dora-bordjes, een Dora-shirtje en een Dora-computer rijker. Waarom verzin ik niet zo'n commercieel succes als Dora? Voor de volledigheid een foto van Diana's geboorte en een van toen zij één werd. Leuk voor later!

De zon schijnt en dankzij Brabant Water hoef ik niet te werken op Bevrijdingsdag. De sleutelwoorden van vandaag zijn derhalve tuin, bier, stokbrood met Brie en .........