« Romantisch hijgen met Karin, Luchiano en Brigitte | Main | Ineens weet je het »

Diana de Lipnegerin

Maandagochtend om half zeven gaf ik Diana (2) haar flesje melk. Ze dronk het op, zei zoals altijd netjes "papa, klaar" en viel in slaap. Om een uur of acht belde Lucy met een ongeruste stem. "Diana heeft een dikke lip!" "Hoe dik is die lip?", vroeg ik. "Heel dik", zei Lucy. "Dikker dan de mijne, ze lijkt een beetje op die lipnegerinnen uit Afrika."

We besloten de zaak even aan te zien. Misschien was het een allergische reactie, misschien een mug? 's Middags was de lip gelukkig alweer een stuk minder dik. Belangrijker dan hoe iets is zijn de vooruitzichten. Neem als voorbeeld de vrijdagmiddag versus de zondagavond. Eind goed al goed, Diana's lippen zijn weer net zo mooi als altijd. Blijft de vraag wat er precies is gebeurd.

Afijn, dinsdagavond ontdekte Diana iets nieuws en wel het buitensluiten van gezinsleden. Eerst was Luchiano (10) aan de beurt. Hij liep even naar buiten om in de voortuin naar zijn zonnenbloem te kijken en Diana deed de deur dicht. Hij kon praten als Brugman, stoicijns keek ze hem aan door de glazen ruit. De deur bleef dicht. Nog geen half uur later overkwam Lucy hetzelfde.

"Ze lijkt precies op Luchiano", zei ik tegen Lucy, "die was ongeveer even oud toen hij hetzelfde bij jou deed. Herinner je je dat nog? Dat je hem een olifantje moest aanbieden?" Ja, dat herinnert Lucy zich wel. Het was zaterdag 27 mei 2000, de dag dat Krijn en Gerbys op Curacao in het huwelijk traden. Lucy schreef het volgende.

Zaterdag was het de Grote Dag voor Gerbys, de bruiloft en CasaSpider had zoals gewoonlijk veel haast. Luchiano en ik konden niet naar Kranchi en bleven thuis. Later zou CasaSpider ons om 18:30 ophalen. Tot op dat moment was alles goed. Daarna werd het erg moeilijk voor mij. Luchiano wilde niet slapen, wilde alleen overal met zijn handen aanzitten. Daarna wilde hij niet douchen, uiteindelijk kon ik hem met veel moeite wassen, ik kleedde me aan en wilde toen Luchiano aankleden. Maar om 18:10 wilde hij zich niet aankleden, waarop ik zei: 'Goed, ik ga weg', denkende dat hij met mij mee zou gaan. Ik pakte mijn tas, ging naar buiten en sloot de deur, maar ik had een probleem. Ik had de sleutels niet bij me en Luchiano zat binnen. Ik zei: 'Doe de deur open' en hij antwoordde: 'Nee, jij bent weggegaan!'. Ik probeerde alles om hem de deur te laten opendoen en na vijf minuten schreeuwde ik tegen hem: 'Ik ga je slaan'. Dat was erg stom van mij, toen kwam er een buurvrouw en zij zei tegen mij dat hij de deur nog niet open kon doen, omdat hij te klein was. Na 15 minuten zei ik tegen hem: 'Kijk, ik heb een olifantje, doe de deur open zodat ik het aan je kan geven'. Alleen zo kon ik hem de deur laten opendoen.

Een en ander is hier in originele vorm na te lezen.

Comments

Leuk verhaal. Het toppunt van eigenzinnigheid. Ik ga je slaan is niet de beste bewoording om iemand tot iets te motiveren, maar slijmen is ook niet de manier. De beste manier is gewoon weggaan en weblijven totdat zo'n kind uit zichzelf de deur opent, al duurt dat uren.

Diana leert die rare streken ook wel af. Ik vind het wel leuk om te volgen wat ze allemaal ontdekt.

Nou? 'Lipnegerinnen' zijn best mooi om te zien. Tegenwoordig betaalt men ernorm veel geld om die 'negerinnen-lippen' te krijgen. Heb toevallig iets in de amigoe gelezen over 'negerinnenkonten'....
http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_45871.php

Ojee, wie heeft dat niet meegemaakt met zijn dreumes op een gegeven moment...leuk is anders ...
Enfin , leed weer geleden, van lip en huis, op naar het volgende avontuur.
De wereld is zo leuk als je klein bent,zoveeeeeeeeeeeeel te zien en te ontdekken.

@Cyberjunk: Gewoon weggaan en wegblijven kan erg lang duren, vooral als je naar een bruiloft toe moet...
@Bout: Lipnegerinnen kunnen zeker mooi zijn maar toch is men niet blij als zijn dochter van twee ongewild en plotseling met zo'n lip rondloopt. Konten is natuurlijk weer een heel ander verhaal...
@ANila: Zo is het, we gaan van avontuur naar avontuur. Het houdt je van de straat!

Jee, dat was wel echt een dikke lip. Ziet er ook wel grappig uit. Onze hond had een tijdje terug ook ineens een hele dikke lip, hij zag eruit als donald duck. Hij was gebeten door een mier.

Zat er iets verkeerds in het flesje? Raar geval, maar gelukkig is Diana nu weer een knappe meid. CasasPa

Ahh gossiepossie dat is ook wat!

Bij die oude foto's had je overigens nog geen kleurspoeling! :)

sjiezus, echt niet normaal die lip! ik moest er ook wel een beetje om lachen, maar gelukkig is het wel weer goed afgelopen.
net als t buitensluiten, grappig hoor, bij andermans kindjes!!

Arme Diana, haar lip was wel erger dan een negerinnenlip. Gek dat het zo in ene kan gebeuren.

@Margiet: Nou je het zegt, Donald Duck heeft ook best dikke lippen. Hoe weet je dat hij door een mier is gebeten, heeft hij dat tegen je geblaft?
@CasasPa: Geen idee, welk spul zorgt voor een dikke lip? Gelukkig is ze weer de "oude"...
@GJ: Haha, ja als je oude foto's terugkijkt zie je op een bepaald ogenblik toch wel verschillen... :-)
@Pascale: Neen, dat was zeker niet normaal die lip. Het gekke was dat Diana er helemaal geen last van had. Ze praatte alleen een beetje gek. Buitensluiten bij anderen is altijd grappig!
@Donna: Dingen gebeuren in ene maar worden (soms) ook weer in ene ongedaan gemaakt. Het is me wat... :-)
(Bij jullie alles onder controle?)