« Edwin van der Sar nu al Mister Oranje | Main | Tsjechie -Turkije: Unfassbar »

Kermis in Rijen

Kermis in de Hel was ook geen slechte benaming geweest. Net toen we zondagmiddag de deur uit wilden gaan begon het te stortregenen. Luchiano (10) en ik gingen maar even tennissen op de Wii. Na drie kwartier brak de zon door maar het bleef tegelijkertijd regenen. Dat noemt men Kermis in de Hel, tevens de naam van de eerste theatershow die ik ooit bezocht. Uitgevoerd door Proloog in de Globe-zaal van de Stadsschouwburg te Eindhoven. De slogan "IJs van Ola, warm aanbevolen!" kan ik mij nog herinneren (of was het Campina?) en ook dat ik hem niet begreep.

15.06.2008: Lucy en Luchiano (10) in een botsauto op de Kermis van Rijen. Klik voor groter.De kermis in Rijen speelt zich af op het Burgemeester Sweensplein, vlakbij de KBS Sint Jozef van Luchiano. We beginnen onze ronde de kindercaroussel, Lucy en Diana (2) staan te wachten. Luchiano is in de tussentijd naar de botsauto's gegaan, even later springt Lucy bij hem in de auto.

Dan is het weer Diana's beurt. Tot zijn ontzetting moet Luchiano met haar mee in een helicopter maar dan blijkt hij het erg leuk te vinden. Diana ook, ze is er bijna niet meer uit te trekken. Luchiano mag ingesnoerd op de trampoline. Na ettelijke salto's staat hij drie minuten later enigszins dizzy naast me.

Diana geeft te kennen dat zij naar het RainForest wil, een groot labyrint. Voor acht euro kunnen we er met zijn vieren in en het blijkt een schot in de roos. CasaSpider heeft wat moeite met de nauwe gangetjes maar Luchiano is het grappigst. "BAMMMM!!!", horen we als hij met zijn hoofd tegen een plexiglazen wand aanknalt. Terwijl wij onze weg proberen te vinden weerklinken er regelmatig meer "BAMMMM!!!" geluiden. Het is iedere keer Luchiano. Ik schiet ervan in de lach maar adviseer hem toch zijn handen vooruit te steken.

We moesten erin van Diana maar mevrouw vindt het al snel beangstigend. Ze is niet de enige. Ergens staat een jongetje te huilen maar we kunnen er niet zo een, twee, drie bijkomen vanwege de tactisch opgestelde wandjes. Lucy probeert hem van afstand moed in te spreken. Aan het eind van deze attractie staat een lachspiegel, een ideale manier om Diana iets langer te doen lijken.

Tot besluit mag de prinses in een autootje en dan zit het er weer op. Thuis eten we de restanten van de Chinees op die Diamond Piet gisteren bij ons heeft afgeleverd. Het smaakt voortreffelijk.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
  • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 187 op pagina 8. Een stijging van 101 posities en 5 pagina's, de dip van gisteren is weer goedgemaakt.

Comments

De kermisattracties vallen me nog mee voor een dorpskermis, in Vught is het saaier.

Als kind was ik ook eens in een glazen doolhof, en ik stoote werkelijk overal tegenaan.
Niet leuk.

Sowieso doolhoven, ik wil er altijd in maar kom er nauwelijks uit.

Ik hoop dat Piet chinees meebracht waarvan je nu nog een restant over hebt, of heeft hij alleen het restant gebracht? hmm
En zie ik het goed; heeft Lucy een nieuw kapsel?
de kermis ziet er iig spectaculairder uit als die van Borkel vorige week.

Ja, dat labyrint, altijd grappig. Ook de cakewalk (?) vond ik leuk.

Grr, dat voetbalpoules, had ik 2-1 staan voor de Tsjechen, winnen die Turken nog plotsklaps!

En dat Portugal niet gewoon even 1-0 wint van Zwitersland is toch ook van de Zotte!

@Cyberjunk: Jij denkt echt dat Rijen een dorpje is he? We hebben het hier wel over DE Apache-basis van Nederland! Daar hoort een grote kermis bij, dat moge duidelijk zijn...
@Renesmurf: Is het leven niet een groot plexiglazen doolhof? De caissiere zei het al tegen ons: Je komt er altijd weer uit...
@Pascale: Het was een volledige Chinese maaltijd waar we zondag de restanten van hebben opgepeuzeld. Lucy verandert haar haar regelmatig, zo zijn vrouwen. Kermis in Borkel, wat moet ik mij daar precies bij voorstellen... ;-)
@GJ: De CakeWalk is ook leuk maar die heb ik in Rijen niet gezien. Qua uitslagen denk ik dat de meeste kenners slecht hebben gescoord. Van de Portugezen had ik het ergens wel verwacht. De hoop dat ze hun sportieve plicht zouden doen zegevierde echter...

Ik zal beter mijn best doen in de voetbalpoule.
Ik zal beter mijn best doen in de voetbalpoule.
Ik zal beter mijn best doen in de voetbalpoule.
Ik zal beter mijn best doen in de voetbalpoule.
Ik zal beter mijn best doen in de voetbalpoule.
Ik zal beter mijn best doen in de voetbalpoule.
etc.
etc.
etc.

@Willisha: Een gedeelde 24e plaats, samen met Paool. Bij jullie twee spant het er altijd om... :-)