« Dossier 2012 (1) | Main | CasaSpider correspondeert met de staatssecretaris »

Moederdag en de mail van het Luie Varken

Alle moeders op de wereld van harte gefeliciteerd namens CasaSpider. Alhoewel er legio moeders zijn die in landen wonen waar ze vandaag geen Moederdag vieren. Maar zoals de Duitsers zeggen: "Doppelt genäht hält besser!"

11.05.2008: Diana (2) buiten met haar Dora bikini in bad op Moederdag. Klik voor groter.Het is een prachtige dag, minstens een graad of 26. Behalve Moederdag is het ook nog eens Eerste Pinksterdag, hoe vaak komt dat tegelijkertijd voor? Vast vaker dan het kruisen der cycli van de Tzolkin en de Haab, immers dat gebeurt slechts eens in de 52 jaar.

Binnenkort moet Luchiano (10) een werkstuk afhebben voor school. Dit weet hij pas sinds een paar maanden. Het werkstuk gaat over een land naar keuze. Eerst koos hij Rusland maar dat was te veel en te moeilijk. Nu is het Zwitserland maar ook dat valt niet mee. Het luie varken verwacht dat als hij Zwitserland intikt in Wikipedia dat er dan automatisch een werkstuk uit rolt.

Gelukkig is dat niet zo. Vanmorgen hebben we een uur over Zwitserland gepraat, ik heb hem allerlei dingen verteld over mijn verblijf daar in 1998. Inside information over hoe de Zwitsers echt zijn en over hoe zij hun vier officiële talen gebruiken ter zelfprotectie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Curacao waar men vier talen inzet als vehikel om mensen van verschillende achtergrond effectief met elkaar te laten communiceren.

Interessante shizzle. "Ga nu maar naar boven en schrijf alles wat ik gezegd heb op. En vergeet de structuur niet!", zei ik tegen Luchiano. Zelf ging ik ook naar boven, naar La Oficina om de administratie bij te werken. Op de eerste verdieping zag ik Luchiano van alles doen zoals uit het open raam kijken. Een uur of twee later kwam er een mail binnen.

Luie mensen zorgen voor vooruitgang maar dit gaat te ver.

Comments

Luchiano is geniaal!!!

ik denk persoonlijk dat als hemelvaart op dezelfde dag valt als de dag van de arbeid, en meteen na koninginnedag, plus moederdag samen met pinksteren, en geen pinkpop, dat er dan iets grondig mis is met de wereld. Het zal het klimaat wel zijn.

Hey, doe nou niet zo flauw en zet het effe op mail voor die knappe zoon van je!!! Hhahahahaha E ta hopi sabi bon ta hana?

@Dorien: Laat het hem maar niet horen, dat maakt de zaak alleen maar erger... :-)
@Renesmurf: Ja, dat is wel een toeval zeg al die dubbele dagen. Dus toch het einde van de wereld?
@Donna: Eerlijk gezegd weet ik zelf niet meer wat ik allemaal gezegd heb. Maar ja, ik moet de schijn ophouden he... ;-)

Brutalen hebben de halve wereld , volgend keer moet je hem de tip geven om het op te nemen met zijn telefoon want ...taperecorder ,wazzzda??
;-)

pakt ie heel tactisch aan. Ik zal hem morgen nog als tip geven dat ie voor zn spreekbeurt een gastspreker die ervaringsdeskundige is uitnodigt

En jij wil natuurlijk ook dat die arme jongen later alle voorgeschreven boeken leest?
Ik ben benieuwd wat hij met de tip van Pascale doet.

Waarom mogen wij jouw antwoord op de mail va Luciano niet zien?

Ik denk dat Casa niet eens antwoord heeft gegeven via mail, maar dat hij naar de kamer van Luch is gegaan en het luie varken een mondelinge donderpreek heeft gegeven met als knaleffect dat het zijn eigen schuld is als hij een dikke onvoldoende krijgt!!

Hahaha, dat je door je zoon binnenshuis ge-emaild wordt, geweldig!

@ANila: Zo is het maar net. Zelfs het afluisteren en vervolgens intikken van de opname is waarschijnlijk al te veel moeite voor het varken. Waarvoor heb je anders een vader?
@Pascale: Hmm... misschien een mooi moment om Paloma, mijn lerares Spaans van Curacao, in te schakelen. Zij woont alweer een paar jaar in Geneve. Goed idee!
@Piet: Ach, er mag best een boek over Oracle tussen zitten hoor. Het gedrag zit inderdaad in de familie. Mijn mail is niet geheim en staat hier: http://live.casaspider.com/data/pics2008/Mail_CasaSpider_Luchiano_Zwitserland_20080511.jpg
@Cyberjunk: Dat had ik inderdaad kunnen doen maar ik heb het netjes gehouden en hem een keurige mail gestuurd. Sorry dat ik je per ongeluk overgeslagen heb!
@Laurent: We zitten wel op verschillende verdiepingen, ja... :-)