« Verstopte neus doet twijfelen. Of niet? | Main | Maandag aten we Italiaans »

Vaccinatie en de pleister op de wonde

Vrijdag 6 juni, de dag van de vaccinaties. Het duurde enige tijd voordat we een afspraak hadden gemaakt met een consultatiebureau in Nederland. De tijden zijn veranderd, het is niet meer een kwestie van het Wit-Gele Kruis. Neen, wij zijn verwezen naar Thebe Thuiszorg gevestigd aan de Rembrandtlaan 50 in Rijen.

Aan de buitenkant ziet men het er niet van af maar het is een verrassend groot pand. Na de intake mochten we door naar de dokter wier naam ik helaas alweer kwijt ben. We overlegden onze inentingskaarten en het baby-boek van het Curacaose consultatiebureau. De dokter bekeek het eens en constateerde dat Diana (2) nog een vaccinatie tegen Meningitis miste. Luchiano (10) was aan de beurt voor DTP en BMR.

Bij het onderzoeken van Diana vroeg de dokter of er nog iets bijzonders was de afgelopen tijd. "Le dolió la barriga la ultima semana", zei Lucy tegen mij. "Oh, had ze pijn in haar buik?", luidde het commentaar van de dokter die Spaans verstaat. "Ja, jullie kunnen niet in geheimtaal over mij praten", zei ze. "Dan doen we dat wel in het Chinees", grapte ik. De technische gegevens van Diana: lengte 86 centimeter, gewicht 10.725 kilo en op ontwikkelingsgebied overal een plus.

06.06.2008: Luchiano (10) kijkt wat sip voor zijn tweede vaccinatie maar even later komt de Nintendo Wii binnen als pleister op de wonde. Klik voor groter.De naalden kwamen tevoorschijn. Eerst was Diana aan de beurt. Ze gaf geen krimp, keek naar de plaats op haar arm waar de naald binnen was gedrongen en zei alleen: "Pijn". Luchiano kreeg twee prikken. Hij vroeg meteen of hij er vandaag één en morgen de andere kon krijgen. Uitstelgedrag maar wel begrijpelijk. De ene prik waar hij de meeste last van zou krijgen ging in de linkerarm en de tweede die "cola-prik" genoemd werd in de rechter.

Ook Luchiano gedroeg zich voorbeeldig. Wij zijn trots op hem en brachten hem tegen zijn zin naar school. 's Middags om half twee waren Lucy en ik een beetje moe en gingen op bed liggen. Nog geen kwartier later ging de bel. Met een bepaald voorgevoel stormde ik naar beneden en inderdaad, het was een pakje van Neckermann. Na 11 dagen wachten arriveerde de Nintendo Wii.

Alle vermoeidheid was op slag vergeten en ik begon met het installeren van het apparaat. Zelden ging dat zo gemakkelijk hetgeen betekent dat Nintendo daar goed over heeft nagedacht. Binnen 20 minuten stond ik te tennissen en tussendoor had de Wii ook nog eens de laatste updates van het internet binnengehaald.

Lucy was gematigd enthousiast maar ik ken haar een beetje. Luchiano kwam thuis van school en het duurde even voordat hij de tactisch geplaatste Wii-console ontdekte. Een mooie pleister op de wonde maar we moesten eerst nog naar Albert Heijn. Daarna was er geen houden meer aan. Hij sloeg me van de mat met tennis en daarna op de bowlingbaan. Het is maar goed dat er tegenwoordig een plastic beschermhoes om de Wii-remotes zit en ze met een bandje aan je pols bevestigd zijn. Anders was de mijne al met een ferme boog door het woonkamerraam verdwenen.

Lucy nam mijn plaats in en blijkt verrassend goed te kunnen bowlen. Echt veel vond ze er echter niet aan. Luchiano selecteerde Boksen uit het menu. Dat is een spel naar ons hart. We juichten met hem mee toen hij drie tegenstanders k.o. geslagen had. "En nu wil ik!", schreeuwde Lucy. Het leek wel of een versie van Regilio Tuur met ADHD op ons rode kleed voor de televisie stond, gelukkig is hier ook bewegend materiaal van.

Er werd flink geslagen en wij juichten. Alhoewel, Luchiano begon Lucy's tegenstander aan te moedigen: "Sla mama knock-out!" De tijd vloog voorbij, Lucy gaf haar opponent de genadeklap en begon vis met asperges te bereiden, immers dat moet ook gebeuren. Het belooft nog een hete avond te worden.

Comments

Slim om een foto van Luchiano te nemen als hij een prik krijgt. Het lijkt net og hij nergens last van heeft.

Ik mis een foto van CasaSpider in action. Toch niet teveel bewogen?

Jullie zijn aan elkaar gewaagd met die spelletjes.

O ja, want vindt Lucy ervan dat Luchiano wil dat ze knock-out wordt geslagen.

Leuk en herkenbaar.

Een prik krijgen vond ik als kind al, al zeer vervelend, en ik sloeg me er dapper door!

En dat met de computer spelen herken ik ook uit mijn kindertijd.
Toen was het donkey kong geblazen, en later de smurfen,

Ha Vroeger mocht je blij zijn als je een lolly kreeg na een prik. Bij jou krijgen ze gewoon een wii-computer ;) ;)

Dat tennissen lijkt me echt waanzinnig leuk om te doen. Voelt het een beetje 'echt'aan?

Go Lucy Go!!!:D

@Piet: Luchiano kijkt vrij cool en bij het boksen op de Wii leek hij geen last van zijn armen te hebben. Na een partijtje was ik toch wel een beetje moe...
@Cyberjunk: Luchiano is de fanatiekste op het moment, maar wij gaan gezellig mee. Lucy kent Luchiano wel een beetje, het maakt haar alleen maar sterker...
@Renesmurf: Ik had niet anders verwacht van een nuchtere Groninger. De Wii is echt een hele andere generatie spelcomputer, dat moet je beleven!
@CiNNeR: Het is een toevallige samenloop van omstandigheden, bij ons krijgt echt niemand een Wii voor een prikkie... :-) Het tennissen voelt inderdaad best echt, er wordt flink uitgehaald bij ons. Oppassen met de lampen dus!
@ANila: Lucy is onze boks- en bowlingkampioen...

Een vriend van mij is ook helemaal opgeleefd sinds zijn zoontje een computerracespel met echt stuur heeft.

Wat zou Balkenende hiervan denken? Of wacht: Hero Brinkman?

LOL@Casaspider! Misschien toch eens denken over een wii, wat lichaamsbeweging en leuk om te doen en dat allemaal in huis.

Wii is leuk no? Wij hebben of beter gezegd Maurice heeft Playstation 2 en sinds een paar maanden ook dezelfde spelletjes als Wii. Maurice heeft voor zijn verjaardag een autorace spelletje gekocht. Maar tennis lijkt me ook heel leuk!!!

Je kent het wel: in de gebruiksaanwijzing van elk apparaat staan handige tips en wenken, die vooral zijn bedoeld om de fabrikant in de toekomst te vrijwaren van dure claims van dure advokaten. De ene aanwijzing bij de WII dat 'obstacles should be removed' moet je echter wel serieus nemen! Jw wil niet weten hoeveel er in ons huis al vernoeld is door wat al te enthousiaste 'lucy's'.

Van dat schadegeld hadden we een ps3 kunnen kopen;)

fifa 2008 is wel aan te raden. Hier op Curaçao kost dat 150 gulden. Tering.

Iets minder hard gillen mag ook wel. Ik kan je hier horen... (Dat heeft vast met voetbal te maken).

Ok Casa! Connect je Wii aan je wireless internet verbinding en we kunnen tegen elkaar tennissen! (weet niet of dat kan trouwens, maar is wel leuk)..

Valt me niets tegen de Wii, het Nederlands elftal overigens ook niet! :)

@Laurent: Haha, ja ik voel me al een stuk fitter. Waarom schaf je er zelf eigenlijk geen aan?
@René: Van het inenten (is de CU daar ook al tegen?) of van de Wii? Jouw email-adres lijkt trouwens erg veel op 'wii'...
@CiNNeR: Het werkt nog ook, ik beweeg nu stukken meer zeg. En na een potje boksen sta je wel even te hijgen. Lijkt me net iets voor jou!
@Donna: Tennis is erg leuk, de volgende bestelling wordt de Wii Fit: virtueel hoepelen, geweldig... :-)
@Dick Drayer: Een ervaringsdeskundige! De remote is al een keer uit mijn hand geglipt, gelukkig zit er dat polsbandje aan. En Diana heeft al bijna klappen opgelopen. Maar ja, dan moet ze ook maar niet oversteken op een tennis court...
@Brillie: Ik heb me ingehouden maar inderdaad, in Apeldoorn moet het nog wel te horen zijn geweest...
@GJ: Wii-Connect24 staat bij ons aan. Ons Wii-nummer is: 2893802177027776. Maak maar contact dan proberen we het meteen uit. Het Nederlands Elftal heeft me in positieve zin verrast...

Wel, check eens je Wii, als het goed is heb ik je aangemeld :-)

@GJ: Ik zie nog niets op de Wii. Heb je via Berichten geprobeerd om jouw Wii-nummer naar mij te sturen? Op mijn plein staan we voorlopig met ons gezin helemaal alleen... :-) O ja, wat is jouw speelsterkte met tennis? (Dan weet ik of ik zelf kan spelen of dat Luchiano de hete kolen uit het vuur moet halen)

Aha, na wat lezen op een Wii-forum (zo kom je nog ergens) zie ik dat je mijn nummer ook nog moet toevoegen. Die zal ik vanmiddag even geven.

Maarrr die wii-sports zijn niet online tegen elkaar te spelen. Helaas, zou wel leuk zijn.

Dan moeten we maar opzoek naar een leuk online multiplayer spel. :)

Mijn speelsterkte met tennis is overigens 1492. Dus zet de hele familie maar in! :)