« Vaccinatie en de pleister op de wonde | Main | EK is geen Songfestival »

Maandag aten we Italiaans

Okay, alles zat mee maar wat een wedstrijd! Niemand verzaakte, ook Ruud van Nistelrooy was deze keer scherp tenminste toch in de eerste helft. En hij gaf een weergaloos voorbeeld aan anderen door zich niet te laten vallen. Het stond toen nog 0-0, acht minuten later volgde de beloning. We hebben maandagavond macaroni gegeten, verdad.

Uit angst voor een tsunami aan voetbalverslagen op het CasaLog suggereerde Cyberjunk het voetbal te vermengen met de andere dingen des levens. Voor zover die er nog toe doen natuurlijk.

08.06.2008: Diana (2) loopt de kamer van tante Monica in waar oma Truus naar Nadal-Federer kijkt. Klik voor groter.Dat treft, zondag zijn we op verjaardagsvisite geweest bij neef Marnix die op dinsdag 10 juni 12 jaar is geworden, nogmaals gefeliciteerd. Neef Marnix hebben we overigens nauwelijks gezien, die verdween onmiddellijk naar zijn zolderkamer om te gamen.

Over gamen gesproken, onze Nintendo Wii wordt voornamelijk door Luchiano (10) gebruikt. Elke avond spelen wij samen twee partijtjes tennis tegen de computer. Luchiano's speelsterkte ligt inmiddels boven de 500, de mijn is 311. O ja, mijn Wii-leeftijd is 66 (!) en die van Luchiano 36. Het leuke van de Wii-leeftijd is dat men nog wel jonger kan worden.

Diana (2) was verrukt van de konijnen bij Marnix. In het Duits betekent verrückt overigens iets anders maar dat geldt andersom net zo goed. Zie het klassieke voorbeeld Der Zug donnerte vorüber. De Polen die in 2012 eindelijk omkeren hebben wellicht ook het gevoel gehad dat er een trein over hun heen reed. Op de keper beschouwd was de Podolski-express zelfs een Poolse trein.

"Hallo konijn", zei ze steeds. Een van de konijnen heeft een soort van verlamd pootje, misschien dat hij daarom geen antwoord gaf. Of het konijn zwijgt in afwachting van het proces dat de Dierenbescherming gaat aanspannen wegens de te kleine behuizing. Bij konijnen weet men het nooit maar van de andere kant bij wie wel?

Het Nederlands Elftal kende maandagavond tegen Italie geen zwakke plekken. Het elftal knokte en dat zag ik met plezier gebeuren. Want zo slecht speelde Italie niet, de Azzurri kregen zeker vier, vijf goede kansen.

Maandag aten we macaroni, voor vrijdag staat er uiensoep op het menu. Bon Appétit!

Comments

Toen Del Piero er in kwam, was het even schrikken! Ik nam toen nog maar een koude Grolsch.

Mijn wii leeftijd heb ik nog niet gechecked!

Eindelijk weer eens een klassewedstrijd van Oranje!
Het was lang wachten maar hij smaakte dan ook des te beter.
Gefeliciteerd met je echte leeftijd, je Wii-leeftijd zit er toch wel een beetje naast?
Hoewel als Luchiano al 36 is kom jij er nog goed vanaf...:-)

Nou, een begeleider wist me te verleiden om met de hele club uit de woonvorm de voetbalwedstrijd te volgen, onder het genot van een hapje en een drankje. Ik vond het in elk geval leuk dat Oranje zo overtuigend won.

Leuk dat Diana zo verrukt was van het konijn. De Duitse versie van dat woord moet je maar niet gebruiken, want dat zou niet zo aardig zijn. Kent Luchiano de Duitse versie?

Hoe vind jij dat het feestvarken op zijn kamer ging gamen in plaats van bij het bezoek te blijven

Voor deze ene keer vond ik het niet eens erg dat ik geen punten gewonnen heb in de poule met deze wedstrijd! :mrgreen:

Ben je al begonnen met de konijnenren?

Gaan jullie nou ook konijnen houden? Wel gezellig en lekker met kerst.

@GJ: Klopt! Niet om het enthousiasme te temperen (Nederland speelde met het hart) maar de Italianen hadden ook niet bepaald geluk. Hier zaten we aan de Heineken (bonuskaart-actie van Albert Heijn). Jouw Wii-leeftijd ligt vast om en nabij je biologische...
@Angel: Dat is het voordeel van lang wachten, het smaakt beter. Daar hoef je mij als Feyenoord-fan niets over te vertellen. Mijn Wii-leeftijd zit er zeker naast, het is ook een gemiddelde. Ik begon met 80 kun je nagaan!
@Cyberjunk: Wie had dat gedacht, Cyberjunk op weg om hardcore voetbalfan te worden. Duits zegt Luchiano helemaal niets dus verrueckt ook niet. Ach, het is de verjaardag van het feestvarken dan mag hij doen wat hij leuk vindt...
@Willisha: Bij mij was het hetzelfde en gelukkig waren er meer die punten verloren hebben...
@Piet: Neen, het voordeel van een kind van net twee is dat ze dit soort dingen thuis gelukkig alweer vergeten zijn. Of het concept dat men konijnen ook thuis kan houden en niet alleen op het Teletubbiescherm kan zien nog niet snappen...
@Margriet: Ik heb berekend dat het toch goedkoper is om tegen de kerst een diepgevroren versie aan te schaffen. Scheelt ook een hoop poep!

kwam ff langs waaien...
volgende x een "mecanismo de relojería anaranjado" topic met een messcherpe analyse? ;-)

gr

Overdrijf nou niet meteen...;-)

kijk eens

4066 1140 0379 2922

ons Wii nummer!

Wij aten dinsdag de Italiaanse gehaktballen die ik maandag tijdens dé wedstrijd in elkaar gedraaid had.
ja, zelfs wij hebben gedeeltelijk voetbal gekeken... het moet niet gekker worden

@Kakina: Bedoel je de Maquina Naranja? Morgen gaan we zien welk gerecht het beste is, stamppot of uitensoep...
@Cyberjunk: Welnee, ik zie gewoon dat je binnenkort een oranje klomp op je hoofd plant... :-)
@GJ: Ik heb een bericht naar je gestuurd, ben benieuwd hoe het nu verder gaat. Wij staan met zijn allen (alleen) op het plein te wachten...
@Pascale: Italiaanse gehaktballen, is dat niet een contradictio in terminis? Morgen zitten jullie weer voor de buis!

hmm, ik vind de gemiddelde italiaan toch knapper dan mijn gemiddelde gehaktbal. maar 'we' hebben wel gehakt van ze gemaakt natuurlijk! hahaaa
morgenavond hebben we een feestje van Jan Dijkstra, je weet wel, onze oude buurjongen die nog steeds een trauma heeft omdat jij hem in de soep dreigde te gooien. Maar de tv zal ongetwijfeld aan staan.

@spider, uh .. juist "clockwork orange" volgens http://www.freetranslation.com
Tja, het gratis ...