« McCain fan | Main | Luchiano 11 jaar »

De wereld van de kinderen

Ja, ja, kinderen beginnen al heel vroeg met het ontwikkelen van hun gevoel(ens). Daaronder valt ook het gevoel voor humor en Diana (2) is hierop geen uitzondering.

23.10.2008: Lucy en Diana (2) gaan mee naar de training van de D4 van vv Rijen, met Luchiano (11 - 1 dag). Klik voor groter.Laatst zag ze de reclame over de dongel van KPN, bekend van goeiemoggel en de afdeling transploft. In de huidige aflevering vindt de kale hoofdrolspeler van de vorige er niets meer aan om alle woorden te verbasteren.

Dan komt er een man langs die "alstublaft" zegt. Diana vindt het prachtig en zegt het zelf nu ook waarbij ze tamelijk schalks kijkt. Als ik daarentegen "astublaft" zeg kijkt ze me verbaasd aan en zegt: "Huu-uuh! Astublaft?"

Over naar Luchiano (11 - 1 dag). Hij was liedjes aan het luisteren op YouTube. "Van dit liedje moet ik steeds huilen", zei hij. Het betrof "Jij bent zo" van Jeroen van der Boom maar dan in de smurfenversie. "Waarom moet je daarom huilen?", vroeg ik. "Het gaat over mijn leven", antwoordde de aanstormende puber dramatisch.

Ik zocht de tekst op van het nummer van Jeroen van der Boom, het eerste couplet gaat zo:

Zeg ik nee, zeg jij ja.
En wil ik gaan slapen,
wil jij ineens graag en oh
Zeg ik stop ga jij toch,
Nog even door
En ik krijg geen gehoor.

Huh? De tekst van De Smurfen blijkt toch heel anders te zijn maar is op internet voor mij onvindbaar. Gelukkig is daar YouTube .

Zeg klungel...
- Ja?
Breng jij die vaas met bloemen eens naar hier...
- Okay daar komtie!
[Geluid van een uitelkaar spattende vaas]
O klungel, wat doe je nou!
- Sorry!
(...)
Alles wat hij ook doet dat loopt verkeerd
Het loopt nooit gesmeerd

Ja, dit vertoont meer overeenkomst met het leven van Luchiano. Met jou verveel ik me geen momento. Nog een paar uur dan is hij 11 jaar oud. Zoon, alvast gefeliciteerd. Te quiero muuuuchoooo!

Comments

Van harte gefeiciteerd met Luchiano's verjaardag!
Is Diana de nieuwe rechtsbuiten van VV Rijen?

Gefeliciteerd!
En dag na de smurfen jarig zijn, das leuk!

Ik heb de hele cd overigens op mijn pc staan.

Gefeliciteerd met de grote zoon!!
Een bijna puber met zelfkennis..das zeer uniek!

@Piet: Namens Luchiano bedankt. Lucy en Diana waren donderdag inderdaad mee naar de training maar voor meisjes vind ik hockey en tennis aantrekkelijker dan voetbal...
@Renesmurf: Dank je! Nog leuker is natuurlijk OP de dag van de smurfen jarig zijn. Heb je ook de teksten van de smurfensongs?
@ANila: Dank je namens Luchiano. Haha, het ging eigenlijk meer om wat erna komt, dat hij alles fout doet en niemand van hem houdt. Dat is natuurlijk wel sneu maar ook weer niet exclusief voor pubers...

gefeliciteerd allemaal.
ik vind Luchiano geen klungel smurf hoor!

Van harte gefeliciflapstaart met die knappe zoon van je!!!
Gaan jullie zijn verjaardag vieren met klasgenootjes?

Antwoord op je vraag: Dennis slaapt nog steeds bij ons op de kamer in zijn wiegje en bij elke klein geluidje dat hij maakt dan ben ik wakker. En Patrick dan? vraag je je af... die slaapt als een roos. Typical men!!! Alleen als Dennis begint te huilen dan hoort hij hem. En ik? Tja dat zal wel moederinstinct zijn!!

Zo. Gefeliciteerd. Ik weet nog dat hij Luchiano (7) was, en Luchiano (8) en zo verder...

@Pascale: Dank je (ook voor de PSV-koffer ondanks dat ze later met 2-3 de bietenbrug opgingen tegen Roda JC) en wij vinden Luchiano ook geen klungel hoor. Het zit meer in zijn eigen belevingswereld... :-)
@Donna: Dank je! Neen, we hebben het in besloten kring gevierd anders krijgt hij teveel kado's... ;-) Met jouw moederinstinct is in ieder geval niets mis!
@Irene: Handig he, die leeftijdsaanduiding. Ik hoop dat je bij Luchiano (63) nog steeds meeleest...