« De weekenden waren voor haar | Main | Krabben aan de voorhuid »

Sushi en 3xHP

Kerstmis zit er weer op. We zijn lekker uitgerust, alhoewel... het vuilnisophaalschema in Rijen is gewijzigd. Omdat Eerste Kerstdag op een donderdag viel werden de grijze vuilnisbakken zaterdagochtend geleegd. Ik was net lekker aan het computeren toen het geluid van de vuilniswagen door het dakraam van La Oficina (Het Kantoor) naar binnen drong.

27.12.2008: Diana (2) met de vlag van Curacao, door haar de vlag van de sterretjes genoemd. Klik voor groterBeneden hoorde ik Lucy Luchiano (11) al aansporen. Voor de zekerheid rende ik zelf ook naar beneden en dat was maar goed ook. In noodsituaties acht De Nieuwe Afellay (DNA) het nodig om eerst op zijn gemak de schoenen aan te trekken.

Neen, dan De Oude Moulijn (DOM). Binnen drie seconden verplaatste hij zich van de zolder naar de begane grond, stormde op zijn sokken de voordeur uit, groette de verbouwereerde vuilnismannen en stoof linksom de hoek om op zoek naar Luchiano met de vuilnisbak.

We waren net op tijd, eigenlijk al wel een hoogtepuntje (HP). Een van de lekkerste dingen die we met Kerstmis aten was de door Lucy zelfgemaakte Sushi: Dushi Sushi di Lucy. Zoek zelf maar op wat dat betekent. Luchiano nam er onder dwang eentje en wil de rest van zijn leven geen Sushi meer. Ja, hij is een moeilijke eter.

Drie avonden achtereen keken wij Harry Potter. Of het nu kwam door de Home-Cinema, door het Kerstfeest of doordat ik wijzer ben geworden geen idee, maar we vonden ze allemaal erg goed. Dat terwijl we The Goblet of Fire eind 2005 nog in de bioscoop op Curacao hebben gezien en ik een niet zo heel positieve recensie schreef.

Een recensie waar ik overigens nog steeds achter sta, alleen heb ik deze keer dus meer van de film genoten. Zo kan men de ene keer zeggen dat patat diverse nadelen heeft zoals dat men er dik van wordt maar er op een ander moment flink van smullen. Zoiets.

Diana wilde mij in La Oficina gezelschap houden. Eerst tekent ze altijd wat en dan stevent ze op de twee vlaggetjes van Curacao af. "Dat is de vlag van Curacao", leg ik haar uit. "Neen, dat is de vlag van sterretjes", legt Diana mij uit. Een hoogtepuntje toch terwijl de laatste dagen van 2008 linksom draaiend door de gootsteen wegsijpelen.

Comments

Dat bakken rennen herken ik. Dit keer valt Kerst gunstig, het ophaalschema wordt voor ons niet gewijzigd.
Wat wordt die dame van jullie al groot, mooi moppie zeg!

een recencie is ook maar dat wat de schrijver er op dat moment over dacht, dus dat zegt niet heel veel.

De vuilnis kan je met die bakken van tegenwoordig niet even een weekje overslaan.

Hey Casa, Alsnog Bon Pasku!! Er bestaan 12 days of X-mas dus het kan nog.

Sushi ta hopi dushi. Maurice en ik zijn er dol op. Enne Diana wat een popje!! Hahaha vlag van de sterretjes. Leuk.

@Jannie: Het gunstigst is toch wel woensdag en donderdag. Dan zijn we vrijdag namelijk ook vrij, maar mij hooe je niet klagen. Diana is al een echte prinses...
@Renesmurf: Precies, onze grijze bak zit altijd tot de nok toe vol. En dan zitten de flessen en de pampers er nog geeneens in...
@Anonymous/Donna: Bon Pasku i un prospero anjo nobo pa bo tambe! Ben benieuwd wat Diana van de vlag van de USA vindt... ;-)