« Sushi en 3xHP | Main | Met de Spider naar Carré (18) »

Krabben aan de voorhuid

29.12.2008: Min 5 graden in Rijen, CasaSpider waant zich Roald Amundsen. Klik voor groterSjonge sjonge, wat is het koud op maandagochtend. Min 5 graden wijst de boordcomputer aan. Ik waan mij Roald Amundsen. De snijdende kou verstijft mijn wangen hetgeen praten bemoeilijkt. Gelukkig is er niemand om tegen te praten want een dubbele-r uitspreken is onmogelijk. Daarom bijna vijf minuten aan mijn voorhuid gekrabd.

Het stuur doet pijn aan mijn handen, ongeveer evenveel pijn als op Curacao om twaalf uur 's middags. Voor kinderen is het moeilijk te bevatten dat bevriezen en verbranden feitelijk op hetzelfde neerkomt. "Gooi nog eens een blok hout in de vriezer, schat." Ook romantiek is een perceptie.

Met het ingaan van de winterstop heeft mannelijk Nederland plotseling tijd over. AZ is de ietwat verrassende winterkampioen en Feyenoord staat hoog, okay in het rechter rijtje maar toch hoog.

Wie ook hoog staan dat zijn de Webloggers in voetbalpoules.nl. Wat zeg ik? Nooit eerder stonden we op de derde plaats in het algemeen klassement. Het is niets minder dan een fenomenale prestatie. In het individuele klassement zijn het de drie teams van CasaSpider die de toon zetten. Osjidasji en Faas Wilkes jr. (CasasPa) houden hem scherp.

Is het dan helemaal afgelopen met voetballen dit jaar? Neen, dinsdagmiddag heeft Luchiano (11) een zaalvoetbaltoernooi met vv Rijen. Bovendien moeten de oudjaarsboodschappen nog gedaan worden, wellicht een mooie gelegenheid om een middagje vrij te nemen.

Comments

Ik weet niet goed hoe ik het moet zeggen, maar je hebt een typefout gemaakt...
't een beetje gênant...

Lastig inderdaad die r en. Het was koud, met de kids het bos in geweest (ze wilden zelf. Ijs getoetst, is nog niet sterk genoeg, wel liggen nu in de tuin twee grote brokken ijs die bewerkt moeten worden. Het blijft koud brrr. Veel plezier bij het zaalvoetbal, is beter dan buiten.

haha, klinkt pijnlijk! :-) heb ooit gehad dat iemand uit mn team zachtjes tegen me zei dat hij de volgende dag wat later kwam omdat ie een scheur in zn voorruit had, maar ik verstond de versie met 1 r. Ik keek dus al behoorlijk geschokt, totdat hij vertelde dat hij pas om 8.30 bij Carglas terecht kon...
heb ff gewikied op Roald, en zag daar dat de tekst zelfs in het limburgs te lezen is! het moet niet gekker worden.

Voetballen gaat altijd maar door, zelfs met kerst, dus vast ook op oud en nieuwjaardag.
Koud ja, dat is Nederland soms, brrrrrrrrrrr.

@Victor: Zeer genant inderdaad maar ik geef de schuld aan de spelling-checker...
@Jannie: Zeer lastig inderdaad. Hoe heb je het ijs getoetst, door erop te gaan staan?
@Pascale: Ja, dat is nieuw, plasisch chirurgen bij Carglass. Roald was vroeger een van mijn helden. Nu vind ik -7 (vanmorgen) eigenlijk al extreme sports...
@Renesmurf: Voetballen gaat altijd door? Was het maar waar!

Inderdaad!!! De Webloggers doen het zeer goed!!!! En ik sta geeneens in de top 3. Tja, ik ga dan maar voor de WK-kwalificatie.
Hier koelt het ook soms af tot -5 graden op Curacao; ik bedoel dan 5 graden onder de 30. In Nederland heb je dan wel meer variatie in kleding; wij hebben het hele jaar door dezelfde kleding. Ach, zo heeft alles zijn pro's en contra's.

Nog een mazzel dat je het met de voetbalpool niet van mij hoeft te hebben. Wel handig, ik weet zo heel zeker dat het geen enkele zin heeft ooit aan de toto mee te doen. ;-)

Ik heb de kinderen er op laten staan

@Dik Hendriks: Hey Dik, kon ta ku bo swa? Toch verwacht ik een stijgende lijn bij jou (ja, ook daar) na de winterstop. Alles is relatief, ook temperatuur. Ik herinner me ook nog te hebben gerild bij 26 graden op Curacao...
@Eric: Heel vreemd, maar bij EK's en WK's bak ik er nooit iets van. Dus wellicht ligt daar jouw kans?
@Jannie: Haha, geniaal... :-)