« Water | Main | Een visum voor Sugey (6) »

Chesley B. "Sully" Sullenberger III: Geschikt

Politiek bedrijven wordt steeds gekker met kamervragen over de echte publieksuitslag van het Beste TV-moment van 2008. Fokke en Sukke parodieerden spits door minister Plasterk op het matje te roepen: Wie is de Mol?!?. Ik tip op Vivienne met Anniek als een goede tweede.

15.01.2009: Airbus maakt noodlanding vanwege ganzen in de Hudson. Klik voor groter.Diana (2) moest donderdagochtend naar het consultatiebureau voor twee vaccinaties. Bij het naderen van het gebouw waar de stichting Thebe is gehuisvest vroeg ik mij af wanneer ze de koppeling tussen locatie en de pijnlijke injecties gaat leggen.

Doodgemoedereerd wandelde ze echter naar binnen en ging meteen aan een tafeltje zitten spelen. Pas binnen bij de dokter zei ze ineens: "Ik wil geen prik!"

Anno 2009 rijden treinen niet meer als er een paar bladeren op de rails liggen, krijgen de ambtenaren van BuZa ijsvrij bij min twee, staat Feyenoord twaalfde zonder trainer en storten vliegtuigen neer door binnenvliegende ganzen.

Gelukkig is daar een lichtpuntje in de persoon van piloot Chesley B. Sully Sullenberger III, de man die bij de noodlanding van de crashende Airbus van vlucht 1549 wijselijk niet voor Manhatten koos maar de rivier de Hudson indook. Ik ben geneigd te zeggen: "Geen kunst aan met een naam als Chesley B. Sully Sullenberger III".

Maar dat is een beetje flauw. Immers 150 passagiers en 5 bemanningsleden danken hun leven aan het kordate optreden van de piloot die als een echte Karel Doorman het vliegtuig als laatste verliet: Geschikt.

Comments

Zeer geschikt en diep respect !

Ontzettend knap! Mensen hoorden "een luide plons" maar dat had ook "een harde knal, gevolgd door het geluid van scheurend metaal en het gegil van mensen in doodsangst" kunnen zijn.

Ik haalde Vivienne en Aniek de hele tijd door elkaar.... Maar ik geef ze allebei een goede kans! (heerlijke televisie!!!) Jammer dat Chesley niet meedoet met de mol. Die had hem er allang tussenuit gevist!

Die piloot is opeens een held, alsof het bij een mislukte poging een zelfmoordenaar was zeg.

Kamervragen over tv, altijd hilarisch.

Treinen reden nog nooit met bladeren op het spoor, en massaal kappen mag lekker niet.

Ik wil ook geen prik.

@Bart: Zo denken de passagiers er waarschijnlijk ook over...
@Terrebel: Dit had een stuk slechter af kunnen lopen. Gelukkig zat er een geschikte aan de stuurknuppel...
@Karin: Dat is vreemd immers Vivienne is donker en Anniek blond. (Voorts ben ik erg slecht in gezichten) Vermoedelijk zou Chesley B. "Sully" Sullenberger III ook een goede mol zijn. Sommige mensen zijn overal goed in!
@Renesmurf: Als je onverhoopt ooit in een neerstortend vliegtuig zit mag je hopen dat Chesley B. "Sully" Sullenberger III de piloot is. Het tijdperk van vaccinaties heb jij waarschijnlijk wel achter de rug...