Main

June 30, 2008

Viva España!

Vanaf ongeveer kwart over acht zitten we op de bank, de apotheose van een prachtig Europees Kampioenschap (veel en veel mooier dan vier jaar geleden) staat op het punt van beginnen. Eerst de volksliederen. Dat van Spanje is toch een beetje merkwaardig, doordat iedereen lalala-lala zingt heeft het iets André Rieu-achtigs. Neen, een volkslied met tekst is sterker. Zeker als het door meer dan de helft van het stadion wordt meegezongen, zoals het Duitse.

De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn verrassend, ik ken mijn Spanje niet terug. Ze spelen angstig en worden door de Duitsers overlopen. Lucy en Luchiano (10) zijn voor Duitsland, okay Lucy vooral voor Ballack en ik dus voor Spanje. Ook op de bank gaat het er heftig aan toe.

Dan komen de Spanjaarden los en laten zien de duidelijk betere voetballers te zijn. Onvoorstelbaar hoe Torres eerst koppend de paal kan raken en even later Lahm en Lehmann voor schut zet bij de 1-0. Het mooie van dit Spanje is dat ze ook na een voorsprong gewoon doorgaan. Zeker tegen Duitsland is dat heel slim, laat men ze in de wedstrijd komen krijgt men nog een harde dobber.


29.06.2008: Spanje sluit een uitstekend Europees Kampioenschap af met een verdiende 1-0 overwinning op Duitsland. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Voorafgaand aan de wedstrijd werd een aantal straatinterviews in Spanje getoond. In Bilbao en Barcelona was geen sprake van voetbalgekte. Zijn Spanjaarden echt zoveel nuchterder dan Nederlanders? Neen, het tekent de verdeeldheid van het land waar Basken en Catalanen zich afzetten tegen Madrid.

Het sterke punt van de Spaanse coach Aragonés is daarom juist dat hij het elftal tot een ware eenheid heeft gesmeed. Waar ze ook vandaan komen, iedere speler toont dat hij alles over heeft voor het team. Geweldige voetballers waarvan ik er één speciaal wil noemen en wel de bij Villareal spelende en in Brazilie geboren Marcos Senna.

Het toernooi zit erop. Het heeft de maand juni tot een heerlijke televisiemaand gemaakt. Met Spanje heeft het de perfecte kampioen gekregen, behoudens een gelijkspel tegen Italie hebben de Spanjaarden al hun wedstrijden overtuigend gewonnen. Terecht dat Iker Casillas de copa in de lucht mag houden.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we zijn geëindigd als 150-ste op pagina 7. GJ van Camarados had er deze keer de beste kijk op, zo voorspelde hij Spanje als Europees Kampioen. GJ, gefeliciteerd!

Hoe nu verder? Wij gaan in juli op vakantie en in augustus beginnen de Olympische Spelen. We komen de tijd wel door.

June 27, 2008

Gewoon voetbal

Juni was een maand met bijna elke dag voetbal, heerlijk gewoon. Bij sommigen hangt nu echter de tong op de schoenen, zij verlangen naar gewone dingen. Wel, geef mij maar voetbal maar een gewoon ding er tussendoor moet kunnen.

Gewoon ding er tussendoor

Luchiano (10) aasde al een hele tijd op zo'n leeuwtje dat ze bij de EM-TÉ gratis weggeven. Nou ja, gratis. Voor iedere 15 euro aan boodschappen ontvangt men een munt en in ruil voor vier munten mag men een leeuwtje uitkiezen. De EM-TÉ bevindt zich precies tegenover Albert Heijn waar wij altijd onze boodschappen doen, ik heb nu eenmaal een hekel aan die hoofdletters.

26.06.2008: Spanje geeft indirekt Nederland een lesje door Rusland met 3-0 te verpulveren. Klik voor groter."Ah, gaan we een keertje naar de EM-TÉ?", zeurde Luchiano.
CasaSpider: "Jaja, jij wil gewoon zo'n leeuwtje geef het maar toe."
Luchiano: "Ja dat klopt, maar het is toch ook leuk om eens ergens anders boodschappen te doen?"

Ik ben de beroerdste niet en we wandelden de EM-TÉ in. Luchiano ging meteen op zoek naar de leeuwtjes en keerde even later teleurgesteld terug: "Ze hebben geen leeuwtjes meer." Nog geen drie minuten later was hij een stuk blijer: "Jaaah, ik heb de leeuwtjes gevonden, ze zijn er nog!"

Angstvallig hield hij de winkelwagen in de gaten. Bij de kassa vroeg hij of we boven de 60 euro uit zouden komen. "Ik vrees van wel", antwoordde ik. Luchiano had leeuwtje nummer 15 uitgekozen. Ik betaalde de boodschappen en toen kwam zijn moment. "Mevrouw, mag ik dit leeuwtje nu zo meenemen?"

"Neen", zei de caissière, "dat mag niet. En we hebben nog wel leeuwtjes maar we geven geen munten meer uit." Leeuwtje nummer 15 ging aan zijn neus voorbij. Gelukkig kon Luchiano er achteraf de humor wel van inzien.

En weer terug naar het voetbal

Na het optreden van Arshavin en zijn mannen tegen Nederland waren de verwachtingen hoog gespannen. Te hoog naar later bleek. Spanje is in uitstekende vorm en zette Rusland meteen onder druk in de tweede halve finale van het EK 2008. De weersomstandigheden waren slecht, veel regen, donder en bliksem. Heel gek dat de lucht in Zwitserland en Oostenrijk vaak al gitzwart is terwijl het in Rijen nog klaarlichte dag lijkt.

In de tweede helft speelde er nog maar een ploeg en wel die van Spanje. Met goals van Xavi (50), Guiza (73) en Silva (82) kwam er een einde aan de droom van Guus Hiddink en zijn Russen. Wie Arshavin doel- en machteloos over het veld zag zwerven vroeg zich af waarom hij tegen Nederland niet zo speelde. Dan hadden wij donderdagavond paella van de Spanjaarden kunnen maken.


26.06.2008: Na de tweede grote zege op Rusland speelt Spanje de finale van het EK 2008 tegen Duitsland. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Zondag is er nog de finale tussen Duitsland en Spanje. Duitsland heeft alleen tegen Polen en Portugal overtuigend gespeeld. Spanje zegevierde in al zijn duels. Het is duidelijk, de titel gaat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid naar Duitsland, het is niet anders.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 133 op pagina 6. De Webloggers stijgen 19 plaatsen en 1 pagina maar een echt hoge klassering zit er helaas niet meer in.

Er borrelt een verhaal voor morgen over CasaSpider die chocoladerepen verdonkeremaant. Noem dat maar gewone dingen!

June 26, 2008

Philipp Lahm, der bessere Türke

Een door schorsingen en blessures ernstig verzwakt Turkije treedt in de eerste halve finale van het EK2008 aan tegen Duitsland aka Die Mannschaft. Feitelijk Duitsland-A tegen Turkije-B.

En dan ziet men maar weer, een B-team is niet hetzelfde als een B-team. In die zin dat als men expres zijn minder goede voetballers laat spelen dit een heel ander verhaal is dan wanneer elf strijders door het wegvallen van hun maten met de rug tegen de muur staan. Dat maakt onvermoede krachten los.

Turkije is domweg beter dan de Duitsers die gedurende grote gedeeltes van de wedstrijd achter de feiten aan lopen. Voor wie ben je? luidt de titel van de vorige post. Ik ben voor Turkije, juist omdat zij er vol inkletsen en de Duitsers daarmee op hun eigen specialiteit verslaan.


25.06.2008: Turkije speelt op zijn Duits en Duitsland op zijn Turks maar wint met 3-2. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Vijf minuten voor het einde is de stand 2-1 voor Duitsland. Slechts één doelpunt achter en maarliefst vijf minuten te gaan, dat mag geen enkel probleem zijn voor de Turken. We gaan er eens goed voor zitten. En warempel, een minuut later schiet Semih Sentürk, wie anders, de gelijkmaker binnen.

Tussendoor gebeurt er nog iets vreemds. Bijna veertig jaar geleden liepen er mensen op de maan en tegenwoordig kunnen kwaadwillenden de webcams van kinderen op afstand besturen. Nu anno 2008 valt voor het eerst sinds tijden in een modern Europees land (Zwitserland) de beeldverbinding uit. Als het beeld er eindelijk weer is hebben we nog geen geluid. Het noodcommentaar loopt voor op wat we zien. "Wat vreemd dat men zo juicht", denk ik als Semih Sentürk het strafschopgebied inrent. Maar hij heeft dus al gescoord.

De Turken overklassen de Duitsers op inzet en mentaliteit maar dan speelt Schwarz-Rot-Gold onverwachts de Turkse troef uit, scoren in de laatste minuut. Philipp Lahm rondt een door hemzelf opgezette aanval op schitterende wijze af. Het is 3-2 voor Duitsland en Philipp Lahm ist der bessere Türke. Misschien is dit een schrale troost voor Turkije.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 152 op pagina 7. En weer 44 posities en 2 pagina's ver van de top-100 verwijderd.

Vanavond Rusland-Spanje, voor wie ben jij?

June 25, 2008

Voor wie ben je?

Het bezitten van een dubbel paspoort is dankbaar voedsel voor politici en juristen. Wat klopt hier ondanks tien Google-hits niet? Na twee dagen afkicken spelen Turkije en Duitsland vanavond de eerste halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal. In Duitsland wonen vele Turken waaronder ook weer vele van de tweede en derde generatie. Voor wie zijn die, voor Turkije natuurlijk.

Hoe werkt het proces van voor wie men is. Het heeft te maken met trots. Toen Lucy, geboren in de Dominicaanse Republiek, mij eens vertelde dat Dominicanen veel beter honkballen dan Nederlanders sprong ik direkt en fanatiek in de verdediging. "Ha! Dan weet jij zeker niet dat Nederland sinds jaar en dag Europees Kampioen is en dat wij de Verenigde Staten nog hebben verslagen op de Olympische Spelen!" Dat wist Lucy inderdaad niet en zij stond een weinig versteld.

Al vrij snel nadat ik naar Curacao emigreerde voelde ik mij Curacaoenaar. Met de daarbij behorende trots als een dergelijk klein (ei)landje een grote prestatie neerzette. Neem Churandy Martina. Als Churandy op de Olympische Spelen voor de Nederlandse Antillen uitkomt juich ik nog steeds eerder voor hem dan voor de Nederlandse kandidaat. Behalve trots speelt ook iets van de underdog-situatie mee.

Sander G., een ex-collega van mij die jarenlang in Sao Paulo woonde heeft zich daar snel volledig geïntegreerd. Hij spreekt vloeiend Portugees en is getrouwd met een Braziliaanse. Tijdens het WK van 1998 in Frankrijk was Sander op Curacao. Nederland speelde in de halve finale tegen Brazilie en de geboren Nederlander Sander juichte voor de Brazilianen. Meer dan de helft van de Curacaoenaars is trouwens ook meer voor Brazilie dan voor Oranje. Behalve trots en underdog-situatie speelt ook de kans om te kunnen winnen een rol.

Een mooi verhaal over deze problematiek is Voor of tegen van Francisco van Jole. Zijn vader is geboren in Buenos Aires. Tot diens eigen verbazing kwam de man erachter dat hij bij de westrijd om de Wereldbeker in 1970 meer voor Estudiantes de la Plata was dan voor Feyenoord. Maar twaalf jaar later bij het uitbreken van de oorlog om de Falkland eilanden trok hij partij voor de Engelsen.

De processen van het hart zijn onnavolgbaarder dan die van de hersenen.

June 23, 2008

Boodschappen doen moet je toch

Is er nog iets veranderd sinds of door de uitschakeling van het Nederlands Elftal? Neen hoor, het leven blijkt gewoon door te gaan. Met die wetenschap in gedachten is het belangrijk om de persoonlijke verzorging niet te verwaarlozen. Drie weken niet douchen is gewoon te lang.

21.06.2008: Diana (2) laat haar nekje kietelen door een bosje wortels met loof. Klik voor groter.Ook boodschappen moeten gedaan worden. Dat doen wij altijd op zaterdag en op woensdag bij Albert Heijn in winkelcentrum De Laverije aan het Wilhelminaplein. Bij mooi weer staan er stoelen en tafeltjes maar het is toch echt een heel ander Wilhelminaplein dan dat van Willemstad Curacao.

Luchiano (10), Diana (2) en ik vormen een goed ingespeeld team. Diana zit in het stoeltje van het winkelwagentje en grijpt naar alles wat in haar buurt staat. Ik leg de boodschappen op de band en haal wat Diana erbij doet er weer af. Luchiano stopt de boodschappen in de tassen. O ja, ik mag altijd betalen.

Met een vol winkelwagentje liepen we naar de roltrap. Bovenop lag een bosje wortels, daarnaast een zak Doritos. Een bosje wortels? Een zak Doritos? Ja zeg, waar blijft het verslag van Spanje-Italie? We zijn hier toch niet bij de zaaduientelers!

Nog even, aan de wortels zat het loof nog vast. Diana liet zich achterover vallen en voelde het groene loof in haar nekje kriebelen. "Oeh, dat is lekker", zei ze en bleef zo liggen tot we de auto bereikten.

De voetbalwedstrijd tussen Spanje en Italie was feitelijk minder interessant dan onze boodschappen. De Spanjaarden probeerden het in ieder geval, Italie beperkte zich tot tegenhouden en loerde op die ene kans. Die kwam in de tweede helft ook maar doelman Casillas wist de bal met zijn linkerbeen nipt van de lijn te halen.


22.06.2008: Spanje verslaat Italie in een matige wedstrijd verdiend na penalties. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


In de verlenging gebeurde ook niet veel en zo moesten penalties de beslissing brengen. Normaliter een kolfje naar de hand van de Italianen maar deze keer faalden zij twee keer. Spanje mag het in de halve finale nogmaals opnemen tegen Rusland. Met de uitschakeling van zowel Nederland als Italie is er niemand meer over uit de Groep des Doods die dus wel een correcte naam heeft maar dan met een andere betekenis.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 114 op pagina 5. En weer 26 posities en 1 pagina dichter bij de top-100.

Eindelijk twee dagen rust en geen voetbal op televisie. Woensdag is er de eerste halve finale tussen Turkije en Duitsland. Woensdag is onze boodschappendag, iemand tips?

June 22, 2008

CasaSpider laat de feiten spreken

Nederland-Rusland 1-3 (1-1 na reguliere speeltijd). Wij vragen de zilveren eminentie CasaSpider om zijn immer weloverwogen en genuanceerde commentaar: "Kut van de klotenbok!" Okay, en dan nu de feiten.

Fact #1: De landen die reeds na twee wedstrijden voor de kwartfinales geplaatst waren hebben het toernooi verlaten.

Cruijff zei het al voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdagavond, om een dergelijk toernooi te winnen dient men minstens een ongelukkige wedstrijd te spelen of eigenlijk zelfs te verliezen. Zonder permanente schade kan dit alleen in de groepswedstrijden. Portugal, Kroatie en Nederland liggen eruit, het is vanavond aan Spanje het tegendeel te bewijzen. Of geldt in dat geval: "De uitzondering bevestigt de regel"?

Had ik gelijk met mijn dramatische oproep aan Van Basten cum suis in de post Edwin van der Sar nu al Mister Oranje? We zullen het nooit weten, immers de geschiedenis kan niet worden teruggedraaid.

Fact #2: Oranje-fans houden meer van carnaval dan van voetbal.

Het was opvallend stil in het stadion van Basel, tenminste van Nederlandse zijde. En wij waren nog wel met honderd tot honderdvijftigduizend supporters vertegenwoordigd in de stad en de tribune zag oranje. Maar toch was het stil. Het viel ook Lucy op: "Waarom moedigen ze Nederland niet aan?"

Optredens van het Nederlands Elftal op EK's en WK's trekken nu eenmaal een ander type liefhebber aan dan bijvoorbeeld wedstrijden in de Eredivisie. Toch meer een soort van skihut-publiek dat zijn eigen feestje wil vieren. Oranje is van iedereen en dat is mooi zolang het goed gaat. Bij tegenslag verworden de voetballers al snel van helden tot party-poopers.

Fact #3: De Russen hebben Guus Geluk.

Geluk dwingt men af zo luidt een gezegde. Maar Guus Hiddink heeft zelfs geluk in situaties waar hij geen invloed op heeft zoals de laatste wedstrijd in de voorronde naar het EK tussen Engeland en Kroatie. Had Engeland gelijkgespeeld waren de Russen niet eens in Oostenrijk/Zwitserland aanwezig geweest. Ook de zware nederlaag tegen Spanje (1-4) kwam achteraf goed uit, zie ook Fact #1.

En wat te denken van het precies op tijd inzetbaar zijn van sterspeler Andrei Arshavin? De puzzelstukjes vallen op hun plek. Dit Rusland is aanzienlijk sterker dan het Zuid-Korea van 2002 en het Australie van 2006. Hoe ver kunnen Guus en zijn Russen nog reiken op dit kampioenschap?


20.06.2008: Voor de derde opeenvolgende keer showt Turkije zijn Houdini-act, deze keer ten koste van Kroatie. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Fact #4: De Duitsers lachen in hun vuistje.

Alles gaat in golfbewegingen dat is algemeen bekend. Jarenlang waren de Duitsers erg aardig jegens Nederland. Dat is nog steeds zo maar langzaam maar zeker is er een kentering gaande. Duitsers beginnen er genoeg van te krijgen om Nederland op allerlei gebieden te kietelen. Neen, men wil weer eens gewoon onbedaarlijk kunnen lachen als die Nachbarn uit een toernooi worden geknikkerd.

Schadenfreude alom. Zo waren ze bij de ARD erg vrolijk na de wedstrijd. Een grapjas zei er dit over: "1-3 Rückstand in der 116-ten Minute? Ich denke das hätten die Türken locker gedreht!" Het publiek lachte hardop en ik moet toegeven een kleine gniffel niet te hebben kunnen onderdrukken.

Fact #5: De voetbalpoule.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 140 op pagina 6. Ondanks matige individuele scores (Kale United uitgezonderd) stijgen we niet minder dan 46 plaatsen en 2 pagina's. Betekent dit dat webloggers Nederland minder hoog inschatten dan gewone mensen?

Wij gaan over tot de orde van de dag. Vanavond Italie-Spanje, toch een lekkere wedstrijd...

June 21, 2008

Houdini was een Turk

Vrijdagavond, de tweede kwartfinale van het EK2008 tussen Turkije en Kroatie. We gingen er eens goed voor zitten, voor de clash tussen het technische combinatiespel van de voormalige Joegoslaven versus de Turkse passie. Wat kwamen we bedrogen uit, maar gebeurt dat niet vaker in het leven?

Kroatie was beter en kreeg een paar kansjes, okay één hele grote voor Olic die er later nog meer wist te verprutsen. "Als het op penalties aankomt dan mist Olic, let op mijn woorden", zei ik tegen Luchiano (10). Voor de rest gebeurde er bar, bar weinig. De verlenging begon en het venijn zat in de staart. In de 119e minuut opende Klasnic de score voor Kroatie. De duizenden Turken op de tribunes in Wenen vielen stil. Alles was voorbij hetgeen in het Duits toch leuker klinkt.


20.06.2008: Voor de derde opeenvolgende keer showt Turkije zijn Houdini-act, deze keer ten koste van Kroatie. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


De 122e minuut, de laatste minuut van de blessuretijd van de verlenging. In een soort van scrimmage haalt Semih Sentürk uit en de bal zeilt tot ieders verbazing (fans Turkije) dan wel onthutsing (fans Kroatie) in de bovenhoek. 1-1 en de spelers konden direkt door naar de penalties. Slechts één van hun vier penalties wisten de Kroaten te benutten, de Turken maakten geen fout en staan in de halve finale tegen Duitsland.

De Duitsers zijn dolblij met deze tegenstander. Waarom? Daarom: Kroatie is een veel lastigere tegenstander omdat zij het betere voetbal spelen. Turkije lijkt meer op Duitsland, beperkte middelen maar spelen met het hart. Ja, en nooit opgeven natuurlijk. Voetbaltechnisch sla ik Duitsland hoger aan en qua mentaliteit doen ze niet voor Turkije onder. Tel daarbij op dat de Turken een half uur langer gespeeld hebben, een dag minder rust en het in de halve finale bovendien moeten stellen zonder Tuncay, Arda, Emre en doelman Volkan en het is duidelijk wie de favoriet is.

Dit zegt de Bildzeitung: "Die Gesamtbilanz spricht für uns: In 17 Spielen gegen die Türken gab es bislang elf Siege, drei Unentschieden und nur drei Niederlagen (40:10- Tore). Die packen wir! Wie schlecht die Viertelfinal-Partie war, zeigt das: In der regulären Spielzeit gab es insgesamt nur sechs Schüsse aufs Tor, fünf von den Kroaten, einen von der Türkei."

Maarrrrr.... na Houdini-acts tegen Zwitserland, Tsjechie en nu Kroatie mag men pas ongeveer drie uur na het laatste fluitsignaal geloven de Turken te hebben verslagen. Zei men dat vroeger niet over Duitsland?

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 186 op pagina 8. En wederom 5 plaatsen naar beneden maar gelukkig wel op dezelfde pagina.

Het was de eerste dag dat er overdag al rellen waren met vooral Kroatische supporters. Ook na afloop van de wedstrijd was het onrustig in Wenen en vielen Kroaten Turken aan. Neen, dan (onder andere) Rotterdam waar de Turken ongestoord hun feestje konden vieren.

June 20, 2008

Duitsers de nieuwe Japanners van Europa

Donderdagavond hadden we een Technical Meeting bij SQL Integrator in Rijswijk. Deze duurde ongeveer tot zeven uur en aansluitend ging de groep ergens in de stad een hapje eten. Alleen Diamond Piet en CasaSpider konden hier helaas niet bij aanwezig zijn. De plicht Duitsland-Portugal riep en wij gaven gehoor.

Thuis liggen er gebraden kippenpoten te wachten, altijd lekker. De wedstrijd begint ietwat tam maar al snel krijgen de Duitsers de overhand. "Ze copiëren de speelwijze van Nederland", zegt de commentator (wie is dat?). Gezien de historie is het de vraag of het slim is om juist tegen Portugal net zoals Nederland te spelen. Voor men het weet regent het rode kaarten.

Size does matter, menige vrouw zal dit beamen. De Duitse aanvallers zijn gemiddeld een kop groter dan de Portugese verdedigers en zij buiten dit voordeel uit. Eerst schuift Bastian Schweinsteiger de bal als een torpedo in het doel zonder enige hinder van de Portugees in zijn nek te hebben en even later kopt Klose zonder problemen een vrije trap van Ballack binnen.

Sinds 2006 heb ik nog een appeltje met de Portugezen te schillen maar toch juich ik voor de 1-2 vlak voor de rust. Zo wordt het tenminste weer een wedstrijd.


19.06.2008: Duitsland verrast Portugal en zichzelf met 3-2 overwinning. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Duitsland maakt 3-1 en Luiz Felipe Scolari brengt Nani in als extra aanvaller. Ik hou niet van Nani, de naam alleen al. Nani kan goed voetballen maar wat een ongelofelijk slechte teamplayer is dat. Zeker drie keer meent hij een afstandsschot te moeten hanteren waar medespelers in betere positie staan. Afstandsschoten die afzwaaiers blijken. Okay, de 2-3 komt tot stand uit een mooie voorzet van Nani maar de schade die hij en andere individualistische Portugezen hebben aangericht is groter.

Neen, dan de Duitsers. Individueel zijn Ballack en Schweinsteiger bovengemiddeld maar het is de eenheid en determination die Duitsland tot grote hoogte stuwt, meer nog dan in het geval van Nederland. Na de wedstrijd bedanken de Duitse spelers minutenlang hun fans. Interactie die veel energie vrij maakt en sympathie opwekt.

Ja, er zijn aanwijsbare parallellen tussen Duitsland en Oranje. Maar wij waren eerst!

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 181 op pagina 8. Helaas 32 plaatsen en 1 pagina gezakt.

Op de tribune treurt een beeldschone Portugese vrouw. "Ach, wat zielig voor haar", zeg ik. Lucy: "Ik vind die Ballack wel een stuk".

June 19, 2008

Drama voor Boulahrouz

Rusland-Zweden was een heerlijke partij. Zeker het eerste half uur verrasten de Russen met sprankelend en aanvallend voetbal. Zonder de anderen tekort te doen is Andrei Arshavin van Zenith Sint Petersburg de grote aanjager van het team.

Wij gaan nog van hem horen. Dat komt eigenlijk best slecht uit, immers Nederland ontmoet Rusland in de kwartfinales. Als men aan het Orakel van Delphi vraagt wie er gaat winnen luidt het antwoord: "Een Nederlandse trainer gaat door naar de halve finales." Aan een Orakel heeft men minder dan aan Oracle.

Het Nederlands Elftal heeft een mentaal harde klap opgelopen. Woensdag werd in een ziekenhuis in Lausanne de dochter van Khalid Boulahrouz en zijn vrouw Sabia te vroeg geboren. Het meisje is overleden, zij kreeg de naam Anissa. Hierbij valt het belang van een Europees Kampioenschap in het niet.

Wat kan men dan verder nog zeggen? Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 149 op pagina 7. Eindelijk weer een lichte stijging van 14 plaatsen en 0 pagina's.

Maar vandaag gaan de gedachten uit naar Khalid en Sabia Boulahrouz.

June 18, 2008

Cinner laat mannen poepie ruiken

De wedstrijd van Oranje-B (sorry, Marco) tegen Roemenie viel me nog niet eens tegen. Zeker in de tweede helft konden de Oost-Europeanen geen vuist meer maken. Een onherkenbaar team in vergelijking met de elf die Italie behoorlijk in de problemen brachten.

De Italianen mogen ons trouwens wel dankbaar zijn en dat tonen door ons een jaar lang van gratis Spaghetti Bolognese te voorzien. Hen kennende schakelen ze Nederland in de halve finale doodleuk uit, tenminste als wij zover komen. Niet te negatief, CasaSpider. Spanje-Italie wordt hoe dan ook een echte knaller.Zoals algemeen bekend spelen de Webloggers sinds jaar en dag mee in voetbalpoules.nl. Het merendeel van de deelnemers bestaat uit mannen. Paool en Willisha strijden altijd om de titel Beste Vrouwelijke Deelnemer (BVD) maar doen dat wel in de onderste regionen. Verstand van voetbal is nu eenmaal voorbehouden aan echte hombres, dat is logisch.

Echter. Wie staat er op een overtuigende eerste plaats in de Webloggers-poule? Niemand minder dan Cinner laat het mannelijke voetbalintellect een poepie ruiken. De wereld op zijn kop. In het algemeen klassement bezet zij de 473e plaats van 48.971 deelnemers, het is gewoon geweldig.

Dankzij Cinner is nu ook bekend dat Nederland op 29 juni de finale speelt tegen Portugal. En we worden nog Europees Kampioen ook! Wat mij betreft wint Cinner de poule, dat heb ik er graag voor over.

Van poule, wij hebben maling aan mensen die vinden dat het geen poule maar pool heet want dat is een zwembad, schakelen we over naar de nieuwe poll. Het is een probeerseltje in docs.google.com (inloggen) maar met een aktueel onderwerp: Automatisch orgaandonorschap. Probeer het maar eens en/of bekijk hier de resultaten.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 163 op pagina 7. We zijn weer verder afgezakt, nu 57 plaatsen en 2 pagina's.

Neemt allen een voorbeeld aan Cinner en recht de schouders.

June 17, 2008

Een zouteloos soepje vooraf

Na het schitterende voorgerecht van zondag bestaande uit Tsjechie-Turkije was de soep van maandag tamelijk zouteloos. Oostenrijk-Duitsland beloofde op papier een spannende pot te worden maar bleek uiteindelijk een duel van de machteloosheid. Op het andere net speelden Polen en het B-elftal van Kroatie hoewel volgens Van Basten B-elftallen niet bestaan op het EK.


16.06.2008: Duitse fans vieren een magere 1-0 zege tegen het machteloze Oostenrijk. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Haha! Het succesvolle Nederlands Elftal is vanavond op 9 plaatsen gewijzigd en dat tegen mijn uitdrukkelijk advies in. Ja, dan moeten ze het zelf maar weten. Alhoewel CasaSpider sportief genoeg is om te bekennen dat ook hij zich kan vergissen. Grapje!

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 106 op pagina 5. Het bekend worden van de twee kwartfinalisten van Poule A heeft tot grote verschuivingen geleid. Helaas dalen we 51 plaatsen en 2 pagina's. Het kan verkeren.

Wie gaat met Nederland mee naar de kwartfinales?

June 16, 2008

Tsjechie -Turkije: Unfassbar

We schrijven zondagavond 15 juni 2008 kwart voor negen. De wedstrijd Tsjechie-Turkije staat op het punt te beginnen met Jan Koller in de basis. Dat bevreemdt mij, immers zaterdag hebben Diamond Piet en ik hem nog in de tuin besproken. "Koller is te oud", luidt onze conclusie.

Als er iemand een hoofdrol voor zich opeist gedurende het eerste halve uur is het Jan Koller. De kopbal die in de 34e minuut tot de 1-0 leidt is er een van wereldklasse. Dat geldt trouwens ook voor de blik waarmee Koller naar zijn trainer kijkt.

15.06.2008: Volkan krijgt een rode kaart in de 92e minuut van Turkije-Tsjechie maar maalt daar na de 3-2 winst niet om. Klik voor groter.In de 62e minuut vergroot Plasil de voorsprong naar 2-0 en 3-0 lijkt dichterbij dan 2-1. Beide teams beschikken over uitstekende doelmannen, Turkije heeft Volkan en Tsjechie Petr Cech. "Twee doelmannen die in de buurt komen van Edwin van der Sar", dacht ik bij mijzelf.

De uitspraak Niets is wat het lijkt is weer eens van toepassing. In de 75e minuut wordt het geen 3-0 maar 2-1 dankzij Arda. Maar het kan nog erger. Er volgt een voorzet van de rechterflank. In het strafschopgebied staan de Turkse spits Nihat en een Tsjechische verdediger. En de Tsjechische doelman Petr Cech natuurlijk.

Cech komt goed uit en is eerder dan Nihat bij de bal die hij wil vangen. Op onverklaarbare wijze laat Cech de bal schieten, de bal die uitgerekend voor de voeten van Nihat terechtkomt. Deze bedenkt zich geen sekonde, dat zou ik ook niet doen, en aanvaardt het geschenk dankbaar.

Het is 2-2 met nog drie minuten te spelen. "We gaan ons opmaken voor strafschoppen", meldt de Nederlandse commentator. Wie is dat eigenlijk? "Dat wil ik nog wel eens zien", mompel ik in mijzelf. Het is de 90e minuut en Nihat wordt in bijna buitenspelpositie aangespeeld. In volle vaart komt hij alleen voor doelman Cech en scoort met een weergaloos schot in de rechter bovenhoek.

De Turkse aanhang in het stadion ontploft en belandt in de hemel terwijl de Tsjechen in de rij staan voor een One Way Ticket to Hell, met de ongelukkige Petr Cech voorop. Het is een apotheose die zijn weerga niet kent. "Unfassbar" is het woord dat nog het dichtst in de buurt komt.

In de laatste minuut van de blessuretijd krijgt de Turkse keeper Volkan Demirel een rode kaart wegens het omver duwen van Jan Koller maar vooralsnog maalt niemand in Turkije daar om. Zorg voor later. Als ik in bed lig klinkt er langdurig geclaxonneer van slechts één auto. Waarschijnlijk is de Turkse bevolking van Rijen nog moe van de kermis. Elders vieren Turkse auto's, Turkse vrouwen en Turkse mannen feest tot in de kleine uurtjes.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 55 op pagina 3. Het bekend worden van de twee kwartfinalisten van Poule A heeft tot grote verschuivingen geleid. We stijgen niet minder dan 132 posities en alweer 5 pagina's.

De gerechtvaardigde conclusie is dat Webloggers meer lijken op Turken dan op Tsjechen.

June 14, 2008

Edwin van der Sar nu al Mister Oranje

"Wat nou Poule des Doods", stond ergens geschreven. Wat een avond was het en als vrijdag de dertiende voor ongeluk en pech staat met hoeveel gaan we dan op andere dagen winnen? Eerlijk is eerlijk, Frankrijk was (iets) sterker dan Nederland. Vooral Franck Ribéry ontpopte zich tot een onvermoeibare plaaggeest die er op alle plekken van het veld aan sleurde.

Orlando Engelaar was ietwat ongelukkig en Van Basten had een gelukkige hand qua wissels. Invallers Robben en Van Persie zorgden als duo voor de 2-0 en meteen na de Anschlusstreffer van de Fransen herstelde Arjen Robben de marge met een schier onmogelijk doelpunt dat Lilian Thuram tot wanhoop dreef. In de laatste minuut haalde Sneijder maar eens uit en de bal zeilde prachtig in de linker bovenhoek. Eigenlijk verbaasde het me niet eens. Nederland-Frankrijk 4-1.

13.06.2008: Edwin van der Sar, Mister Oranje, viert de 4-1 tegen Frankrijk met zijn dochter Lynn. Klik voor groter.Maar... man van de wedstrijd en man van het tournooi tot zover is Edwin van der Sar. Hij is slechts een fractie knapper dan Ed de Goey en komt bij Ajax vandaan, met andere woorden niet bepaald een idool voor CasaSpider. Van der Sar is zich echter van een bleke sluitpost aan het ontwikkelen tot de aanjager van het Nederlands Elftal. Iemand vreesde zelfs Van der Sar tot zijn eigen verbazing als charismatisch te moeten omschrijven.

Alles is te verklaren, de carriere van Edwin van der Sar loopt tegen het einde. Dit jaar heeft hij met Manchester United de Champions League gewonnen, wat zeg ik dit gebeurde dankzij onze nationale doelman die eigenhandig een penalty van Chelsea eruit ranselde.

Nu ruikt hij succes en zweept het team op, immers wie ziet er een van nature stoicijnse doelman zo meeleven en meejuichen? De Fransen werden er moedeloos van, zo slecht waren hun doelpogingen helemaal niet. Van der Sar lijkt nagenoeg onpasseerbaar, hij doet denken aan de fameuze Russische doelman Lev Yashin (Wikipedia).

Wat nu volgt is erg belangrijk, het is te hopen dat deze regels doordringen tot het Nederlands Elftal. Als u iemand kent die de boodschap kan overbrengen, graag! Hier komt CasaSpider's Dringend Advies (CDA) voor Oranje:

"Mannen. We (okay, jullie) hebben ons reeds als eerste gekwalificeerd voor de kwartfinales. Echter, klets er dinsdag 17 juni tegen Roemenie vol, ik herhaal vol in. Niets mag de flow waarop we nu drijven verstoren. Eén slappe wedstrijd ertussendoor is dodelijk, ik herhaal dodelijk."

Tot zover het CDA. Soms zou ik wel een profvoetballer willen zijn en in een maand verdienen waar een DBA 40 jaar voor moet werken. In juli gaan we op vakantie naar de Dominicaanse Republiek. Op de KLM-site wordt de ticket-prijs berekend voor twee volwassennen en twee kinderen. Ik moest twee keer kijken om te geloven wat er stond.


14.06.2008: Voor dit bedrag meent men toch een prive-jet te kunnen huren om van Amsterdam naar Santo Domingo te reizen. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


"Hulp nodig?", staat er dan ook nog boven het blokje Retour. Gelukkig is mijn nieuwe creditcard net binnen! Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 288 op pagina 13. Een daling van 96 posities en 4 pagina's, dit weekend moeten we vol aan de bak.

Het onweert, bliksemt en dondert in Rijen. Wat heeft dit nu weer te betekenen?

June 13, 2008

Als de premier de scheidsrechter wil vermoorden

Vrijdag. Eindelijk weekend. Eindelijk weer een wedstrijd van het Nederlands Elftal. De oranje leeuwen tegen de blauwe haantjes, de Westmalle Triple staat al koud. Het valt niet mee om voetbalsupporter te zijn, ons leven is zwaarder dan dat van de heren voetballers zelf. Ga maar na, eerst een hele dag werken dan 40 minuten over de snelweg racen en om zes uur met de eerste pot bier klaar zitten voor de tv.

Tussen kwart voor acht en kwart voor negen even tijd om snel wat administratie te doen en het toilet te frequenteren. Dan begint de tweede wedstrijd gevolgd door Studio Sportzomer. Om een uur of twaalf geradbraakt naar bed en de volgende ochtend om tien over zes gaat de wekker weer. Een hondenbaan.

Genoeg geklaagd, donderdag Kroatie-Duitsland. De Kroaten overliepen de Duitsers die in de verdediging grote gaten lieten vallen, met name door linksback Marcell Jansen die pas in de rust werd gewisseld. Na de 2-0 nam Kroatie gas terug en ging bij tijd en wijlen zelfs over op Gallery Play. Mijn tip: Nooit bij een voorsprong Duitsers kwaad maken. Uiteindelijk bleef het bij 2-1.

12.06.2008: Leo Beenhakker en Josef Hickersberger begroeten elkaar, er is nog geen sprake van diefstal. Klik voor groter.Oostenrijk-Polen is te vergelijken met Zwitserland-Turkije van woensdag. Alle vier hebben ze hun openingsduel verloren en in beide wedstrijden doet een gastland mee. Beide gastlanden gaan hartstochtelijk van start maar komen gaandeweg de tweede helft lucht tekort.

Zwitserland-Turkije was echter een veel betere partij. Oostenrijk lijkt machteloos met 0-1 te moeten capituleren. Leo Beenhakker ziet de kwartfinales gloren aan de horizon.

In de blessuretijd krijgen de Oostenrijkers een vrije trap vlakbij het strafschopgebied. Er is een akkefietje tussen Kienast en een Pool. De scheidsrechter komt tussenbeide en geeft een waarschuwing af. De vrije trap wordt genomen en er vinden de gebruikelijke schermutselingen plaats. Een Oostenrijker wordt naar de grond getrokken en de Engelse arbiter Howard Webb wijst gedecideerd naar de stip.

Okay, het gebeurt niet vaak dat het geduw en getrek bij corners en vrije trappen tot een penalty leidt maar er valt feitelijk niets tegen in te brengen. Dat Leo Beenhakker zich liet gaan en over bestolen spreekt is derhalve overdreven, helemaal omdat het Poolse doelpunt duidelijk buitenspel was. Nog bonter maakt de Poolse premier Donald Tusk het die de scheidsrechter wel wil vermoorden. Ik hoor het Balkenende nog niet zeggen en deze Poolse supporter ziet er ook een stuk liever uit.

Afijn, de slotwedstrijd volgende week tussen Oostenrijk en Duitsland krijgt nu een bijzondere lading. Oostenrijkers denken graag terug aan Cordoba 1978. In de halve finale-poule van het WK in Argentinie versloeg Oostenrijk de Duitsers met 3-2 en daar wordt nog steeds over gesproken. Of het tot een herhaling komt waag ik te betwijfelen hoewel het voor Nederland hetzelfde tournooi was waarin Italie voor het laatst, tot afgelopen maandag dan, werd verslagen.


09.06.2008: Waterverbruik in Tilburg (en de rest van Nederland) vertoont opvallende curves tijdens Nederland-Italie 3-0. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Op het intranet van Brabant Water stond bovenstaand plaatje over het waterverbruik in Tilburg tijdens Nederland-Italie. Het doet denken aan het verbruik tijdens de uitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 192 op pagina 9. Een stijging van 50 posities en 2 pagina's, over 8 dagen staan we als het zo doorgaat dus op 1.

De Westmalle Triple is ingeschonken. Nog iets meer dan een uur... Nederland-Frankrijk.

June 12, 2008

Frankfurt 1974 - Basel 2008

Over Portugal-Tsjechie kunnen we kort zijn. Een aanvankelijk bikkelharde schoppartij, voornamelijk van Tsjechische zijde. Maar dat gunde ik de Portugezen wel met het jaar 2006 in gedachten. Portugal won met 3-1 in een strijd die nog niet om leven en dood ging.

Dat was om kwart voor negen in Basel wel een ander verhaal. Zwitserland en Turkije streden voor hun laatste kans om tot de kwartfinale door te dringen. Beide teams gingen tot het uiterste en ik stond achter de Zwitsers, vraag me niet waarom. Okay, in 1998 voelde ik mij gedurende drie maanden Zwitser (Ich bin ein Schweizer) tijdens mijn detachering in Gossau. En Zwitserland is natuurlijk een van de twee gastlanden.

Het element water maakte het verschil, vooral in de eerste helft. De regen viel met bakken naar beneden en het veld was op sommige plaatsen nagenoeg onbespeelbaar. Een tikkie terug werd een hachelijke onderneming. De Zwitsers leken iets beter met het noodweer om te kunnen gaan dan de Turken en kwamen in de 32e minuut verdiend op voorsprong. De voorzet viel stil in een plas recht voor de goal en Yakin kon eenvoudig intikken.

11.06.2008: In een waterballet dat deed denken aan Duitsland-Polen in Frankfurt 1974 gingen de Zwitsers kopje onder tegen Turkije: 1-2.Het waterballet deed denken aan Frankfurt, 3 juli 1974. Polen en West-Duitsland speelden om een plaats in de finale van het Wereldkampioenschap, tegen Nederland. Het was het beste team dat Polen ooit op de been heeft gebracht met Boniek, Deyna, Szarmach en Lato. Uiteindelijk vonden de sierlijke Polen hun Waterloo in Frankfurt (Mirror) tegen de fysiek ijzersterke Duitsers.

Humor is een relatief concept. Er zijn mensen die vinden dat zij de humor in pacht hebben. De term Gevoel voor humor vervangt men beter door Gevoel voor jouw humor. Nederlanders vinden het grappig te reppen over het dunste boekje ter wereld. Dat zijn dan de verzamelde werken van de Duitse humor.

Woensdag switchte ik tijdens Zwitserland-Turkije regelmatig van het Nederlandse naar het Duitse commentaar. Die was best grappig, althans voor mij. Zo werd een Turkse speler getorpedeerd door een Zwitser. Het was niet zo'n grote Turk. De commentator: "Einer der kleinsten im Feld. Wenn der Wasserstand steigt wird's ernsthaft!"

Voor het overige maakte de Duitser zich schuldig aan dezelfde zonde waar meer commentatoren de fout mee ingaan, namelijk iets over een speler zeggen dat onmiddellijk door de praktijk gelogenstraft wordt. Het ging zo, Turkije zette een aanval op. De commentator: "Das ist das Manko der Türkei, es dauert zu lange. Viel zu lange." De man was nog geen twee sekonden uitgesproken of daar prikte Semih de 1-1 in het net.

Met de moed der wanhoop rechtten de Zwitsers de schouders en trokken ten aanval. De vermoeidheid sloop echter in hun spel en Turkije kreeg voetbaltechnisch de overhand. In de 90e minuut velde Arda het vonnis. Na afloop waren minutenlang de vaak rood-wit beschilderde gezichten in beeld van ontgoochelde Zwitsers.

Na de spannendste wedstrijd van het tournooi kunnen zij met opgeheven hoofd afscheid nemen. Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
 • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
 • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 242 op pagina 11. Een stijging van 34 posities en 1 pagina maar nog steeds geldt dat dit beter kan.

June 11, 2008

EK is geen Songfestival

Ondanks de inzet van de Nederlandse toptrainers Leo Beenhakker en Guus Hiddink gaat het vooralsnog niet bijzonder goed met Polen (0-2 tegen Duitsland) en Rusland (1-4 tegen Spanje). Een lichtpuntje is dat beide landen de vermoedelijk sterkste tegenstander uit de groep nu hebben gehad.

Ja, een Europees Kampioenschap is geen Songfestival, dat is even wennen voor het voormalige Oostblok.

10.06.2008: Fernando Torres en David Villa spelen de Russen van Guus Hiddink helemaal dol op het EK2008: 4-1. Klik voor groter.Op voorgaande tournooien heb ik Spanje in de voorspellingen hoog laten eindigen. Daar ben ik mee gestopt, nu staat Italie bovenaan. Hoe kan een mens zo slecht timen? Een lichtpuntje is dat veel particuliere speculanten op de beurs hetzelfde overkomt. Gedeelde smart is dubbele smart.

Spanje speelde een puike wedstrijd en David Villa, geboren op 3 december 1981 te Langreo, was met een hattrick de uitblinker. De laatste die dat op een EK presteerde was Patrick Kluivert in 2000 tegen Joegoslavie. Inmiddels zijn beide history.

Zelfs een Russische kunstschaatskampioen die rondjes draait om zijn eigen spelers zou geen soelaas bieden voor zijn landgenoten. Een lichtpuntje is dat Zweden en vooral Griekenland geen onmogelijke hordes zijn, deze twee landen leverden de slechtste partij van het tournooi tot dusverre af. Een wanprestatie.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

Ik besloot de avond met een potje tennis op de Wii en verloor tweemaal met 1-3. Ja, ook dat is geen songfestival.

June 10, 2008

Maandag aten we Italiaans

Okay, alles zat mee maar wat een wedstrijd! Niemand verzaakte, ook Ruud van Nistelrooy was deze keer scherp tenminste toch in de eerste helft. En hij gaf een weergaloos voorbeeld aan anderen door zich niet te laten vallen. Het stond toen nog 0-0, acht minuten later volgde de beloning. We hebben maandagavond macaroni gegeten, verdad.

Uit angst voor een tsunami aan voetbalverslagen op het CasaLog suggereerde Cyberjunk het voetbal te vermengen met de andere dingen des levens. Voor zover die er nog toe doen natuurlijk.

08.06.2008: Diana (2) loopt de kamer van tante Monica in waar oma Truus naar Nadal-Federer kijkt. Klik voor groter.Dat treft, zondag zijn we op verjaardagsvisite geweest bij neef Marnix die op dinsdag 10 juni 12 jaar is geworden, nogmaals gefeliciteerd. Neef Marnix hebben we overigens nauwelijks gezien, die verdween onmiddellijk naar zijn zolderkamer om te gamen.

Over gamen gesproken, onze Nintendo Wii wordt voornamelijk door Luchiano (10) gebruikt. Elke avond spelen wij samen twee partijtjes tennis tegen de computer. Luchiano's speelsterkte ligt inmiddels boven de 500, de mijn is 311. O ja, mijn Wii-leeftijd is 66 (!) en die van Luchiano 36. Het leuke van de Wii-leeftijd is dat men nog wel jonger kan worden.

Diana (2) was verrukt van de konijnen bij Marnix. In het Duits betekent verrückt overigens iets anders maar dat geldt andersom net zo goed. Zie het klassieke voorbeeld Der Zug donnerte vorüber. De Polen die in 2012 eindelijk omkeren hebben wellicht ook het gevoel gehad dat er een trein over hun heen reed. Op de keper beschouwd was de Podolski-express zelfs een Poolse trein.

"Hallo konijn", zei ze steeds. Een van de konijnen heeft een soort van verlamd pootje, misschien dat hij daarom geen antwoord gaf. Of het konijn zwijgt in afwachting van het proces dat de Dierenbescherming gaat aanspannen wegens de te kleine behuizing. Bij konijnen weet men het nooit maar van de andere kant bij wie wel?

Het Nederlands Elftal kende maandagavond tegen Italie geen zwakke plekken. Het elftal knokte en dat zag ik met plezier gebeuren. Want zo slecht speelde Italie niet, de Azzurri kregen zeker vier, vijf goede kansen.

Maandag aten we macaroni, voor vrijdag staat er uiensoep op het menu. Bon Appétit!

June 2, 2008

Webloggers poulen in de Webloggers Poule

Voor diegenen die het ontgaan is, aanstaande zaterdag 7 juni 2008 trapt het Europees Kampioenschap voetbal af met de wedstrijden Zwitserland-Tsjechie en Portugal-Turkije. Het EK van vier jaar geleden was aanleiding om als Webloggers onze krachten te bundelen in de Webloggers subpoule van voetbalpoules.nl.

Het totaal aantal deelnemers was toen niet zo enorm groot als tegenwoordig en de Webloggers subpoule bestond mede dankzij de inzet van weblogdiva Merel Roze uit niet minder dan 50 mensen. Hierdoor eindigden wij uiteindelijk op een tweede plaats, een haast niet meer te evenaren prestatie. Toch zijn de Webloggers altijd een geduchte tegenstander gebleven in het subpoule-klassement.

En dus gaan wij er nogmaals tegenaan dit jaar! Van de bestaande Webloggers hebben de volgende mensen reeds hun voorspellingen ingevuld: Dil, Fc Turkije, jo.bel.dienst.op, Kwel, Ling, Madeirensers, Osjidasji, Piet's Diamonds, Roare Schutters, Real CasaSpider, The Purple Lions, Tjebbe en Zidane United. Het begint te lopen.

Dusssss... iedereen met een sporthart surft nu naar www.voetbalpoules.nl, logt dan wel meldt zich aan en vult zijn (haar) voorspellingen in. Echt, door mee te doen met een poule is een voetbaltournooi zoveel leuker.

In theorie kan iedereen winnen (ik spreek nu over het voetbaltournooi) maar Nederland heeft toch echt heel weinig kans. De Duitsers waren een beetje onfortuinlijk in hun oefenwedstrijd tegen Servie maar zij spelen werkelijk met een hart. Dat mis ik bij Oranje nog steeds. En wat deed Ruud van Nistelrooy afgelopen zondag tegen Wales op het veld? Had ik daar niet net zo goed kunnen staan?

Een mooi spreekwoord zegt dat men nooit weet hoe een koe een haas vangt. De bal is rond. Het kan vriezen (beetje vreemd in juni), het kan dooien en als de nood het hoogst is is de redding nabij. Hoe dan ook, webloggers doet uw plicht, verzaakt niet en vult de voetbalpoule in.

O ja, voor de nieuwelingen: na registreren niet vergeten zichzelf aan de poule Webloggers toe te voegen. We hebben geen wachtwoord. Zegt het voort, zegt het voort.