« Frankfurt 1974 - Basel 2008 | Main | Edwin van der Sar nu al Mister Oranje »

Als de premier de scheidsrechter wil vermoorden

Vrijdag. Eindelijk weekend. Eindelijk weer een wedstrijd van het Nederlands Elftal. De oranje leeuwen tegen de blauwe haantjes, de Westmalle Triple staat al koud. Het valt niet mee om voetbalsupporter te zijn, ons leven is zwaarder dan dat van de heren voetballers zelf. Ga maar na, eerst een hele dag werken dan 40 minuten over de snelweg racen en om zes uur met de eerste pot bier klaar zitten voor de tv.

Tussen kwart voor acht en kwart voor negen even tijd om snel wat administratie te doen en het toilet te frequenteren. Dan begint de tweede wedstrijd gevolgd door Studio Sportzomer. Om een uur of twaalf geradbraakt naar bed en de volgende ochtend om tien over zes gaat de wekker weer. Een hondenbaan.

Genoeg geklaagd, donderdag Kroatie-Duitsland. De Kroaten overliepen de Duitsers die in de verdediging grote gaten lieten vallen, met name door linksback Marcell Jansen die pas in de rust werd gewisseld. Na de 2-0 nam Kroatie gas terug en ging bij tijd en wijlen zelfs over op Gallery Play. Mijn tip: Nooit bij een voorsprong Duitsers kwaad maken. Uiteindelijk bleef het bij 2-1.

12.06.2008: Leo Beenhakker en Josef Hickersberger begroeten elkaar, er is nog geen sprake van diefstal. Klik voor groter.Oostenrijk-Polen is te vergelijken met Zwitserland-Turkije van woensdag. Alle vier hebben ze hun openingsduel verloren en in beide wedstrijden doet een gastland mee. Beide gastlanden gaan hartstochtelijk van start maar komen gaandeweg de tweede helft lucht tekort.

Zwitserland-Turkije was echter een veel betere partij. Oostenrijk lijkt machteloos met 0-1 te moeten capituleren. Leo Beenhakker ziet de kwartfinales gloren aan de horizon.

In de blessuretijd krijgen de Oostenrijkers een vrije trap vlakbij het strafschopgebied. Er is een akkefietje tussen Kienast en een Pool. De scheidsrechter komt tussenbeide en geeft een waarschuwing af. De vrije trap wordt genomen en er vinden de gebruikelijke schermutselingen plaats. Een Oostenrijker wordt naar de grond getrokken en de Engelse arbiter Howard Webb wijst gedecideerd naar de stip.

Okay, het gebeurt niet vaak dat het geduw en getrek bij corners en vrije trappen tot een penalty leidt maar er valt feitelijk niets tegen in te brengen. Dat Leo Beenhakker zich liet gaan en over bestolen spreekt is derhalve overdreven, helemaal omdat het Poolse doelpunt duidelijk buitenspel was. Nog bonter maakt de Poolse premier Donald Tusk het die de scheidsrechter wel wil vermoorden. Ik hoor het Balkenende nog niet zeggen en deze Poolse supporter ziet er ook een stuk liever uit.

Afijn, de slotwedstrijd volgende week tussen Oostenrijk en Duitsland krijgt nu een bijzondere lading. Oostenrijkers denken graag terug aan Cordoba 1978. In de halve finale-poule van het WK in Argentinie versloeg Oostenrijk de Duitsers met 3-2 en daar wordt nog steeds over gesproken. Of het tot een herhaling komt waag ik te betwijfelen hoewel het voor Nederland hetzelfde tournooi was waarin Italie voor het laatst, tot afgelopen maandag dan, werd verslagen.


09.06.2008: Waterverbruik in Tilburg (en de rest van Nederland) vertoont opvallende curves tijdens Nederland-Italie 3-0. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Op het intranet van Brabant Water stond bovenstaand plaatje over het waterverbruik in Tilburg tijdens Nederland-Italie. Het doet denken aan het verbruik tijdens de uitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
  • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 192 op pagina 9. Een stijging van 50 posities en 2 pagina's, over 8 dagen staan we als het zo doorgaat dus op 1.

De Westmalle Triple is ingeschonken. Nog iets meer dan een uur... Nederland-Frankrijk.

Comments

Helaas gewonnen. Het lijkt wel "12'0r a bati, bon aa nobo!!" hier buiten. Absurd. Win nou eerst die cup en ga dan pas (terecht) iets vieren. Over het spel zelf, Frankrijk was sterk, sterker dan NL vond ik. Jammer dat ze op het laatse moment telkens in de mist gingen. NL had dat als voordeel, ze krijgen een kans en ze scoren. Het is nu wachten op de kwartfinale. Waarschijnlijk NL-Zweden. Dus wordt het minstens de halve finale voor NL.

Don leo had natuurlijk volkomen gelijk! Immers ging het er niet om of het duwen en trekken niet ok is. Het ging er om dat het hele EK daar niets voor gegeven is. Sterker, de hele wedstrijd er niets voor gegeven is. En dan in blessuretijd de bal op de stip leggen, wat wil zo'n scheidsrechter op de valreep dan ineens bewijzen??? Kwestie van consequent fluiten en daar was hier geen enkele sprake van.

Overigens is dat vermoorden dan wl zwaar overtrokken.

@Curacaoenaar: Zeges op Italie en Frankrijk mogen gevierd worden, dat doet toch ieder land? Op Curacao barst het feest ook los als ze van Haiti winnen. Ben het wel met je eens dat Frankrijk sterker was, dit team heeft een engeltje op de schouder zitten. En Van der Sar in het doel natuurlijk!
@CiNNeR: Er was nota bene door de scheidsrechter gewaarschuwd (akkefietje Kienast), dan weet je dat er extra opgelet wordt. De Oostenrijker werd ook echt naar de grond getrokken. Wat er nu gaat gebeuren kun je vergelijken met snelheidscontroles. Er volgen meer straffen en coaches gaan hun spelers instrueren om van elkaar af te blijven. Een goede ontwikkeling. Dat het in eerste instantie niet helemaal consequent is ben ik met je eens en dat leidt zeker tot scheve gezichten. Over dat vermoorden gesproken, je zou mij eens bezig moeten zien... :-) Maar ja, als premier komt dat toch anders over.

Het RESULTAAT GELDT!! Niet of er nou zo perfect gespeeld wordt. Daarom heb ik nou zo'n hekel aan sommige voetbalfans. Die zouden nog gelachen bebben als Nederland zou hebben verloren. Wees toch blij. Als men slecht speelt vind ik het een prestatie dat men VIER doelpunten weet te scoren!! Ik heb de wedstrijd weer gevolgd. Maar hardcorefans? Dat zijn dus mensen die het goede resultaat minder belangrijk vinden dan in hun ogen fout spel. Ik zeg niet dat Nederland goed pf fout speelde, daar heb ik geen mening over. Maar die Curacaoenaar kan beter zelf op het voetbalveld gaan staan. Helaas gewonnen!! Ik zou HEM wel willen vermoorden...;")

@Casa: Ik zie het anders. 4 jaar geleden had uiteindelijk Griekenland het EK gewonnen. Wie had dat verwacht? Juist, niemand. Daarom zeg ik ook, vier maar als de cup in jouw bezit is. Het zijn vaak de "underdogs" die het gevaarlijkst zijn. In ieder geval blijft het wel spannend! :-)
@Cyberjunk: Wanneer zei ik dat ik voor het Nederlands elftal ben? Triest hoor, jou reactie.

@Cyberjunk: Nederland speelde zeker niet slecht, het was een goede wedstrijd van beide kanten. Iedereen heeft natuurlijk het recht om te zijn voor wie hij of zij wil...
@Curacaoenaar: Iedereen die wint is blij, de Duitsers en de Turken hebben ook gevierd en die zijn nog geeneens geplaatst voor de kwartfinales. Maar men moet waken voor euforie, gewoon "low profile" blijven, dat ben ik met je eens. Het Nederland van nu is overigens niet te vergelijken met het Griekenland van 2004. Cyberjunk doelt met het vermoorden (inclusief knipoog) op de Poolse premier. Ik gok dat jij fan bent van Brasil... :-)

@CasaSpider: 'niet helemaal consequent' vind ik toch wel een understatement in deze :) En we zagen de dag erna geen consequenter fluiten op dat vlak. Ik zeg: Don Leo is idd genaaid.

Mijn bedreigingen komen niet boven het tumult van de kroeg uit. Maar idd, een premier mag iets voorzichtiger in zijn enthousiasme zijn ;)

@Cyberjunk: je hebt gelijk! Nederlanders neigen ook te denken dat ze 'geluk' hebben als ze winnen, alsof het met prestatie en teamgeest niets te maken heeft. We zijn een koel en pessimistisch volk vrees ik ..